Русија vs Турска

• Začetnik teme Začetnik teme N3M0N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ово Турцима није требало. Доказ да су глуп и импулсиван народ.
Вештачка нација, геноцидна творевина.
Турска је темпирана бомба, са милионима курда и унутрашњим поделама. И они лојавци сањају империјалне снове.. спржиће их Руси!
Сад Руси могу да им излупају неку базу на граници са Сиријом под изговором да су се тамо крили терористи.

Pa pitanje je gde je oboren , do sada je bilo vise upozorenja od strane Turske da im je povredjen vazdusni prostor i da to vise nece mirno gledati , malo mi je cudno da je Erdogan bas toliko lud da obori ruski avion iznad Sirije , jeste on islamista ,al nije glup covek , mislim moguce da je tako al mi deluje malo verovatno da bi tek tako prvi napao Ruse .

Јеси ли ти нормалан, ко нормалан сме да обори Руски авион па и у свом ВП...
Турци су дебили, и због овога ће да плате, неће им опростити Руси никад.

Turkmenski teroristi snimaju ubijenog ruskog pilota

Izvinjavam se, ali pogledao sam snimak vec vise puta na vise mesta i ja NE VIDIM da sutiraju ili na bilo koji drugi nacin sknrave telo pilota, koji je ocigledno mrtav, i cini mi se da ima ranu na glavi, na slepoocnici.

Ne zelim nikoga ovim da branim, nego cisto zapazam da NA SNIMKU nema sutiranja niti kasapljenja tela mrtvog pilota - hvala Bogu. Toliko.

Pa pitanje je gde je oboren , do sada je bilo vise upozorenja od strane Turske da im je povredjen vazdusni prostor i da to vise nece mirno gledati , malo mi je cudno da je Erdogan bas toliko lud da obori ruski avion iznad Sirije , jeste on islamista ,al nije glup covek , mislim moguce da je tako al mi deluje malo verovatno da bi tek tako prvi napao Ruse .

Ердоган је скоро направио неку палату од пар стотина милиона долара, па га је зато зезао председник Финске. Дакле, у питању је очито човек са нескривеним илузијама величине који себе види као реинкарнацију Мехмеда Освајача и Сулејмана који је заштитник турског народа на целој планети. А Руси су бомбардовали те неке Туркмене, и могуће је да је Ердоган желео да испадне баја пред својим крезубим гласачима штитећи те Туркмене чак и од моћне Русије, рачунајући на то да му Русија неће узвратити. Зато је веома могуће да је оборио авион и над Сиријом.

А и да није, јасно је да руски авион није био претња по Турску, већ је имао девијацију са курса да би боље погодио своје мете у Сирији. Рус се коцкао, а онда га је Турчин оборио, тиме заштитивши те мете, које су иначе ИСИС, Ал Каида, Света Војска Мухамеда и слични идиоти који имају нескривене претензије према Европи.

Тиме је Ердоган опет стао на страну на тероризма. Баш као и кад пушта ИСИС-овце да преко његове границе нападају Курде, или кад гранатира Курде да помогне ИСИС-у.

Pitanje je koliko je NATO kao vojni savez jedinstven i principijalan u borbi protiv Rusa
Kakva ce biti reakcija vojno sposobnih muskaraca iz Madjarske,Poljske,Holandije....kad ih podkaci sveopsta mobilizacija za istocni front...preki vojni sud dezerteri - javno streljanje

Izvinjavam se, ali pogledao sam snimak vec vise puta na vise mesta i ja NE VIDIM da sutiraju ili na bilo koji drugi nacin sknrave telo pilota, koji je ocigledno mrtav, i cini mi se da ima ranu na glavi, na slepoocnici.

Ne zelim nikoga ovim da branim, nego cisto zapazam da NA SNIMKU nema sutiranja niti kasapljenja tela mrtvog pilota - hvala Bogu. Toliko.

Једино што предлажу да га одмах спале, рекоше сада на РТ, неки преводилац.

Пази Турци лете поред границе са Сиријом са 12-16 авиона, Руси имају само 4 Су-30 у Сирији, значи немоћни су да се боре са таквим арсеналом против Турака.
У бази инчирлик има преко 50 авиона.

Треба видети потезе Русије, дипломатија је пукла.
Ови Турци се још хвале како имају право да обарају све руске авионе.

Zato Rusi imaju S-400. Znaci, nema letova kada mi letimo i tacka. Ni u Turskoj ni u PM.

1.Postojale su dileme o tome da li je oboreni avion zaista narušio vazdušni prostor Turske, međutim na osnovu analize traga leta aviona utvrđeno je da jeste.
2.Vojni avion ruske proizvodnje tipa SU-24 oboren je nedaleko od tursko - sirijske granice nakon 10 upozorenja u 5 minuta, a presrela su ga i srušila dva turska lovca tipa F-16 jutros oko 9.30 po lokalnom vremenu, saopšte je iz Generalštaba Oružanih snaga Turske.

http://www.kurir.rs/planeta/kurir-t...urci-oborili-ruski-vojni-avion-clanak-2031189
Nemaju Rusi na sta da se zale.

Прике, Турска је терористичка држава исто као и ИСИЛ или САД.
Немате ви шта да се оправдавате ... само мртав Турчин је добар Турчин .... јел оно беше нека слична америчка пословица ?

Ово није уопште спонтана акција већ директна намера ! Турска је намерно оборила руски авион.
Уосталом, шта ради турска војска у Сирији ? Од куда им право да улазе у другу државу својом војском и армијом ? То значи рат.
Е зато ће те проћи исто као и тата Хитлер. Колико пута сам ти до сада поновио да свако фашистичко, демократстко и нацистичко смеће треба заувек да нестане ? Повампирили сте се после 70 година е после овога нестаћете заувек.
И то не кажем ја то ти говори свака страница историје.
Као главне узрочнике рата трагови већ хиљадама година увек воде до неке западне државе или Турске. Ви дивљаци сте директна опасност за опстанак цивилизацију и планете Земље.

РУСИ ВИШЕ НЕ ОПРАШТАЈУ НИКОМ НИШТА а ти држи гаће јер су већ почеле саме да ти спадају !

Poslednja izmena:
Ердоган је скоро направио неку палату од пар стотина милиона долара, па га је зато зезао председник Финске. Дакле, у питању је очито човек са нескривеним илузијама величине који себе види као реинкарнацију Мехмеда Освајача и Сулејмана који је заштитник турског народа на целој планети. А Руси су бомбардовали те неке Туркмене, и могуће је да је Ердоган желео да испадне баја пред својим крезубим гласачима штитећи те Туркмене чак и од моћне Русије, рачунајући на то да му Русија неће узвратити. Зато је веома могуће да је оборио авион и над Сиријом.

А и да није, јасно је да руски авион није био претња по Турску, већ је имао девијацију са курса да би боље погодио своје мете у Сирији. Рус се коцкао, а онда га је Турчин оборио, тиме заштитивши те мете, које су иначе ИСИС, Ал Каида, Света Војска Мухамеда и слични идиоти који имају нескривене претензије према Европи.

Тиме је Ердоган опет стао на страну на тероризма. Баш као и кад пушта ИСИС-овце да преко његове границе нападају Курде, или кад гранатира Курде да помогне ИСИС-у.

Ти Туркмени су за Турску као Руси из Украјине за Русију.
Само што су ови први изабрали тероризам.

Србија и званично подржава дејства Русије у Сирији. Можда би ови амерогузи форумски требали мало да прикоче?
Ne znam dal' si upućen, ali Srbiju tu niko ništa ne pita... kamo sreće da svi zajedno biju mudžahedine, umesto toga kreteni obaraju jedni drugima avione.

Aleksej Puskov

Alexei Pushkov, the head of the Russian parliament’s international relations committee, said: “Ankara clearly did not weigh the consequences of its hostile acts for Turkey’s interests and economy. The consequences will be very serious.”

Ankara ocito nije izmerila tezinu posledica ovog neprijateljskog akta po turske interese i ekonomiju. Posledice ce biti veoma ozbiljne.

Zato sada Buratino u akciju, plus avioni i 24h przenje - od te turkmenske enklave ostali bi mi samo dugmici. Bukvalno. I samo kazes kratko TERORISTI, i nista vise ne objasnjavas.

Turkmeni: Ubili smo oba ruska pilota

Turkmenski pobunjenici su saopštili da su ubili oba ruska pilota koji su se katapultirali iz oborenog ruskog borbenog aviona.

1979527708565435c1ee055186624538_v4_big.jpg

Turska agencija Dogan haber je prenela saopštenje pobunjeničke grupe u kom se navodi da su piloti ubijeni kada su sleteli na tlo.

Oba pilota ruskog borbenog aviona koji je oborila turska vojska su poginuli, prethodno je navio Skaj njuz pozivajući se na neimenovane izvore.

Mediji u Siriji su naveli da ruski i sirijski helikopteri tragaju za pilotima koji su se katapultirali iz ruskog aviona koji je oborila turska vojska.

Prethodno je saopšteno da je jedan od pilota je sleteo na teritoriju Sirije koju pod kontrolom drže lokalni Turkmeni, a navodni snimak poginulog ruskog pilota agenciji Rojters dostavila je pobunjenička sirijska grupa.

Portal “Dejli sabah“ je objavio snimak za koji tvrdi da prikazuje trenutak kada su se ruski piloti katapultirali iz pogođenog aviona.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruski vojni avion tipa SU-24 oboren na granici Turske i Sirije.

Navodno su dvojica pilota uspela da se katapultiraju i napuste letelicu pre eksplozije, a prema navodima CNN, avion je oborila turska vojska pošto je prethodno povredio turski vazdušni prostor.

Vojni avion koji je Turska oborila na granici sa Sirijom je letelica SU-24 ruske proizvodnje, saopštili su izvori iz Predsedništva Turske.

Turska agencija Anadolija objavila je snimak obaranja ruskog vojnog aviona koji su pogodile turske rakete zbog navodnog upada u vazdušni prostor Turske.

CUkK5BGXIAAYE_W.jpg

Slika pokazuje da su piloti sigurno napustili pogodjenu letelicu .

JAsno je da su hladnokrvno likvidirani od strane turkmenskih terorista

Predvidjam da uskoro nece ostati ni T od Turkmena u Siriji.

Bice unisteni.

Back