Ruzni glumci

haircut_predator.jpg

...bez premca

Kladim se da je ovaj junosa,pravi zavodnik na svojoj planeti,far,far,away.

Mala digresija,
ako postoji narod koji se najadekvatnije uklapa u filozofiju Predatora,
onda je to gerila iz crnogorskih gudura istrgnuta iz 17,18 vijeka.z:)

Meni Liv Tajler uopste nije lepa.
Ne bih mogao da kazem da je ruzna,
ali ima nesto u sebi sto mi se nimalo
ne dopada.
Mozda bi bilo pravilnije da kazem da mi je antipaticna.
Jednostavno me iritira kao pojava.
Prosle nedelje odgledah jedan film sa njom
i jedva sam uspeo da ga odgledam do kraja.

Liv Tajler je najsladja glumica na svetu!:rumenko:

maggie gyllenhaal....ne mogu reci da mi je ruzna ali mi je odbojna u smislu da ima nesto tetkasto i zapusteno u njenoj pojavi. Deluje mi kao neka kvazi puritanka samaricanka koja iritira do besvesti.

A Kirsten mi izrazito antipaticna.
Isto kao i Kameron Dijaz.

Ova tema vam je super.
Samo sto su ukusi razliciti.
Znam da cete se svi cuditi ovome ali meni je Sarah Jessica Parker, jedna od najlepsih stranih glumica, a jedna od najsimpaticnijih Kameron Dijaz, dok mi je recimo Angelina Jolie najodvratnija glumica po svim stavkama.

Meni Sara Dzesika nije bas lepa ali je daleko od ruzne... verujem da je ljudi percipiraju kao ruznu jer ima grublje lice, pomalo konjasto na momente..
Meni je licno simpaticna skroz, iako ne ideal lepote.

sara dzesika ima konjastu facu i ne vazi za lepu glumicu...tj. nije okarakterisana kao lepotica ali ako mene pitate ona ima neki svoj sarm i mogu reci da mi je cak i simpaticna..
dok mi poznata holivudska lepotica scarlett johansson deluje prozracno i tupavo i nikako nevolim da je gledam(na stranu to kakva je glumica,to i nije tema)..iritira me jaaako

Ode u drugu krajnost zenska.

Slazem se sa tobom za Skarlet Johanson, jer da, i meni izgleda tupavo, buzasto, malo mnogo zaokrugljeno nekako, znam o cemu pricas, al ne moz rec da je ruzna ni u kom slucaju. Mozda ne predstavlja meni idealnu,ni tebi, al ima kom predstavlja svakako, dok Kirsten Danst ne predstavlja neprikosnovenu lepoticu bas nikome. Skarlet je daleko vise i od prosecne, a kamoli rec da je ruzna. :/

A kad spomenuste Saru Dzesiku...Kaze wild child da joj je simpaticna. Meni nije simpaticna uopste, al mora da ima nesto cim muskarci ipak hoce da je kresu. Opet, po nekim opstepriznatim normama nema ona kapacitet za lepoticu ic, spicast nos, sitne oci, kriva usta, dugacko lice, nije bas zenstvena nevidjeno.
Isti slucaj sa Dzejmi Li Kurtis, i mislila sam da ce vec neko da je spomene. Mislim da je njeno lice najvise boyish koje sam videla na glumici. Mada ona ima, ili imala je, mnogo lepo telo, iako mislim da je produkt nekoliko sitnijih hirurskih intervencija.

edit: Ko bre rece da je Kim katral ruzna? :lol:

Neznam kako nekom teta Kim Katral moze da bude ruzna.
Da mi je barem 5 minuta sa njom........
Evo mog doprinosa, ovoj temi:
Vincent Schiavelli
vincent_schiavelli.jpg

Clint Howard
clint_howard.jpg

Sandra Bernhard
sandra_bernhard.jpg

E sada treba mi malo pomoc.
Da li mozda znate ime onog glumca, nemogu da se setim njegovih filmova, samo se secam da ga ima i u spotu I Wonn A Rock Twisted Sisters, lici pomalo na italijanskog sudiju Pierre Luigi Colinu, samo sto je ruzniji.
P.S. Neko je u ovoj temi pomenuo Teta Kim, pa moram da ga demantujem.
kim%20katral%201.jpg

Poslednja izmena:
Vincent Schiavelli gendale...

Kada covek pogleda ekipu iz Leta iznad kukavicjeg gnezda ...on,Deni De Vito i Kristofer Lojd ...brrrrr...a i Dzek nije neki lepotan ....

Ova Sandra Bernhard je trebala da glumi bas ulogu koju ima Kim Cattrall u Sex i Gradu...cudno kako si to poslozio ...

Poslednja izmena:
A kad spomenuste Saru Dzesiku...Kaze wild child da joj je simpaticna. Meni nije simpaticna uopste, al mora da ima nesto cim muskarci ipak hoce da je kresu. Opet, po nekim opstepriznatim normama nema ona kapacitet za lepoticu ic, spicast nos, sitne oci, kriva usta, dugacko lice, nije bas zenstvena nevidjeno.
da , nije zenstvena..i nekako je, asimetricna.
Sto retko kada prolazi dobro.
Ali mi je simpa, deluje ko kul likusa :P

Jao ima jedan jako jako ruzan glumac..ali da me ubijes kako se zove..samo sam ga jednom gledala u filmu...javim kad se setim

Ode u drugu krajnost zenska.

Slazem se sa tobom za Skarlet Johanson, jer da, i meni izgleda tupavo, buzasto, malo mnogo zaokrugljeno nekako, znam o cemu pricas, al ne moz rec da je ruzna ni u kom slucaju. Mozda ne predstavlja meni idealnu,ni tebi, al ima kom predstavlja svakako, dok Kirsten Danst ne predstavlja neprikosnovenu lepoticu bas nikome. Skarlet je daleko vise i od prosecne, a kamoli rec da je ruzna. :/

Isti slucaj sa Dzejmi Li Kurtis, i mislila sam da ce vec neko da je spomene. Mislim da je njeno lice najvise boyish koje sam videla na glumici. Mada ona ima, ili imala je, mnogo lepo telo, iako mislim da je produkt nekoliko sitnijih hirurskih intervencija.

edit: Ko bre rece da je Kim katral ruzna? :lol:

ma nije skarlet ruzna..daleko od toga..ja samo kazem da mi i pored te lepote deluje tupavo..za razliku od sare dzesike koja je sasvim suprotno od nje..nije lepa ali ima smek...

Ni meni ali eto....
Mislim da je problem u definiciji i kriterijumima ruznog.
:)
Neko ce recimo neku glumicu proglasiti ruznom samo zato sto doticna ima pegice koja se recimo forumasu ne svidjaju...neko ce opet gledati na disharmonicnost delova lica, neko ce ruznocu poistovetiti sa nekim deformitetom ...itd.

Ni meni ali eto....
Mislim da je problem u definiciji i kriterijumima ruznog.
:)
Neko ce recimo neku glumicu proglasiti ruznom samo zato sto doticna ima pegice koja se recimo forumasu ne svidjaju...neko ce opet gledati na disharmonicnost delova lica, neko ce ruznocu poistovetiti sa nekim deformitetom ...itd.

Za mene ružnoća i lepota veze nema sa "simetričnošći" ili tzv. "pravilnim crtama" (prema čijim pravilima? Ko to određuje?), već prosto znači da nam je izgled te osobe fizički prijatan ili privlačan (ne obavezno seksualno)... a to je, naravno, potpuno subjektivna stvar. Tako da nije ništa čudno što su isti ljudi jednima mnogo lepi, a drugima mnogo ružni. Na pr. Ashton Kucher je navodno lepotan, a meni je odvratan.

Simetricnost u estetici postoji, pa se donekle preslikava i na ljudsku lepotu.
Kipovi i statue koji su predstavljali lepo uvek su pravljeni tako da budu simetricni, da sve bude lepo rasporedjeno, po odredjenim merama.
To se prenosi i na ljudsku lepotu.
Simetrija ne mora obavezno biti privlacna ( seksualno ili kako) ali ljudi dobro reaguju na nju, to je sve. U svakom slucaju bolje nego sto reaguju na izoblicenost i potpunu asimetriju.
Vremenom su se ustanovili i neki obbrasci lepog, oni uobicajeni koji su prihvatljiviji vecini od drugih.

Ton tvoje poruke mi je zvucao nekako agresivno, a mozda i gresim.
kao da sam ja u citiranom postu nekog napala?
Samo sam iznela par cinjenica za koje mislim da su tacne.
Svako od nas ima svoje poimanje ruznog i na osnovu toga biramo hocemo li nekoga oceniti kao takvog ili ne.
Nije u pitanju samo razlika u nasem estetskom izboru vec i u poimanju same definicije ruznog, odnosno znacaju koji dajemo toj reci. Kao i nekim drugim recima tipa odvratan, gabor, ogavan..

Pretvaram ovo polako u monolog o estetici i recima pa cu stati.

Recimo , ja kada kazem ruzno mislim da nesto sto mi je odbojno za gledanje.
Pa tako recimo nanodim Dzesiku Albu.
Meni je ona neprivlacna, nema nista posebno , bezlicna mi je.
I s te strane, nikada mi nece biti lepa.
Ali ne mogu reci da je gabor jer u meni ne izaziva gadjenje svojom fizickom pojavom.
Mogu samo reci da mi nije atraktivna
Kao recimo ovaj gospon
clint_howard.jpg

Koji mi je zaista zastrasujuc.

Mozda nekom nije.

Back