Samoubistvo i hriscanstvo

• Začetnik teme Začetnik teme Padre
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bih da me spale i drze u urni na kaminu :mrgreen:

Eto to je moja opcija, bolje da me spale no da zauzimam prostor koji se moze mnogo bolje iskoristiti

Po trenutno vayecem Zakonu o sahranjivanju ne mogu da te drze kod kuce u kaminu.
Urna se moze poloziti u grob, grobnicu, rozarijum ili posuti u vrt secanja.
Ako tvoji mili i dragi zagube cedulju ne mogu da te 'podigu' iz krematorijuma. Bio je neki clanak gde zena 20 godina 'obilzati' muzevljevu urnu na Lescu jer ne moze da ga sa'rani posto je izgubila ceduljce pa ne mogu da joj daju urnu iako su je vec upoznali. Inace ako se dobro secam postoji i nekoliko hiljada kremiranih cije urne nikada nisu preuzete pa se Pogrebno muci s 'manjkom prostora'.
Kod nas ne moze da se pepeo prosipa u reku, s brda, cuva u kaminu, cedi na kasicicu familiji i prijateljima i sl.

Po trenutno vayecem Zakonu o sahranjivanju ne mogu da te drze kod kuce u kaminu.
Urna se moze poloziti u grob, grobnicu, rozarijum ili posuti u vrt secanja.
Ako tvoji mili i dragi zagube cedulju ne mogu da te 'podigu' iz krematorijuma. Bio je neki clanak gde zena 20 godina 'obilzati' muzevljevu urnu na Lescu jer ne moze da ga sa'rani posto je izgubila ceduljce pa ne mogu da joj daju urnu iako su je vec upoznali. Inace ako se dobro secam postoji i nekoliko hiljada kremiranih cije urne nikada nisu preuzete pa se Pogrebno muci s 'manjkom prostora'.
Kod nas ne moze da se pepeo prosipa u reku, s brda, cuva u kaminu, cedi na kasicicu familiji i prijateljima i sl.

Kod nas svasta ne moze na papiru sto moze u praksi :per:

Gospodja je pomesala koju ceduljicu treba da donese , trebala je da donese neku ovakvu

20040727042030_2.jpg
i odmah bi dobila urnu :lol:

Back