SAD - predsednički izbori 2020.

Pobednik predsedničkih izbora u SAD 2020. godine?

• Donald Tramp

glasova: 91 74,6%
  • Džo Bajden

glasova: 31 25,4%

• Ukupno glasova
    122
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda ne znam šta Rusi čekaju sa obnavljanjem SSSR i Varšavskog pakta ako je tako? Samo nešto čeprkaju po Ukrajini stidljivo. Neka zagrizu muški do Kijeva i Talina. :lol:
....zašto bi rusi obnavljali SSSR...to je bio konstrukt širenja komunizma i njihove ideološke diktature proleterijata koja je zanemarivala ekomosku logiku i opravdanost što je i dovelo do urušavanja sovjeta ...nitko u rusiji izuzev komunista i carista koji su u manjina zagovara obnovu SSSRa prvenstveno zbog toga što to košta a rusija neće se ponovo dovesti u situaciju kao SSSR da financira propale narode i države a to bure bez dna najbolje se vidi u stotine milijarda dolara koje je rusija otpisala državama od afrike do azije kao relikt komunističke ideologije koja je iscrpljivala rusiju....tim putem danas ide amerika koja je globalni policajac i svake godine to radi na štetu svojih građana što se prepoznaje u pojavi trampa....danas je rusija kapitalistička zemlja koja ima neizmjerna bogatstva i samim tim pitanje ukrajine samo je pitanje njene bezbjednosti i ništa više a kijev nema ponuditi rusiji ništa u ekonomiji izuzev ljudi koje rusija može privući pasošima jer ono što jedino nedostaje rusiji jesu ljudi...ekonomija jeste tj. novčanik ono što rusija ima prvo na umu uz državnu sigurnost koju je u slučaju krima osigurala jer izuzev geostrateške pozicije i ruskog naroda krim nema ništa ponuditi rusiji ...ni naftu,ni zlato,ni pšenicu i čitavo vrijeme rusija ekonomski ne dobija mnogo od krima koliko je uložila...pitanje ukrajine će biti teret za atlantiste u narednim godinama kada ukri potroše milijarde koje su dobile od rusije od gazproma i potom istekne ugovor potpisan nedavno a rusija pusti sjeverni tok 2 u pogon...zapad se u biti nalazi u situaciji kao i SSSR pred raspad jer djele istu lošu unutrašnju ekonomsku situaciju koju privremeno krpaju financijskim intervencijam tj.udaraju magare nogom kad klipsa...dok dođu do situacije da ni noga više ne pomaže...ukrajina 2025 pada na teret poreskih obveznika briselske administracije poglavito njemačke jer nema ekonomskih uvjeta da se samouzdržava...koliko će to dugo ići sam bog zna ali vječno sigurno neće..
......možeš ti kao pojedinac izbjegavati bankrot prebacivanjem dugova s jedne kartice na drugu i malverzacijam otvarati nove ali i tome dođe kraj....
....a što se tiče komentara o atomkama ja nisam čuo da ruski generali govore o ulasku u warshavu koliko sam čuo NATO generale da pričaju o agresiji na rusiju...stoga atlantisti pripazite šta radite da vas djeca ne bi proklinjala...a rusija je jasno rekla:...bilo mala bilo najmanja svaka upotreba atomske bombe bit će popračena atomskim udarima ako po snagama unutar evrope tako i po mjestima odakle dolaze komande...pa sada vidite...

bilo kako bilo...bajden NIKADA neće biti predsjednik većine amerikanaca i bit će prepoznat kao lopina pod zaštitom mas medija...ukratko...umjesto da prepoznaju problem u američkom društvu detektiraju ga a time i pokušaju rješiti oni lažu sebe i time problem u dogledno vrijeme čine večim i monstruoznijim...podsjećaju me na titoiste koji su sve nacionalne i ine probleme gurali pod tepih i nalazili krivca u vanjskim neprijateljima od ustaša i četnika (u američkom primjeru rusa) nisu bili dovoljno hrabri da prepoznaju 1971.npr. hrvatsko proljeće i bunt unutar partije nije bunt samo uskog kruga ljudi već čitavog hrvatskog naroda koji nije vidio budućnost u jugi pa su učinili još goru stvar mjenjali ustav da zapuše usta hrvatima i time otvorili put za film lepa sela lepo gore...
...ne treba se zavaravati nijedna revolucija nije iz prve srušila imperiju pa ni ona komunistička kojoj je prethodila ona prije ww1...rusku imperiju srušio je sam car ne rješavajući nagomilane suprotnosti unutar društva tako smo i danas svjedoci sličnom puzajućem kolapsu jedne današnje imperije...

Donald Trump has accused the Supreme Court of ignoring "many" legal arguments as it threw out a lawsuit, in which Texas sought to overturn the presidential election results in key battleground states.
"The Supreme Court really let us down. No Wisdom, No Courage!" the president angrily tweeted.
Trump wrote that the Supreme Court had rejected the lawsuit filed by Texas "within a flash," and "without even looking at the many reasons it was brought."
"A Rigged Election, fight on!"
he wrote.

E, a to bi stvarno bio ultimativni fazon. Zamislite na trenutak, ma koliko to bilo smešno i nemoguće, al svejedno zamislite Tonolan bude u pravu i stvarno bude neki građanski rat.

To bi se sve prouzrokovao Donald fakin Tramp. Dežurna budala koja se kandidovala iz zajebancije, koja je u sve ušla želeći samo malo lične promocije i promocije za svoj šou... a izašla sa bukvalno državom u plamenu.

Pomalo poetski.
ne budi smešan, neki Tramp i pobuna protiv establišmenta bi se desio pre ili kasnije i to očekivano baš u USA.
Evropa je uništena osim par zemalja, sve ostalo je mrtvo more, ja sam negde možda i na ovom forumu 2016. pred USA izbore napisao da očekujem pobedu Trampa i pobunu srednje i niže bele klase koja inače i nosi državu na svojim ledjima.

Donald Trump has accused the Supreme Court of ignoring "many" legal arguments as it threw out a lawsuit, in which Texas sought to overturn the presidential election results in key battleground states.
"The Supreme Court really let us down. No Wisdom, No Courage!" the president angrily tweeted.
Trump wrote that the Supreme Court had rejected the lawsuit filed by Texas "within a flash," and "without even looking at the many reasons it was brought."
"A Rigged Election, fight on!"
he wrote.
Borba se nastavlja.

https://www.theguardian.com/us-news...020-safe-harbor-deadline-congress-republicans

And that opens the door for Congress to second-guess the electoral votes that Wisconsin is sending?

It deprives Wisconsin of that super-shield that we were talking about. It doesn’t mean that Congress will reject the votes. I don’t think it puts Wisconsin’s votes in any practical jeopardy. But it does put them in a different legal status.

Representative Brooks from Alabama says he’s going to object to Biden’s electoral votes. I don’t know if he specified which states. But in my judgment it is inappropriate for any member of Congress, representative or senator, to file an objection to any electoral votes that actually have safe harbor status.

Congress should treat safe harbor status in the way the law calls for it to be treated. It’s conclusive. There shouldn’t be any objections filed to anything that a member of Congress believes to have safe harbor status. But if it doesn’t have safe harbor status, then I think it opens it up, as you said, to congressional second-guessing, in a way that safe harbor status shouldn’t.

U ponedeljak bi elektori trebali da glasaju za Bajdena, ali...

Kongres, u teoriji, moze da ospori validnost elektoralnih glasova, mada prakticno ne mogu puno da urade.
There’s no threat to Biden’s inauguration. What there is potentially … if one senator signs anything that Representative Brooks submits, that’s going to cause there to be a repeat of what happened in 2004 … I think there will be roll-call votes.
Even though Biden’s going to be inaugurated, if a lot of senators go on record agreeing with Brooks, that’s agreeing with a claim that Biden didn’t win those states.
Deo republikanaca u Kongeresu bi mogao da glasa protiv priznanja Bajdenove pobede i stvori dublji osecaj podele.

Upravo to,

Oni uopšte na kraju nisu tužili za prevaru na izborima već da su promene zakona o izborima bile protivustavne.

Očigledno nisu imali bilo kakve opipljive dokaze za izbornu krađu pa su pokušali sa formalnim osporavanjem celog izbornog postupka.

Za Texas ste u pravu, ali mislim da Trampova služba nije stigla do SCOTUS-a, a tu je i tužba Sidney Powell takođe.
E sad jeste istina da iz ove perspektive deluje da sve manje i manje imaju šanse iako ne popuštaju što se tiče agresivnosti na Twitteru oko prevare i ubeđeni su u to.

Ali sve ovo su ipak odvojene tužbe - Texas je posebno podneo tužbu, a ja nisam video vest da je Tramp odustao, oni su valjda od početka jurili da stignu što pre na SCOTUS pa je bazična procedura da ih sudovi odbijaju pošto ni ne prezentuju ne znam kolko dokaza ne bi li što pre stigli na SCOTUS.

Ali okej možda ovo što ja pišem nije tačno. Uostalom videćemo šta je sa Trampovom tužbom.

Uvek vrdas kada je tesno..
A bio si tako uveren i siguran u pobedu.
Nisam ja uopšte bio uveren u njegovu pobedu - čak sam pisao da će verovatno Bajden da pobedi i ne samo to već da sam postepeno sve više za Bajdena jer je Tramp napravio solidno sranje sveukupno gledajući.
Ja sam pisao da:
1) Me nerviraju neke Demokrate poput AOC, Ilhan Omar itd
2) Da se grozim što su Demokate pustile Antifa & BLM pljačke i paljevine
3) Da podržavam Ron Polove libertarijance koji se nalaze u Timu Tramp

Ali za samog Trampa nikad nisam toliko bio. Da se nalazim na glasačkom mestu mislim da bih pre zaokružio Bajdena.
Ali mi je sve sa Trampom zabavno pa sam malo i navijao za njega, jer je lud ko struja.:lol:
Eto toliko.:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back