Руски политиколог Јуриј Светов: Покушај атентата на председника Русије значио би почетак нуклеарног рата

То је врло једноставно питање. Сметао је Украјини, јер се нису осећали безбедно поред агресивне, експанзионистичке и реваншистичке Русије.

С правом, како се показало, јер их Руси нападају, черупају им територије, бомбардују градове, блокирају луке, убијају становништво.

Према томе, Украјинци су ти који су желели заштиту НАТО, и желе је и даље.
Мораћеш озбиљно да се потрудиш да покажеш било какав агресиван план Руса према Украјини пре 2008. године.

Нама је Нато радио све наведено, уништавао све по списку, на сваки физички могући начин, користећи обилно и недозвољена средства. Нама је Нато 1999. покушао да урнише електроенергетски систем. И сада ја треба да верујем да Нато игра поштено?!?
Нисам ја глуп, а ниси ни ти.

Иако нема СССРа, зна се да ширење Нато на исток нервира Русе. Није то нека тајна која је откривена 2022. године. Мишљење да ће Руси само да пишу саопштења је погрешно. Ако то верујеш, у основи си преварен, идеш у погрешном правцу.
То ти је исто као када је запрећено ратом против совјетских ракета на Куби. Да се ракете нису повукле, запуцало би се.
Из Украјине се Нато није повукао (фале само званичне јединице, све остало је ту), стога имамо рат.
Ако ћеш да браниш Украјину у Нато, онда мораш и совјетске ракете на Куби. Или све, или ништа. Нема ту пола-пола.

Обичан народ у Украјини није за Нато. Они би да живе боље, ако је могуће. Плате у Украјини су тек половина руских. Зато што живе бедно, зато и јесу подложни револуцијама. Шишају их као овце.

Naprotiv, vaša je. Pošto u podsvesti svaki Rus zna da napada tuđe.
Погледај шта је 1914. била територија Руског царства. Немо' само да паднеш у несвест.

Мораћеш озбиљно да се потрудиш да покажеш било какав агресиван план Руса према Украјини пре 2008. године.
Zadovoljili biste se bi i lutkarskom vladom Janukoviča, koji bi onda držao tu zemlju u ropstvu za račun Zlog Kremlja.

Zadovoljili biste se bi i lutkarskom vladom Janukoviča, koji bi onda držao tu zemlju u ropstvu za račun Zlog Kremlja.
Твоје слепило више никоме није занимљиво.

Nije Ukrajina jedina zemlja koju ste napali. Vaša krvožednost je odraz niže vrednosti koju gajite u smradnom srcu
Само 52 интервенције Америке по свету, 1945. - 2019.
https://pbs.twimg.com/media/ENXgZECWwAAXyma.jpg

А СССР и наследник Русија су интервенисали тек у Авганистану (једино од СССР), Грузији, Сирији и Украјини.
И од тога, у Авганистан и Сирију на позив влада тих земаља. Агресивна интервенција само у 2 земље. Па и те две земље на самој граници са Руском федерацијом, када су њени основни интереси угрожени.

Уосталом, иди свађај се са Карнеги институтом, ако мислиш да они не знају шта говоре.
https://carnegieendowment.org/2019/...russia-can-vicious-circle-be-broken-pub-79323

Цео циркус који се сада прави је правно једнак као када је била 2008. интервенција у Грузији, истина завршена ефикасно. Могло је и тада да се контра-интервенише санкцијама и све остало, али се није хтело.
Хтело се да се уништи Европа, да Америка распарча и понизи Европљане и то за сада иде одлично.
Руси ће се окренути Кини, то није никакав проблем. Запад ионако критикује и једне и друге кад год и чиме год може да их поткачи.

Само ће неко суманут у Европи подржати прављење услова за рат у Европи.

Цео циркус који се сада прави је правно једнак као када је била 2008. интервенција у Грузији, истина завршена ефикасно. Могло је и тада да се контра-интервенише санкцијама и све остало, али се није хтело.
Pa jeste, trebalo je i ranije da vas zaustave, ja na to apelujem.

Propust da se tada snažno reaguje, vi ste shvatili kao signal da nastavite s svojim agresivnim ponašanjem.

"Ha ha Zapad je slab, plaši nas se!!" teorisali ste, i nastavili sa svojim nesnosnim pretnjama, a koje u stvari nemate čime izvršiti.

Sada evo imate prilike da poginete do poslednjeg u ratu, ili jedina druga alternativa je da se izvinite skrušeno. Kažete: "Oduvek smo bili ništarije. Priznajemo da su Bajden i Bandera bolji od rusije."

Нама је Нато радио све наведено, уништавао све по списку, на сваки физички могући начин, користећи обилно и недозвољена средства. Нама је Нато 1999. покушао да урнише електроенергетски систем. И сада ја треба да верујем да Нато игра поштено?!?

Иако нема СССРа, зна се да ширење Нато на исток нервира Русе. Није то нека тајна која је откривена 2022. године. Мишљење да ће Руси само да пишу саопштења је погрешно. Ако то верујеш, у основи си преварен, идеш у погрешном правцу.
То ти је исто као када је запрећено ратом против совјетских ракета на Куби. Да се ракете нису повукле, запуцало би се.
Из Украјине се Нато није повукао (фале само званичне јединице, све остало је ту), стога имамо рат.
Ако ћеш да браниш Украјину у Нато, онда мораш и совјетске ракете на Куби. Или све, или ништа. Нема ту пола-пола.

Обичан народ у Украјини није за Нато. Они би да живе боље, ако је могуће. Плате у Украјини су тек половина руских. Зато што живе бедно, зато и јесу подложни револуцијама. Шишају их као овце.

Мораћеш Украјинцима да препустиш одлуке те врсте уместо што им суфлираш "ма ви само хоћете јефтин хлеб и у ствари волите Русију, ви сте преварени, ево да вас поучим из велеуспешне Србије како то иде".

Sada evo imate prilike da poginete do poslednjeg u ratu, ili jedina druga alternativa je da se izvinite skrušeno. Kažete: "Oduvek smo bili ništarije. Priznajemo da su Bajden i Bandera bolji od rusije."
kme-kme

Is There A Way To Stop Inflation Without Crushing The Economy And Killing The Dollar?​

Authored by Brandon Smith via Alt-Market.us,

One of the most dishonest games being played in economics today is the attempt by various groups (political and financial) to deflect blame for the rise of inflation. The Biden White House and Democrats desperately want to blame Russia and the war in Ukraine, even though inflation was spiking long before the war ever started.

Мораћеш Украјинцима да препустиш одлуке те врсте уместо што им суфлираш "ма ви само хоћете јефтин хлеб и у ствари волите Русију, ви сте преварени, ево да вас поучим из велеуспешне Србије како то иде".
Да закључим да подржаваш руске ракете на Куби, ради равнотеже моћи?

Да ли су Руси утицали на којекакву приватизацију у Украјини? Да ли су им они направили олигархе? Да ли су им они направили политичаре који су више лопови него било шта друго? Колико министара и премијера су сами похапсили?

Да ли су Руси криви што су после пада Берлинског зида рекли "добро, нема више ширења идеологије, него - посао изнад свега" ?
А шта су Америци чули? "Противник је на умору, докрајчимо га".

По логици, те две изјаве немају никакве везе, али тако нам је како нам је.

Можеш потпуно да заобиђеш причу о јадним Украјинцима. Није ово бајка. Нервира ме такав самоограничен приступ, исечен од скоро свих чињеница.
Све што државе раде има последице. Чак и да је Божја правда да Нато неограничено трчи на исток (без икаквог објашњења чему све то) - јасна чињеница је да ће то изазвати реакције.
Ко је луд да нервира нуклеарну силу - добије по глави. То је јасно као 2 и 2.

Да се Нато није ширио даље од немачко-пољске границе, данас бисмо имали тек једног у низу градоначелника Петербурга, тамо неког Путина.

Хајде да се не правимо глуви, слепи, глупи и слично.

Да закључим да подржаваш руске ракете на Куби, ради равнотеже моћи?

Да ли су Руси утицали на којекакву приватизацију у Украјини? Да ли су им они направили олигархе? Да ли су им они направили политичаре који су више лопови него било шта друго? Колико министара и премијера су сами похапсили?

Да ли су Руси криви што су после пада Берлинског зида рекли "добро, нема више ширења идеологије, него - посао изнад свега" ?
А шта су Америци чули? "Противник је на умору, докрајчимо га".

По логици, те две изјаве немају никакве везе, али тако нам је како нам је.

Можеш потпуно да заобиђеш причу о јадним Украјинцима. Није ово бајка. Нервира ме такав самоограничен приступ, исечен од скоро свих чињеница.
Све што државе раде има последице. Чак и да је Божја правда да Нато неограничено трчи на исток (без икаквог објашњења чему све то) - јасна чињеница је да ће то изазвати реакције.
Ко је луд да нервира нуклеарну силу - добије по глави. То је јасно као 2 и 2.

Да се Нато није ширио даље од немачко-пољске границе, данас бисмо имали тек једног у низу градоначелника Петербурга, тамо неког Путина.

Хајде да се не правимо глуви, слепи, глупи и слично.

Примећујем да су теби Украјинци само изговор, лажни повод, небитан детаљ, али мораш да разумеш да они не размишљају тако.

Њима није много битно шта је Маргарет Тачер коме рекла '89, ни како се руски председници осећају због тога; желе, евидентно је, да имају своју државу, да је воде како они хоће, да буду пријатељи коме хоће, и да их се не отписује као нужне жртве паљенице боговима реалполитике. За те циљеве су спремни и да умру, и до сад су их стотине хиљада за то погинуле.

Ако те интересује "ко је луд да нервира нуклеарну силу" погледај се у огледало.

Русија је од 1991. до 2004. држала Украјину у статусу вазалне државе. Тада су Украјинци радили све оно што им данашњи локални путлерофили предлажу- ћутали су, причали руски, били део ЗНД-а, чак је и луди шешељ предлагао да се СРЈ прикључи "Заједничкој дхжави Хусије, Белохусије и Укхаине". Држали су совјетску флоту у Севастопољу, продали су све своје фабрике и руднике руским олигарсима, КГБ је бирао премијере, писао школски програм, писао буџет.

За ово време Украјина је од друге најразвијеније регије Совјетског Савеза (након Балтика) постала најбеднији ентитет на европском континенту. Када су Украјинци гласали против овога 2004, Руси су покрали изборе, а онда то признали. Кад се догодио 5. октобар због те крађе, Руси су отровали њиховог Коштуницу (Јушченка) плутонијумом и уништили му лице.

Онда су 2005-2010. потпуно блокирали Украјину и спречили њено функционисање, гушили су је економски, политички, свим оружијима из свог арсенала и убијали су пропагандом, којом су намакли 50%+1 за своје агенте опет 2010.

Онда су 2010. опет довели неког вепра на власт, који је наставио улогу вазала.

Све то им је донело губитак од скоро 10 милиона становника, просечне зараде од 200 евра, потпуно безакоње, вредност људској живота од 0 гривни.

Тако да то чувено "Немои да љутиш нуклеарни силу мои ти" је будалаштина која жели да покаже да ће Путтлер и сличне наказе да започну нуклеарни рат ако не добију оно што су желели. Па, неће, и не треба дрхтати пред тим сероњама, јер је једино што они разумеју језик силе и изолације.

Зато кад је путтлер понудио своје лажно примирје за Божић да покаже да је као православац, и кад су питали Бајдена да то прокоментарише, он је одговорио "Не желим да коментаришем ништа што Путин ради". И то је исправно.

Видимо се у Хаагу, што би се рекло.

Tи си некад био члан ДС-а, шта те је претворило у агента КГБ-а?

Онда су 2010. опет довели неког вепра на власт, који је наставио улогу вазала.

У моменту када су требали да Украјини покажу колико је лепо, пожељно и практично бити уз Русију, одабрали су за про-руског кандидата криминалног (дословце) свињоглавца Јануковича.

Једини забаван детаљ у целој украјинској трагедији је вероватно његова дуга и неизвесна анабаза по источној Украјини и многи неуспели покушаји бега из земље фебруара '14.

У моменту када су требали да Украјини покажу колико је лепо, пожељно и практично бити уз Русију, одабрали су за про-руског кандидата криминалног (дословце) свињоглавца Јануковича.

Једини забаван детаљ у целој украјинској трагедији је вероватно његова дуга и неизвесна анабаза по источној Украјини и многи неуспели покушаји бега из земље фебруара '14.

Јануковић је стварно био најгоре прасе из совјетског кабинета ужаса. Нису могли да изаберу нешто горе ни да су експертски покушавали.

Али управо о томе се и ради. Они бирају себи сличне сподобе које цокулом отварају врата, и мисле да је то у реду. И када неко каже "Не желим то", они га убију. А кад тај неко не жели да буде убијен него се брани, они су заиста збуњени. "Па он мора да је нациста ако не жели да умре". Негативном селекцијом су постали друштво вепрова, и просто не могу да замисле да неко није вепар.

Сада присуствујемо трагичној другој рунди руског грађанског рата, између белих и црвених. И наравно да ове колеге којима је дан младости био Божић а 29. новембар Крсна Слава не могу да замисле да има неко ко није Црвен.

Али овде ће у победити Украјина (Бели). Заправо, већ јесу. Питање је само где ће бити Демилитаризована Зона. И онда ћемо имати Јужну Кореју (Украјина) и Русију која ће све више бити као Северна Кореја.

Кијив, Харкив, Лвив ће постати средњоевропски градови. За то време ће Москва остати замрзнута у зими 2022.

Evo je Tvin Konza... sisata Tvin Konza.

Priča se po forumu da mnogo mrziš braća ruse. Čak sam video i temu otvorenu sa aplom da te banuju. Da ti pošalju virus u komjuter da sve eksplodira. Neće, kažu, nema mesta na ovom forumu ako nisi russogguzija.

Ja mislim da oni oće da guzicu okreneš ka Rusiji, a sise ka Americi.
Možeš ti da kritikuješ Ruse i ja ih kritikujem, ali pozivati na ubistvo čitavog ruskog naroda je prvo krivično delo i protiv pravila ovog foruma. I koliko vidim ima obrisanih prouka koje sam prijavio, ali nema bana. A ja otvorim neku šaljivu temu i meni odmah ban od nedelju dana. Nepravda!

Možeš ti da kritikuješ Ruse i ja ih kritikujem, ali pozivati na ubistvo čitavog ruskog naroda je prvo krivično delo i protiv pravila ovog foruma. I koliko vidim ima obrisanih prouka koje sam prijavio, ali nema bana. A ja otvorim neku šaljivu temu i meni odmah ban od nedelju dana. Nepravda!

Да, али ти си неки чобанин, будала.

Примећујем да су теби Украјинци само изговор, лажни повод, небитан детаљ, али мораш да разумеш да они не размишљају тако.

Њима није много битно шта је Маргарет Тачер коме рекла '89, ни како се руски председници осећају због тога; желе, евидентно је, да имају своју државу, да је воде како они хоће, да буду пријатељи коме хоће, и да их се не отписује као нужне жртве паљенице боговима реалполитике. За те циљеве су спремни и да умру, и до сад су их стотине хиљада за то погинуле.

Ако те интересује "ко је луд да нервира нуклеарну силу" погледај се у огледало.
Можемо заједно пред огледало, слажем се.

Хајд' само покушај Америци да кажеш да нам врати управљање над јужном покрајином...

Једина је разлика што смо ми нервирали запад, а Украјинци нервирају исток. Резултат ће да буде исти. Део територије ће да остане ван контроле, а политичари који ће доћи на власт ће углавном да буду боранија а не државници.

Чик да нешто буде другачије.

Ако навијаш за неку од великих сила... немој. То је губљење времена. Видиш и сам да мали гину за рачун великих.

Хајд' само покушај Америци да кажеш да нам врати управљање над јужном покрајином...

Једина је разлика што смо ми нервирали запад, а Украјинци нервирају исток. Резултат ће да буде исти. Део територије ће да остане ван контроле, а политичари који ће доћи на власт ће углавном да буду боранија а не државници.

Ако навијаш за неку од великих сила... немој. То је губљење времена. Видиш и сам да мали гину за рачун великих.
Posle 1989. smatra se da više nema 2 nego samo 1 supersila.

Na engleskom Amerika se opisuje kao The sole remaining superpower.

Ti bi sad to pokušao na podmukao način da preobrneš, rečima: "Pa dobro Amerika, Rusija, nema razlike, supersile su."

Украјина враћа Крим.

Posle 1989. smatra se da više nema 2 nego samo 1 supersila.

Na engleskom Amerika se opisuje kao The sole remaining superpower.

Ti bi sad to pokušao na podmukao način da preobrneš, rečima: "Pa dobro Amerika, Rusija, nema razlike, supersile su."
Десет, двадесет година је Америка била недодирљива сила... Сада више није. Сада имамо "две и по" велике силе - Америка, Кина, Русија.
Америка може скоро све, не баш све.
Кина може свашта и ускоро ће моћи практично све.
Русима углавном недостаје количина, а квалитет имају.

Слепо веровање да било која светска сила може да чини све, и то до краја света - греши.
Да не набрајам која су све царства пропала. Није пресудно да ли су се звала "царство".

На моју велику жалост, Европа је слепи амерички привезак уместо да буде светска сила.
Индија још дуго времена неће бити светска сила.
Имамо још читав низ земаља које неће бити светске силе али без којих се у неким областима неће моћи.

Равнотежу у смислу да неки могу много али не све, а многи барем понешто... То ће и бахати запад ускоро да призна. То ће бити објава краја доминације запада над светом. Нови свет може бити само бољи, када колонијализам једног дана буде завршен.

Back