Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Pa nekako mi delije neuredno i razbacano ili to samo tako izgleda u FF. Mozda bi bilo bolje kad bi napravio neku tabelu ili dodao neke slike i malo poravnao ove kategorije? Ok je to sto se pojavljuju slike kad kliknes na link, ali....mozda si mogao odma da napravis male slicice pored...Ali to je samo moje misljenje...I dosta linkova ne radi, predpostavljam da ce proradi jednom...

Avantguardia:
Posto sam stolar i bavim se malo specificnim poslom,morao sam da napravim svoj sajt
http://www.avantguardia.co.yu
Ko god ima vremena,neka ga pogleda pa neka mi da neku ocenu,predlog.Hvala unapred.

Iskreno, za sajt koji se bavi bilo cime oko jahti (vrlo skupog zadovoljstva) trebalo bi da izgleda malo modernije i kvalitetnije. Ovo izgleda kao da si ga pravio u Wordu! :confused:

Mislim, pogledaj kako su to neki, vrlo lako odradili
http://www.yachtworld.com/
http://www.ancasta.co.uk/
Obicni sajtovi, koji ostavljaju mnogo bolji utisak...

Kad ljudi kupuju neke skupe stvari vrlo im je vazan vizuelni dojam. Milsim, isto je sa onim koji kreiraju web sajtove, a njihov sajt izgleda kao da je napravljan pre 10 godina! :win

Avantguardia:
Posto sam stolar i bavim se malo specificnim poslom,morao sam da napravim svoj sajt
Ko god ima vremena,neka ga pogleda pa neka mi da neku ocenu,predlog.Hvala unapred.
EEEE sajt baš kao da je rađen u Wordu, manje više to što i kako je rađen ali one odvratne strelice kao u windowsu si našao da staviš e tek mi to smeta bolje da si za linkovanje stavio reč "Klikni ovde" nego te strelice one su stvarno odvratne :(

Hvala na kritikama,mnogo znace.Nisam hteo da pravim sajt sa flashom zato sto mi je ciljna grupa(brodovlasnici) a ne kupci.A znamo ko danas ima para za takva zadovoljstva.Pa mislis li da bi oni kliknuli na nesto sto pise "click here to download latest flash player"?Neznam ni sam,i meni izgleda dinosaurski.Ali imam jos par verzija pa cu ih postaviti da vidim utiske.By the way,nije pravljen u Wordu nego u Dreamweaver-u.Pozdrav "zmiji" i hvala jos jednom.

Avantguardia:

1. Zamisli da se u Beogradu pojavi prodavac Lambourghinija ili Rols-Rojsa a da mu je kancelarija ispod nadvoznjaka u sklepanoj baraci? Nadam se da razumes sta pitam, jer se odnosi na tvoj sajt. Ne mozes dizajnirati sajt za jahte a da lici na delo uradjeno u Wordu sto neko rece, jednostavno ne ide. Prodavac Rols-Roja ce morati u najmanju ruku da ima kancelariju u najelitnijem delu grada, inace ode reputacija dodjavola.
Tako i sa tvojim sajtom., mora biti mnooogo bolji i sa vise znanja radjen. Ovako je samo losa usluga onome ko se bavi jahtama.

2. Bilo bi dobro ako bi se manuo reakcija poput "ko tebi drma kavez", jer to mozes koristiti na ulici i sa drustvom kad popijete koju vise, ovde bi trebalo da se ponasas mnogo drugacije ako zelis da ti neko pomogne ili savetuje.

Avantguardia:
Hvala na kritikama,mnogo znace.Nisam hteo da pravim sajt sa flashom zato sto mi je ciljna grupa(brodovlasnici) a ne kupci.A znamo ko danas ima para za takva zadovoljstva.Pa mislis li da bi oni kliknuli na nesto sto pise "click here to download latest flash player"?Neznam ni sam,i meni izgleda dinosaurski.Ali imam jos par verzija pa cu ih postaviti da vidim utiske.By the way,nije pravljen u Wordu nego u Dreamweaver-u.Pozdrav "zmiji" i hvala jos jednom.
Ako ti je ciljna grupa brodovlasnici, kakvi su to "brodovlasnici" kad nemaju para da plate kvalitetno uradjen sajt... Kad bi svi u vezi flasha razmisljali kao ti, tesko bi Macromedia prodala vise od 100 primeraka flash programa. Kako si napravio sajt bez flasha, cisto sumnjam da imas znanja da ga uradis u flashu kako valja, nazalost.

Dakle, redizajn sledi "one way or another..."

codemaker:
Ako ti je ciljna grupa brodovlasnici, kakvi su to "brodovlasnici" kad nemaju para da plate kvalitetno uradjen sajt... Kad bi svi u vezi flasha razmisljali kao ti, tesko bi Macromedia prodala vise od 100 primeraka flash programa. Kako si napravio sajt bez flasha, cisto sumnjam da imas znanja da ga uradis u flashu kako valja, nazalost.

Dakle, redizajn sledi "one way or another..."
eee,pa nece se vredjamo sada.Mozda nemam znanje u flashu kao ti,ali jbg.Pogresno si razumeo,ili ja nisam dobro formulisao,kad sam rekao za ciljnu grupu.Ne pravim ja sajtove za njih,sajt o kome pricam je licno moj,ja se bavim izradom enterijera a ne webdizajnom.

Avantguardia:
eee,pa nece se vredjamo sada.Mozda nemam znanje u flashu kao ti,ali jbg.Pogresno si razumeo,ili ja nisam dobro formulisao,kad sam rekao za ciljnu grupu.Ne pravim ja sajtove za njih,sajt o kome pricam je licno moj,ja se bavim izradom enterijera a ne webdizajnom.

Napisao si: "zato sto mi je ciljna grupa(brodovlasnici) a ne kupci."
Nema sta tu da se razume, mada uopste nije vazno, neces valjda pobijati svoje vlastite reci?

Ne znam zbog cega se vredjas sto sam rekao da ne znas flash. Ja nemam dovoljno znanja o mrezama i raznim protokolima koje Legolas, Nikodim i kompanija svakodnevno koriste, pa kad pocnu da pricaju od tome - jedva pratim uz recnik a oni sipaju k'o iz mitraljeza. I ne osetim se uvredjenim, vec pokusavam i to da shvatim i naucim da upotrebljavam kad zatreba, zahvalan im jer uce i druge nekim novimznanjima. To je sustina prijateljhu ovde, a ne ocekivati da ce svaka sajt-brljotina poput tvoje, biti nagradjena ovacijama!.

Pohvalno je sto se bavis enterijerima ali kad pokusas da napravis sajt, ne ide ti. Na to ukazujem. Ne moze svako biti za sve. Ja na primer nikada nisam naucio da sviram klavir a imao sam zelju, jednostavno ne ide mi. I sad ja treba da kazem nekom profesionalnom klaviristi da me saslusa a kad kaze da sam mnogo los, ja cu da se uvredim? To ti radis.

I tek da se zna. Onaj mail na "pp" kojim si mi pretio, poslacu i administratorima, pa ako odluce da letis sa Krstarice, leteces, svojom zaslugom, da ne kazem gluposcu sto pises takve mailove. Posto sam ti ukazao na los sajt i poredio sa prodajom Lamburghinija pod nadvoznjakom, ti se nasao uvredjen i zakacio za taj nadvoznjak, zovuci me da se tamo pobijemo pa da dokazes - sta? Dakle, saljem adminima, pa cemo videti.

A tvoja konstatacija iz "pp" da ako te tema ne zanima preskaces je a ne dajes svoje misljenje je toliko nemusta da ne vredi pominjati. Razlika je u tome sto mene ZANIMA ova tema i zbog toga dajem svoje MISLJENJE (koje si uostalom sam trazio) a tebi izgleda prija samo ako ti kazu da si neverovatno sjajan web dizajner? Ili uvazavas misljenje samo onih koji ti kazu da je sajt odlican, ostali moraju da zaobidju temu zbog tebe - velikog dizajnera?

==Nemesis==:
???

Mislim da li ti je trebalo vise od 10 minuta da napravis ovaj sajt? Prepostavljam da je ovo sajt tvoje web dizajnerske firme ili tebe? Mozda je moglo malo bolje...ali ponekad je i najprostije najbolje :-D .

Nije sajt firme - posto je nemam -, nego je moj, ali se ujedno i izvinjavam, sto sam propustio da naglasim, da se na sajtu nalaze linkovi sa mojim radovima. Ali Nemesise kao sto i ti kazes, ponekad je najprostije najbolje... dobro, ovo bi bilo malo preterano... mada - ja sam vec video sajt nacionalne radio stanice, koja je "velicine" mojeg sajta.

\\Rain_Man:
Jednostavnost uvek jeste plus, ali sve sto je preterano nije ok.
Mogao si bar da stavis kontakt formu...ili da naglasis najosnovniju delatnost...
Mene licno je napr. mrzelo da kliknem i na jedan link od ponudjenih...jer me nista nije zainteresovalo.

Potpuno si u pravu - ali kao sto rekoh nisam naglasio da je to sajt gde se nalaze linkovi prema radovima. Kako se ono kaze sto ja mnogo mrzim: moj sajt je andr konstraksn. Pogledaj neke od linkova.

Back