Samostalan život sa 16 godina

Nije moguće jer nisi punoletan.<br>
Niko te kao maloljetnika ne smije zaposliti i moraš živjeti kod roditelja ili staratelja najmanje još 2 godine a onda radi kako hoćeš.
ja sam sa 17 prao sudove u hotelu niko ne prica o stalnom poslu zato postoji omladinska zadruga

- - - - - - - - - -

ali ne zivim u americi, jbg
al dolazi trend polako do nas to je ohrabrujuce

Nemam šta da pričam, mama mi ne da da izađem napolje jer sam probao pola čašice rakije, mislim da vise ne moram da nabrajam primere

Neces se osamostaliti ni sa 18. Probaj da urazumis majku, a ako je po tvom misljenju previse nerazumna mozes se obratiti drzavnoj administraciji sto bi za nju svakako bilo ponizavajuce.
Nista se nece promeniti ni sa 18, jer se tesko nalazi i zadrzava posao, mada ti onda ne moze nista. Nema pravo da ti brani da izadjes.

Neces se osamostaliti ni sa 18. Probaj da urazumis majku, a ako je po tvom misljenju previse nerazumna mozes se obratiti drzavnoj administraciji sto bi za nju svakako bilo ponizavajuce.
Nista se nece promeniti ni sa 18, jer se tesko nalazi i zadrzava posao, mada ti onda ne moze nista. Nema pravo da ti brani da izadjes.

A kakva vremena dolaze u ProSerbiju ni 20-te nisu sigurne za osamostaljenje.

Nemam šta da pričam, mama mi ne da da izađem napolje jer sam probao pola čašice rakije, mislim da vise ne moram da nabrajam primere

Mama bi onda trebala jos vise da te pritegne s'obzirom da bi zbog te gluposti otisao iz kuce.
A verujem i da ta kazna nije zbog pola casice rakije.

- - - - - - - - - -

Dok god je deriste pod njenim krovom ima pravo.

Ne mogu da je urazumim veruj mi, ona je na onom nivou ljudi koji veruju novinama kao što su kurir, dakle nije baš pametna i sl

Mama bi onda trebala jos vise da te pritegne s'obzirom da bi zbog te gluposti otisao iz kuce.
A verujem i da ta kazna nije zbog pola casice rakije.

- - - - - - - - - -

Dok god je deriste pod njenim krovom ima pravo.

prvo nisam jos napustio kuću, samo sam dao primer koji je ona debil mogu jos 100 da ti nabrojim, drugo nema pravo da mi zabrani da izađem zbog toga što sam probao rakiju, nije ti neka logika

Jel je moguce nekako naci nacin ziveti sam sa 16 godina iako imam roditelje? I jel je moguce nekako ,,skloniti,, stariteljstvo roditelja pre punoletstva?

Posao možeš tražiti. Ali u tim godinama ti recimo niko neće izdati. I mnogo stvari ne možeš prije punoljetstva.

- - - - - - - - - -

misli šta hoces, ako ti je normalno da se naljuti na mene i zabrani da izlazim jer sam probao rakiju sa 16 godina tebe nešto drma, ne mene

Ako ćemo realno po zakonu ne bi ni smio piti prije 18 godina. To se ne poštuje ali tvoja mama ima pravo da se ljuti.

naravno da cs ne moze nida mu pridje po kvalitetu.Ali cs je popularan jer je jednostavan i nije mnogo realan.

You fuckin' touch me I will rip you apart
I'll reach in and take a bite out of that
Shit you call a heart...

Imam oko 1500 evra u banci, a mogao bih i da nadjem neki posao i plaćam kiriju, jedino je problem što sam u gimnaziji, znaci jos oko 7 godina do nekog boljeg posla ako završim neki dobar fakultet

Jel je moguce nekako naci nacin ziveti sam sa 16 godina iako imam roditelje? I jel je moguce nekako ,,skloniti,, stariteljstvo roditelja pre punoletstva?

moguce je, naravno
pobjegnes od kuce
zaposlis se na nekom finom radnom mjestu gdje i ne pitaju za godine
recimo na gradilistu nekom, kopas kanale, nosas dzakove...tako nesto perspektivno...
navecer se zamotas u svoju dekicu od kineza i spavas pod mostom...ako ima mjesta, normalno...
i dok tones u san, moleci se bogu da te niko ne opljacka ili nesto gore, sjetno pomislis - koji je ona moja mama debil sto mi nije dala da radim sta ja ocu...a bas mi je super...
missim, sve se moze kad se hoce, al imas li i zelis li da platis to?

Poslednja izmena:

Back