Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Navigacija ti je rastrkana na 4 mesta nastranici...ali na kraju ipak moze covek da se snadje, ponavljaju se linkovi pa ide nekako!
Ja najvise volim prostu formu kao npr. www.pandaplastnp.com ili www.studioelit.com

to shto se tice navigacije to je istina to cu morati srediti.
a shto se tice tih sajtova to su 2-3 tabele tekst i navigacija su uradjene kao slicice :) a to meni ne odgovara :)

Poslednja izmena:
www.mr-gog.com - internet portal posvecen PC racunarima.

Sajt postavljen 1.septembra 2008.

Pa da cujem komentare, i naravno kritike. Unapred hvala.

E ovako, imam par kritika
Prvo pohvale: Fino pregledno, pogotovo mi se svidelo ono kratko i jasno, zanimljivo... Od ovog sajta mozda i postane nesto, ako ga dobro izreklamirate.

E sad negativno:
Prvo, nije mi jasno sledece, ukoliko nisam ulogovan ili nisam registrovan svejedno mi stoji polje za unos komentara, pa tek kada kliknem na posalji komentar ono mi kazem da treba da s ulogujem. Ako vec treba da se ulogujem onda to polje ne treba da stoji, vec treba da pise nesto tipa: da bi ste upisali komentar molimo ulogujte se, jer mi ovako lici kao neka lazna reklama, sto me je "isfrustrilalo" (ali sam se ipak prijavio).
Drugo: dok sam popunjavao komentar, ponestalo mi je slova, sto licno mislim da je pogresno, jer ipak neko moze da ima duzi komentar. Zatim kada sam video da mi je ponestalo slova, pokusao sam da obrisem jednu rec negde iz sredine teksta, i ono mi nije dozvolilo, tj. kursor mi se uvek vraca na kraj komentara??? To se desavalo sve dok nisam obrisao poslednja dva slova iz komentara, i tek onda sam mogao da prepravim tekst...

Trece i najbitnije: Primetio sam da kod registracije dobijem mejl u kome pise moja sifra???? Zasto mi pise sifra??? To samo govori o tome da koristite neki nesiguran algoritam (nesto kao kriptovanje na osnovu kljucne reci), ako ga uopste koristite za kriptovanje sifre. To znaci da vi kao administrator sajta mozete bez problema da vidite neciju sifru??? To je pogresno i nepotrebno, zato sam ja odmah svoju sifru promenio, nadam se da ne bekapujete sifre. Obavezno ovo promenite jer ako neko slucajno dodje u priliku da procita sifre iz baze, moze da otkrije tudje sifre. Takodje ako neko koristi javni kompjuter, ako niste znali kada citate postu sa gmaila ili yahooa, sve stranice ostaju u Temporary Internet Files, cime moze neko opet da narusi privatnost vaseg korisnika. Na ovaj nacin sam ja otkrio desetine sifri...

Za http://www.grozdjebal.com

Nije lose, samo imas previse strelica na sajtu, a zapravo malo samih motiva grozdja...
Probaj na neki nacin da stilizujes slike grozdja i onda to nekako iskoristi. Takodje predji na css, mislim da ce ti biti daleko lakse nego sa tabelama...

Nadam se da ne uzimate moje kritike za zlo, samo pokusavam da pomognem...:bye:

Trece i najbitnije: Primetio sam da kod registracije dobijem mejl u kome pise moja sifra???? Zasto mi pise sifra??? To samo govori o tome da koristite neki nesiguran algoritam (nesto kao kriptovanje na osnovu kljucne reci), ako ga uopste koristite za kriptovanje sifre. To znaci da vi kao administrator sajta mozete bez problema da vidite neciju sifru??? To je pogresno i nepotrebno, zato sam ja odmah svoju sifru promenio, nadam se da ne bekapujete sifre. Obavezno ovo promenite jer ako neko slucajno dodje u priliku da procita sifre iz baze, moze da otkrije tudje sifre. Takodje ako neko koristi javni kompjuter, ako niste znali kada citate postu sa gmaila ili yahooa, sve stranice ostaju u Temporary Internet Files, cime moze neko opet da narusi privatnost vaseg korisnika. Na ovaj nacin sam ja otkrio desetine sifri...

:nono:

Moracu da odgovorim na tvoj komentar, jer je apsolutno bez osnova, i pre bih rekao, drzak. Naime, to sto si dobio sifru u emailu sluzi da bi se podsetio sifre, ukoliko je eventualno zaboravis. I to sasvim sigurno ne znaci da sifra u bazi nije kriptovana, a ponajmanje da je kriptovana losim algoritmom.

Evo kako to u praksi izgleda: uneo si podatke za registraciju, prosledjeni su PHP skripti koja obradjuje registraciju, PHP skipta izvrsava neophodne provere, i ukoliko je sve u redu, kriptuje sifru (algotiram necu navesti zbog sigurnosnih razloga), upisuje podatke u bazu, koji ukljucuju kriptovanu sifru, korisnicko ime, email adresa... i salje email sa obavestenjem o registraciji i login parametrima. (korisnicko ime, sifra). U trenutku slanja emaila, originalna nekriptovana sifra je jos uvek poznata u php sktipri, tj. promenljivoj, jer logicno, od nje se pre toga pravi kriptovana sifra, zar ne? Iz ovoga sledi zakljucak da su sifre kriptovane u bazi i da ih ni administrator ne moze videti u originalnom obliku, pa ni neko ko ukrade eventualno bazu. Razbijanje sifara je neka druga prica za neku drugu temu.

Kako izgleda logovanje u praksi, posle registracije: uneo si korisnicko ime i sifru, prosledjeni su php skripti koja izvrsava provere, sifra koju si uneo da bi se ulogovao se krpituje, i uporedjuje sa kriptovanom sifrom zapisanom u bazi. Naravno, ima tu jos nekih provera (korisnicko ime na primer) itd. itd.

Sto se tice javnih kompjutera, pa naravno da ukoliko se uljuci pamcenje logovanja tj. automatsko logovanje, svako ko sedne uz kompjuter moze da se uloguje, jer je, logicno, zapamceno logovanje, bilo na kom forumu, portalu ili web mailu.

Sa ostalim tvojim komentarima sajta mogu reci da se slazem u potpunosti. Ali ipak, iznositi neosnovane tvrdnje (podebljano i podvuceno u citatu) je nesto drugo...

:nono:

Sto se tice javnih kompjutera, pa naravno da ukoliko se uljuci pamcenje logovanja tj. automatsko logovanje, svako ko sedne uz kompjuter moze da se uloguje, jer je, logicno, zapamceno logovanje, bilo na kom forumu, portalu ili web mailu.

Sa prvim delom odgovora se slazim u potpunosti, ali moras priznati da je moj gorepomenuti scenario moguc:) Istina je da je bilo bez nekog narocitog osnova, ali sumnja je sumnja. I zaista nisam mislio da budem drzak:roll:

Sto se tice ovoga sto sam citirao iz tvog odgovora mislim da se nismo razumeli... Ja sam rekao da se sve procitane stranice cuvaju u Temporary Internet Files (kod IE), tako da ostajem pri tvrdnji da je lose da mi u povratnom mejlu stoji sifra, mislim da je mnogo bolja opcija da ukoliko ja zaboravim sifru, odem na sajt i trazim novu sifru, te mi ona bude dostavljena u mejlu. Na taj nacin mogu da se ulogujem na nalog i promenim sifru...

Kod:
sajt
http://www.huseinpasinadzamija.com

Tabelarni prikaz - to je lose za 2008
radjeno verovatno u frontpage - to je isto loshe neuredan code
ne znam da li iz namere tezish tom flash/java ali tu se botovi gube
inache naslovi stranica (url) su ok ali su metatagovi vishe nego nedovoljno uradjeni

Kod:
sajt
http://www.scarweb.ba/

Dizajn je pristojan iako moze to i bolje ako ste vec dizajn kompanija. Meta tagovi su ok

Posetite www.pripremazacas.co.cc , prihvatam sve dobronamerne kritike.

Sredi meta tagove i boje nekako je sumorna strana tamno plava i nije neko resenje za pozadinu ili samo nisam spavao odavno pa mi malo fleshuje mozak

pozeljno je da iskljucis tabele iz opticaja a zavrsis dizajn u css style koji je nezavisan od stranice time bi preshao sa ovog

tabela, in page style hibrida na - cist css/xhtml

nije bas neki pohvalan komentar ali i to se uci ko i sve zivo samo lagano :)

Back