Русија почиње тестирање независног интернета

Da li podrzavate nacionalizaciju net saobracaja pored vec postojeceg nadzora ?

• Da

glasova: 10 41,7%
  • Ne

glasova: 14 58,3%

• Ukupno glasova
    24

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
43.892
“За аналитичаре је „национализација” интернета очекивани тренд јер је, с обзиром на растућу геополитичку мултиполарност, постало важно где се налазе сервери и куда пролазе каблови.”

http://www.politika.rs/scc/clanak/438750/Rusija-pocinje-testiranje-nezavisnog-interneta

Da li mislite da svaka drzava treba da uredi kontrolu svog Net saobracaja ili da tu kontrolu prepusti drugim mocnijim drzavama kao sto je to slucaj danas, s’obzirom da je nadzor vec u primeni ?

Globizam tek na ovom polju ne može da se zaustavi ali neka nastavi Erdogan da mašta.

Meni nebi smetalo da u net komunikaciji vidim ko su “domaci” a ko “inostrani” sagovornici u odnosu gde sam logged in.

Svaka drzava mora da se zastiti od stranog faktora i mesanja, kao npr. od ruskog uticaja na proslim americkim izborima. :)

Globizam tek na ovom polju ne može da se zaustavi ali neka nastavi Erdogan da mašta.
Tu reč globizam je izmislio moj profesor globizma Hugo de Garis.

Naime on je mišljenja da će biti formirana globalna demokratska država Globa.

Kaže da u tom procesu figurira činjenica da se brzina interneta duplira svake godine.

To znači svakih 30 godina = 2 na 30 stepen = 1,000,000,000 puta veća brzina interneta nego sada.

Tako brza razmena ideja neće dozvoliti da više postoje Orbani i Trampovi koji guraju čovečanstvo nazad.

Vec se i te kako suvise uvlace u nase zivote i bez neta.

U kojem trenutku mislis da “drzava” o tebi vec sve ne zna? Mislis da si trenutno anoniman vlastima ?

Zar fejsbuk, gugl i banke (transakcije) ne znaju mozda cak i vise o pojedincu.

Pitanje je samo da li drzava treba da dozvoli pristup tim informacijama i stranim vladama kao sto je to situcija sada.

posalju zahtev provajderu i dobiju linkove svih tvojih logova
dodje na sto profesionalca psihologa i za sat vremena samo na osnovu sadrzaja formira ti profil
na ime toga te prati i provocira na mrezi ako zeli da udje dublje u tvoju podsvest da vidi reakciju, namesta ti obozavaoce i partnere po sex orijentaciji koji se satro interesuju za tvoje pisanje
skenira ti preko fona kretanje i lokacije, skenira privatne sms poruke ili cet logove, prati svakodnevne trase kroz vreme, od skora ce kao u mission impossible sa huawei kamerama da ti skenira i lice na tim lokacijama u potrazi za emocijama
onda sve moze, ali bukvalno sve jer ima 90 posto tebe kao na dlanu.

naravno, ako si im zbog necega zanimljiv...

dodje na sto profesionalca psihologa i za sat vremena samo na osnovu sadrzaja formira ti profil
na ime toga te prati i provocira na mrezi ako zeli da udje dublje u tvoju podsvest da vidi reakciju, namesta ti obozavaoce i partnere po sex orijentaciji koji se satro interesuju za tvoje pisanje
skenira ti preko fona kretanje i lokacije, skenira privatne sms poruke ili cet logove, prati svakodnevne trase kroz vreme, od skora ce kao u misiion impossible sa huawei kamerama da ti skenira i lice na tim lokacijama u potrazi za emocijama

Moja ti je preporuka da odmah i neodložno posetiš psihijatra.

U kojem trenutku mislis da “drzava” o tebi vec sve ne zna? Mislis da si trenutno anoniman vlastima ?

Zar fejsbuk, gugl i banke (transakcije) ne znaju mozda cak i vise o pojedincu.

Pitanje je samo da li drzava treba da dozvoli pristup tim informacijama i stranim vladama kao sto je to situcija sada.
Licna kareta cipovana.Imaju sta hoce o meni i mojim pretciima i naslednicima.Fejs,nemam,profil,ali Google koristim,ali nek ih i volim ponekad kad mi dodje da im napisem,da mi se napuse,izvinjavam se na izrazu,ali stvarno ne mogu naci gori za sada.

Moja ti je preporuka da odmah i neodložno posetiš psihijatra.
ja i jesam psihijatar
a ako sumnjas u ijedno slovo koje sam napisao nemas pojma gde zivis. posto nisi nikome interesantna 'ebe im se za tvoje kuvarske recepte ili telefonske razgovore sa sestrom o tome sta je bilo na poslu, ili sta je na akciji u maksiju ili lidlu.

skenira ti preko fona kretanje i lokacije, skenira privatne sms poruke ili cet logove, prati svakodnevne trase kroz vreme, od skora ce kao u mission impossible sa huawei kamerama da ti skenira i lice na tim lokacijama u potrazi za emocijama

naravno, ako si im zbog necega zanimljiv...
Kada konocno zazive roboti radnici i terminatori, za 50 do 100 godina, nece biti bitno ni da li postojis, a ne sta mislis ili osecas. :confused:

prava na nivou elemntarnog bivstvovanja. nista vise od toga jer je sve ostalo laz. pokusaj da iskoracis i promenis sistem u kome si i videces svoja prava kolika su.
Prava imas u okviru sistema, ljudi nemaju znacajna ovlascenja da menjaju sistem. To je u domenu elite, harizmaticnih pojedinaca ili nezadovoljne mase.

Ali govorio sam o necemu drugom.
"I u najrepresivnijem sistemu, neko mora da proizvodi hranu i cisti WC. Ta funkcionalna vrednost daje odredjene privilegije ljudima, cak i kad vlast ne zeli da ih da."
"U svetu u kome hranu proizvode roboti, a WC se sam cisti, ljudi nemaju ni tu vrednost."

Licna kareta cipovana.Imaju sta hoce o meni i mojim pretciima i naslednicima.Fejs,nemam,profil,ali Google koristim,ali nek ih i volim ponekad kad mi dodje da im napisem,da mi se napuse,izvinjavam se na izrazu,ali stvarno ne mogu naci gori za sada.

Ne koristim drustvene mrze jer me to virtualno druzenje ne zanima, a Krsta je sasvim dovoljna za tako neku diskusiju o svemu i svacemu, ostalo je zivot.
Opet da se vratim na temu, bas zato sto je sve vec poznato onima koje to zanima, da li treba da je poznato i strancima, bez obzira iz koje perspektive (drzave) covek pise, ili ako je vec tako da se zna ko je "stranac" a ko "domaci".
U moru "fake news" kojim zasipaju ljude mislim da bi igralo ulogu kad bi citaoc znao odakle mu te (mis)informacije dolaze.

Prava imas u okviru sistema, ljudi nemaju znacajna ovlascenja da menjaju sistem. To je u domenu elite, harizmaticnih pojedinaca ili nezadovoljne mase.

Ali govorio sam o necemu drugom.
"I u najrepresivnijem sistemu, neko mora da proizvodi hranu i cisti WC. Ta funkcionalna vrednost daje odredjene privilegije ljudima, cak i kad vlast ne zeli da ih da."
"U svetu u kome hranu proizvode roboti, a WC se sam cisti, ljudi nemaju ni tu vrednost."

To je pod uslovom da su svi vladari na svetu mentalno bolesni, a i onda bi se tesko slozili da uniste covecanstvo.
Prvo moraju da pobede smrt ili da sebi nadju novu planetu, a ako se to desi, onda nije iskljuceno to sto pises.

To je pod uslovom da su svi vladari na svetu mentalno bolesni, a i onda bi se tesko slozili da uniste covecanstvo.
Prvo moraju da pobede smrt ili da sebi nadju novu planetu, a ako se to desi, onda nije iskljuceno to sto pises.
Uporedi ove dve situacije.
Pobune se radnici, jer nisu zadovljni uslovima rada i platama.
Pobune se primaoci univerzalnog dohotka, jer im nije dovoljan.

Radnike mozes da bijes, ali ti trebaju, primaoci univerzalnog dohotka ti ne trebaju, mozes da ih bijes koliko hoces, ne mogu ni da te ugroze, jer te cuva armija terminatora.

Back