Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Pa on i jeste napravljen kompletno u flashu... I to na maximalan kvalitet.... U tome i jeste problem...
E... Zanima me jos nesto....

Kako da pisem preko slike??? U DW-u naravno...
Do sada sam to resavao tako sto sam prvo kucao text preko slike u nekom programu, tipa fireworks, a unda celu sliku sa textom ubacivao u program... Ali tako je iskljucena mogucnost copy-paste-a, a i neki korisnici, kao ja npr. koriste programe koji ubrzavaju Dial-up, tako sto redukuju kvalitet slike... Ako se to desi, text postane nejasan...

Svidja mi se.
Volim ciste oblike i raspored. Konzistentne boje, dobro je.
Naravno, bez zamerki ne moze da prodje :)
1. Skrolovanje desno "Aktuelno" je neobicno "lenjo" - sta si radio, treba mnogo skrola za jednu liniju.
2. Kod mape grada, "zassrao" si sa tekstom tri linka dole, potpuno nekonzistentna plava boja, ja bih stavio braon, da ne narusavas
3. Na mapi, mozda da omogucis malo zoom-a za neke vazne delove grada
4. Ista primedba na nekonzistente boje teksta na prvoj strani za "rang liste stipendija", ali je to vec moje subjektivno misljenje, pa zanemari ako mislis da treba
5. Levi meni vertikalni, mozda bi bilo dobro da se stavke menija kada se po njima kreces, malo uocljivije "osvetljavaju", da se vidi kuda tacni pripada podmeni.
6. Mozda bi bilo dobro da centriras strane
7. Ja bih pravio za vecu rezoluciju u principu

Inace, sajt je jako dobro uradjen. Ne samo po pitanju tehnike (gde imam manjih zamerki, ali su vise subjektivne) nego i po pitanju sadrzaja. Sarzaj je mnogo jasno odabran i uradjen bez suvisnih "kerefeka"
Lepo je videti da jedan grad ima tako lepu prezentaciju. Nenametljivu a opet lepo uradjenu i korisnu. Vidi se da si ulozio trud i po pitanu tehnike i za sadrzaj.

Da se izrazim kao na takmicenju za umetnicko klizanje:
- Tehnicka izvedba 9.6
- "Umjetnicki dojam" - 9.9

Da...
Ne mozes ni zamisliti, koliko mi je drago kad se neko potrudi, nauci i napravi nesto dobro! To zato, sto znam da kod nas ima jako mnogo veoma pametnih i sposobnih mladih ljudi koji umeju i hoce. Bilo da se radi o web dizajnu ili programiranju ili bilo kakvoj drugoj aktivnosti, vezano za IT.

Sa druge strane, dobijem ospice kad se (a toga uvek ponegde ima), pojavi neki tupadzija koji misli da je genije i onda kad ne dobije ocekivane hvalospeve, pocne svadja, vredjanje i uopste nadje se duboko povredjen. Pa niko se nije naucen rodio!
Kako da ne kritikujem nekoga ko u Wordu napise HTML kod, nabaci sljastece boje i sistemske fontove, razbaca sadrzaj i onda "remek delo" stavlja na ocenu? Kao da nikada nije video nijedan sajt na internetu u zivotu sem svoje umotvorine.... (da sad ne imenujem na koga mislim, da ne zapocne opet serija vredjanja i pljuvanja -prepoznace se sam)

Osim toga, mislim da je negativna kritika vrednija od pozitivne. Prosto zato, sto coveka natera da se zamisli, vise radi i na kraju napravi bolji sajt, program, sta god...
Ako je nesto dobro, treba i to reci naravno.
Ali, sreca je sto izgleda ide nabolje...

Upravo tako...
E sada...
Ja imam jedno pitanje vezano za to....
Posto i ja sam pravim neki sajt, ono, igram se malo... Pa...
Imam lepih fontova, ali nisu sistemski...
E sada... Kada stavim te fontove, browser automatski prebacuje sve u TimesNewRoman ili neko smece...

Dali postoji nacin da se to zaobidje, pa da svi vide sajt onako kako ga vidim ja???
Naravno... Ne zalim da to kucam u nekom drugom programu, pa da sve snimim kao sliku i onda uploadujem....

bulma2005:
Jao ljudi koliko sam LOS i GROZAN sajt napravio na free hostingu na adresi www.prevodilacka-agencija-bulma.netfirms.com ma ne mogu vam opisati koliko su me do sada drugi ljudi popljuvali, meni se to svidelo pa vas ovde molim da me i vi malo ovde popljujete (to vam je u krvi na ovom forumu!!!)

Please!!!

Aj sto ti je sajt uzas,nego,ti ni neznas da prevedes lepo na engleski,procitaj opet text pa videces greske

ArkantoS-Vrbas:
Upravo tako...
E sada...
Ja imam jedno pitanje vezano za to....
Posto i ja sam pravim neki sajt, ono, igram se malo... Pa...
Imam lepih fontova, ali nisu sistemski...
E sada... Kada stavim te fontove, browser automatski prebacuje sve u TimesNewRoman ili neko smece...

Dali postoji nacin da se to zaobidje, pa da svi vide sajt onako kako ga vidim ja???
Naravno... Ne zalim da to kucam u nekom drugom programu, pa da sve snimim kao sliku i onda uploadujem....

Mislim da ne moze jer racunar ucitava samo one fontove koje imas instalirane na racunaru!

rajkec:
Mislim da ne moze jer racunar ucitava samo one fontove koje imas instalirane na racunaru!

moze ali je poprilicno komplikovano. Ima neki sistem da se prvo preuzme taj font sa sajta , ali nista se ne instalira na kompu nego preko cache i CSS on ti prikaze u fontu koji ti hoces. Samo to je ceo tutorijal ne mogu sad da trazim a imaga negde na dizajn zoni koga interesuje naci ce ;)

Ae recite sta mislite o mom sajtu www.lacarak.6te.net . Meni se licno ne svidja sam dizajn.Sta mislite sta jos da dodam,ubacim....Posto imam tek 16 jos ucim.

Kakav net ti imas...ucitavanje pri brzini od 64 K traje 110.441 s.. ono sto igra na tabu web browsera mnogo iritira...da mi zivot zavisi od tvog sajta ne bih cekao 110 s...smanji malo index stranu ne treba sve sto imas da nabacas odmah na pocetnu...time ima brooka sadrzaja koji ja mozda ne zelim da vidim a ti me primoravas...licno mi se boje ne svidjaju...i tako...to ti je moje iskreno misljenje...

ShadowRider:
@codemaker
aaaa mislis na onog bulmu,pa coveku sajt nije sranje,nego sranje nad sranjima,radio je sajt u Word 97,a logo firme je neka gola devojcica od 13-14 godina.Plus boja ubija,stavio neke slike ko da ih je nasao na djubristu...

Sve u svemu,sajt mu je ocajan

Izuzetno mi je DRAGO sto vidim ovakve odgovore ovde i zelim da ih vidjam jos, jos, JOS, JOS, rekao sam JOS bre alo JOS ljudi ma sta cekajte ma PLJUJTE hihihihhihahahahahehehehehohohohohuhuhuhu (Nisam DelBoj znate, ja sam samo jedan DALTONISTA koji je radio SAJT u Wordu i PhotoShopu. S obzirom da sam DALTONISTA, logicno gledano Dreamviewer mi i ne treba zar ne! :) :) :)

Bulma
Bulma :)
Bulma :) :) :)
Bulma 8-)

ArkantoS-Vrbas:
E i to sto kazes...
Sada sam procitao i video...
Samozvani prevodilac...
UKLAPAS BOJE KO DEL BOJ :D

I on je video I ON JE VIDEO pfhahahahaha!!! (a rekli su mi da koristim JEFTINE trikove da ljudi POGLEDAJU moj sajt pfhahahaha joj, ubicu se...)

E, steta sto sam DALTONISTA pa JA ne mogu da VIDIM te BOJE o kojima VI PRICATE!!!

Svi vi sa "viskom pljuvacke" ste ovde dobrodosli hahahahaha!!!! :) :)

Tvoj sajt se gleda samo kao exkurzija...
Kontas ono... Ako se vec radi o web design-u, da ljudi vide kako sajt NE TREBA da izgleda...
Inace, iako si daltonista, mogao bi da vidis da se neslazu ni CRNO-BELE nijanse... Jednostavno...
Ocena tvog sajta je -3 do -3+, ako je komisija dobro raspolozena :D

Back