(samo) Kraljevački izrazi

само тако очајан...нека јебена комбинација гласова...сви се трудимо да га елимишемо али онда на тренутак излети нешто из нас неконтролисано...као када у пубертету мутира глас адолесцента

Obrnuto, Sirčanke važe za loše osobe a žičke krave nisu baš na ceni.

не бре
Жене из Жиче су у питању.Знам из искуства.
Стварно су лепе али када их доведете у кућу највише профитира комшилук тако да смо развили једну народну умотворину.
''Ајде ожени се Жичанком ј**еб**е нам се нешто'' а на то нас је потстакла народна умотворина из Студеничког краја која каже ''Благо стрини на младом синовцу'' или ''Кум куми кад науми'' стим што наша деца воле да кажу ''Друг другарици сврши по ногавици'' :bye:

не бре
Жене из Жиче су у питању.Знам из искуства.
Стварно су лепе али када их доведете у кућу највише профитира комшилук тако да смо развили једну народну умотворину.
''Ајде ожени се Жичанком ј**еб**е нам се нешто'' а на то нас је потстакла народна умотворина из Студеничког краја која каже ''Благо стрини на младом синовцу'' или ''Кум куми кад науми'' стим што наша деца воле да кажу ''Друг другарици сврши по ногавици'' :bye:

Bre da znaš, ima jedan što je oženio prvu komšinicu kad su počeli da mu prete Milkom veterinarkom i to je u pitanju imućna i ugledna familija a žena mu je u fazonu da se mom mužu unosi u facu, samo što ga ne krljne nasred dvorišta... :aaa: Toliko je to izraženo da mi je jedno vreme bio proradio instinkt za teritorial pissing, kako odemo kod njih meni se ide u WC, moram da joj zapišam teritoriju, one klasične kučeće fore... Čista podsvest. I mislim da je skontala i ona, dobro tim kučkama idu atavizmi tog tipa, znajući koliko se snajke pitaju oko izbora veterinara.

Najjaca fraza koju sam cuo.... Imam ortaka koji kad ga neko iznervira, umesto da mu odbrusi sa : slepce, kretenu, pajseru, dijabolo ili neshto slicno on kaze INZINJERU... Samim tim kada nam se predstavljao bivhi razredi kao mashinski inzenjer , nas nekoliko je reklo :" Pa vidi se da ste inzenjer... "

Pelcovanje... To sam skoro cuo.
A tipicno za kraljevo je ono kad te drugar sretne pa ti kaze "Braat Mooj"....
A skoro je pocela po kraljevu da se vrti ona fora kad neko nesto prica ili objasnjava a onda ti kazes "Jel jeste" a drugi na to kaze "Jeste" posle toga sledi zakopavanje "E Kako Da Nije"... Ja sam do sad vec 3 osobe zakopao na tu foru.

Pelcovanje... To sam skoro cuo.
A tipicno za kraljevo je ono kad te drugar sretne pa ti kaze "Braat Mooj"....
A skoro je pocela po kraljevu da se vrti ona fora kad neko nesto prica ili objasnjava a onda ti kazes "Jel jeste" a drugi na to kaze "Jeste" posle toga sledi zakopavanje "E Kako Da Nije"... Ja sam do sad vec 3 osobe zakopao na tu foru.

Ma to da glupače kad ostanu bez texta koriste "Jeeel...?" nije ništa novo. Isto kao što onome što same pričaju pridaju na važnosti koristeći poštapalicu Značiii... :thumbdown:

A može li neko da mi objasni šta je to pačarenje? Mislim, malo sam omatorila... :rumenko: Nataša Debeljak ima čak i deo emisije koji se tako zove al' mi trulo nju da pitam a i sve se nešto srećemo na brzinu.

Dakle "Pacarenje" mojim recima - Kad nekog Zaj-e-bavas odnosno zezas. NPR. Ja sam "ISPACARIO" svog drugara da sam bio na koncertu Rolling Stones-a ali u VIP lozi. :whistling:Nabavio ja kartu od komsije koji je stvarno bio. Karta kostala 305,42 evra. Ja drugaru rekao kao fora ja tamo sa Mick Jagger pio sampanjac...:hahaha: On lik se primio.:dash::dash::dash:
Neznam kako drugacije da objasnim... Ako neko zna bolje neka ostavi svoj komentar.

Novi izraz koji sam cuo je Fištanje. Pitao jedan deda tu u komsiluku kod mene jednog klinca "Ackoo jel ga Fištiš?":hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:

Ne mogu trenutno da se setim nekog baš kraljevačkog izraza (setiću se! :)), ali sa sobom sam iz
Kraljeva ponela karakterističan naglasak.
Jednom me je sagovornik u prvom razgovoru pitao da nisam slučajno iz Kraljeva.
Zapanjih se kako neko može tako dobro da raspoznaje naglaske pojedinih krajeva, ali se
ispostavilo da ima vikendicu u Mataruškoj Banji, pa često ide tamo. :)

Back