Sajtovi za ocenjivanje i komentare

codemaker:
Not bed. Vat kajnd of font did ju juse on top of dhe pejdz? Ken ju ser dhem vit as?
Najs end klin. Aj houp ju vil hev de internesenel kompaniz as jur klajents sun.
Aj didnt si de prajsing list? Is der ani?
Sori za zakasneli odgovor,bio sam tu bizi.(neću više Tarzan ingliš,obećavam).
codemaker:
Vat kajnd of font did ju juse on top of dhe pejdz?
U pitanju je Blade Runner movie font,naći ćeš ga lako,ako ne uspeš javi mi.
codemaker:
Aj didnt si de prajsing list? Is der ani?
Cene usluga vezanih za selidbe kreću se izmedju 30 evra i par hiljada evra(obe krajnosti su retke ali bilo ih je),zato mi je jako teško da napravim cenovnik.Video sam da na nekim zapadnim sajtovima postoji detaljni upitnik koji popuniš i onda ti oni izračunaju cenu ali čak i tada se ograde terminom "otprilike" (necu da napisem aproksimetli(ups,ipak sam napisao)).Pokušaću u svakom slučaju.Ako neko zna da napravi takav upitnik koji klikom na "izračunaj" pokaže cenu,neka mi se javi.
codemaker:
Nema razloga nista da mrzim, ali klepanje novo-reci me cini da se zapitam sta je pisac hteo da kaze - da li da ne zna engleski ili da ga toliko zna pa se eto poigrava sa njime k'o od sale...
Volim da se igam rečima,frazama,citatima,jezicima,naglascima.Svaki štos koristim jednom,dvaput ili neki vremenski period (u zavisnosti od toga koliko mi se dopadne) pa prelazim na nešto novo.Inače se slažem sa tobom i Oskrnavljujućim Osmehom po tom pitanju.Kao igra može,kao manir u govoru-katastrofa.(inače(btw),prevod sajta sam sam odradio).

Desecration Smile:
Fristajler...sačekaj...ja sam imala dugačak komentar, čak sam ti i ispravljala deo koda, ali Internet Explorer se zatvorio i nisam uspela to da završim...ima par sitnica na koje bih ti skrenula pažnju, ako se ne ljutiš:)
Naravno da se ne ljutim,jedva čekam da čujem.Da nije tebe pomislio bih da mi je sajt savršen.Kritike su uvek korisnije od pohvala.(što ne znači da ne volim pohvale)

fristajler:
@Limundo
Svidja mi se,jednostavan,jasan,lak za koriscenje.Idem da trazim stvari koje bih mogao da ponudim na prodaju.

Hvala na lepim rečima.

Juče smo učestvovali na IT seminaru, i odjek je bio odličan.
Danas smo imali snimanje za TV Metropolis.

Očekujemo da će se ubuduće broj aukcija i članove još većim tempom povećavati.

Drago mi je da i ti želiš tvoje stvari da prodaješ na Limundu.
Ako ti nešto nije jasno, slobodno nas kontaktiraj.
Tu smo da pomognemo.

Limundo:
... Danas smo imali snimanje za TV Metropolis.

Očekujemo da će se ubuduće broj aukcija i članove još većim tempom povećavati.

Ne verujem da ce se povecavati broj poseta!
Ime sajta nije asocijativno za aukcije, a Google pretraga za aukcija na prvoj strani izbacuje Jubay i jos neke sa recju Aukcija u imenu sajta! Backlinkovi su vam slabi tj. nijedan sa PR4 osim ovog koji vise ne postoji, a to je za ovakvu vrstu sajtova borba na zivot i smrt! Naravno, bitna je i offline reklama, ali tek kad se sajt utegne, a ne kao zmajevi od papira poput NaDlanu i sl.

Layout radjen za IE.
Logo Limundo je slika sa imenom transparentni.gif?!!!
Sigmund Graf je gif?!!!
Slike nemaju title tag.
Brz mouseover po horiz. meniju daje kasnjenje.
Farbanje scrollbara za celu stranu nije uobicajeno posto nije cross browser.
Tekst u dugmetu Pretraga nije centriran.

Tako je to kad Krojaci prave sajtove!

Pa zašto ne bi?
Do sada jeste, a ima i u buduće.

Stranica je optimizovana za apsolutno sve browsere.
Koristim sam Operu, gledam dnevno sajt i na Firefox.
Takođe smo je proveravali na Safari.

Dnevna izreka (u ovom slučaju od Sigmunda Grafa) je u Gif-u zbog veličine.
U JPEG formatu slika bi bila veća pri lošijem kvalitetu.

Svaka slika artikla ima Alt tag naziva predmeta.
Takođe svaka slika ima naziv naslova predmeta koji se prodaje.

Na www.pogodak.co.yu smo za reč "aukcija" na prvom mestu.

Za dugme Pretraga imamo da pokušamo da izmenimo.

Hvala

Znam da je Google jači od Pogotka.
google nas je jedno vreme imao na sedmom mestu.
Sad je spalo na 22. mesto.
Generalno kod njih rang dosta ima široku lepezu.
Jedan dan 14., drugi 7., treci 22.
Dok je kod pogotka u roku od mesec dana skocio na prvu stranu i tu ostao.
Uglavnom smo na prvom mestu, desi se nekad na drugom.

Neke kljucne reci (na primer kategorije) i google veoma dobro indeksira.

Sigmund Graf nema potrebe da ide u slici.
Logo Limundo je slika sa imenom transparentni.gif umesto Limundo.gif
Alt tag slike je za posetioce a za optimizaciju je bitno da slike imaju title tag, ali savete ne dajem za dz.

Sve sto sam rekao je bilo u najboljoj nameri, a za Google povlacim rec! Vidite se za BMW zmigavac i BMW ratkapne. Samo da je vise oglasa...

Srecno!

P.S. Obrati paznju da su ti od 116 ponuda u "Knjige i časopisi" sve aukcije od dva coveka (kapri81 i shef)

Gill Bates:
Sigmund Graf nema potrebe da ide u slici.
Logo Limundo je slika sa imenom transparentni.gif umesto Limundo.gif
Alt tag slike je za posetioce a za optimizaciju je bitno da slike imaju title tag, ali savete ne dajem za dz.
Srecno!
dnevna izreka je u gif-u zbog specifičnog fonta.
Koristimo font koji je i na naslovu "Aukcija broj 1 u Srbiji".

transparenti.gif >> Limundo.gif >> loše urađeno i izmenićemo.
Title Tag >> takođe dobra sugestija

Hvala na sugestijama

Ne.
Krojen samo za Limundo zahteve.
Malo smo izmenili sistem za dodeljivanje kategorija (kako bi bili što fleksibilniji).
I tako to nekad ide, rešiš jedan problem, otvori se novi :-).

Ali tu smo da ispravimo sve greške.

Ambiciozni smo da izguramo Limundo na visok nivo i pružimo što većem broju članova
mogućnost aukcijske kupoprodaje.

Zato hvala na svakoj sugestiji.

/\ ah covece nemoj tako sitno zguzeno + u ovoj oblasti moras biti JAKO dobar i azurirati stranu ne dnevno nego na pola sata ako zelis da opstanes u moru ali bukvalno moru drugih istih/boljih/vecih/jacih...ima ih zaista mnooooogo koji rade vec godinama..

ne zelim da te obeshrabrim samo ...
ne znam koliko dugo radis ali sa stotinjak registrovanih clanova mislim da si tek poceo...

potrudi se ..zelim ti srecu..

!van:
/\ ah covece nemoj tako sitno zguzeno + u ovoj oblasti moras biti JAKO dobar i azurirati stranu ne dnevno nego na pola sata ako zelis da opstanes u moru ali bukvalno moru drugih istih/boljih/vecih/jacih...ima ih zaista mnooooogo koji rade vec godinama..

ne znam koliko dugo radis ali sa stotinjak registrovanih clanova mislim da si tek poceo...

Stranica je od Jula 2006 online.
Trudimo se, i nastavićemo da se trudimo.
Imamo cilj da postanemo najjači na Balkanu, i tog cilj se strogo pridržavamo.

!van:

A da postojimo tek par mjeseci no svakim danom sve se penje šta se tiče statistike! :p

Raso100:

Imas problem sa headerom! Kada header gledam u rezol. 1280x1024 pocinje da ti se ponavlja po horizontali! Posto ga pozivas iz class=full-header kao background image moras staviti no-repeat

.full-header {
font-family : Verdana;
font-size : 10px;
color : #fff;
padding : 0px;
background-image: url(images/banner.gif) no-repeat;
height: 190px;
width: 965px;
}

Ustvari, kad malo bolje razmislim to nije resenje, jer ce ti kod posetilaca sa rezol. po sirini vecoj od 965 header biti kraci od ostatka strane, a desno od njega ce biti praznina. To je zato sto u

<body bgcolor='#ffffff' text='#ffffff'>
<table align='center' cellspacing='0' cellpadding='0' width='90%' class='outer-border'>

imas width='90%'.

To znaci da tabela koja cini stranu popunjava 90%, a isto i slika za header. Kada je rezolucija sira od 965, browser ponavlja sliku.

Stavi width='965' i sve ce biti OK ;-)

I stavi to u Tweaks&Tips sa ©Gill Bates

Back