(samo) Kraljevački izrazi

G-6 - израз у шаху, али користи се овде и значи да је неко некоме "ударио "Г6"", односно да га је надмудрио, или има значење за начин како нешто урадити, направити, извести поправити. Није чест израз али га има.

"Како му је ударио Г-6" ; "Гледај сад како се удара Г-6". "Чико, како ово да урадим? Не брини се ништа, сад ће чико да ти покаже Г-6".

Беслемаћ - слично као менталаћ
Опсиговати - обрачунати, расчистити рачуне, укључити у цену
Лачо - одлично, супер и сл.

Kad sam se doselila u KV, prvo shto sam upamtila i odma' "prihvatila" jeste naglasak, kasnije sam shvatila kako to zvuchi i onda sam ga korigovala, i sad je sve u redu....
Bate, mentalac i najjache naglasak na ovoj rechi: shta se gubiiiish??!! xDDDDD xaxax

Kad sam se doselila u KV, prvo shto sam upamtila i odma' "prihvatila" jeste naglasak, kasnije sam shvatila kako to zvuchi i onda sam ga korigovala, i sad je sve u redu....
Bate, mentalac i najjache naglasak na ovoj rechi: shta se gubiiiish??!! xDDDDD xaxax

Nikada u zivotu nisam chula za taj primer. Rodjena sam u Kraljevu, celog zivota sam u Kraljevu, ali gomiletinu primera koje vi stavljate ovde nikada nisam chula.

TheWickerMan ne mislim da je Jovana pustila u promet tu rec, vec da je ostatak srbije izuzimajuci kraljevo prvu put culo za tu rec. I ne kazem ja da neko van kraljeva nije upoznat sa izrazom pacarenje vec da je taj izraz nastao u kraljevu. Znaci ne mozete da me razuverite u to, *** ja za tu rec znam jos iz 5 razreda osnovne skole. Jos tad si tu rec mogao da cujes u skoli kod mene. Da ne duzim, pacarenje kraljevacko i tacka.:rtfm::D

Back