Lacibg
Buduća legenda
- Poruka
- 26.498
Ma mogu sve to da dopreme preko mora, tj. preko Crne Gore - i gotova stvar. To je tehničko pitanje i pitanje brzine. Za sad još nema razloga za žurbu. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ti stvarno mislis da NATO pusta Ruse da transportuju oruzje protiv tog istog NATO preko njihovog vazdusnog prostora?
Ili zamisljas da Rusi jednostavno ignorisu i koridore i kontrolu leta i lete gde hoce i sa cim hoce?
naravno da bi ih oborili jer na to imaju puno pravo ,a takav cin bi se smatrao za objavu rata ukoliko bi strani vojni avioni jedne zemlje usli na teritoriju (vazdusni prostor ) drugeА да ли ти можеш да замислиш да би НАТО стварно могао да спречи Русе?
Како? Да - руше њихове авионе?
Да ли треба још да понављам: кад би СТВАРНО хтели, нашло би се милион начина.
Pa koliko ja znam Crna Gora i Albanija su prepustile svoju teritoriju NATO snagama a za koju godinu ce postati i clanice te organizacije ,a i ruski vojni brodovi ne mogu da napuste Crno More jer bi morali da prodju kroz turske teritorijalne vode koja je opet clanica NATO ,zato ni nema njihovih brodova u Mediteranu niti ih je ikada i biloMa mogu sve to da dopreme preko mora, tj. preko Crne Gore - i gotova stvar. To je tehničko pitanje i pitanje brzine. Za sad još nema razloga za žurbu.![]()
naravno da bi ih oborili jer na to imaju puno pravo ,a takav cin bi se smatrao za objavu rata ukoliko bi strani vojni avioni jedne zemlje usli na teritoriju (vazdusni prostor ) druge
nazalost ili na srecu ne postoji ni jedan nacin za tako nesto ,nisu ni Rusi ludi da rizikuju rat sa NATO da bi nama dopremili rakete ili bilo sta slicno
To je svuvise dobro da bi poverovao ,i onako nas nato gleda kao neprijatelja ,i zemlju koju treba podeliti i uciniti sto nesposobnijom ,kada su tu rakete nebi se bas usudili na te njihove milosrdne akcije .
"Milosrdne akcije" više ne dolaze u obzir, ali postoje drugi načini borbe. Sankcije, na primer. Lako se uvode, ali se užasno teško ukidaju.
"Milosrdne akcije" više ne dolaze u obzir, ali postoje drugi načini borbe. Sankcije, na primer. Lako se uvode, ali se užasno teško ukidaju.
Mučenje je i jedno i drugo. Pitanje je zapravo, čime smo to mi zaslužili ?
90-ih smo pokušavali da očuvamo integritet srpskog življa i bivše SFRJ, što je više nego legitimno.
A danas, šta smo zgrešili ? Ružni smo ? Imamo klempave uši ? Mi i jesmo pod određenom vrstom sankcija. Svako kome bi palo na pamet da ulaže i posluje u Srbiji, EU NATO i USA daju informaciju o nevaljaloj i nestabilnoj zemlji. Ne kažem da je problem samo tu, imaju u tome ulogu i vlasti (7 godina demokrata), ali generalno mi spadamo u bezobraznike koji nisu zaslužili nikakvu podršku, naprotiv ... A što ? Ne damo da nam i dalje cepaju ovo malo zemlje.
Priča o Mladiću, Karadžiću itd. je naduvana i zapravo je samo izgovor za batinu kojom se služe.
A za "šargarepu" je zadužen demokratski blok. Ali nisu ni demokrate tako naivne. Znaju oni vrlo dobro "u šta gleda EU", tako da ispada da momenat vlasti koriste samo za svoje lične ciljeve.
А Амери ће да ризикују рат?
Логика је потпуно иста у оба смера.
Дакле, опет како год - нема начина да се спречи, ако би Руси то стварно желели.
Pa ogromnu vecinu svojih proizvoda tj. preko 90% Srbija izvozi u zemlje EU ili u zemlje u okruzenju (ex yu ) koje su kandidati za EU ,a jedine zemlje sa kojima imamo suficit u trgovini su BiH ,Makedonija ,Crna Gora i mozda Albanija dok sa druge strane najveci deficit imamo upravo sa Rusijom jer tamo ne izvozimo gotovo nista,a uvozimo ogromne kolicine energenata.Vazna stvar je da toiliko mali nas izvoz u Rusiju ,Kinu, Indiju i ostale zemlje koje nam radikali predstavljaju kao prijatelje i potencijalnu ekonomsku sansu ,nije ni u tome sto ovde nema pameti ,ni u tome sto zle demokrate saradjuju samo sa zapadom ,vc u jednostvanoj cinjenici da Srbija nema sta da izvozi u Rusiju jer sve sto mi proizvodimo imaju i oni i previse i to je istog ili slicnog kvalieta kao i nasi proizvodi a ono sto oni nemaju i sto je kvalitetnije to uvoze od razvijenih zapadnih zemalja .Srbija najvise izvozi polugtove sirovine i prehrambene proizvode a to se moze prodavati dobro jedino u zemljama u okruzenju (prehrabmbeni proizvodi) i u zemljama EU i to onim blizim Austriji ,Italiji ,Nemcoj ,Ceskoj ,Madjarskoj i to je to .Mislim koji ce qurac Indusima ili Kinezima srpska malina i srpski sir, govedina ili cokolada kad toga imaju i sami previse ,a zbog razdaljine izmedju tih drzava cene transporta tih proizvoda bi bile toliko velike da bi cena bila neralno visoka i ne bi niko kupovao.Jedno je uvesti sankcije zemlji koja ima samo drzavne firme i koja nema podrsku od nijedne zemlje sa pravom veta ,a drugo je to isto uraditi zemlji u kojoj su strane firme pokupovale sve sto je vredelo ,to bi bio strasan gubitak za njihove firme.
Sankcije se i lako uvode i lako skidaju samo ako za to ima volje u nasem slucaju to je bilo nepozeljno ,a svako ko zeli da ulaze u srbiju odma mu predoce, da smo zemlja sa visokim rizikom ,a sto se tice Amerike moze da uvodi sankcije koliko hoce ,robna razmena sa tom "miroljubivom "zemljom je na nivou statisticke greske.
Nasi nazovi demokrate treba da se zapitaju gde idu nasi proizvodi i koja zemlja najvise robe uveze iz Srbije i sa njima da gradi zajedenicku buducnost .
Ako bilo ko proba da uveze nesto u evropu dobice na hiljade kontrola zabrana standarda i ostalog od cega vecina odustane jos na pocetku,dok sa druge strane za Rusiju netreba nista samo dobra volja .Tako da je sada razmena Srbije i Rusije veca nego izmedju Indije i Rusije pa vi vidite gde je nasa perspektiva.
Delimično imaš pravo. Ne slažem se s tobom jedino u pogledu devedesetih. Imali smo pravo da se borimo za integritet naših ljudi u Hrvatskoj i BiH, ali ne na način na koji smo to radili. Na kraju je ispalo da se ceo rat vodio da bi se nekoliko porodica obogatilo, e samo zato smo tako i prošli. Nemoj da ih pravdaš, pokazali su svoj "patriotizam" tako što su nas opljačkali do gole kože, a na kraju okrenuli ledja našim ljudima u BiH i Hrvatskoj. !"#$"$#$##"#$ . Banda lopovska.
Aj prvo da se složim oko profitera. :wink: Za bandite ne želim da tražim opravdanje, naprotiv, taman da su mi "iz oka ispali". Oni su deo nas kako u ratu tako i u miru. Novac i bogaćenje im je jedino moralno merilo.
Moja primedba, koja je zapravo ključ zašto SM ne krivim za nacionalnu politiku (nevezano sa srpsko-unutrašnjom politikom) jeste da je jedino legitimno bilo braniti srpske etničke sredine uz pomoć JNA koja je bila zvaničan organ države kojoj separatizam i cepanje preti.
Otkud ideja o ruskim raketama ? NATO-u je ostala rupa u Evropi. I popuniće sve rupe osim prostostora na kojima žive Srbi. I sve je to zarad vojnog okruživanja Rusije. Mi nismo toliko bitni.
Naš narod je što se Rusa tiče podeljen, slično ili isto kao što nam izgleda politički milje. Ono što bi moglo napraviti prevagu jeste činjenica koju svi u Srbiji dobro pamtimo : Bombardovali su nas NATO prijatelji ...77 dana. To se teško zaboravlja.
Amerikanci vec imaju svoju vojsku u tim drzavam jer su one clanice NATO pa mogu da da neograniceno koriste njihovu teritoriju jer su deo iste vojne strukture ,sa druge strane Rusija ne moze tehnicki da dopremi taj raketni sistem niti bilo kakvo drugo oruzije Srbiji ,jer ne moze fizicki da ga stigne dovde posto se izmedju Srbije i Rusije nalaze Rumunija,Bugarska ,Madjarska,Turska ako bi gledali morskim putem ,a koje su takodje clanice NATO i koje sigurno ne bi dozvolie da se preko njihove teritorje prevoze raketni sistemi ili oruzije koji bi kasnije bili upereni protiv saveza ciji su oni clanovi ,nije to ona nuklerarna bomba iz americkih filmova koja staje u ranac pa da moze da se prosvercuje to su ogromni sistemi .
da - ruskih interesa.
a zasto ne bi i americke bila garant razvoja i prosperiteta srbije?
ruske su ekonomski podobnije?
rusi su kupili veci deo CG primorja tako da ni to nije problem
Svako ko misli da nije u redu da nas okupira SAD, a misli da je u redu da nas okupira Rusija je podoban za mentalno lečenje.

pa nisam rekao da verujem ,a ne zajebavam se nego nikog nema od vajnih stratega da nam obasni kako bi nam braca Rusi doturili tolike raketne sisteme,mislim kojim putem ,kojim prevoznim sredstvom i slicno ,racunam da si ti kompententan jer si na licu mesta pa ces mozda znati :?:shock:
prvo sam mislio da se zavitlavas, sad kapiram da ti stvarno verujes u to sto si napisao...
Aj prvo da se složim oko profitera. :wink: Za bandite ne želim da tražim opravdanje, naprotiv, taman da su mi "iz oka ispali". Oni su deo nas kako u ratu tako i u miru. Novac i bogaćenje im je jedino moralno merilo.
Moja primedba, koja je zapravo ključ zašto SM ne krivim za nacionalnu politiku (nevezano sa srpsko-unutrašnjom politikom) jeste da je jedino legitimno bilo braniti srpske etničke sredine uz pomoć JNA koja je bila zvaničan organ države kojoj separatizam i cepanje preti.
Otkud ideja o ruskim raketama ? NATO-u je ostala rupa u Evropi. I popuniće sve rupe osim prostostora na kojima žive Srbi. I sve je to zarad vojnog okruživanja Rusije. Mi nismo toliko bitni.
Naš narod je što se Rusa tiče podeljen, slično ili isto kao što nam izgleda politički milje. Ono što bi moglo napraviti prevagu jeste činjenica koju svi u Srbiji dobro pamtimo : Bombardovali su nas NATO prijatelji ...77 dana. To se teško zaboravlja.
Znaci jedina krivica Milosevica je ta shto je izgubio sve ratove koje je zapoceo, ajde sve bi mu se moglo oprostiti osim togaZnam Laci, razumem šta hoćeš da kažeš, ali dobar političar je onaj koji uspe u svojim namerama i uradi za svoju zemlju i narod ono što će generacije pamtiti po dobrom. Seti se njegovog bombastog dolaska na vlast, seti se zaludjivanja naivnog naroda, izjava da će svi Srbi živeti u jednoj državi ili nas neće biti, švedskog standarda, a seti se perioda nekoliko godina posle toga kad su se ljudi tukli za kilogram hleba.
Sve što je pričao bilo je u redu, sve što je radio bilo je naopako.
A što se bombardovanja tiče, takodje smatram da su nad nama izvršili nezapamćen zločin u novijoj istoriji čovečanstva. Potpuno neobjašnjivo i zdravom umu neprihvatljivo.
A o pripadanju nekoj interesnoj sferi, bez obzira na sve i dalje sam mišljenja da nam je mesto u EU. Po svim kriterijumima.