Ruzne navike

i kod mene
ne znam što bi peškiri kojima brišem lice mogli sa gaćicama a krpe kojima brišem samo ruke ne
a da, u životu ne razumem od čega se nekome umasti krpa =I

Parka znam mnoge zene koje su stvarno "prave domacice' ,one provode vise vremena u kuhinji pa im se omastee krpe;)

P.S.krpama se ne brisu samooo ruke,jer krpa ti je potrebna za siri spektar poslova u kuhinji....makar meni...Jedino mi ne treba za susenje posudja jer to masina obavlja...
ali mi treba za mnogo drugih stvariii...i znamo sta su krpe,a sta gacice i koju svrhu ima jedno a koju drugo....Ja to ne perem zajednoo...
MOJE PRAVILOOOO;)

brateeeee pa i usta vam sluze i za jelo i za pusenje kite a i za ljubljenje sitne dece kad vec moram da lajem sto bi rekla moja pok baba pa niko ne pravi pitanje
posle pranja i krpe i gace su ciste
na mojim gacama nema nista sto bi moglo da se skine kasikom
krpe koristim samo da obrisem ciste a mokre ruke
belo sa belim,crno sa crnim i sareno sa sarenim
ne znam sta mislite da ce da mi se desi
kakve cistunice :lol:

brateeeee pa i usta vam sluze i za jelo i za pusenje kite a i za ljubljenje sitne dece kad vec moram da lajem sto bi rekla moja pok baba pa niko ne pravi pitanje

Stvarno neke zene preteruju u tim stvarima-ako je neki ves nezgodno zaprljan,moze prethodno da se opere rucno pa stavi u masinu,zar ne?Mene samo zivo interesuje kako takve opsesivne cistunice spavaju u velikim hotelima ili jedu po restoranima.Kontam da na put nose sve svoje od posteljine do pribora za jelo.

Ju, ju, ju...:cistinaocare:
Nije valjda da i to radite?:eek::manikir::mrgreen:

e a hoće li me neko konačno prosvetliti pošto pitam 15 put
na koji način se krpe koriste pri spremanju hrane
meni jedino pada na pamet gaza u koju se stavlja sir da se ono.. ocedi, al nije to to... a? jel nije?

ja je ne koristim uopste (osim sto ponekada njom osusim pre toga obrisanu radnu povrsinu) al zato mm krpe koristi da izvuce preostalu vlagu iz pirinca (kada ga skuva, stavi krpu preko serpe, pa onda poklopac, to mu je neka fora. On takodje proizvodi i masne krpe tako sto na sve sto mu se izlije - vino/ maslinovo ulje itd. shibne krpu.
A inace ove kombinacije da li gace mogu sa krpom ili peskir sa posteljinom su mi jako zabavne - to mi uopste ne bi palo na pamet (iako u tom ludilu ima sistema, moram da priznam).

meni jedino pada na pamet gaza u koju se stavlja sir da se ono.. ocedi, al nije to to... a? jel nije?

jao parka ne tuti...;)
Pa umaste se, kad npr. kuvaš ručak, pa ti iskipi supa ili tako nešto a ti onda zgrabiš krpu pa uhvatiš lonac da ga skloniš... eto kako...
Ili kad oribaš šporet sa sunđerom, ne ostavljaš ga da se sam suši već suvom krpom ga obrišeš...

Pa ebote za to krpe i služe...
Perem same krpe...
Peškire sa belim vešom...
Šareni veš sa šarenim...

A majice i košulje na ruke...

za sve što iscuri, kapne, prsne koristim papirnate ubruse.
U neke male peškire koji mi stoje u kuhinji brišem ruke
MM zna i u krpu da obriše ruke ili njom da obriše nešto masno (mene to nervira, ali ajd..)
krpe koristim da izbrišem radnu površinu nakon što je isprskam brefom, obrišem sunđerom, isperem opet sunđerom, pa onda prosušim krpom. Meni je radna površina bela i najmanja fleka se vidi te ja samo trljkam istu tj površinu. Takođe i kad očistim (nakon svakog kuvanja) ravnu ploču i nju brišem nakom vlažne suvom krpom. Ako negde kapne voda po elementima, takođe obrišem.. Uveče krpu prosušim i pravac posebna korpa gde čeka ostale krpe stoljnjake i kad se poprikupe pranje. Imam poprilično krpa tako da nije problem da se napuni mašina.
To mu dođe kao sa tanjirima - pošto je moja mašina za sudove za 12 kompleta, meni lakše da imam četri kompleta tanjira u upotrebi da mi neki ne zafali dok mašinu ne uključim, no da perem na ruke.
Uz to pre pohovanja zgodno je krpom prosušiti vlažne stvari.

naravno
i za ljubljenje još nekih delova koji nisu za ovu temu.
pa i za punjenje nekim sadržajima koji su još manje za ovu temu
Ali sa takvim ustima ne ljubiš odmah decu, sve ima neki svoj red.

jao parka ne tuti...;)
Pa umaste se, kad npr. kuvaš ručak, pa ti iskipi supa ili tako nešto a ti onda zgrabiš krpu pa uhvatiš lonac da ga skloniš... eto kako...
Ili kad oribaš šporet sa sunđerom, ne ostavljaš ga da se sam suši već suvom krpom ga obrišeš...
Е па ја не знам која то добра домаћица дозволи да јој искипи ручак и да шпорет после рибања прво добро не испере од сапунице и прљавштине пре него што се дохвати крпе. Мислим, то је тако нехигијенски. Ни ја такве крпе сигурно не бих прала заједо са гаћама. :sad2:

:worth:
А знаш ли ти како правилно треба да стоја проклета даска на проклетој шољи? :rumenko:
И да ли сме да буде само гола даска или мора да има и навлаку? :think:

Parka znam mnoge zene koje su stvarno "prave domacice' ,one provode vise vremena u kuhinji pa im se omastee krpe;)

P.S.krpama se ne brisu samooo ruke,jer krpa ti je potrebna za siri spektar poslova u kuhinji....makar meni...Jedino mi ne treba za susenje posudja jer to masina obavlja...
ali mi treba za mnogo drugih stvariii...i znamo sta su krpe,a sta gacice i koju svrhu ima jedno a koju drugo....Ja to ne perem zajednoo...
MOJE PRAVILOOOO;)

1. prave domaćice? =I
2. KOJI EBENI ŠIRI SPEKTAR POSLOVA? nemoj mi praviti od kujne nuklearnu fiziku, nisam debil iako možda nisam ni prava domaćica jer nikad u životu nisam imala masnu krpu
3. šta ti znači to udvajanje samoglasnika? ličiš na bracu sa onim njegovim w

a ne znam, nekako usta se brišu salvetom, koga je groza, mokre stvari koje će se pržiti kuhinjskim papirom, nekako ja i dalje ne razumem
a i nemam toliko krpa da napunim mašinu. ma ni pola mašine.

Е па ја не знам која то добра домаћица дозволи да јој искипи ручак и да шпорет после рибања прво добро не испере од сапунице и прљавштине пре него што се дохвати крпе. Мислим, то је тако нехигијенски. Ни ја такве крпе сигурно не бих прала заједо са гаћама. :sad2:

A čime brišeš šporet kad ga oribaš?
Ili sudoperu posle pranja suđa?

naravno
i za ljubljenje još nekih delova koji nisu za ovu temu.
pa i za punjenje nekim sadržajima koji su još manje za ovu temu
Ali sa takvim ustima ne ljubiš odmah decu, sve ima neki svoj red.
pa ni takve gaće ne staviš u fioku sa krpama nego ih samo opereš zajedno
i to, ako mogu da primetim, daleko toplijom vodom nego što bi usta podnela

Па знам, али после не могу да је перем заједно са гаћама.
Мислим, шта ће комшије да кажу кад виде веш на тераси...
Оде репутација. :rumenko:

E tu si u pravu...:think::zcepanje:

Ali najbolje je onda da ih pereš na ruke(ili ih iz mašine kao fol ubaciš u lavor:lol:)... i to kad pozoveš komšinicu na kafu... pa između ostalog ubaciš:"Evo sad sam potopila krpe...":whistling:... "Samo da ih proširim...":mrgreen::zcepanje:

Back