Sadizam i mazohizam

Prvenstveno me zanima ponasanje ovakvih osoba van sexualnih aktivnosti..dakle kako emocije ispoljavaju u drustvu inspirisano mastanju o silovanju..bolu..patnji..toplo-hladne psiho igrice kojima nije dorasla..ne samo vezivanju u sexu vec i o ogranicenju i dominaciji u drugim aspektima zivota..u obicnim odlukama se voli osetiti podcinjeno a povremeno imati kontrolu..nonstop po ivici hoda..pa cak misli i o situacijama koje bi je dovele u direktnu smrtnu opasnost..voli da udari i grubost..divi se bezobraznim sirovim ljudima..podleznim opijatima kao i ona sama..po potrebi se kao dete ponasa..potrebna je i ta krajnost i beg od stvarnosti..kao da se boje preci tu granicu ne bi li izgubili neki deo sebe..traze se..da li je u pitanju strepnja koja proizilazi iz nepoverenja..ponekad imaju osecaj pripadnosti ali obicno ne dovoljno za miran san i spokojno budjenje pored osobe sa kojom su..ima toga puno..kad ih gledam kao da je druga dusa u telu koja bi iskocila napolje..srce na jednoj strani mozak ko zna gde..vase iskustvo?

Sadomazohizam
je seksualni poremećaj kod kojeg se spolno zadovoljstvo postiže nanošenjem boli drugome, ali i osobnom patnjom, poniženjem, podnošenjem boli.
Sadomazohizam je psihički poremećaj koji se javlja kada se osoba, mazohistički ili sadistički nastrojena, identificira sa osobom koja joj nanosi bol ili čiju patnju uzrokuje. Smatra se obranom od kastracijske anksioznosti. Iz psihoanalize saznajemo da pacijenti s mazohističkim osobinama često imaju sadističke snove i obrnuto. Novija tumačenja ga tumače kao erotski, a ne agresivan nagon.

nemam pojma ja ne gledam na sadomazohizam kao poremecaj u nekim granicama. ako prelazi granice i ide u ekstrem onda verovatno prerasta u poremecaj...samo gde su granice? :lol: mozda neki ljudi koji su u zivotu preterano agreivni i uvek ti koji vode igru traze neki potcinjen polozaj sa seksualne strane, da nadomeste i taj deo licnosti. ne verujem da neko moze biti samo sadista i samo mazohista.moze li?

Naravno da moze biti samo mazohista znas kolko sam ih promenio:lol:kod zena se to ne vidi bas ili ne primecuje..ko bi se time baktao..al imaju onaj nadrk stav da imaju najveca muda u drustvu..pljuga..pivo..sta je fraeru sta gledas a ne prilazis:lol:

pa to i kaem bre....ti koji su u javnosti malo vise drcni i sa tim nadrk stavom ko sto kazes su spavajucoj sobi ispoljavaju taj drugi deo licnosti. verovatno i oni koji su povuceni, mirni, tihi, vole da vode u spavacoj sobi. negde mora covek da ispolji moc :lol: mene vise zanimaju oni drcni sadisti i povuceni mazohisti, to mislim da je vec patolosko stanje

Imam dojam da se ovde negde zagubio mazohista sa sub-om.

Valjalo bi napraviti razliku, mada joj najveći broj ljudi nije sklon, ili je čak i ne razume; između čoveka koji se, laički rečeno, loži na bol; i submisivca kod kojeg je bol tek jedan vid, i, možda, nižeg reda.

Nije svaki mazohista submisivan. Zvuči kontradiktorno, ali ima pameti, kad se pozabavite tematikom. :mrgreen:

O iživljavanju frustracija stvarno ne bih. Floskule kako je svaki legitimni sadista - legitimni, jer pretpostavljam da se ovde govori i sadizmu i mazohizmu u kontekstu sexa - u biti jadno i defektno biće koje svojim sklonostima odaje podsvesnu mizeriju i nedostojnost; ne samo da ne drže vodu, već su u stvarnosti zanemarljiva manjina. Ne govorim - i stvarno me gnjavi što to uopšte naglašavam - o sitnim siledžijama i kućnim zlostavljačima. Govorim o stanju svesti koje je mnogo složenije nego se žuta štampa ikad potrudila da razmisli - a javno mnenje, onako klot, ko ovce, sledilo.

Ko god ima problem sa oznakom "legitimno", nek više ne čita ovaj post. Onda se stvarno ne razumemo, i svaka bi se dalja konverzacija izrodila u pepucavanje i pametovanje. A ne bi me ubedila ni u šta. :D

Ima sadista i sadista; i mazohista i mazohista. Razlozi se ne mogu uopštavati isto onako kako ih je nezahvalno uopštavati inače.

Mada, nekako sam sklona predrasudama u odnosu na submisivne osobe. Neka sam prokleta. :mrgreen:

Razlika je ogromna između mazohizma i submisivnosti.

Mazohista je po mom shvatanju onaj kome potrebno kažnjavanje mentalno i fizičko da bi se nosio da emotivnim bolom, prevladao ga ili potisnuo, pa mu takav vid seksualnog odnosa jedino stvara uzbuđenje.

Submisivna osoba je sklona prepuštanju. Prepuštanju u životu kao i u seksu u udovoljavanju želja partnera, što ne mora nužno da znači da bi uživala u sadističkom postupanju sa njom.

Potpuno isto je i kod sadista i dominantnih osoba..
Sadista uživa u kažnjavanju i potpunoj vlasti nad drugom osobom ili partnerom, dok dominantna osoba nameće svoja pravila, određuje pravila unutar odnosa, pa i seksa, ali ne uz kažnjavanje ili nanošenja bola.

u toj egoisticnoj pocepanosti se nalazi i sustina nastanka prikrivenog mazohistickog poriva koji iz prvobitne hostilnosti polako vremenom prerasta u anksioznost prisustvom jaceg stresora koji je negativno polarisan. mazohizam onda postaje ogoljen jer ga sadizam stresora podstice na sopstvenu virulentnost koja vremenom prekomernim uzivanjem prelazi u najcistiju patogenost.
Čista istina. Svaka potreba za stalnim pomeranjem granica hostilnosti ili dominacije vodi ka patogenosti..

Slično tome, muškarci koji posebno ili jedino seksualno zadovoljstvo pronalaze u analnom seksu, a pri tom su izraženi homofobi.. Hmm, prilično simptomatično

Back