Rusija ili NATO

Sta je bolje za Srbiju u vojnom aspektu

• Rusija

• NATO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ukraina, Belorusija,Kazahstan...(Ukraina je kasnije propala kada se je okrenula EU i SAD-u,ali hvala Bogu vratice se izgleda na normalni put).
Ceska je sa slovackom posle WWII imala svoju zemlju.

Pa ko nas je jedini podrzao u UN kad smo pitali sta ce siptari tu(Ma mora da su to bili EU i NATO),ko je zauzeo pristinski aerodrom 99(da nije bilo Rusa koji su zauzeli aerodrom Beograd nebi postajao sravnili bi ga sa zemljmom jer bi B1,B2,B52 F117 mogli da se pune kod pristine i da na cilj dodju sa 5 min,ako ne i manje),zbog koga su se brojale sekunde do izbijanja WWIII 99 i jos milion primera???

Sve do 1905 su nam Rusi pomagali,ali je posle austrougarska pocela da nam pomaze uslovljavanjem kao i danas EU i na kraju nam objavise rat.

Kina je dok su je SSSR u SAD bili u hladnom ratu razvijala i bila jedna od vodecih u Aziji,naravno posle SSSR,tako da su se oni vrlo postepeno razvijali.
Kanalizacija na Tibetu pa je si li ti decko normalan sta pricas isto kao da si reko da se bager popne na Mont elbrus i da pravi kanalizaciju,zatim Peking nema izlaz na more ali je razvijenini nego svi Evropskih i americki gradovi,nemogu sad da se setim ime grada,ai je bila ovkava izjava jedonog kineskog zvanicka kada je bila nasa politicka delegecije,ovaj grad ima samo 7 mil stanovika,ali je zato industriski jedan od najrazvienih u svetu i tu je zavrsio i opet nema izlaz na more,jeli ti treba jos neki primer,ako slucajno neznas reljef kine mozes pogledati kartu http://cn.mvp.hr/Portals/cn/map/kina_karta.jpg ,ali obavezno procitaj legendu da znas kojom bojom oznacava koji deo reljefa,da ne bude Braon ravnicarski,a zeleni planiski.

Dečko ozbiljno strahujem za tvoje mentalno zdravlje, gluposti koje pišeš zaista su neuporedive. B1,B2,B52 itd. bi poletali sa Prištinskog aerodroma i sravnili bi Beograd, pa to su strategijski bombarderi, baziraju u Engleskoj i SAD (B2), pa koji idiot bi ih bazirao na 50 km od teritorije Srbije, pa tokom čitavog rata B" u direktno poletali iz SAD-a na zadatke nad Srbijom. Što se tiče Kine, prestigla je Japan po BDP ali je dohodak po glavi stanovnika 13 puta niži nego u Japanu. Da, postigli su mnogo, svojim radom, disciplinom i odricanjem ( mnogo i zapadnim kapitalom) ali i dalje većinom žive ispod svakog minimuma, kad dođu u srbiju iznajme po jedan stan (blizu buvljaka) i nabiju se po petnaestoro unutra. 800 miliona stanovnika živi im po selima u kućama od blata, da ne pričam o rastu od 10 procenata koji ne može večno da traje. Već trideset godina vode politiku jednog deteta, mućni malo glavom i razmisli kako će se to odraziti na starenje stanovništva u narednih trideset godina, kakav će biti omer radno sposobnih i penzionera, da ne pričam koliko će usporiti rast kada i njihovi stanovnici požele veće plate, bolje radne uslove itd. Što se tiče SAD i njihovog deficita nemoj da padaš u zamke za naivčine, imaju ogroman deficit sa Kinom ili npr. Južnom Korejom ali su najače izvozne kompanije u tim zemljama finansirane privatnim kapitalom zapada. Znači imaju deficit sa svojim kompanijama ili jevrejskim finansijskim udruženjima. Sve je to mnogo kompleksnije nego li naši nabeđeni patriote pretstavljaju (truli zpad koji propada i moćne zemlje BRIK-a, smešno).

Ukraina, Belorusija,Kazahstan...(Ukraina je kasnije propala kada se je okrenula EU i SAD-u,ali hvala Bogu vratice se izgleda na normalni put).
Ceska je sa slovackom posle WWII imala svoju zemlju.

Pa ko nas je jedini podrzao u UN kad smo pitali sta ce siptari tu(Ma mora da su to bili EU i NATO),ko je zauzeo pristinski aerodrom 99(da nije bilo Rusa koji su zauzeli aerodrom Beograd nebi postajao sravnili bi ga sa zemljmom jer bi B1,B2,B52 F117 mogli da se pune kod pristine i da na cilj dodju sa 5 min,ako ne i manje),zbog koga su se brojale sekunde do izbijanja WWIII 99 i jos milion primera???

Sve do 1905 su nam Rusi pomagali,ali je posle austrougarska pocela da nam pomaze uslovljavanjem kao i danas EU i na kraju nam objavise rat.

Kina je dok su je SSSR u SAD bili u hladnom ratu razvijala i bila jedna od vodecih u Aziji,naravno posle SSSR,tako da su se oni vrlo postepeno razvijali.
Kanalizacija na Tibetu pa je si li ti decko normalan sta pricas isto kao da si reko da se bager popne na Mont elbrus i da pravi kanalizaciju,zatim Peking nema izlaz na more ali je razvijenini nego svi Evropskih i americki gradovi,nemogu sad da se setim ime grada,ai je bila ovkava izjava jedonog kineskog zvanicka kada je bila nasa politicka delegecije,ovaj grad ima samo 7 mil stanovika,ali je zato industriski jedan od najrazvienih u svetu i tu je zavrsio i opet nema izlaz na more,jeli ti treba jos neki primer,ako slucajno neznas reljef kine mozes pogledati kartu http://cn.mvp.hr/Portals/cn/map/kina_karta.jpg ,ali obavezno procitaj legendu da znas kojom bojom oznacava koji deo reljefa,da ne bude Braon ravnicarski,a zeleni planiski.

Meni nije jasno kako ostaneš živ posle ovakvog lupanja.
Grad u kini sa 7 miliona. stanovnika i najrazvijeni. Jeste Industriski i velike kompanije su napravile poslovne centre za svoje kompanije, odakle će iz štala i kartonskih kutija da upravljaju i rukovode firmama.
Ali naj bitnija stvar je ČIJI JE TO KAPITAL, Kineski, Ruski, jeli pametnjakoviću.
Ili Američki, Nemački, Japanksi, ..... itd Jeli.
Druga stvar i u tima gradovima, nema kanalizacije i vodovoda gde živi stanovništo, a ne ti gledaš slike poslovnih zgrada, koje su takođe izgradile strane kompanije i misliš da je Kinesko.
Kina, Kina a ona izgrađena Amričkim novcem, tačnije $$$$$$$, što nije rubljama.
A da Češka, A što su Rusi gazili čehe tenkovima, jeli. Što su gazli Mađare, Poljake, što su NAS hteli takođe da gaze tenkovima posle WWII jeli braćo Rusi.
Aaaaa daaaa sada to nije ista Rusija, zaboravio sam :))))))))

Poslednja izmena:
pa to sto kinezi nisu razvijeni kao zapad ne cnaci da nam nisu iskreniji partneri od amerike recimo .... oni bar stite nase interese dok nas amerika rasparcava..

Jos nesto sada ce kinezi dolar zameniti jenom i rubljom :) jee

oni stite svoje interese a ne nase... to je samo politika ne prijateljstvo.

mozda hoce da nam uvale recimo njihove avione pa se na taj nacin kao uvlace.

nema ljubavi i emocija u politici... tako je to vekovima!

pa to sto kinezi nisu razvijeni kao zapad ne cnaci da nam nisu iskreniji partneri od amerike recimo .... oni bar stite nase interese dok nas amerika rasparcava..

Jos nesto sada ce kinezi dolar zameniti jenom i rubljom :) jee

Štite naše interese ?????? Pa zar još uvek verujete u deda mraza. Kina je velika sila u usponu sa jednako agresivnom spoljnom politikom kao što je bila politika SAD-a tokom kraja 19 i početkom 20 veka (dok nisu bili broj 1 u svetu). Jedini interes koji oni štite je njihov interes. Dugoročno gledajući najveće probleme sa njima će imati Rusija. Na nas međutim svi oni gledaju kao na običnu monetu za potkusurivanje, hajde da malo zasmetam zapadu na primeru Srbije zato jer oni meni smetaju u pacifuku itd. Ali monetu za potkusurivanje je i najlakše odbaciti kad dobiješ nešto za uzvrat.
Da se vratim na temu: naše prirodno mesto je u EU i NATO, jesu nam naneli mnogo zla ali smo se i sami pozicionirali kao prirodan plen, kao jedina Rusofilska država u ovom delu sveta. Skora presuda međunarodnog suda pravde još jednom e pokazala odnos snaga u svetu i sviđalo se to nama ili ne moramao pognuti glavu ili će i naša deca i unučad opet prolaziti kroz sve ono što smo i mi devedesetih godina.

Sleteli bi ne brini se nije im bio cilj za dzabe pristinski aerodrom i jurili su na njega kao muve bez glave,ali su ih rusi stigli kao i kod berlina.
B2-kosta Milijardu po komadu pa ti vidi da li im nebi cuvali resurse tako sto poletali sa Pristinskog aerodroma,F16,F15 i svi ostali koji bi mogli bi sletali tu da se pune gorivom i oruziem,tako da beograda ne bi ni bilo.
Zbog tog aerodroma za malo da izbije WWIII,ali je NATO ipak odustao jer nije bio spreman na tako nesto,a ni Rusija,pa su se dogovorili i na kraju je do potpisivanja kumanovskog sporazuma aerodrom bio Ruski.

CENA U KINI SU PREKO 500% JEFTINIJE NAGO U JAPANU,A PLATE NEGDE ZA 70% MANJE PA VIDI.

PEKING NEMA KANALIZACIJU O MOJ BOZE,OSTATAK NEMA KANALIZACIJU,A ODRZANA OLIMPIADA 2008 O MOJ BOZE MOJE SAUCESCE.
DA SA 7mili$ NAJRAZVIJENIJI INDUSTRISKI GRAD GDE JE PREKO 80% KINESKE FIRME,A OD UKUPNO FIRMI 70% SU DRZAVNE.

SSSR je ako nisi bio dobar isprsio te tenkovim kao i amerika sto nas isprasi 99 i to nije nista,a SSSR sto je imao u planu to je nesto.

@dejina811
Po prvi put mora da se slozim sa tobom, u politici nema ljubavi,ali izmedju naroda ima,jer nas vise postuju Rusi,nego ceo zapad zajedno.

NPR.Kada se odrzava univerzianda u BG,americki i engleski sportisti su misleli da idu u Sibir,a ne u Srbiju.

Sleteli bi ne brini se nije im bio cilj za dzabe pristinski aerodrom i jurili su na njega kao muve bez glave,ali su ih rusi stigli kao i kod berlina.
B2-kosta Milijardu po komadu pa ti vidi da li im nebi cuvali resurse tako sto poletali sa Pristinskog aerodroma,F16,F15 i svi ostali koji bi mogli bi sletali tu da se pune gorivom i oruziem,tako da beograda ne bi ni bilo.
Zbog tog aerodroma za malo da izbije WWIII,ali je NATO ipak odustao jer nije bio spreman na tako nesto,a ni Rusija,pa su se dogovorili i na kraju je do potpisivanja kumanovskog sporazuma aerodrom bio Ruski.

CENA U KINI SU PREKO 500% JEFTINIJE NAGO U JAPANU,A PLATE NEGDE ZA 70% MANJE PA VIDI.

PEKING NEMA KANALIZACIJU O MOJ BOZE,OSTATAK NEMA KANALIZACIJU,A ODRZANA OLIMPIADA 2008 O MOJ BOZE MOJE SAUCESCE.
DA SA 7mili$ NAJRAZVIJENIJI INDUSTRISKI GRAD GDE JE PREKO 80% KINESKE FIRME,A OD UKUPNO FIRMI 70% SU DRZAVNE.

SSSR je ako nisi bio dobar isprsio te tenkovim kao i amerika sto nas isprasi 99 i to nije nista,a SSSR sto je imao u planu to je nesto.

@dejina811
Po prvi put mora da se slozim sa tobom, u politici nema ljubavi,ali izmedju naroda ima,jer nas vise postuju Rusi,nego ceo zapad zajedno.

NPR.Kada se odrzava univerzianda u BG,americki i Engleski sportisti su misleli da idu u Sibir,a ne u Srbiju.

Strategijska avijacija nikad ne bazira blizu neprijateljske teritorije, Prištinski aerodrom je moguće dobaciti projektilima tipa Luna ili Orkan iz Srbije i nijedan imbcil ne bi reskirao avion koji kako kažeš košta milijardu i po po komadu na tako glup način.Što se tiče sravnjivanja da su hteli sravnili bi nas i sa i bez Prištinskog aerodroma. Rat sam proveo u uniformi vojske Srbije kao oficir PVO i mogu ti reći da smo mi za njih pretstavljali samo ozbiljniji trening. Isključi emocije i uključi mozak, siguran sam da ih mrzim više nego ti ali ne želim da i moja deca pretstavljaju kamikaze za nekoga ko će me posle potapšati po ramenu ili mi pružiti deklarativnu podršku u zamenu za krv.
Šro se tiče Kine i Japana: Možda Kinezi zaista žive bolje od Japanaca:dash::dash:

Punjenje aviona gorivom i raketama traje pola sata u vrh glave pa vidi,zasto nebi mogli da slete tu da se napune gorivom i raketama,kad zavrse misiju odu u italiju i toliko pa sledeca misija opet.

Tvoja deca ce vise,ako nedaj boze udjemo u NATO imati vise sansi da ginu nego ako budemo sa Rusijom,NATO kao sto vidis ratuje sa svima i to za interese neke od firmi u SAD-u i za koje milionce predsetiku i premijeru da krenu u rat, nama nebi dali ni cent,nego bi nas ucenili za nesto,a mi bi odma pristali pa ti vidi.

Poslednja izmena:
Punjenje aviona gorivom i raketama traje pola sata u vrh glave pa vidi,zasto nebi mogli da slete tu da se napune gorivom i raketama,kad zavrse misiju odu u italiju i toliko pa sledeca misija opet.

Tvoja deca ce vise,ako nedaj bozemo uci u NATO imati vise sansi da ginu nego ako budemo sa Rusijom,NATO kao sto vidis ratuje sa svima i to za interese neke od firmi u SAD-u i za koje milionce predsetiku i premijeru da krenu u rat, nama nebi dali ni cent,nego bi nas ucenili za nesto,a mi bi odma pristali pa ti vidi.

Zasto bi avion koji ima dolet od 11.000km bazirao na aerodromu 60km od granice fronta aj ti to meni objasni?

Sta su nam dali kad je cercil teo da posalje vojsku da oslobede Bg,a Ameri rekli da je to posao SSSR,zatim dali su nam radare pre 30godina,ali nam nisu dali osnovne deolove,a nece ni sad... i sve sto su dali,a to je neka sitnica unistili su milion puta vise za vreme bomardovanja kada smmo imali privredni rast od 6%,ako se dobro secam,a sad imamo jedan.

Sto da ih pune na 60km:
1-mogli bi da obave nekoliko puta vise zadataka,nego sto su mogli 99.
2-stede resurse aviona koji kostaju milijardu$.....

Sta su nam dali kad je cercil teo da posalje vojsku da oslobede Bg,a Ameri rekli da je to posao SSSR,zatim dali su nam radare pre 30godina,ali nam nisu dali osnovne deolove,a nece ni sad... i sve sto su dali,a to je neka sitnica unistili su milion puta vise za vreme bomardovanja kada smmo imali privredni rast od 6%,ako se dobro secam,a sad imamo jedan.

Sto da ih pune na 60km:

Lupaš, lupaš
Sačekali bi ih na 5 km od aerodroma i sa Sa 18 i iglom obarali pri uzletanju.
Kao iračani što su radili u okolini Bagdada, samo što su obarali transportne avione. Što ameri nisu stacionirali svoju avijaciju u Bagdad ili bilo koj drugi aerodom.
Lupaš da je strašno.
A ovo 80 % Kineske firme to tek neću da komentarišem. Vidi se da blage veze nemaš, a i ko je pričao za Pekig biseru, pričamo za milionske gradove unutar Kine i to prenosim komentare ljudi koji su bili tamo.
Da još nešto, objasni mi molim te kako nešto može da bude 100% jeftinije a kamo li 500%. MOLIM TE OBJASNI MI
Zašto smo bili pod sankicijama?
Jer su nas RUSI prodali za 5 milijardi tada pomoći i nisu uložili veto. P...KE

Poslednja izmena:

Sto da ih pune na 60km:

230 Republic F-84G Thunderjet
150 Republic F-47D Thunderbolt
120 F-86E

100 M-3A1 half-track
600 M-4 Sherman
300 M-47 Patton
250 M18 Hellcat
300 M36 Jackson

2000 M2HB 12,7 mm
M101 haubice 105 mm
M114 haubica 155 mm

boze moj... to je nista

P.S. nemoj samo u istoriju da ulazimo... molim te nemoj!!!

Dobili smo kao saveznici u WWII i nista vise,a posle smo se okrenuli ka SSSR od kojih smo dobijali mnogo bolju i kvalitetniju robu.

Po pocetku hladnog rata neophodno je bilo da dobiju SFRJ na svoju stranu kako bi imali odma put do SSSR,ali nisu uspeli jer po tajnom sporazumu ovo teritorija SFRJ je bila pod valascu SSSR i zato je i tela da objavi rat pa je kupljen MIG21 i kasnije kad su videli da je bolja ruska tehnologija kupovali su iskljuciovo njihovu,malo i po pritisku,ali je iskreno bila baolje nego americka.
Za pocetak izvoli ovaj primer dok ne izracunam kako se dobia 500%.
"U Indiji bi broj odbačenih starih kompjutera mogao da se poveća za 500 procenata do 2020."
http://www.capital.ba/elektronski-otpad-ugrozava-okolinu/

C5 i B2 jesi li ti normalan sta pricas za 5km bi se B2 digao barem na 5000 metara nebi ga ni videli,a C5 je veliki avion kome je potrebno nakoliko 10 km da se digne na visinu od 5km,a i obezbedjenje aerodroma bi bilo nekoliko puta vece nego sto je u Iraku i Avganistanu zajedno.

Poslednja izmena:
NPR: proizvod od 1000 dinara u kini je 300% jeftiniji,a evo i koliko je to.
1000/100 : 300/100; 1000/100*100/300=100000:30000=3.
/-ralomacka crta

Izvoli vidi da li je lakse da sa 300 evra izdvois 1000 dinara ili da sa 8000dinara izvois 3 dinara za istu stvar?
Matetaicki odgovor:
30 000:1000=30 proizvoda
8000:3=2666.66
Nek bude plata i 50$ to je 4000
4000:3=1333.33
nek je plata i 10$
800/3=266.66
nek je plata i 1$
80:3=26.66
nek je plata u 1.5%
120:3=40
nek je plata 1.1$
88:3=29.3
Kinez sa platom od 1.125$ moze da kupi u Pekingu za vreme olimiskh igara isti proizvod i istu kolicinu kao Srbin ovde(ovo je podatak koji je bio na RTS-u za vreme olimpiade),na ulicama gde se prodavala hrana npr,zmija kostala 5 evra i u kaficima je bilo skuplje ali u prodavnica kazu da su se cene kretale ovoliko).

U Hrvatskoj je za nekoliko desetina dinara su skuplje osnovne namernice,ali je tamo prosecna plata 700 evra sto je vise od duplo veca od nase ,a cene nasto malo vece,pa i Hrvati zive bolje od nes.

Saucesce za ovu zemlju u svakom pogledu.

Poslednja izmena:
Dobili smo kao saveznici u WWII i nista vise,a posle smo se okrenuli ka SSSR od kojih smo dobijali mnogo bolju i kvalitetniju robu.

Po pocetku hladnog rata neophodno je bilo da dobiju SFRJ na svoju stranu kako bi imali odma put do SSSR,ali nisu uspeli jer po tajnom sporazumu ovo teritorija SFRJ je bila pod valascu SSSR i zato je i tela da objavi rat pa je kupljen MIG21 i kasnije kad su videli da je bolja ruska tehnologija kupovali su iskljuciovo njihovu,malo i po pritisku,ali je iskreno bila baolje nego americka.
Za pocetak izvoli ovaj primer dok ne izracunam kako se dobia 500%.
"U Indiji bi broj odbačenih starih kompjutera mogao da se poveća za 500 procenata do 2020."
http://www.capital.ba/elektronski-otpad-ugrozava-okolinu/

C5 i B2 jesi li ti normalan sta pricas za 5km bi se B2 digao barem na 5000 metara nebi ga ni videli,a C5 je veliki avion kome je potrebno nakoliko 10 km da se digne na visinu od 5km,a i obezbedjenje aerodroma bi bilo nekoliko puta vece nego sto je u Iraku i Avganistanu zajedno.
ovo sto sam napisao je bio poklon... nista nije kupovano.

P.S. reci, od rusa je bilo posteno da ako odlucimo da kupimo mig-21 moramo da uzmemo i neki ruski krs siroke potrsonje ili od posla nista?! to ja ljubav prema nama srbima... cveta na sve strana kao i `92 i `99... volim srbe, ali dolari su mi ipak vise u srcu!!!!

NPR: proizvod od 1000 dinara u kini je 300% jeftiniji,a evo i koliko je to.
1000/100 : 300/100; 1000/100*100/300=100000:30000=3.
/-ralomacka crta

Izvoli vidi da li je lakse da sa 300 evra izdvois 1000 dinara ili da sa 8000dinara izvois 3 dinara za istu stvar?
Matetaicki odgovor:
30 000:1000=30 proizvoda
8000:3=2666.66
Nek bude plata i 50$ to je 4000
4000:3=1333.33
nek je plata i 10$
800/3=266.66
nek je plata i 1$
80:3=26.66
nek je plata u 1.5%
120:3=40
nek je plata 1.1$
88:3=29.3
Kinez sa platom od 1.125$ moze da kupi u Pekingu za vreme olimiskh igara isti proizvod i istu kolicinu kao Srbin ovde(ovo je podatak koji je bio na RTS-u za vreme olimpiade),na ulicama gde se prodavala hrana npr,zmija kostala 5 evra i u kaficima je bilo skuplje ali u prodavnica kazu da su se cene kretale ovoliko).

U Hrvatskoj je za nekoliko desetina dinara su skuplje osnovne namernice,ali je tamo prosecna plata 700 evra sto je vise od duplo veca od nase ,a cene nasto malo vece,pa i Hrvati zive bolje od nes.

Saucesce za ovu zemlju u svakom pogledu.

A izvini šta možeš da kupiš za 3 din.
Jer u Kini prosečna plata je 100$ i to je??????? a to je nešto manje od 8000 din
Hrvati, pa oni su naklonjeni Rusima... a ček ček nisu :)))))) sada sam se setio

Pa nismo ni mi naklonjeni Rusima vec EU pa je ovde beda i uvekk ce ti tako ostati,sve dok se ne okrenemo Rujama koji nece da ti komanduje(na kazem da ce cvetati ruze,ali bi imali jeftiniju robu,a i plate bi rasle sigurno jer nebi zavisili od MMF-a vec od KINE,RUSIJE,INDIJE... koje i danas ulzu mislim na KINU i Rusiju(Naftna buseti u vojvodini koja ima dobre rezerve gasa i otvaranjee u Inostranstvu jos jednu),a nismo u nikakvom savezu sa njima).
82 dinara je $ tako pogledaj kursnu listu.

Za 100$ mozes u Kini da kupis 2666.66 istih proizvoda kaoje kod nas kostaju 1000 dinara sto je 8$,a kod njih je 3 din sto ispada 0.03654$ pa ti vidi odnos.

Kod nas ni zvaku,a kod njih kilo suvog mesa.

Poslednja izmena:
Pa nismo ni mi naklonjeni Rusima vec EU pa je ovde beda i uvekk ce ti tako ostati,sve dok se ne okrenemo Rujama koji nece da ti komanduje(na kazem da ce cvetati ruze,ali bi imali jeftiniju robu,a i plate bi rasle sigurno jer nebi zavisili od MMF-a vec od KINE,RUSIJE,INDIJE... koje i danas ulzu mislim na KINU i Rusiju(Naftna buseti u vojvodini koja ima dobre rezerve gasa i otvaranjee u Inostranstvu jos jednu),a nismo u nikakvom savezu sa njima).
82 dinara je $ tako pogledaj kursnu listu.

Za 100$ mozes u Kini da kupis 2666.66 istih proizvoda kaoje kod nas kostaju 1000 dinara sto je 8$,a kod njih je 3 din sto ispada 0.03654$ pa ti vidi odnos.

Kod nas ni zvaku,a kod njih kilo suvog mesa.

da krenemo iz osnove... ne moze nama rusija dati vise od eu, to treba da shvatis i sa tim nema rasprave. oni su vece trziste, oni vise ulazu u nas i njihov kapital odrzava koliko toliko nasu stabilnost. ulazak u eu, nama otvara radna mesta... stvar je ciste ekonomije, ako se ne razumes nemoj lupetati!!

sto se tice cena, u eu su manje iz razloga sto je trziste otvoreno a ne kao kod nas zatvoreno... i kad postanemo clan eu cene ce pasti... i to je fakat.

kilo suvog mesa za tri dinara... e to bih voleo da vidim. sto se ovoga tice, CUTI GLUP SI!!!!

Odi u Kinu pa ces ga kupiti.

Moze moze i to itekako moze,gradnja nasih graditelja tamo,jeftiniji gas i nafta, vojna industria,zeleznica,nuklaerna elektrana,pravljenje brana, medicina,skolstvo...
Kina pomoc oko izgradnje infrastrukture u Srbiji,izgradnja firmi,vojna industria, elektronika(civilna),kvalitetnija,a jeftinija roba....

Sto se tice radnih mesta vidim ih u grskoj,bugarskoj,Rumuniji jedina prednos je ta sto mozes da odes kad hoces tamo i da nadjes poso,ako ga nadjes ili da te deportuju kao Rome...
Mnogo vecu korist mozemo da imamo od Istoka nego od zapada...

Poslednja izmena:
jednopatrijski totalitarni rezim, medijsku bloakdu, net samo onaj koji ti drzava dozvoli. itd!

oseti zivot malo, upoznaj svet, pa onda staije uci pameti... to ti je moj savet!
e sad nazalost ovo je forum pa sveko moze da lupeta sta hoce!

Odi u Kinu pa ces ga kupiti.

Moze moze i to itekako moze,gradnja nasih graditelja tamo,jeftiniji gas i nafta, vojna industria,zeleznica,nuklaerna elektrana,pravljenje brana, medicina,skolstvo...
Kina pomoc oko izgradnje infrastrukture u Srbiji,izgradnja firmi,vojna industria, elektronika(civilna),kvalitetnija,a jeftinija roba....

Sto se tice radnih mesta vidim ih u grskoj,bugarskoj,Rumuniji jedina prednos je ta sto mozes da odes kad hoces tamo i da nadjes poso,ako ga nadjes ili da te deportuju kao Rome...
Mnogo vecu korist mozemo da imamo od Istoka nego od zapada...

Osecam se pomalo glupo sto ucestvujem u raspravi sa nekim tko ocito nije stekao ni najelementarnije zivotno iskustvo. Provodim dosta vremena u Hrvatskoj gde mi je jos uvek dedovina a takodjer odem katkada i do Beca, to su drzave gde se standard i nacin zivota ne mogu usporediti sa nasim (nazalost mi smo oni losiji). Istina neke stvari im jesu skuplje ali su primanja neuporediva. Bugarska i Rumunija su najsiromasnije drzave EU ali pre ulaska su tek bile dno nakon 50 godina druzenja sa Rusima. Zato decko prodji malo sveta pa onda raspravljaj sa odraslima, da ne spominjem tvoje gluposti o baziranju strategijske avijacije u Pristini ili price o 300% jeftinijim stvarima. Kad nesto pojeftini 100% to znaci da je cena 0. Citaj malo istoriju pa ces shvatiti da nas je Rusofilija uvalila gde jesmo, pa cak i da nije tako mi smo u Evropskom dvoristu i Rusija nam moze pomoci koliko i EU Gruziji.

Dečko nije normalan, majke i moje. Ovakva lupetaranja ni od penzionera nisam čuo.
Ne bi jeli kučiće i mačiće da imaju mesa.
Okrenuti se zemljama koje su 20000 km udaljene. Indija beda nad bedom, jedino što država profitira jer ih ima milijardu i ništa više.
Priča o Kini a ona izgrađena Američkim kapitalom. Budalaštine. Gluposti.
Da imamo plate 100$ i proizvode od 3 dinara a onda poželiš da izađeš iz zemlje i shvatiš da nemaš pare za autobus i pasoš. Kakve gluposti.
Da je odrastao na Ruskim bajkama ne bi ovak lupao i ostao živ.

Back