Русија vs Турска

• Začetnik teme Začetnik teme N3M0N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нема везе, сад ће да их врате не у камено доба, него у доба кад се земљина кора формирала.

Videćemo.
I ja Tursku volim samo kad je spaljena i poravnata ali možda to ne bi bilo dobro. Možda bi , u slučaju da Rusija krene da ravna Tursku, Saudi Arabija i slične fundamentalističke zemlje krenule da pomognu , što bi isprovociralo Iran a onda bi možda i Izrael ušao na sve ili ništa protiv Irana i grupe umerenih islamskih zemalja okupljenih oko Irana i...eto Trećeg svetskog ili barem inter-islamskog rata ali u kojem bi kauboji izvukli guzicu a Sloveni ostali na bojištu da ginu.

Ne znam koji će biti odgovor Rusije. Možda najbolje zvanično ništa a nezvanično im ulete i skenjaju 5 aviona. Kad Turci krenu da plaču javno a ovi samo bezobrazno da odgovore - Ne znamo nismo mi, pojma nemamo ko vas tukao.

Videćemo.
I ja Tursku volim samo kad je spaljena i poravnata ali možda to ne bi bilo dobro. Možda bi , u slučaju da Rusija krene da ravna Tursku, Saudi Arabija i slične fundamentalističke zemlje krenule da pomognu , što bi isprovociralo Iran a onda bi možda i Izrael ušao na sve ili ništa protiv Irana i grupe umerenih islamskih zemalja okupljenih oko Irana i...eto Trećeg svetskog ili barem inter-islamskog rata ali u kojem bi kauboji izvukli guzicu a Sloveni ostali na bojištu da ginu.

Ne znam koji će biti odgovor Rusije. Možda najbolje zvanično ništa a nezvanično im ulete i skenjaju 5 aviona. Kad Turci krenu da plaču javno a ovi samo bezobrazno da odgovore - Ne znamo nismo mi, pojma nemamo ko vas tukao.

Ил ће Руси сада војно да одговоре директно против Турске, или неће урадити ништа, и деловаће врло слабо. Тако да, мислим да су добре шансе да ће Руси војно да одговоре.
И НАТО ће да се ангажује, ни они не могу да приуште да седе скрштених руку после Украјине.
Тако да, мислим да нам предстоји трећи светски.

Успут речено, људи немате појма колко имам хитова припремљених за ову ситуацију.

Да кренем одмах да стављам на USB, ил цените да ће на ратишту да буде интернет конекције?
:hahaha:

Izrael vrsi pritisak na sve drzave NATO-a. Cilj mu je unistiti Iran, i pre toga uvuci sve strane u konflikt.Turska je postupila po naredjenju Izraela. Videcemo ko ce sad smeti da se tome odupre ili pak ne.Ko ce pokazati kurazu i stati uz Rusiju, a ko ce i dalje ostati p.ckica. Turska bi bila dobar saveznik Rusiji, i verovatno je bila na tom putu. Greska bi bila bombardovati Tursku, ali pogranicne oblasti, da, tu se nalazi ISIS.

SU-24 vs F16 e kukala vam majka ako neko uporedjuje ta dva aviona su-24 je prestao da se proizvodi 1993-e ,a možda je pao i zbog starosti , cccc....

Ф-16 је ловачки авион, а овај руски је бомбардер.

- - - - - - - - - -

12301624_425150051011918_5971589966585157384_n.png

Bice zanimljivo kakva ce biti ruska reakcija.

Ил ће Руси сада војно да одговоре директно против Турске, или неће урадити ништа, и деловаће врло слабо. Тако да, мислим да су добре шансе да ће Руси војно да одговоре.

A ja ne verujem da će odgovor biti dramatičan i javan.
Pre par meseci, Poljaci su bili u punom zamahu anti ruske histerije i nacizma. Rusija je ćutala a onda je Putin u jednom trenutku javno pred medijima rekao "Setite se kako ste prošli nedavno" i poljsko govedo se momentalno ućutalo kao zaliveno.
Neka tajna akcija je bila neposredno pre toga, a slično verujem da će se desiti i u ovom slučaju.

Rusija može da pregazi Tursku, ali zašto bi to radila ? To bi koštalo mnogo, poginuo bi i ne mali broj Rusa...i čemu sve to ? Zbog kurčenja ? Pa nije to koškanje u saobraćaju i svađa taksiste i vozača minibusa.
Završiće se nekom tajnom operacijom, dizanjem u vazduh nekoliko desetina Turaka, Rusija će sve to negirati i mirna Bačka.

Mnogo veći incidenti su se dešavali pa nije buknuo rat.

Malo kome je poznato da su Izraelci uništili američki brod i ubili preko 30 vojnika na njemu, a čak je i radio veza presretnuta i dokazano je da su Izraelci znali da je brod američki:

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

Pokušavam da nađem neki manje hazarderski i ne toliko katastrofičan scenario, posle ovog što se desilo, ali mi baš ne ide.

Turska je definitivno zaigrala kako joj je servirano i odlučila da preuzme ulogu isturenog igrača NATO u ratu protiv Rusa.
Izuzetno glup, samouništavajući potez. Ako računaju na to da će ih ceo NATO braniti ako Rusi krenu da se svete, onda su se grdno zahebali.
Niko nije lud da zarati sa nuklearnom silom osim ako nije vitalno i najdirektnije ugrožen.

Čak ni Amerima to nije u interesu jer bi se direktno sukobljavanje USA - Rusija u roku od par dana pretvorilo u razmenu balističkih projektila i brzi završetak tužne priče.
Amerima odgovara uvlačenje Rusije u sukobe niskog intenziteta gde će se ona iscrpljivati.

Ako mislite da su dalekovodi za Krim srušeni slučajno baš preključe posle 2 godine sukoba, razmislite još jednom
Ako mislite da je SU24 danas srušen bez dubljih namera, grdno se varate

Spirala nasilja i haosa ubrzava, nek nam je bog u pomoći.

A ja ne verujem da će odgovor biti dramatičan i javan.
Pre par meseci, Poljaci su bili u punom zamahu anti ruske histerije i nacizma. Rusija je ćutala a onda je Putin u jednom trenutku javno pred medijima rekao "Setite se kako ste prošli nedavno" i poljsko govedo se momentalno ućutalo kao zaliveno.
Neka tajna akcija je bila neposredno pre toga, a slično verujem da će se desiti i u ovom slučaju.

Rusija može da pregazi Tursku, ali zašto bi to radila ? To bi koštalo mnogo, poginuo bi i ne mali broj Rusa...i čemu sve to ? Zbog kurčenja ? Pa nije to koškanje u saobraćaju i svađa taksiste i vozača minibusa.
Završiće se nekom tajnom operacijom, dizanjem u vazduh nekoliko desetina Turaka, Rusija će sve to negirati i mirna Bačka.

Mnogo veći incidenti su se dešavali pa nije buknuo rat.

Malo kome je poznato da su Izraelci uništili američki brod i ubili preko 30 vojnika na njemu, a čak je i radio veza presretnuta i dokazano je da su Izraelci znali da je brod američki:

https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_incident

Al si ti neki smarač...
Postavlja se samo pitanje, da li su se Rusi opametili il će opet ko 1878. pokušati da formiraju Sanstefansku Bugarsku...

Pa dobro ako vojno intervenises u stranim zemlljama hiljadama kilomatara od svoje teritorije sasvim je normalno da izgubis neki avion i da ti nekoliko vojnika bude izbaceno iz stroja,koliko su ih samo Ameri izgubili za sve ove godine ,nije to nista strasno .

Al si ti neki smarač...
Postavlja se samo pitanje, da li su se Rusi opametili il će opet ko 1878. pokušati da formiraju Sanstefansku Bugarsku...

Pa sad ako te pogibija 30 Amerikanaca smara - tvoja stvar.
Meni to baš zanimljivo , ima čak i snimak :) :

Izbušili ih Izraelci kao kantu :lol: , a u javnosti tajac. Samo je američki brod morao "na hitan remont" baš kao i nedavno kad su Rusi došli

kakve veze ima ovde ruska pamet sa turskom glupošću. rusi će verovatno odreagovati što najpametnije znaju i vojnički i diplomatski.

Ima istorijsku vezu...

- - - - - - - - - -

Pa sad ako te pogibija 30 Amerikanaca smara - tvoja stvar.
Meni to baš zanimljivo , ima čak i snimak :) :

Izbušili ih Izraelci kao kantu :lol: , a u javnosti tajac. Samo je američki brod morao "na hitan remont" baš kao i nedavno kad su Rusi došli

Kad nam spuštaš raspoloženje, a taman smo postali euforični. :lol:

Back