Sam(a) u kafiću?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne računajući ovo da sedneš u kafić da iskuliraš i popiješ kafu u toku dana... to je potpuno normalno i mnogo ljudi to radi, kao što se vidi i na ovoj temi... i nekoliko odlazaka na koncerte, gde više dođeš da slušaš izvođača nego da se družiš, a i u masi ljudi si uvek, samo jednom sam izašao sam u onaj pravi "izlazak". Imao sam mislim 20 godina, bio sam sa ćaletom u Budvi na letovanju... i sad već stičete tu tužnu sliku lol. Pa na toj tužnoj noti, jedno veče rešim ja da izađem sam pa nek ide život, bolje nego da blejim sa ćaletom u sobi. I odem na Rondo bazene, ima uživo svirka, nastupa Negativ. Bio je neki ogromni šank, sednem za njega, potpuno sam, niko tu ne sedi osim mene, svi koji su došli su ili za stolovima ili na podijumu blizu benda, sa druge strane bazena, naručim pivo...

Proveo sam se do jaja.

Ne, ne, tinejdzeri imaju pravo sto posmatraju same osobe kao cudake...Nije to za dz...
Ali ima jedna stvar koju tinejdzeri ne znaju, a to je da mentalna nehigijena jeste zarazna...
Tj ako si sa osobom koja je mentalno zapustena, postajaces silom prilika i ti mentalno zapusten ili zlostavljan..

E sad koliko samaca je samo zbog sebe direktno a koliko indirektno, zato sto nisu prihvatili neki od modela socijalnog uklapanja koji postoje u srbiji...
Jesu vrlo nakaradni modeli , priznajem, ali su jedini koji zadovoljavaju sve uslove, znaci inteligenciju naroda, samopouzdanje, kulturu i ostalo...
Ne mozes u nekulturnom narodu da ocekujes razvijene kulturne modele zabave i upoznavanja, to nikako...
Primitivizam zahteva i u definiciji je nasilje...
Nasilje je ono sto su nekad crnogorci navalentno radili devojkama, neizrecena pretnja nasiljem i bipolarnim ponasanjem...nasilje je i ovo sto devojke svako upoznavanje pocinju spustanjem i vredjanjem muskaraca, pa ko primeti , nije za njih, a ko ne primeti, odlicno , spreman je da trpi i da se pretvara ili da je stvarno takav , za gazenje materijal..
Da ne objasnjavam sad koji su tacno modeli, nije to sve lose ali je sve lazno i blefersko...

Recimo koliko je veca sansa da prilaz samoj devojci bude propracen sa nekim nesocijalnim ponasanjem?
U Srbiji , poprilicno....iz raznih razloga, ali poprilicno...
A odmah zatim i pitanje, vrlo je vazno , a koliko ce takvih pristupa proci do sledeceg nivoa komunikacije ako si navalentan i igrac, tj igras na uhodane curka fazone.....I odgovor je skoro svaki....
Bukvalno skoro svaki, znaci bez obzira na odbojnost i jasno izrazenu zelju da odbije sagovornika, uz klasika curece fazone, sve se to pretvara u uspesan prilaz...
Vrlo retko , ali stvarno vrlo retko naletis na zensku koja zbog necega istrajava u odbijanju , eventualno ako si nagazio neku njenu minu....podsetio je na nesto...

Same zene misle da je njihova istrajnost jedno 100 puta veca u odbijanju nego sto je stvarno realno stanje....i inace misle da su dosledne svojim stavovima bar jedno 100x vise nego sto jesu..

Koliko puta ste vidjeli tako neke osobe koje sjede same u kafiću, restoranu, hotelu.. Šta mislite da li te osobe nemaju prijatelja, da su čudaci ili već šta..?
Kako shvatiti te osobe koji sami sjede za šankom, stolom..?
U suštini biti sam na nekom javnom mjestu,nije neki problem niti je to nešto novo.
Da li bi ste vi izašli nekad sami da su vam trenutno prijatelji zauzeti ili da ste negdje u stranom gradu.. izašli bi negdje ali s,kim? Da li bi tada ostali sami u hotelskoj sobi ili bi se usudili da sami izadjete?
sasvim ok

Back