Salate

• Začetnik teme Začetnik teme praziluk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
smeh:
pa dobro, kuva li se (i jede li se) ovde nesto?!
Ili smo svi presli na puko teoretisanje? :(
Situacija je složena! Žuljeve sam dobio na prstima od tipkanja recepata (o nadčovečanskim naporima da udenem fotku da ne pričam) :wink: . I na kraju, nigde rezultata. Sve zatajili kumovi, teče, dede...

Espanol:
smeh:
Situacija je složena! Žuljeve sam dobio na prstima od tipkanja recepata (o nadčovečanskim naporima da udenem fotku da ne pričam) :wink: . I na kraju, nigde rezultata. Sve zatajili kumovi, teče, dede...
... oni sto obecavaju sudove "sa rupom"...

smeh:
Espanol:
smeh:
Na RUPI se radi! Nisam zaboravio. :wink:

Espanol:
smeh:
Espanol:
smeh:
Gle... otkud ti ovde? :wink:

smeh:
Espanol:
smeh:
Espanol:
smeh:
Pa jel se ovde nešto dešava oko RUPE (na sudu)? :wink:

Espanol:
smeh:
Espanol:
smeh:
Espanol:
smeh:
Pa jel se ovde nešto dešava oko RUPE (na sudu)? :wink:

Ju, ju... :oops:
nisam nista cula :oops:

sanja:
pa jel se kuva ili se izmislja rupa na sudu??? :evil:

Slušajte Vas dvoje. Za ovu moju salatu od karfiola nije potrebna nikakva rupa sem u stomaku naravno.Nakon toga doduše kada se lepo naruckaš pojavi se još jedna-u glavi- lepo ti, milina jedna i nije teško u stomaku pa istog trena zaglaviš krevet,odnunaš par sati(ha, ha) pa kafica.Posle možete o toj vašoj posudi sa rupom.
A sada svi na radne zadatke :D :D :D :D :D :D

Usput, rerna nije potrebna u ovom slucaju.

Potrebno:
celer, šargarepa, pileće belo meso otprilike u istim količinama (zapreminski)
0,5dl maslinovog ulja
1 žumance
1 tvrdo kuvano jaja
kašičica senfa
malo limuna, biber, so
1-1,5dl pavlake
kašičica seckanog peršuna (može i drugog začina po želji)

Šargarepu i celer sitno narendati (najbolje u "rezance"), belo meso iseckati.
Od žumanca, kašičice senfa, maslinovog ulja, limuna umutiti majonez i pomešati sa pavlakom.
Jaje iseckati na sitne kockice ili izrendati
Sve sjediniti, pobiberiti, posoliti i dodati peršunovo lišće.
Prijatno!

PS Osnovnu ideju za ovu salatu (stvar trenutne inspiracije i sadržaja frižidera!) pronašla sam na već mnogo puta pominjanom mirinom sajtu... www.uputstva.co.yu

Pileća salata
s3.jpg

Mimoza salata
s2.jpg

Urnebes salata
s1.jpg

Ovo je bilo pre torti.

Mira

Pa dobro Miro, što nam to radiš?
Od čitavog dana, ti nas pred spavanje "nahraniš" ovim lepotama i posle se čudiš što vampirišemo! 8)

Po specijalnom zahtevu dragog gosta (da ne kažem Gošćice :wink: ), evo recepta...

Potrebno je:
50g putera
2 konzerve tunjevine
100g paštete (obične... neke neutralne)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 limuna

Puter (može i margarin za mazanje) dobro umutiti (najbolje mikserom) dok ne postane penast. Tunjevinu najpre izgnjaviti viljuškom, pa pomešati sa puterom. Dodati paštetu, sitno isečen crni luk i sok od belog. Sve dobro sjediniti - može mikserom, još bolje u blenderu. Na kraju dodati sok od limuna po ukusu.

Napomena za Goscicu: U salati koju je jela bila je dodata i jedna konzerva skuše sa povrćem, što znači da se može ubaciti i vrlo mala količina soka od paradaiza.

smeh:
Po specijalnom zahtevu dragog gosta (da ne kažem Gošćice :wink: ), evo recepta...

Potrebno je:
50g putera
2 konzerve tunjevine
100g paštete (obične... neke neutralne)
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 limuna

Puter (može i margarin za mazanje) dobro umutiti (najbolje mikserom) dok ne postane penast. Tunjevinu najpre izgnjaviti viljuškom, pa pomešati sa puterom. Dodati paštetu, sitno isečen crni luk i sok od belog. Sve dobro sjediniti - može mikserom, još bolje u blenderu. Na kraju dodati sok od limuna po ukusu.

Napomena za Goscicu: U salati koju je jela bila je dodata i jedna konzerva skuše sa povrćem, što znači da se može ubaciti i vrlo mala količina soka od paradaiza.
Salata je prva liga! :wink: Provereno! Sefe, potvrdi!

Back