Sajtovi za ocenjivanje i komentare

www.spreha.net
postojimo od 2004., sad se opet nekako reaktiviramo zbog napada inspiracije.

"dizajn" smo kupili tj. kupili smo wp template i prilagodili ga našim željama te dizajnirali logo. sad smo odradili mali facelift. volio bih čuti kako vam se čini. već sad postoje neke stvari koje treba promijeniti i koje čekaju svoj red:
1. prijevod engleskih izraza u hrvatske unutar templatea
2. prekratki je prikaz naslova
3. video bi trebali zamijeniti s random videom iz playliste tako da ne bude uvijek isto tj. da ga ne trebalo svako malo rucno mijenjati
4. kamo izaci sekciji je potrebno dizajnerske paznje

to su neke stvari koje bi mi izdvojili, ali volio bih cuti sto vama smeta
tekstovi su autorski nasi, jako se trudimo oko toga, tj. da ne budu neki prijevodi i da ne budu tekstovi samo zato da bi se nešto napisalo.

FB grupa za sad ima 1000+ lajkova i to polako dižemo (koristimo kupon trenutno).

Ambro tema, nije loš izbor. Fino je prilagodjena. O dizajnu nikada toliko ne komentarišem, to je već individualna stvar, šta se kome svidja.

Meta tagovi i opis nisu uneti ni na jednoj stranici, hmmmm, veoma loše i veliki minus za taj propust.
Phpbb forum, ima mnogo srećnijih rešenja a besplatnih tako da to ajde neka spad pod individualni izbor.

Opcija štampanja ne tako srećno uradjena.

Čini mi se da keširanje sajta je isključeno ili samo takav privid se stvara?

Gzip kompresovanje ili nije podešeno, uključeno ili server to radi veoma loše.

Optimizacija slika bi možda mogla malo bolje.

Sve ostalo je ok, da se isprave ove stvarčice i eto finog mesta za boravak.

www.svetlana-artstudio.com

1452375_1420271191540788_2002286042_n.jpg

Joomla, fino odradjeno, prosto, jednostavno, efektno, malo možda da se poradi oko mea tagova i opisa .

Sad videh, cccc, sigurnost krajnje neprofesionalno uradjena, admin zona ostavljena na izvolte, ID administratora nepromenjen, po defaultu, to je jedan veliki propust.

Cool seo na prvi pogled deluje super, i ako svi ti alati rade na sajtu a nisu samo linkovi ka drugim sajtovima onda je to pun pogodak od sajta :)
jedino ono .tk bode oci :D .com domen ti je 1000 din i nije to toliko velika investicija pa bolje da ne cekas da ti sajt zazivi sa ovim domenom, bice posle teze promeniti :) radice redirect ali nije to to :)

Sto se tice stripova, odlicno za ljubitelje stripova, malo presareno za moj ukus ail dobro je, i izbaci taj tip reklame da moraju ljudi da cekaju 5s da bi otvorili stranicu, oterace ti posetioce sa sajta :) ubaci adsense ili etarget ili nesto manje odbojno :) I sajt je malo presaren za moj ukus, tacnije pozadinska slika, bode u oko i sadrzaj sajta ti ne dolazi do izrazaja nego se stapa sa pozadinom. ostavi tu sliku ali je posvetli, kao sto je u header-u posvetljena, tj u photoshopu joj smanji opacity da bude transparentna, bice i dalje ta slika ali ce sadrzaj vise doci do izrazaja :)
Isto domen, iako je blogspot, dobra je ideja i moze zaziveti lepo sajt a ako se dobro secam oko 10$ je da preko bloggera uzmes domen :) kad sajt postane popularan i budes imao vise stotina pregleda dnevno moci ces ulaganja vratiti preko adsense-a a cak i zaraditi mozda :)

Cool seo na prvi pogled deluje super, i ako svi ti alati rade na sajtu a nisu samo linkovi ka drugim sajtovima onda je to pun pogodak od sajta :)
jedino ono .tk bode oci :D .com domen ti je 1000 din i nije to toliko velika investicija pa bolje da ne cekas da ti sajt zazivi sa ovim domenom, bice posle teze promeniti :) radice redirect ali nije to to :)

Sto se tice stripova, odlicno za ljubitelje stripova, malo presareno za moj ukus ail dobro je, i izbaci taj tip reklame da moraju ljudi da cekaju 5s da bi otvorili stranicu, oterace ti posetioce sa sajta :) ubaci adsense ili etarget ili nesto manje odbojno :) I sajt je malo presaren za moj ukus, tacnije pozadinska slika, bode u oko i sadrzaj sajta ti ne dolazi do izrazaja nego se stapa sa pozadinom. ostavi tu sliku ali je posvetli, kao sto je u header-u posvetljena, tj u photoshopu joj smanji opacity da bude transparentna, bice i dalje ta slika ali ce sadrzaj vise doci do izrazaja :)
Isto domen, iako je blogspot, dobra je ideja i moze zaziveti lepo sajt a ako se dobro secam oko 10$ je da preko bloggera uzmes domen :) kad sajt postane popularan i budes imao vise stotina pregleda dnevno moci ces ulaganja vratiti preko adsense-a a cak i zaraditi mozda :)

Hvala na revajvu :)

Cool Seo je na Free serveru jos uvek ;) Svi linkovi su deo sajta to jest Skripte Softvera koji je instaliran i rade :)

Moram zakupiti server i domen odjednom :)

Stripovi za Citanje je lep blog sajt :) Da bio je Adsense , stavio sam LinkBuks kod jer sa Adsense ne razaradjujem nista jos uvek a imam 300 posetioca dnevno i raste cifra :)

Da znam sve to oko domena ali Blogger se brze indexuje na Google

WordPress je baš popularan u poslednje vreme :D

Fino odradjeno. Sve je ok, samo proveri gzip na serveru da li je uključen i ako imaš opciju promeni keširanje sajta. Takodje ili ubaci neki plugin ili definiši veličinu slika, jer ovako nisu optimizovane.

Ako se ne varam ID admin naloga je po defaultu?

Konačno neko da podigne Joomlu za ono za šta je namenjena, ali ovde ima mnogo propusta, kako sigurnosnih tako i drugih.

Admin zona na izvolte, ID admina nepromenjen. Ne mogu da ustanovim da li je uradjena sertifikacija za Google, Bing i Yahoo.

Vizuelno deluje mi da je Content deo, tj ovaj središnji preuzak, predpostavljam da je širina teme 960px po defaultu. Font je definitivno mali, galerija slika definitivno pogrešna, jeste najpopularnija ali je i najlošija.

Zbog ovako nekih propusta Joomla sajtove i kude, iako je mnogo bolja i fleksibilnija od WP-a, ali i firma koja je radila sajt ima te iste propuste na svom sajtu onda je jasno da se radi o nekom ko ne poznaje tu materiju.

Back