Rusija ili NATO

Sta je bolje za Srbiju u vojnom aspektu

• Rusija

• NATO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
S500 je prvi kosmicko-vazdusni sistem odbrane,a on ce sluziti za obaranje letelica koje ca USA i EU poslati u svemeir i imati vojnu ulogu.

Mislim da S1000 ce sluziti za obaranje interrkontinetalni raketa velikog dometa,ali se ovom sistemu nista nezna.

Stanje S500 i S1000 zna mozda 100 ljudi od 6 milijardi i niko vise to je prioritiet i bogimi dobro skrivena tajna zbog amera jer su izrazili zelju da ucestvuju u proektu i da ga 100% finasiraju,sto je Putin odbio.

"Ruse boli briga za nas" nebi se slozio 100% sa ovom recenicom.
1-Grade crkve i obnavljaju na Kosovu.
2-Medvedev je odobrio jeftiniji gas za industriju.
3-odobrn je kredit od milijardu evra za budzet i Zeleznicu,a uzeto je samo 200mil.za budzet,a zeleznica jos nije uzela ostatak.
4-Ponudjen nam je ruski pakt.
5-Izgradi ce bazu u Nisu.
6-Raskrsce J.toka ako ga bude bice u Srbiji,a Nabuku ce nas izbeci kao i Rusiju,e opet j*bemti EU i Tursku,a Iran nedaje svoje leziste uz mali pritisak bratske im Rusije.
7-Otvaranje nove busotine u vojvodini i jos negde u svetu od koje ce NISodnosno GASPROM imati koris,a Srbija od poreza,a to u inostranstvu su mogli da otvore u pod svojom zastavom pa da oni imaju korist....
EU
Italija kupila Zastavu i to je to od cega nasa nauka ima korist odnosno transfer tehnologije dok sve ostalo samo sklapa jeftina radna snaga, i mislim jos da proizvodimo i carape uz transfer tehnologije,a za proizvodnju carapa trebati tehnologija velika.

Nek navede neko sta je otvorila EU,a da smo dobili transfer tehnologije,pa cak i J.Korea je otvorila firmu za pravljenje elektro delova za svoje autobile uz transfer tehnologije.

NATO nam je srušio celu državu,znači sa njima ni slučajno.Tačno je da ruse boli uvo za nas,ali možemo izvući neku korist od saradnje sa njima.

Nije nam NATO srusio drzavu, nego mi sami... Mi nikad nismo imali teritorijalni integritet, kod nas je vecito bila kriza, koja je kad-tad morala da kulminira. A njima je iz nekog razloga odgovaralo da se raspadnemo, pa su i iskoristili to sto smo sa svima u okolini na krv i noz.

Dalje... NATO i Rusija nisu vise protivnicki blokovi, kao sto su to bili ranije... Sad su dva suprotstavljena bloka Evropska Unija i Sjedinjene Americke Drzave.

Istina je da nekome moramo da se priklonimo, jer smo tek onda nadrapali, samo je problem sto mi njima uopste ne trebamo... Oni nama trebaju vise, nego mi njima.

Najbolje bi bilo da se još jedno vreme držimo neutralnosti...a u slučaju nekog većeg rata priključimo Rusiji....btw mnogi političari govore kako mi moramo u NATO jer smo tobož okruženi NATO članicama...to su gluposti...u slučaju rata i Rumunija i Bugarska bi isputile iz NATO pakta...nisu ludi da budu topovsko meso...Inače čujem da mnoge države žele da izađu iz NATO pakta (ne znam iz kog razloga,ali nebitno) recimo Španija i Turska....ali to njihove vlasti a pogotovo naša vlast žele da sklone to od očiju javnosti,...

Milosevic je bio lud kakda je primio neke ljude za koje je mislio da su normalni,a u stvari su bili ljudi iz CIA koje su ga unistili,a i huskali narod protiv njega.
3 puta je biran i odjednom nevalja,za vreme sankcija je on pravio i dovrsavao NA,a gospoda koja nemaju sankcije neznaju ni carape da naprave,pa eto koje unistio vlast.

NATO je gadjao nase industriske ciljeve zato sto smo se brzo razvijali i to oni uopste ne kriju.

Sta citiras samo deo posta, sto ne procitas ceo, mislim da sam savrseno jasna bila u izlaganju svoga misljenja...

Mislim da sam daleko obavestenija od toga da mislim da smo mi sami na sebe bacali bombe. ;)

Oni koji iole razmišljaju svojim glavama razumeju što si htela da kažeš. Sa ovim ostalima smešno je uošte raspravljati o ovakvim temama. Oni i dalje misle da su demonstracije 27. marta bile pozitivna stvar ili da smo mi dobili prvi svetski rat.

Želim jedan odgovor.
Dali je moguće da su sve zemlje u EU glupe i lude i naivne a mi jedini pametni. Ja ne mogu da verujem kakve se gluposti ovde pišu. S500, S1000... Strašno.
Aloooooo živi se od hleba i vode a ne od bajskih priči i priči starih očeva.
Šta, većina ovde ujutru kada ustane odlaziće do Ruskih baza da liže s500 umesto da jede hleb. Nama treba ekonomija i da živimo kako sve ostale zemlje u EU i koje su čalnice NATO-a.
Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska.... svi naši susedi su imbecili i glupanderi a mi najpametniji i najsposobniji, a daaa i najlepši, to sam zaboravio.
A nema pas zašta da nas ujede, 10 god sankicije, rata, bede, gladi i opet ista glupa razmišljanja.

Trziste EU broji iko 500 000 ljudi dok trziste jedne Kine je tri puta vece.
Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska....za gluplje zemlje nisam cuo iskreno kod njih je beda imaju mnogo veci procenat nezaposljenost,ekonomski rast je oko 0.5-1% jedino sta im je vece jesu plate,a i cena osnovnih namernica su im vece.

S500 i S1000 im trebaju da stite svoje baze,jer je S300v poceo da stari.

Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska....za gluplje zemlje nisam cuo iskreno kod njih je beda imaju mnogo veci procenat nezaposljenost,ekonomski rast je oko 0.5-1% jedino sta im je vece jesu plate,a i cena osnovnih namernica su im vece.

Kako lupanje majko mila.
Tržište Kine, hahahaha pa tamo ko ima platu 200$ je glavni baja.. Pa kako misliš ti dečaće da pariraš kini i Kini da izvoziš kada nikako ne možeš da budeš konkurentan jer imaju previše jeftinu radnu snagu, Rade za 50$ mesečno.
Beda u zemljama u okruženju, alo gde ti živiš. Ja sam bio i sada ponovo idem poslom u Rumuniju i nisam primetio da su nezadovoljni, trenutno zbog krize imau sproriji rast i recesiju, ali koja je zemlja nema. Lupaš i iznosiš svoje mišljenje a ne stvarno stanje.
S 500 koj će im k....c njima, alo, mućni glavom malo. Od koga da se štite, kada su sa svim zemljama u okruženju u odličnim odnosima i ne postoje granice. Od Indije koja je 20000 km udaljena, od nje da se štite ili Kine, koja je 25000km udaljena.
Lupaš da je strašno

oni rade za 200$,ali zato njihove cene su za 300 % jeftinije nego kod nas i to za vreme Olimpiskih Igara 2008,a kod nas rade za 400$,a cene su za 300% skuplje.

Koliko si glup,pa sa Kinom i Indijom i skoro calom Aziom se odlicno slazu,takodje i sa Afrikom i J.Amerikom i tu nema sta da se raspravlja,a od cega ce da stite svoje baze u Srbiji ,pa ovako od cele EU i delom SAD.

Rusija u odlicnom odnosnu sa zemljama u nasem okruzenju covece je si li ti pian???

Pa kad stranac dodje kod nas vidi lepota niko se ne zali pomisli tece med i mleko,a kad pogleda prodavnice,kad pita ljude sta misle tek ond vidi koliko je sati.

oni rade za 200$,ali zato njihove cene su za 300 % jeftinije nego kod nas i to za vreme Olimpiskih Igara 2008,a kod nas rade za 400$,a cene su za 300% skuplje.

Koliko si glup,pa sa Kinom i Indijom i skoro calom Aziom se odlicno slazu,takodje i sa Afrikom i J.Amerikom i tu nema sta da se raspravlja,a od cega ce da stite svoje baze u Srbiji ,pa ovako od cele EU i delom SAD.

Rusija u odlicnom odnosnu sa zemljama u nasem okruzenju covece je si li ti pian???

Pa kad stranac dodje kod nas vidi lepota niko se ne zali pomisli tece med i mleko,a kad pogleda prodavnice,kad pita ljude sta misle tek ond vidi koliko je sati.

Dečko ti nisi normalan, majke mi.
Zašto da se štitimo od Eu, ti nisi normalan, treba da se štitimo od ljudi kakav si ti
Drugo Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Slovenija, Češka, Slovačka..... sve su te zemlje u odličinim međususetskim odnosima i koj će im k.....c S500. Boli me k...c za Rusiju i Kinu... Brazil i J Ameriku, Afriku. Šta da se ujedinimo sa zemljama koje su 20000 km udaljene od Srbije, dali si ti normalan.
Što su Česi napustili Ruse, loše im je.?
Što su Slovaci, loše im je?
Što su Mađari, loše im je?
Što su Poljaci, loše im je?
Zašto su SVE zemlje bivšeg VARŠAVSKOG pakta sada članice NATO-a jeli?
Da te čujem

Ccccc kakvo lupetanje. Kina je veliki izvoznik i njima je potrošačko tržište EU ili SAD daleko bitnije nego što je navedenim zemljama kinesko tržište. Da li zaista misliš da bi Kina ušla u konfrontaciju sa navedenim državama zbog jedne Srbije. Isto se odnosi na Rusiju koja doduše ne izvozi mnogo u SAD ali većinu svog gasa i nafte proda državama EU. Najveći problem Srbije i sada i u pršlosti je što ima odveć mnogo ljudi koji rzmišljaju poput tebe. Dok nam mitomanija bude vodilja u životu a ne realno pragmatično razmišljanje nema nama pomoći.

A šta tek da kažem na one priče o ruskm nuklearnim glavama koje će da nas unište u slučaju ulaska u NATO. Ukoliko izbije nuklearni sukob NATO-Rusija (bogu hvala nije na pomolu) navedi mi mi samo jednu državu koja će opstati pa bila u ovom ili onom bloku ili pak neutralna.

Kina i SAD zamrzavaju odnose zbog raznih gluposti,Kina ako prestane da izvozi u SAD ce preziveti,ali ce zato tamo zavladati neznam ni ja sta sve,jer su ameri navikli da zive na velikoj nozi,a da im sve bude jeftino.

@fresh&clean

Pa eto onako mnogo nas vole,molimte vise ne seri 95 su bombardovali srpske polozaje,99 su nas bombardovali i sta treba da pljunem na nakoliko hiljada zrtava pa ti mozes,ali ja nazalost ne mogu,oteli su nam Kosovo,zamrznuce odnose sad sa nama,Fiat ce se povuci iz Srbije jer ce Brisel to da na redi,veto ili sta vec na ce da lupe na izvoz u zemlje EU sklonice nas sa belog sengena i neznam sta sve dok nepriznamo Kosovo.
Izgleda da si ti neko koji volis da te ucenjuju.

Ja ovde pricem o ruskim,a ne o nasim bazama
"Rusija u odlicnom odnosnu sa zemljama u nasem okruzenju covece je si li ti pian???
S500 i S1000 im trebaju da stite svoje baze,jer je S300v poceo da stari."
rusima i tekako trebaju sistemi poput S500 i S1000 za odbranu vazdusno-kosmickog prostora iznad Srbije u cilju zastite svoih baza.

Koliko zemalja je clanica varsavskog pakta,a sad su u NATO-u???

To sto su Bugarska i kompanela se uclanele jeste zato sto SSSR neje ulagao u njih,pogledaj Ukrainu puni su fabrika vojne industrije kao cela EU.
Kazahstan ima najbolji kosmpodrom na svetu.... trebali jos da nabraja,Belorusija takodje kao i Ukraina ima dosta fabrika vojne industrije,cak proizvode mislim i S300.

Back