Sabacka Gimnazija

U potpunosti si u pravu za društvo ali mislim da to nije toliko bitno za dalji život.....A zašto bi učio sve da bi posle gimnazije proširivao znanje na fakultetu iz samo jedne od 15 oblasti ili više koje učiš u gimnaziji.....Pa nije valjda zapad toliko zaostao da od srednje škole ljude usmerava na ono što ih zanima....Iz toga proizilazi da svako radi ono šta je učio i zašta je obučen a ne ona stara komunistička: "Svi znaju sve da rade".............

Je li istina da je u gimnaziji pre nekoliko nedelja bila neka predstava,na kojoj su ucenici pokazali svoje glumacko umece,a sutradan profesorka Kata natrcila neke na casovima kako su oskrnavili scenu na kojoj je ona rezirala Krlezu?!:think:

U potpunosti si u pravu za društvo ali mislim da to nije toliko bitno za dalji život.....A zašto bi učio sve da bi posle gimnazije proširivao znanje na fakultetu iz samo jedne od 15 oblasti ili više koje učiš u gimnaziji.....Pa nije valjda zapad toliko zaostao da od srednje škole ljude usmerava na ono što ih zanima....Iz toga proizilazi da svako radi ono šta je učio i zašta je obučen a ne ona stara komunistička: "Svi znaju sve da rade".............

Ne treba biti tutumrak, ali treba donekle razvijati svestranost. Mislim da nas sistem ne gresi u ideologiji vec u procesu sprovodjenja iste (ogroman broj predmeta, broj casova, sistem ocenjivanja znanja). Necemo valjda zavrsiti kao ameri koji ne znaju sta je dzamija i koliko Ajfelovih kula ima u Parizu? Specijalizacija- DA, ali ne po svaku cenu.

@tema: Jedina prava prednost gimnazije je sticanje radne navike.

ne znam nista o gimnaziji..cujem samo one stereotipe...mogu samo da kazem da se radne navike sticu u svim skolama..negde malo manje ali se sticu..ja moram da imam radne navike u medicinskoj jer ne mogu da odem u bolnicu i kazem profesorki da nesto necu da uradim..bila je ovde vec tema oko gimnazije...bilo je svakavog pljuvanja...

Mislim da se vise radi/uci u gimnaziji nego u ostalim srednjim skolama pa zato (nisam isao u gimnaziju, mozda gresim).. Nisam merio kvalitet vec kvantitet :)

da, da radi se... znam iz sopstvenog iskustva...
nije to neko znanje koje će potrajati, ali makar stičemo prave radne navike
i tako... gimnazijalci su posebna sorta

:manikir:

ne znam nista o gimnaziji..cujem samo one stereotipe...mogu samo da kazem da se radne navike sticu u svim skolama..negde malo manje ali se sticu..ja moram da imam radne navike u medicinskoj jer ne mogu da odem u bolnicu i kazem profesorki da nesto necu da uradim..bila je ovde vec tema oko gimnazije...bilo je svakavog pljuvanja...

hmmm
stereotipi su nešto što prati gimnaziju od vijek vijekova...
no, ipak mislim da se u medicinskoj manje radi...
farmaceuti tj. '' elitno odeljenje'' i nisu nešto elitnog znanja...
- oduvali ih gimnazijalci- ( u svim pogledima)
za ostale... pa sve zavisi

:ljutko::ljutko::ljutko:

Back