Elem, kao jedan od ucesnika maturske exkurzije Sabacke gimnazije, doduse iz prvog busa, ipak moram da napisem par stvari koje su istinite, a ne prica se tako. Naime, veceras sam prevrtao po netu da vidim sta pisu novine o desavanjima sa exkurzije i moram vam reci da sam naleteo na svakakve gluposti. Cak i dotle da smo trebali da nocimo u Monaku, ali smo nocili u Nici (zapravo smo nocili u Kanu, a trebali smo u Nici). Ipak, kada branite svoj stav onda se trudite da dovedete to do MAX. Tako i na ovim sednicama iznose svasta. Kao prvo tu, na granici izmedju Spanije i Francuske, bukvalno NEMA granice, samo stoji naplatna rampa kroz koju je I bus prosao bez ikakvih zaustavljanja i problema. Kao drugo, vodic nije rekao da smo ilegalno u Spaniji i da budemo mirni da nas ne bi provali, vec je zena jasno rekla da sednemo na svoja mesta jer sto bi nas zaustavljali kad ne moraju. Ovu pricu potvrdjuje i dokaz da smo, prilikom kretanja u Barselonu, bili zaustavljeni od strane policije, detaljno pregledani i pritom pusteni bez ikakvih problema. Kao trece, taj drugi ulazak u Spaniju nije bio bas kroz vinograde i pitam se otkud im to uopste. To jeste bilo jedno manje mesto gde se nalazio ISTI granicni prelaz kao i na autoputu (samo naplatna rampa). Kao cetvrto, sto se tice hotela u Perminjanu (hotel u Francuskoj u koji je II bus smesten posle vracanja sa granice) nije toliko los kao sto oni pricaju. Stigli su da ispricaju da nisu imali veceru sto nije uredu, a zato nisu ispricali da je to hotel sa 5 zvezdica i da su u sobama imali plazma televizore i pune mini-barove, koje su ispraznili i nisu platili. Normalno ko bi lud ispricao o dobrim kad je u pitanju pljuvanje. Ne treba preterivati u nekim stvarima, zato zasto se zaliti na nocnu voznju, kada smo u povratku prizeljkivali da dodjemo kasno da ne bi isli sutra u skolu...
Iz cele ove moje price ispade da ja jos i branim agenciju i direktora. Naprotiv, ja sam u potpunosti na strani svojih drugova i JA SMATRAM da smo osteceni, narocito u pogledu hotela (primer Ljoret de Mar i Montekatini gde smo smesteni u 6 hotela). Takodje smatram da smo i po pitanju diskoteke i te kako osteceni i po pitanju NASIH GODINA. Ja sam kao i vecina ucenika na toj exkurziji punoletan i sam odgovaram za sebe, sto dokazuje da mi (punoletni) NISMO MORALI da dobijamo saglasnost od roditelja, sto znaci da sami odgovaramo za svoje postupke, a ne da oni tu zovu roditelje i popuju. Meni je bilo extra i pored svega ovoga. Zajebancija je bila na nivou, kao i na svim dosadasnjim exkurzija.
P.S. Poruka mojim drugovima: NE DAJ TE SE LJUDI, IDEMO DO KRAJA!!!!!!!