- Poruka
- 48.596
u pojedinim situacijama nije lose igrati se sadiste i mazohiste. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam dojam da se ovde negde zagubio mazohista sa sub-om.
Valjalo bi napraviti razliku, mada joj najveći broj ljudi nije sklon, ili je čak i ne razume; između čoveka koji se, laički rečeno, loži na bol; i submisivca kod kojeg je bol tek jedan vid, i, možda, nižeg reda.
Nije svaki mazohista submisivan. Zvuči kontradiktorno, ali ima pameti, kad se pozabavite tematikom.
O iživljavanju frustracija stvarno ne bih. Floskule kako je svaki legitimni sadista - legitimni, jer pretpostavljam da se ovde govori i sadizmu i mazohizmu u kontekstu sexa - u biti jadno i defektno biće koje svojim sklonostima odaje podsvesnu mizeriju i nedostojnost; ne samo da ne drže vodu, već su u stvarnosti zanemarljiva manjina. Ne govorim - i stvarno me gnjavi što to uopšte naglašavam - o sitnim siledžijama i kućnim zlostavljačima. Govorim o stanju svesti koje je mnogo složenije nego se žuta štampa ikad potrudila da razmisli - a javno mnenje, onako klot, ko ovce, sledilo.
Ko god ima problem sa oznakom "legitimno", nek više ne čita ovaj post. Onda se stvarno ne razumemo, i svaka bi se dalja konverzacija izrodila u pepucavanje i pametovanje. A ne bi me ubedila ni u šta.
Ima sadista i sadista; i mazohista i mazohista. Razlozi se ne mogu uopštavati isto onako kako ih je nezahvalno uopštavati inače.
Mada, nekako sam sklona predrasudama u odnosu na submisivne osobe. Neka sam prokleta.![]()
Pusti decu da se igraju.. Nemoj da si ljubomoran što ti ne umešDjes dzo nisam te poznao, zar ti zena nije zabranila da mases korbacem po sobi?
Ajd vrati to pod dusek da deca ne vide...
Čista istina. Svaka potreba za stalnim pomeranjem granica hostilnosti ili dominacije vodi ka patogenosti..u toj egoisticnoj pocepanosti se nalazi i sustina nastanka prikrivenog mazohistickog poriva koji iz prvobitne hostilnosti polako vremenom prerasta u anksioznost prisustvom jaceg stresora koji je negativno polarisan. mazohizam onda postaje ogoljen jer ga sadizam stresora podstice na sopstvenu virulentnost koja vremenom prekomernim uzivanjem prelazi u najcistiju patogenost.