Zanima me da li neko sa teritorije Cukarice ima Ruskog plavog Macora za parenje za nasu zverku kada dodje za to vreme.
063216930 Sasa
063216930 Sasa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najpre, hvala na iskustvu koje si mi prenela, sada su mi vidici znatno prosireni, upoznala sam iz tvog teksta vrstu koja se zove "macka", i koju, usput, imam i negujem godinama (kako rasne, tako i obicne).
Ne znam kakvog je karaktera tvoja maca, ja sam opisala svoju, i vreme prolazi, a ja sam sve zadovoljnija njome, nikada nisam imala bolju macku. Naravo da se linja, stavila sam "nelinjanje" pod navodnike, u prevodu, linja se vrlo malo. Pre ce covek naci svoje dlake od kose na garderobi, nego njenu dlaku.
Osim toga, tvoja maca je zensko, a moja musko i pisala sam samo svoje iskustvo i opisala svoju macku. Njena majka jeste duguljasta i vitka, to niko nije osporio, ali ima najmanje 5 - 6 kg, a otac ima ravno 10 kg. Iskustva mojih prijatelja koji su kastrirali svoje macore su upravo onakvi kako sam opisala u tekstu.
Sto se lutanja tice, svaka macka luta ako je pustis, a ako zivi u stanu, moze eventualno da zaluta u spajz, a to, priznaces, i nije tako potresno. Moja macka, a i 4 macke iz njenog legla ne izlaze iz stana i savrseno napreduju, razvijaju se i srecne su. Opet ponavljam da je moja maca jedno najumiljatije bice, nestasno kao i svako mace, ali inteligentna i zna red u kuci. Ne znam sta ti imas kod kuce, ali kada ti se sklupca u krilo i pocne da prede, svi forumi, literatura i strucni i nestrucni saveti padaju u vodu.
Pozdrav.
Ja uopšte nemem lošu energiju, samo sam prenela sreću i iskustvo u vezi sa svojom mačkom, i vaše napade i ironiju uopšte ne razumem. Nema potrebe da se ljutiš. U svekom slučaju, hvala.
Slobodno mu se mogu seći nokti, jer su vrlo oštri pa grebe dok se igra, a dobro je imati i grebalicu gde će oštriti nokte, da ne bi grebao nameštaj. Za sečenje noktiju slobodno koristiti običnu grickalicu, ali seci samo vrhove da se ne bi zakačio nerv. Pošto maca živi u stanu, tj. ne izlazi napolje, nije nužno vakcinisati je, ali je kastracija obavezna (košta oko 3000 din. za muško, a za žensko je više) ukoliko ne želite da vam pravi haos po kući jer su mačke u teranju nemoguće, i obeležavaju teritoriju urinom.
Nikako ne seći nokte mački ni kad živi u stanu....to je i zakonom zabranjeno kao narušavanje prirodnih karakteristika.....osim toga to je jedini način da se spasi od prevrtanja i pada kroz prozor....sa čime će se zadržati kad izgubi ravnotežu....
Vakcinacija obavezna.....epidemija ide vazduhom i donosi se na nogama vlasnika......
Mački koja živi u stanu i nema uslove da adekvatno troši nokte treba u tome pomoći, skraćivanjem samih vrhova i ne znam odakle ti da je to zakonom zabranjeno?!Naravno, u okviru toga što si napisao bi moglo da se nađe ono declawing, to je već zlostavljanje nizbogčega, zamisli da ti kipi mleko na plinskom šopretu, a ti nemaš krpu kojom bi sklonio šerpu pre nego što ceo stan eksplodira-a sad zamisli taj osećaj celog života.