(samo) Kraljevački izrazi

E nem pojma da li su sve ovo kraljevacki izrazi ali evo nekih:
Mentalac, Pacarenje, Diskusija, Znazi znaci, Vacarenje, Durok (koliko sam ja skapirao to je opisna rec za nekog ko je debeo), Zeljo (covek koji je rodom iz sijenice ili iz tih krajeva), Sabanijada, Ispod zita, Skrmdelj, Kocenje, Peglanje, Domacica (sa naglaskom na to "cica"), ima ono kad nesto smrdi a onda neko kaze ti bre sto Vonja. Ima verovatno jos puno izraza ali trenutno ne mogu da ih se setim. Kad se setim objavicu ih... Veoma zanimljiva tema.
E a izraz BUNARDZIJE smo licno ja i moj drugar iz srednje skole provalili za stekere. Da objasnim posto je sirokoj javnosti poznato da stekeri se kao uvlace u b u lj e profesorima, e pa b u lj e su bunari a stekeri bunardzije.

Najvishe izraza sam cuo za cigane : ganferi, garagani, kalafonci, kartonci.... inace fiberka (gore vec pomenuta) je bash kraljevacki izraz, za ostale fraze nisam siguran mada se cesto koriste izrazi : da pikamo neshto, tebra, kushtra (glupa cura), a najjaca fraza je kada sam cuo komentar da neka cura ima : "Klempavo dupe" .... e to nisam skontao bash najbolje....

Back