Sajtovi za ocenjivanje i komentare

Nema tu generalizovanja koji format koristit. Sve zavisi od situacije.
Ako su u pitanju neke fotke kao ove na pomenutm sajtu, sa lopticom, slika podloge... treba koristiti jpg a kompresiju staviti na 80% (nekada moze i manje, ali oprezno). Ako bi se koristio gif format postoje sanse da se boje izmesaju, tj. da se neke boje pojave tamo gde im nije mesto. Ako bi se koristila bolja kompresija boje bi bile ok, ali u tom slucaju nista od smanjenja u velicini (KB).

Gif je ok za male slicice, ikonice, dugmice i slicno. Png je koristan jer se lako da resiti transparentnost i kod IE6 ili kada je potrebno da se zadrzi kvalitet slike. Malo je veci tako da ga ne treba bas uvek koristiti.

A one slicice u navigaciji treba da se uklone skroz. Isto se moze postici dodavanjem bordera za a i za a:hover. Da je iza slova visebojna pozadina onda ok korisitie slicicu, ali za jednobojnu je krajnje nepotrebno.

btw slika 400x400 da bude preko 200KB a da nije akcenat na kvalitetu je cist promasaj. Takva slika moze biti oko 30-ak KB.

Mislim da je časovnik na sajtu nepotreban, pošto ga svaki korisnik ima na svom desktopu. Takođe nema potrebe za onom statistikom dole, pošto se može koristiti Google Analytics.

E sad estetski i nije najbolje to što su header i footer natrpani preko mere, dok je veći deo stranice prazan. Za razmenu linkova se malo koncentriši na sajtove sa sličnom tematikom, ne mora razmena sa svima po svaku cenu. Razmena sa svakim , je dobra na kraće staze, ali ako radiš na rok od bar 5 godina, onda se skoncentrisati na slične.

Toliko za sad od mene :)

Ljudi hvala vam puno za ove savete! Promenjen je footer i tu smo ubacili jos dva nasa sajta sa slicnom tematikom, tako da nadam se da je sad to ok.

Datum i vreme ne znam kako da uklonim, mislim da ima neki mod za to, moram da potrazim ili da prekopam po php jer u admin panelu nema opcija da se skloni datum i vreme a i nama bi to odgovaralo jer bi mogli da ubacimo jos jednu kategoriju u gornji meni ali sta je tu je.

Ne znam jedino jos ove linkove, mozda da se napravi posebna stranica za to, ali sta kad svi traze da se njihov link nalazi na index stranici :confused:

Ljubo i Novii hvala za komentar :)

yasto je onaj natpis u headeru urađen u flashu, može to kao i gif, da se odradi malo lepše. Žuta slova u meniju, trebaju da budu boldovana, ovako deluju nekako bledo i ishabano.

Ovo DESING BY MATIJA LUKIC je ok ako se prezivašLukic, ali ako se prezivaš Lukić, onda je katastrofa. Mislim da šelje poruku da je sajt napravila osoba koja nezna pravilno napisati svoje ime. I nikako sve velikim slovima, treba paziti malo na pravopis.

Dobro je, malo ipak poraditi na dizajnu, ali je dobro osmišljen i složen.

1. ovde nista nije tvoje, sem domena koji vodi do sajta urađenog preko http://www.wix.com i teksta o kojem bolje da ne pričam.. čini mi se da je ova "agencija" već bila predstavljena ovde samo je imala drugi naziv, bar koliko mogu zaključiti iz teksta o operatoru koji preuzima informacije o izradi sajtova i odmah završava posao! :per: (možda se varam,ali mislim da ne)
2. Lažeš ljude!
-Subdomen webs.com
-2 godine zakupa
Ovo je besplatan website builder i nema šta da se zakupljuje na 2 godine, sem ako ti nisi vlasnik webs.com-a.
3. Koristiš srpski jezik na sajtu bez slova ć,č,đ,dž,ž,š i uz to se frljaš sa engleskim, a ne pišeš reči onako kako se one pišu.
Ako misliš tim poslom da se baviš, prvo moraš imati ozbiljan sajt, pa tek onda isto ljudima nuditi.

Evo skoro je gotov moj novi web sajt... Pa molio bih komentare sada dok je jos u izradi, preostala je jos samo malo grafika da se sredi i odradi kompletan SEO...

Inace sajt je radjen za enigmatski casopis Razonoda, tako da u skladu sa casopisom, dostupne su i online ukrstenice (tacnije 1 online ukrstenica, ali to je samo za sada, uskoro treba jos ukrstenica da se objavi)

http://razonoda-online.com/

Odnosno i oni koji zele razmenu linkova i banera slobodno mogu da se jave.. Pozz

Evo skoro je gotov moj novi web sajt... Pa molio bih komentare sada dok je jos u izradi, preostala je jos samo malo grafika da se sredi i odradi kompletan SEO...

Inace sajt je radjen za enigmatski casopis Razonoda, tako da u skladu sa casopisom, dostupne su i online ukrstenice (tacnije 1 online ukrstenica, ali to je samo za sada, uskoro treba jos ukrstenica da se objavi)

http://razonoda-online.com/

Odnosno i oni koji zele razmenu linkova i banera slobodno mogu da se jave.. Pozz

Blu, sto ti navigacija zauzima celu stranicu a sadrzaj je tek ispod 1000px od pocetka stranice. Ok, mozda je to fazon, ali meni ne deluje uverljivo niti spretno. Ako mozes da me razumes sta hocu da kazem, ok, ali ako me ne kapiras pogledaj http://www.salon-lafolie.com pa ces shvatiti sta ja podrazumevam pod fazon.
Covek je razbio sajt u svakom smislu... i SEO i kod, ma sve !

Back