Руски политиколог Јуриј Светов: Покушај атентата на председника Русије значио би почетак нуклеарног рата

Aha. Pa što onda zovete domaće podržavaoce Nato bombardovanja stokom, a isti ti u Ukrajini su ti narodni heroji.
За мене су издајници сви који стављају интерес неке стране силе изнад интереса своје земље, ма како на мала била. Важи за све велике силе. Да ли треба да напишем списак?

И нервира ме таква једносмерност коју рекламираш. Не могу уопште да видим твоје мишљење о било чему. Као да гледам CNN.

Конкретније да су Украјину спремали да се брани од руског напада.

Који се потом десио. Са друге стране, Украјина није напала Русију.

"Ето, зашто сте спремали Украјину да се брани од Руса" можда звучи као озбиљан прекор у твојим ушима, али Украјинцима и њиховим савезницима то највероватније звучи дебилно.
Па ако се трудиш да рат избије, па он заиста избије... Да ли треба да се чудим?

Како је запад 2014. знао да ће да буде рата? Није тешко претпоставити да ће гурање Украјине у Нато да изазове рат. Путин је јасно рекао да неке ствари нису дозвољене. И запад је свеједно ишао стазом ка рату.
И ето, од почетка 2022. године имамо рат. Нисам изненађен.

Докле треба Нато да стигне да би ти разумео да је то Руској федерацији неподношљиво? Да ли треба да уђу у Москву као Наполеон или да буду као Немци заустављени на 30 км од града? Када ће то за тебе бити очигледно?

Иначе је овај рат, а и многи други сукоби, економска политика вођена другим средствима.
Граница између Руске федерације и Украјине је постојала више на карти света него у стварности. Јесу две земље, али се на то не обазире много. Људи живе мирно, економија сарађује. И онда неко пожели да окрене Украјину на другу страну.
Економско окретање односно чланство у ЕУ не би изазвало рат.
Некоме је пало на памет "у Нато", само што је то у пракси било "у Нато = у рат".

Колико год да западни медији лажу и вређају, Руска федерација јесте велика сила.
За пар дана су заиста стукли и онеспособили совјетску ратну технику Украјине. Нису савладали цео Нато. А Украјинци су само пешадија. Нато их "храни" али не долази лично.
Док се Русима не смучи па не буде остао један мост у Украјини.

Али да ми објасниш, коме је сметао украјински војно неутрални став? Русији или западу?

ajde objasni zasto je merkelka priznala sad zapadnu krivicu za rat, i opravdala rusku agresiju, ako nije zaljubljena u njega, vidi kako ga gleda
Wright-1-600x600.jpg
Бивши француски председник Оланд је потврдио речи Меркелове. Дупла гаранција преварне намере.

Već smo pričali o ovome, osujećivanje vaše agresije nije ništa loše.
Да ли ти стварно сматраш руско вођство за глупане, који неће препознати трећи поход запада на исток у последњих 200 година?

Агресија на шта? Нато добио шамарчину јер му је забрањено да се даље шири на исток? Јака ми штета.
А где је крај ширења Нато? На Тибету?

Нећеш одговорити... али ето, да не буде да нисам питао.

Rusija stalno preti nuklearnim oružjem i to je najveći problem. Oni su navikli na to reketaško ponašanje i diktaturu.

Trenutno najveća opasnost po svet.
Čega se bojite? 🤔 Nuklearke, smrti...Nebi ste sebe branili da vas neko okruzi da vam pored kuće iskopa rovove da vas ugnjetava i kinji...Ne razumem. Zašto se na primer ne plašite kineskog Sia ili malog bucka Kima?! 😁

Па ако се трудиш да рат избије, па он заиста избије... Да ли треба да се чудим?

Како је запад 2014. знао да ће да буде рата? Није тешко претпоставити да ће гурање Украјине у Нато да изазове рат. Путин је јасно рекао да неке ствари нису дозвољене. И запад је свеједно ишао стазом ка рату.
И ето, од почетка 2022. године имамо рат. Нисам изненађен.

Докле треба Нато да стигне да би ти разумео да је то Руској федерацији неподношљиво? Да ли треба да уђу у Москву као Наполеон или да буду као Немци заустављени на 30 км од града? Када ће то за тебе бити очигледно?

Иначе је овај рат, а и многи други сукоби, економска политика вођена другим средствима.
Граница између Руске федерације и Украјине је постојала више на карти света него у стварности. Јесу две земље, али се на то не обазире много. Људи живе мирно, економија сарађује. И онда неко пожели да окрене Украјину на другу страну.
Економско окретање односно чланство у ЕУ не би изазвало рат.
Некоме је пало на памет "у Нато", само што је то у пракси било "у Нато = у рат".

Колико год да западни медији лажу и вређају, Руска федерација јесте велика сила.
За пар дана су заиста стукли и онеспособили совјетску ратну технику Украјине. Нису савладали цео Нато. А Украјинци су само пешадија. Нато их "храни" али не долази лично.
Док се Русима не смучи па не буде остао један мост у Украјини.

Али да ми објасниш, коме је сметао украјински војно неутрални став? Русији или западу?

Si vis pacem, para bellum.

Руси су напали Украјину и 2014. и 2022. Твоја теза је да нису требали да се наоружавају после 2014, јер...

Па, ко зна.

Za tebe je demokratija verovatno diktatura proleterijata gde poluljudi poput kastra i če gevare ubijaju sve koji im se ne sviđaju.
Pa ima malo smisla, Istocna Nemacka se zvala ''Nemacka Demokratska Republika'' a Severna Koreja se i danas zove ''Demokratska Narodna Republika Koreja''. :mrgreen:

ma ne bi demokratski zapad to

zar su pokusali da ubiju kastra?

jesu li oni ubili cegevaru , gadafija i brojne koji nisu hteli sa njima ?

ah da , JESU
Atentati na čelnike država su zabranjeni američkim i međunarodnim zakonom

Naravno vi rusopatofili ne hajete za to, i pisali ste da biste slatko ubili predsednika Zelenskog

Rusija je izabrala stranu protiv bele rase i zapadne hrišćanske civilizacije. To sami kažu.
Za njih su ionako sve to ''rasisti, fasisti i kolonizatori'', ama svi do jednog, od Islanda do Grcke, od Irske do Ukrajine Slavne, od Norveske do Malte i od Portugalije do Finske.

Poslednja izmena:
Ја зовем рат и није ме брига шта ко хоће. Оружани сукоб у сваком случају. Али ваљда ћеш бити поштен да назовеш оружани сукоб који траје још од 2014. - ратом?
Misliš ono kad ste izvršili flagrantnu agresiju

Pa ima malo smisla, Istocna Nemacka se zvala ''Nemacka Demokratska Republika'' a Severna Koreja se i danas zove ''Demokratska Narodna Republika Koreja''. :mrgreen:

Da, uvek treba naglašavati da su se komunističke zemlje najviše zaklinjale u demokratiju i da samim tim demokratija ne može biti najviša vrednost u slobodnom društvu. Demokratija je ''low bar'', sloboda pojedinca i privatna svojina su neprocenjive.

Rusija stalno preti nuklearnim oružjem i to je najveći problem. Oni su navikli na to reketaško ponašanje i diktaturu.

Trenutno najveća opasnost po svet.
Puko je sa mozgom.

Naglasava se ono sto nije ...
Npr Vucic pominje cesto demokratiju.

Uh uh, al ste jaki. Natovaca poginulo 0 a vas Rusa 107,000.

Vidiš to se dešava kad neki klošar preti boljima od sebe
... и до 150 000 Украјинаца, Нато пешадије. Пољаци пишу да је украјинска војска лошег морала, уводе се велике казне за одбијање наређења, опрема је потрошена...
Војна индустрија Украјине више не постоји, по њиховом сопственом признању. Требали су Руси још раније да скокају све мостове који повезују Украјину са западом.

Нато кукавице потурају Украјинце да гину, само им муницију шаљу.
Да су Руси били уверени да ће се Нато умешати, питање је да ли би, и колко би, напада било. Неспособност Нато дипломата.

И заиста ти кажем да потпуно лупеташ ако мислиш да сам ја проруски или слично, па ако можеш да прекинеш са тиме јер нема везе са чињеницама, најблаже речено.
Мени се више свиђа кинески приступ политици, а за обичне ствари изузетно ценим Немце.

Још једно објашњење, пошто ће теби требати... Да је запад хтео да нам одвоји и призна за самосталну нашу јужну покрајину, то смо већ од пре знали. Али откако су Руси ишчупали из Грузије две области и признали их за самосталце, мој приступ је такав да су велике силе једно, а ми сви остали друго.
Сматрам да се велике силе врло лоше понашају према остатку света (и међусобно, наравно), мада постоје неке разлике међу њима. Историја нас учи да је тако одувек, а биће и на даље, тако да не гунђам превише, не трошим на то сву енергију.
Такође сматрам да је амерички покушај да остану недодирљиви светски полицајац нешто најпогрешније што се може чинити, али они то раде свом снагом.

Gliša je u principu glup ko noć, a vazda pravi neke hiper-ozbiljne face, zabrinut za sudbinu čovečanstva etc.
Pazi ti tu drskost da jedan fićfirić prognozira tako krupne geopolitičke promene. To ima samo u Srbiji.

Si vis pacem, para bellum.

Руси су напали Украјину и 2014. и 2022. Твоја теза је да нису требали да се наоружавају после 2014, јер...

Па, ко зна.
2014. је много после 2008. године.

Према томе, ако теби није јасно шта значи да је Нато на самиту 2008. у Букурешту прогласио да жели Украјину и Грузију за своје чланове - потпуно је очигледно да ће Руси узвратити, јер су већ од раније рекли да је неприхватљиво да те две земље буду у Нато.

Ниси одговорио - коме је сметео војно неутрални статус Украјине?
Да ли је сметао Русима?
Да ли је сметао Америци?

Понављаћу питање док не одговориш.

Мене не занима тренутно стање на фронту, мене занима шта је довело до оружаног сукоба.

Ko je rekao da Rusi neće prvi nestati. Dakle borimo se do poslednjeg Rusa.
То се свакако неће догодити, можеш да ми верујеш на реч.

Само ћу те подсетити да Руси имају нуклеарног потенцијала да сигурно обришу цео запад са карте света.

Само ће неко злонамеран претерано нервирати нуклеарну силу.

Ниси одговорио - коме је сметео војно неутрални статус Украјине?
Да ли је сметао Русима?
Да ли је сметао Америци?

Понављаћу питање док не одговориш.

То је врло једноставно питање. Сметао је Украјини, јер се нису осећали безбедно поред агресивне, експанзионистичке и реваншистичке Русије.

С правом, како се показало, јер их Руси нападају, черупају им територије, бомбардују градове, блокирају луке, убијају становништво.

Према томе, Украјинци су ти који су желели заштиту НАТО, и желе је и даље.

Back