Transcendental
Buduća legenda
- Poruka
- 29.512
postovanje je onaj osecaj koji imas prema ljudima koje cenis. eto. to je onaj osecaj koji te PODSVESNO tera da se ophodis na pazljiv i fin nacin sa drugim ljudima (znaci ne svesno, ne ono "cisto iz postovanja" lol).
ako je to osećaj koji imaš prema ljudima koje ceniš, znači da ti ljudi poseduju određene osobine zbog kojih ih ceniš, a osobine koje ti ceniš su obično osobine koje i sam poseduješ ili koje težiš da poseduješ.
Direkt se ovde istovario po drugarici jer ga nervira njeno ponašanje. Ali on navodi da mu je to i najbolja drugarica. Ako mu je najbolja drugarica, onda mora svakako postojati nešto kod nje što Direkt ceni, to jest da je donekle poštuje, inače mu ne bi bila najbolja drugarica.
U svakom slučaju, ti si ovde nasilno uveo poštovanje kao pojam u priču, i to neosnovano po mom mišljenju.
Svakako će korektno i FINO ponašanje prema određenim ljudima proisteći iz mnogo više faktora nego samog poštovanja.
da odgovorim na temu i ja
Što ljudi jednostavno nisu iskreni? Ja shvatam da bi to tačno filtriralo sve odnose, odbacilo sve ljude koji nisu potrebni nama.
I još jedno pitanje, do koje mere ste vi iskreni i Direktni što se tiče međuljudskih odnosa
zato što iskrenost ugrožava egzistenciju.
promeni ovu drugu rečenicu u ''to bi filtriralo sve odnose, odbacilo dosta ljudi koji SU potrebni nama.''
Ti ne znaš za koji đavo ti neko može sutra zatrebati, i to je s moralne strane sasvim prihvatljivo - ti ćeš svakako ako nekom zatrebaš isto izaći možda u susret, kao što bi neko izašao tebi, ili ĆE IZAĆI u nekoj budućnosti. Emocionalni aspekat je tu sasvim nebitan. Ne pljuj u bunar iz kog ćeš možda jednom uzimati vodu.