Ruzni glumci

i ja se slazem da je sve stvar ukusa ili kako neko gleda na doticnog ili doticnu...evo ja sam spomenula skarlet..generalno nemo's reci da je ruzna ali mi je do zla boga odbojna,kucer mi nije nista posebno..dok angelina..ebi ga meni je izuzetno lepa,isto kao i mila kunis ali to je vec druga tema..postoje neki kriterijumi lepote po kojima neki ljudi "ocenjuju" zene i smatraju se pravilnim(fora sa misicama)...po meni..mozes u vodu da ih bacis..

Simetricnost u estetici postoji, pa se donekle preslikava i na ljudsku lepotu.
Kipovi i statue koji su predstavljali lepo uvek su pravljeni tako da budu simetricni, da sve bude lepo rasporedjeno, po odredjenim merama.
To se prenosi i na ljudsku lepotu.
Simetrija ne mora obavezno biti privlacna ( seksualno ili kako) ali ljudi dobro reaguju na nju, to je sve. U svakom slucaju bolje nego sto reaguju na izoblicenost i potpunu asimetriju.
Vremenom su se ustanovili i neki obbrasci lepog, oni uobicajeni koji su prihvatljiviji vecini od drugih.
O tome se i radi, kultura/društvo ustanovljava standarde lepote, ali to nisu "objektivni" standardi, niti mogu da dovedu do toga da se svima dopadaju ljudi koji odgovaraju tim standardima. Zato se ljudi nikad neće svi složiti oko toga ko je lepši od koga i sl.

Ja mogu da shvatim da neku osobu smatraju lepom, a da meni opet bude odvratna tako da jedva mogu da je gledam... ili prosto dosadna i neupadljiva, ono "ništa posebno".

Te klasične grčke statue, na primer, kad već njih pominjemo, po meni imaju većinom neke neupadljive i dosadne crte lica i blagoteleći pogled, i baš i ne predstavljaju - po meni - neki ideal ljudske lepote.

Sem toga, ti standardi umeju dosta da se promene tokom vremena od društva do društva... tako bi se recimo za žene sa telima koja su smatrana klasičnim idealom lepote pre nekoliko velikva, danas verovatno smatralo da bu debeljuškaste, sa prevelikim dupetom i malim grudima. 1950tih su mediji forsirali "oblije" žene, dok danas naturaju užasno mršava tela kao ideal.

Ton tvoje poruke mi je zvucao nekako agresivno, a mozda i gresim.
kao da sam ja u citiranom postu nekog napala?
Grešiš.

Samo sam iznela par cinjenica za koje mislim da su tacne.
I ja.

Kakve tacno veze ima fizicki izgled onoga ko procenjuje tudju lepotu sa (ne)lepotom glumaca?

ni ne pokusavaj da trazis odgovor od coveka koji ne zna da postavi avatar.
pretpostavimo da njemu, kao i vecini ljudi kojima je "ukus" predodredjen da bude kao i vecini, nikad nije palo na pamet da kreira svoje misljenje.
mislim, oke, svako bi trebalo da ima svoj ukus ali ne kontam zasto lik mora tako burno da reaguje...
kameron se, cini mi se, izjasnila da joj je charlotte gainsbourg ruzna, dok je meni zapravo simpaticna.. ima bas zanimljiv lik.. ali ne kontam zasto uvek ima debila kojima kad se nesto ne svidja, moraju da reaguju onako retardirano...

Charlotte Gainsbourg me je uvek podsecala na Romane Bohringer ...nesto im fali,kao da nose neku tugu na licu ...

h-3-1220597-1215445749.jpg

Ovaj covek mi je oduvek bio epitomija necega sto ja nazivam ugly motherfuc*er -

DavidThewlis_150x225.jpg

Vincent Cassel - covek izgleda kao vanzemaljac,ali sve to uspeva da potire shmekerstvom -

vincent_cassel_reference.jpg

Poslednja izmena:
Vincent Cassel - covek izgleda kao vanzemaljac,ali sve to uspeva da potire shmekerstvom -

vincent_cassel_reference.jpg

Njega ne bih nazvala ružnim... mislim, kako može čovek koji je fizički privlačan da bude "ružan"? Znam da ljudi ponekad kažu za nekog da je "ružan a lep" alio to je oksimoron... i obično prosto znači da je neko zgodan, ali na grublji ili neobičniji način, ne onako dosadno kao sa TV reklame ili ljigavo-feminizirano!

Curtis Armstrong iz 'Revenge of teh Nerds' i 'Moonlighting', koji sam obozavao kao klinja.
booger5.jpg

Vincent Schiavelli je isto odlican izbor, ruzan ali zanimljiv glumac.

Onda, Robert Francis "Bobcat" Goldthwait kako wiki kaze, kao Zed u Policijskoj Akademiji
bobcat.jpg

Donald Gibb, kao Ogre u Bloodsport ili u RotN.
26160.gif

Bloodsport-DonaldGibb_JCVD2_2527cd21177014f6d2a7a41b20c460c5.jpg

tumblr_kp98ob9epG1qzqwv3o1_400.jpg

Podseca me na medu.

Jake Busey, sin Garija, kao Ace iz 'Starship Troopers'
jake_busey.jpg

Robert Z'dar kao Maniac Cop; iz istog filma, kao i iz serije 'Profiler' Robert Davi
zdar.jpg

robert_davi_01.jpg

Ali meni su svi zanimljivi. Karakteristicni. Bez njih bi filmovi bili prepuni lepotana, i sve bi bilo dosadno.

opšte je poznato da lepota ne mora uopšte da koegzistira sa glumom, mnogi glumci su upravo na svojoj ružnoći izgradili karakterizaciju i slavu... sad nisu mi ružni toliko al su mi anti: Stiv Martin, Robin Vilijams, Džim Keri, Van DAm, Dastin Hofman, Stalone, i neprevaziđena ružnoća i kombinaciji sa antitalentom - Sara Džesika Parker

Back