Samo pola godine za vas

Aston M

Aktivan član
Poruka
1.614
Ako bi, ne daj bože, zapatili neku bolest, koja bi vas uskoro ubila i osatalo vam još pola godine da normalno funkcionišete, kao bi proveli to preostalo vreme?

Da li mislite da bi sve vreme bili sj*bani ili bi uspeli i da uživate i da iskorisite neku, da kažem pozitivnu stranu tog stanja ako je ima (ne morate dugoročno da razmišljate o životu nego radite ono što trenutno najviše želite)

Da li bi se odali porocima, razvaljivali od alkohola, droge, seksa (možda nekih perverzija:))?
Da li bi putovali negde i gde?
Na šta bi potrošili pare koje su vam ostale?

Smatrajmo da je situacija takva da nemate decu i ne treba da razmišljate koga i šta ostavljate za sobom i možete sebično da se posvetite sebi.

Pola godine ostane kad te neki kancer,leukemija ili sistemska bolest snađu...Tu nema biranja šta ćeš
jer te boleštine imaju svoj bolni i nezaustavljiv tok...
Postoje terapije koje se sprovode kod tih pacijenata,ali mislim da to nije za forum...
Bolje se baviti se normalnijim situacijama-ko zapadne u takvu situaciju već na vreme sazna
i psihičke implikacije,ali i najbliži kako da se ophode s odlazećim...

Bolesti sa tako brzim ishodom uglavnom rezultiraju fizickom nemoci, bolovima, tako da tesko da psiha (i to jaka) moze da proprati svoje zelje i usaglasi to sa telesnim. Ovde ima mnogo preduslova, svakojakih ALI, no hajde da se upravljam prema tome...ja bih na primer svakom bitnom iz zivota napisala po jedno veliko pismo, u kome bih opisala sta i kako sam ih dozivela, koliko su me cinili srecnom, ili pak nesrecnom (to bi im stiglo nakon moje smrti...ima vise takvih sajtova sa takvim postponed, posmrtnim e-mail-ovima), koliko su mi znacili i ucinili da budem to sto jesam...svoje krpe rasprodala na E-bay-u...potom bih obisla par zemalja koje zelim jos da vidim...otvorila blog u kome nesto drndam o zivotu i smrti...skupila na-dve-na-tri materijal za knjigu i ostavila u testamentu kao obavezu da se to istampa i razdeli dragoj rodbini i prijateljima...napravila 100.000 fotografija (nije mnogo sigurno) o svemu i svacemu oko sebe....napila se kao sundjer....podvodno ronila a mozda i skocila padobranom iako mrzim i dubine i visine...poslala najlepse ljubavno pismo...i valjda je to dosta.

Sedeo bih kuci za kompom, trudio se da nastekam novca da ostavim porodici ili nekom prijatelju kome trebaju.
Ne kapiram taj rad, umirem, pa 'ajde da se prepustim porocima.

Da čovek proba nešto drugačije, batali obaveze i to što je do tad svakodnevno radio, malo se opusti i divlja.:)
Ja u toj situaciji ne bi mnogo razmišljao o drugima osim ako bi imao decu.

Pa verovatno bih se jos vise psihicki uyheb*o sa ironicnim saznanjem da mi je bila potrebna neka smrtonosna bolestina kako bih "najzad" poceo da zivim punim plucima.

Poslednja izmena:
Pola godine ostane kad te neki kancer,leukemija ili sistemska bolest snađu...Tu nema biranja šta ćeš
jer te boleštine imaju svoj bolni i nezaustavljiv tok...
Postoje terapije koje se sprovode kod tih pacijenata,ali mislim da to nije za forum...
Bolje se baviti se normalnijim situacijama-ko zapadne u takvu situaciju već na vreme sazna
i psihičke implikacije,ali i najbliži kako da se ophode s odlazećim...

Nije to smisao teme.
Ne moraju da budu te bolesti, ne mora da bude bolest uopšte. Može mafia ili CIA da obeća da će te ubiti za 6 meseci.:D ili tako nešto...
Recimo da na neki način imate još pola godine za NORMALNO funkcionisanje.
Nije smisao borba sa bolešću nego kako .bi proveli preostalo vreme.

Poslednja izmena:
Bila bih loše da znam da mi preostaje samo šest meseci.
Bila bih tužna što nisam majka, što nisam supruga, ostvarena još nekom poslovnom smislu, što nisam xy stvari uradila.

Ali bih pokušala da učinim za tih šest meseci ono što mislim da bi bilo prikladno. Što bi ispunilo mene, i ljude koje volim.

Tužno bi bilo živeti šest meseci.
Ali šest meseci života duže je i finije od trenutne smrti, hica smrti koji odmah pogađa i satire dok motamo film o svemu onome što smo mogli a nismo.

Gledo bih da se posvađam sa svima, ali, onako, na krv i nož. Reko bih sve što ne mislim i probo da uvredim što žešće, tako da me svi zamrze i da im bude drago kad krepam. Zaista bih smatrao uspehom da mi na sahranu dođu samo plaćene narikače.

Ako bi, ne daj bože, zapatili neku bolest, koja bi vas uskoro ubila i osatalo vam još pola godine da normalno funkcionišete, kao bi proveli to preostalo vreme?

Da li mislite da bi sve vreme bili sj*bani ili bi uspeli i da uživate i da iskorisite neku, da kažem pozitivnu stranu tog stanja ako je ima (ne morate dugoročno da razmišljate o životu nego radite ono što trenutno najviše želite)

Da li bi se odali porocima, razvaljivali od alkohola, droge, seksa (možda nekih perverzija:))?

Smatrajmo da je situacija takva da nemate decu i ne treba da razmišljate koga i šta ostavljate za sobom i možete sebično da se posvetite sebi.

Verujem da bih proputovala Indijom na krovu voza.

Kad je bal, nek je maskenbal.

Mom ocu su davali 6 meseci do godinu dana zivota. Nadljudskim naporima produzio je to na dve godine. Ono sto sam za te dve godine doziveo sa njim, obelezilo me je za ceo zivot.

Nikada ne bih ponovio ono sto je on radio. Verovatno bih se odao nekim narkoticima, i sklonio bih se daleko od iole bliskih ljudi, i nikome ne bih rekao to. Niko ne zasluzuje da svaki dan ili nedelju iscekuje smrt nekog dragog.

Mislim, da bih bila mirnija, nego sto sam sada. Jer pazi, život jeste nepredvidiv. Otkud ja znam koliko mi je zaista ostalo još...ne meni kao meni, nego ne zna to niko. Hoću da kažem, da bih bila svesna onoga čega nisam, čega bi trebali svi biti. Jer sutra, realno, ko zna, neko možda i ne osvane. Možda bih se brže pokrenula na neke stvari, a ne ovako...tetošeći sebe, jednog dana, neko sutra, bla, bla...tada bih znala, da imam jako malo tih sutra i jako malo dana, pa ih možda ne bih uludo bacala i trošila, kao možda sada. Ni sada nije uludo baš, ali nije ni do maksimumam, baš. :(

Kada zdušno porazmislim...istinski ne bih ni tada srljala, kao muva bez glave, kao što nisam ni do sada. Ne možeš ti sada pogubljenme godine, ili decenije, da strpas u jedan dan ili pola godine.

Za čim bih baš žalila...sve drugo i da mi je manje važno, ali eto da baš ono umirem, kao umirem...žalila bih što nisam bila te i takve sreće, da budem voljena kroz život, što nisam našla voljenog čoveka i što nisam rodila dete. Sigurno da ima zilion stvari, što nisam ovo ili ono...ove su krucijalne.

Šta bih radila? Trebalo bi mi par dana, da se priberem. I onda da se polako "spremam". Sortirala bih sve što sam do sada pisala, i što je viđeno i pročitano i tonu onoga, što nije nikada ni pročitana niti ugledalo svetlost dana. To bi mi bilo jako stalo, sve da uradim, da ostane iza mene jednog dana, da je sve na jednom mestu, da ako neko dođe, da pročita sve.

Mada, ja to sada, nakon bolesti, nekako filozofski pristupan vremenu. Ponekad me priznajem uhvati užas, da jesam ispustila neke stvari i da jesam promašila nešto zauvek, ali kao bolestan čovek, ioanko nemam šta da izgubim...pa nema potrebe ni da žurim, srljam...da mi je ostalo pedeset godina ili još zaista na primer pola godine. Bitan je uvek kvalitet a ne kvantitet.

Ne bih se odavala nikada porocima. Živela sma čitav svoj živoz zdravo, ne bi mi ni tada palo na pamet, da pravim takve gluposti. Nećemo valjda da upropastimo čitav život dosadašnji besprekorni, jednom spoznajom o kratkoći istog. :mrgreen:

Eto, to je to. :)

:hvala:

Back