Samo Direktno

postovanje je onaj osecaj koji imas prema ljudima koje cenis. eto. to je onaj osecaj koji te PODSVESNO tera da se ophodis na pazljiv i fin nacin sa drugim ljudima (znaci ne svesno, ne ono "cisto iz postovanja" lol).

ako je to osećaj koji imaš prema ljudima koje ceniš, znači da ti ljudi poseduju određene osobine zbog kojih ih ceniš, a osobine koje ti ceniš su obično osobine koje i sam poseduješ ili koje težiš da poseduješ.
Direkt se ovde istovario po drugarici jer ga nervira njeno ponašanje. Ali on navodi da mu je to i najbolja drugarica. Ako mu je najbolja drugarica, onda mora svakako postojati nešto kod nje što Direkt ceni, to jest da je donekle poštuje, inače mu ne bi bila najbolja drugarica.
U svakom slučaju, ti si ovde nasilno uveo poštovanje kao pojam u priču, i to neosnovano po mom mišljenju.
Svakako će korektno i FINO ponašanje prema određenim ljudima proisteći iz mnogo više faktora nego samog poštovanja.

da odgovorim na temu i ja

Što ljudi jednostavno nisu iskreni? Ja shvatam da bi to tačno filtriralo sve odnose, odbacilo sve ljude koji nisu potrebni nama.
I još jedno pitanje, do koje mere ste vi iskreni i Direktni što se tiče međuljudskih odnosa

zato što iskrenost ugrožava egzistenciju.
promeni ovu drugu rečenicu u ''to bi filtriralo sve odnose, odbacilo dosta ljudi koji SU potrebni nama.''
Ti ne znaš za koji đavo ti neko može sutra zatrebati, i to je s moralne strane sasvim prihvatljivo - ti ćeš svakako ako nekom zatrebaš isto izaći možda u susret, kao što bi neko izašao tebi, ili ĆE IZAĆI u nekoj budućnosti. Emocionalni aspekat je tu sasvim nebitan. Ne pljuj u bunar iz kog ćeš možda jednom uzimati vodu.

samo da pojasnim ovo:

ja i jesam Over, ali ne Overkill, vec Overman.

:hahaha:
Nego bre, kako ti, od onakvih prozivki upućenih prema Ničeu i njegovoj filozofiji, pređe u njegove poštovaoce? :lol:
Inače, mislim da bi svako ko je krenuo da istražuje Ničea trebalo da istraži i Dostojevskog uporedo, dosta su važne te dve filozofije jedna za drugu, ako ništa, barem radi uobličavanja ličnog mišljenja čitaoca :)

Nego bre, kako ti, od onakvih prozivki upućenih prema Ničeu i njegovoj filozofiji, pređe u njegove poštovaoce?

prozivke su, koliko se secam, bile upucene Monomax-u i "filozofu", ne direktno Niceu, jer onda i nisam znao nesto mnogo o Niceu. (Nice je, da se razumemo, CAR)

inace sam mnogo toga promenio u razmisljanju odonda. recimo, ne mrzim vise Frojda (naravno, ko je citao Nicea znace i zasto lol), ne mrzim vise Bodrijara, kao ni neke francuske filozofe tipa Zil Delez. pa cak ni pozera Deridu vise ne mrzim toliko lol. Poper mi vise nije toliko zanimljiv, kao ni mnogi drugi takozvani "analiticki" filozofi. astrologija, hriscanstvo, pseudo-nauke i ostali simulakrumi su mi cak postali zanimljivi lol (mada, naravno, nisam postao zaludjen). "moderna" umetnost je pocela zestoko da me nervira, rep muziku sam poceo da cenim (de si Direkt, s'a ima sine?), sta jos hmm... a da, naucnici i njihova "objektivnost" su poceli da me nerviraju.. ma ne secam se vise, ima puno toga.

nego, sam reko nekad da sam verovao u deda mraza kad sam bio mali?

Joj što volim ovu mediokritetsku decu što pročitaju par filozofa pa tripuju pamet....:D

! to sto neko cita (i razume) "par" filozofa ne da ga ne cini mediokretitom nego PRESTAJE da ga cini mediokretitom time sto ga oslobadja od psiholoske bolesti zvane ressentiment i sprecava da pise ovakve postove kao ti. jer vidis, neko ko zna sta znaci rec "strast" -- neko takav se ODUSEVLJAVA pri svakom susretu sa jos jednom strastvenom osobom (u ovom slucaju to bih naravno bio ja, posto ste svi ostali, ovako kolektivno, operisani od strasti, suplji ste, drveni, ustogljeni, dosadni, primitivni).

Poslednja izmena od moderatora:
Cinjenica je da svi ljudi vole da se o njima lepo govori u razgovoru,drustvu itd. Iako su svesni svojim mana(ne svih), ti kad im to kazes odmah te gledaju drugim pogledom.
Treba biti mudar i ne predstavljati im njihove lose osobine direktno.
Mislim da treba biti iskren,al na takav nacin da ne uvredis drugoga,da ne stekne negativno misljenje o tebi(jer ako to stekne neka tracara,tesko tebi,jer kolko god te ne interesovalo sta drugi pricaju o tebi,nece ti biti svejedno,moze u svakakve neprilike da se uvalis),ali ako ti niko licno smeta odredjenim ponasanjem, svakako bi trebalo da mu nagovestis,palo mu to tesko ili ne... :)
Sve zavisi od situacije do situacije, stepena poznanstva itd ali u svakom slucaju mislim da ne treba nikome sunuti istinu u lice, direktno. Time nista neces dobiti.

Znas ono kad primenjujes sugestiju, neces reci "ti vise ne lazes, vise nisi kukavica itd" vec zamenjujes negaciju sa "ti govoris istinu, ti si hrabar" ;)
Isto tako neces reci nekome "ti si lazov", vec "to sto govoris ne odgovara istini" npr...razumes, pokusas na kulturan i mudar nacin nekom saopstiti to,a ako bas pretera tad sledi najsladji deo koji si dugo cekao :D

Ima jedna budala u odeljenju koja mnogima njihove(ali i svoje) lose osobine iskaze kroz salu,nekad zesce pretera, ali svako zna da to govori iz zaebanicje pa niko ne uzima to za obzir,iako bi ga neko nov sa strane strane umlatio.

A sta, ne mogu reci devojcici kad me pita jel mi lepo ovo,ono reci nije(iako to u sebi mislim)...Cesto samo potvrdim i idem dalje,a nekad kao ironicno kazem istinu..

Poslednja izmena:
covece bozji, izbrisao si mi NAJBOLJI deo posta! izbrisao si mi deo posta u kojem izjavljujem ljubav i jos si se usudio da to nazoves "hejt"-om! a deo u kojem pljujem PO CELOM KOLEKTIVU KRSTARICE si ostavio lol.

i to sam napisao da procitaju svi i hator i prasling i verovatnoca i ti izbrisao. da si barem izbrisao prvi paragraf...

Poslednja izmena:
Meni rek'o durg, tj. bolje receno neprijatelj da bi bio najsrecniji covek kad bih ja umrla i da bi pevao...i nije se zajebavao...lik mi direktno, ne moze direktnije biti, od prve godine govori da me mrzi...:eek:

od te dece smo gori mi..polupismeni a prepametni :manikir:
E da znaš da jesmo.... ali dvolitarka sve rešava...:lol.
! to sto neko cita (i razume) "par" filozofa ne da ga ne cini mediokretitom nego PRESTAJE da ga cini mediokretitom time sto ga oslobadja od psiholoske bolesti zvane ressentiment i sprecava da pise ovakve postove kao ti. jer vidis, neko ko zna sta znaci rec "strast" -- neko takav se ODUSEVLJAVA pri svakom susretu sa jos jednom strastvenom osobom (u ovom slucaju to bih naravno bio ja, posto ste svi ostali, ovako kolektivno, operisani od strasti, suplji ste, drveni, ustogljeni, dosadni, primitivni).

Dijete moje, ja kad sam čitala filozofske i psihološke knjige ti si još skakutao po grani... A ta vaša "strast" i ostali kurci je uzrokovana kompleksima... još nijednog nadrkanog filozofa, što se mnogo kurči i mnogo zna nisam videla normalnog. Pazi buraz, nećeš biti ni lepši, ni pametniji, ni zgodniji, ni poštovaniji, ni uljudniji ako dođeš ovde i pričaš kako čitaš filozofe, a da bi prestao biti mediokritet treba tebi mnogo, ali mnogo više od par pročitanih knjiga...
Peace and love.

:mrgreen:

Taj se loži na tebe 100% ;)

A-a, jok, taj je sa mojom drugaricom iz razreda i nikad nije pokazao naklonost prema meni...

Tj. nisam progovorila s njim 3 reci do momenta dok se nismo posvadjali i on mi sasuo u lice kako ja njega mrzim i poceo da navodi neke primere od prosle godine...:eek: I od tad mi stalno prica da me mrzi...:eek: Nisam skoro veceg idiota upoznala...

Meni rek'o durg, tj. bolje receno neprijatelj da bi bio najsrecniji covek kad bih ja umrla i da bi pevao...i nije se zajebavao...lik mi direktno, ne moze direktnije biti, od prve godine govori da me mrzi...:eek:

Strasno :lol: Ja zenskoj osobi to nikada ne bih mogao da kazem ...A ni muskoj,to zvuci pacenicki ...
Najbolje je da tvoji neprijatelji budu svedoci tvojih uspeha ;)

A-a, jok, taj je sa mojom drugaricom iz razreda i nikad nije pokazao naklonost prema meni...

Tj. nisam progovorila s njim 3 reci do momenta dok se nismo posvadjali i on mi sasuo u lice kako ja njega mrzim i poceo da navodi neke primere od prosle godine...:eek: I od tad mi stalno prica da me mrzi...:eek: Nisam skoro veceg idiota upoznala...

Kladim se u moje zalihe kurtona da se loži na tebe :per:

prozivke su, koliko se secam, bile upucene Monomax-u i "filozofu", ne direktno Niceu, jer onda i nisam znao nesto mnogo o Niceu. (Nice je, da se razumemo, CAR)

inace sam mnogo toga promenio u razmisljanju odonda. recimo, ne mrzim vise Frojda (naravno, ko je citao Nicea znace i zasto lol), ne mrzim vise Bodrijara, kao ni neke francuske filozofe tipa Zil Delez. pa cak ni pozera Deridu vise ne mrzim toliko lol. Poper mi vise nije toliko zanimljiv, kao ni mnogi drugi takozvani "analiticki" filozofi. astrologija, hriscanstvo, pseudo-nauke i ostali simulakrumi su mi cak postali zanimljivi lol (mada, naravno, nisam postao zaludjen). "moderna" umetnost je pocela zestoko da me nervira, rep muziku sam poceo da cenim (de si Direkt, s'a ima sine?), sta jos hmm... a da, naucnici i njihova "objektivnost" su poceli da me nerviraju.. ma ne secam se vise, ima puno toga.

Da, bile su upućene njima, ali delom i Ničeu. Parafraziram da si tada prozvao one koji se lože na filozofa koji je umro nevin. Toga se sećam jer sam baš tada radio maturski rad na temu Ničeove filozofije, pa sam uleteo sa činjenicom da nije bilo tako :lol: Inače, i meni su zanimljive religije, običaji i mitologija, jer time lagano možeš da saznaš razvitak psihologije društava i mase, upotpunjujući sliku koju izgrađuješ proučavajući Ničea(koji, govori o relativnosti vrednosti i natčoveku) i Dostojevskog(koji, između ostalog, govori o onima koji pogrešno shvataju Ničea).. Sve u svemu, neću da budem zlopamtilo, i sam sam se dosta promenio, sad me više zanima praktična korist, pa i kad je filozofija u pitanju(barem njena posredna praktičnost, a u takve spada i Ničeova), nego mi je prosto bilo čudno, totalni zaokret, mislio sam da troluješ sa tom pričom :lol:

Back