Ruski lekari protestuju zbog niskih plata

Plate lekara u Rusiji su

• Zadovoljavajuće

• Nezadovoljavajuće

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ok, izvini nisam savladao vestinu proricanja sudbine, ne znam da gledam u pasulj pa da znam kako bi bilo. Sa druge trane ti izgleda znas. Dajes kao argument hrvate ili muslimane (ne secam se koga si pomenuo) i dolazis do zakljucka da bismo i mi isto. Ako nas je istorija nesto naucila, to je da se oni i mi u tako nekim situacijama ponasamo dijametralno suprotno.

Kako ti uopste pada na pamet da uporedjujes nas i recimo hrvate. Gde si video analogiju, da li kada je poceo Drugi svetski rat pa su oni docekali nemce kao oslobodioce (kao sto docekaju svakog ko im uleti na teritoriju), a mi u rusevinama i sa otporom. Da li po tome sto smo mi nase saveznike (ne)opravdano dizali u nebesa za neko saveznistvo u Prvom i Drugom ratu, a oni opljuvali i zaboli noz u ledja svakom ko se ikada zalozio sa njih (ukljucujuci i nas za sve sto smo im pomogli nakon oba rata).

Pa si sada na osnovu toga dosao do zakljucka da bi Srbi podjednako prezirali medjunarodni tribunal da je osudio vise onih koji su ubijali Srbe i kao dokaz dajes ponasanje hrvata. Imas zanimljiv nacin zakljucivanja, ali tako je to kod vas gatara i vracara izgleda, sto je babi milo to joj se i snilo.

A da li bi i kako bi Srbi prihvatili presude medjunarodnog tribunala da su bile pravednije nikada necemo saznati jer taj brod je otplovio. Oni koji su optuzeni za ubijanje Srba su mahom oslobadjani, nekoliko njih, tek toliko da bude statisticka greska, je nesto i osudjeno i to je to. Ne postoji vremeplov koji ce vratiti vreme i tako nesto ispraviti. Zato mi Srbi sa pravom preziremo ono sto se smatra medjunarodnom pravdom i ne lozimo se na te sudske presude (osim nekolikocine autosovinista i nacional-mazohista), kao sto bi mnogi voleli da ih prihvatimo.
Sud UN je neuporedivo profesionalniji od sudova tvojih SSSR i SRJ.

U Rusiji je predsednik kao i u Srbiji "liberal".

Partija na vlasti Jedina Rusija ima kadrove slicne onima u SNS-u.

I oni imaju svoje Babice i ostale reponje.... Sta od takvih ocekivati? Ti ljudi nisu sposobni svoj privatni zivot da organizuju, a kamo li drzavu.

Либерал је реч коју ти не волиш, па зато сваку појаву коју не волиш описујеш као "либералну". Мислим, не причам (само) о теби конкретно, већ о људима који имају (релативно) слична размишљања на тему политике као ти. Дозволи ми да такве људе назовем, онима који не гледају благонаклоно на друштвено-економске промене у источној Европи у последњих 30 година.

Међутим, Русија нема никакве везе ни са савременим либерализмом, ни са класичним либерализмом. У њој никада ништа није било либерално, осим евентуално Стољпина и оне партије Јабука која има 2% подршке.

Јединствена Русија је наследник комунистичке партије СССР-а. У питању је мекана, НЕП-овска струја.

Мислим да стање у Русији најбоље можемо назвати "Необрежњевизмом". ЈР је огромна, ауторритарна партија, која је у народу омражена али у својим шапама држи безбедносно-правни апарат, и тиме и државу. Они су ауторитарни али не претерано строги према просечном Ивану, лењи, корумпирани, неефикасни, неспособни- баш као и КП током 70их и 80их.

Либерал је реч коју ти не волиш, па зато сваку појаву коју не волиш описујеш као "либералну". Мислим, не причам (само) о теби конкретно, већ о људима који имају (релативно) слична размишљања на тему политике као ти. Дозволи ми да такве људе назовем, онима који не гледају благонаклоно на друштвено-економске промене у источној Европи у последњих 30 година.

Међутим, Русија нема никакве везе ни са савременим либерализмом, ни са класичним либерализмом. У њој никада ништа није било либерално, осим евентуално Стољпина и оне партије Јабука која има 2% подршке.

Јединствена Русија је наследник комунистичке партије СССР-а. У питању је мекана, НЕП-овска струја.

Мислим да стање у Русији најбоље можемо назвати "Необрежњевизмом". ЈР је огромна, ауторритарна партија, која је у народу омражена али у својим шапама држи безбедносно-правни апарат, и тиме и државу. Они су ауторитарни али не претерано строги према просечном Ивану, лењи, корумпирани, неефикасни, неспособни- баш као и КП током 70их и 80их.
Ala si se nalupetao kao za medalju.

Jedinstvena Rusija je naslednik KP SSSR-a :hahaha:

Jeli a šta je onda KPRF?

Koliko je vama neoliberalima ispran mozak , to je neverovatno.
Vi i dalje furate priče od pre pada Berlinskog zida...

Putin KGB operativac bio, ma Putin je beli Rus, car haha.
A pazi koliko dugo je bio u KP.

Prvo je pre punoletstva išao da se učlani, a oni mu rekli da se vrati kad napuni 18 godina.

Onda se nije ni iščlanio, nego se KP ugasila i time mu istekla članska karta (hteo je on još).

Znači bukvalno nema veće komunjare na svetu od sadašnjeg premijera sssr Putlera.

Kako objašnjavaš da je Sergej Lavež bio član KP SSSR a onda prešao u jedinjajo rosijo

Jer se tamo okupljaju boljševici
Šta da radi čovek tada je bilo tako, prilagodio se potrebama.

Eto tu je i Medvedev, čovek demokrata liberal...

Putin lično pritiska KP da ne dodje na vlast, nema kod njega ništa komunističko kao ni kod Jelcina što nije bilo...to su desni liberali.

Poslednja izmena:
Šta da radi čovek tada je bilo tako, prilagodio se potrebama.

Eto tu je i Medvedev, čovek demokrata liberal...

Putin lično pritiska KP da ne dodje na vlast, nema kod njega ništa komunističko kao ni kod Jelcina što nije bilo...to su desni liberali.

Ne, Medvedev je pre "liberal - kollaboracionist".
Putin je onaj klasicni ruski "liberast" u onom izvornom post - sovjetskom smislu. Glavni pretstavnik politicke klase tog tipa u drzavi.
Ono KGB-ejac, "borac za slobodu", ravnopravnost, bratstsvo, a osobeno borac protiv svih onih koji imaju drugacije misljenje o bitnim stvarima u politici i zivotu.

Dalje se etimoloski dele na "liberale - kollaboracioniste" i "liberale - fasiste". Po pravilu su "gejropejci", po nekoj zloj gresci sudbine slucajno rodjeni u Rusiji, a sto je najgore prinudjeni da u "TOJ" zemlji zive. Njihovi "kvaliteti" nigde nisu trazeni izuzev u Rusiji pa se ceo zivot tu i zlopate, sanjajucu da jednog dana odu na "civilizovani Zapad".

У Србији лекари имају 420евра а медицинске сестре до 300евра.

U Srbiji i sam predsednik SNS-a kaze da sam Bog zna kuda idu pare budzetirane za medicinu.
U Rusiji je sve "liberalno", tako da su oni davno decentralizovali medicinu. Tu sad imas situaciju da onaj hirurg koji radi u bolnici u Medvezhegorsku zaradjuje malo. Region im siromasan. Onaj hirurg iz Tjumenske Oblasti moze da trazi koliko hoce i bice mu placeno. Bogata oblast.

Ako Putin sad proba da izvrsi recentralizaciju medicine onda ce sva liberastija da skoci na barikade: "opet se vracamo u proslost, opet se vracamo u Staljinizam". Sam je sebe umanevrisao u probleme iz kojih vise nema izlaska.

Mozda je ipak Putinu bilo pametnije da se bavi problemima zdravstva, nego da pare baca na SP u fudbalu....

Back