Šah - mečevi

• Začetnik teme Začetnik teme pikax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rekao bih da je važnije povećati interesovanje da se igra.Pominjati šah kao pojam,pa razvijati dijalog na ovoj stranici,raditi na formiranju svijesti o koristi koju donosi šah itd.Omasoviti,kako su to znali da kažu efikasni šahovski aktivisti iz SFRJ.
Ako se ta faza uspješno okonča iznenadićemo se budućim brojem učesnika takvog turnira.
pa ima nas dosta ovde koji igramo šah. sasvim dobro za turnirče

Rekao bih da je važnije povećati interesovanje da se igra.Pominjati šah kao pojam,pa razvijati dijalog na ovoj stranici,raditi na formiranju svijesti o koristi koju donosi šah itd.Omasoviti,kako su to znali da kažu efikasni šahovski aktivisti iz SFRJ.
Ako se ta faza uspješno okonča iznenadićemo se budućim brojem učesnika takvog turnira.
Svakako, salio sam se sa kandidatskim turnirom ... mada, to bi dalo na ozbiljnosti samog takmicenja, jer se za prvaka svijeta igra na slican fazon. Tako da bi od foruma napravili svijet sam za sebe :D

Ne moramo u dubiozu, samo nek se igra :D

Ima nas sasvim dovoljno na ovoj temi koji giramo šah a izreklamiraćemo na chat temama na svakom pdf-u, to je najmanji problem. Najvažnije je da se dogovorimo oko vremena i da vidimo kako se tehnički prave turniri.

https://lichess.org/tournament/new
Evo sad gleda, ima opcija da se napravi turnir. Videću sa tabom da postavi onaj kajron (ili kako se to već zove) iznad foruma da se pozove na turnir.

Ima nas sasvim dovoljno na ovoj temi koji giramo šah a izreklamiraćemo na chat temama na svakom pdf-u, to je najmanji problem. Najvažnije je da se dogovorimo oko vremena i da vidimo kako se tehnički prave turniri.

https://lichess.org/tournament/new
Evo sad gleda, ima opcija da se napravi turnir. Videću sa tabom da postavi onaj kajron (ili kako se to već zove) iznad foruma da se pozove na turnir.
Ja sam mislio do sad da je ovo veća filozofija.Izgleda mi da nije tako složeno.

Prilozi

• Screenshot_2022-10-17-19-51-13-056_org.lichess.mobileapp.jpg
    Screenshot_2022-10-17-19-51-13-056_org.lichess.mobileapp.jpg
    52,2 KB · Pregleda: 5
Prvo treba da vidimo koliko će svako imati minuta po meču (predlažem 5 bez inkrementa) i koliko će turnir trajati (predlažem 70min).
neće moći na taj način organizovati jer nemaju svi vreme da igraju u nizu, a i kada imaju, ne možemo se poklopiti jedni sa drugima. to mora nekako drugačije organizovano. kako je prvi turnir ovde organizovan?

Ja sam mislio da konkretno večeras pokušam da napravim kao probni turnir.Ali sad nzm kad mi traži ovo "Privatno" da li da uključim ili ostavim?
Jer ako ne bude privatno mogao bi da uleti neki padobranac i nije više isto.
Šta vi mislite,ima li neko iskustava s ovim ?

Ne verujem da će da uleti ako ne zna za link. Napravi probni turnir, stavi na minimalno vreme (mislim da je 20min) i da bude nerejtingovan. Partije mogu da traju po 3min.
Mada u stvari bolje prajvt pa samo ko vidi link da se uključi...ako tako funkcioniše. Jer svi na krsti će ga videti.

Tako je.
Stavite kod "krstarica".

Dao sam naziv Gligorić Arena.Tempo igre je 5+0.
Počrnje za nekih 15-20 minuta,a trajaće 50 minuta.Moguće previše ali sad nzm koliko nas je u ovom.Nije bitno na kraju,samo da igramo.
Dobrodošli ! 🙂

Back