Rusija ili NATO

Sta je bolje za Srbiju u vojnom aspektu

• Rusija

• NATO

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
A kad su pa mogli da stave VETO 1999 nikako nisu mogli jer i nije bilo rezolucije u UN,a da je bilo Rusija i Kina bi ga odavno resili.
Putin je u sred Pariza objasnio sta znaci braniti deo teritorije,kako svoje tako u tudje,a tu zemlju podrzavas.
Na pitanje novinara o komentaru ili tako nesto o separatisticki oblastima J. Osetiji i Abhaziji,Putin je njih pitao zasto Kosovo ne nazivaju Separatistickom oblisti...
vise

Kada su mogli.
Milino puta tokom 90-tih, kada su izglasane ogroman broj rezolucija,a da ne govorimo o sankcijama, kad su nas prodali za 5 milij. Toliko o rusima.
Samo ne mojte molim vas onu priču. nije to ista Rusija.

Када је избио пуч у Руском парламенту кога је оно подржао бивши нам председник?
Шта су наши полиотичари говорили о Русима и Русији после 2000-те?
Какав је однос према Руском новцу који је требао да купује наше фирме?

Ни један једини разлог немају да нам помажу, а помажу нас и више брину о овој држави него наши политичари на крају крајева више но ми сами.

Ја сам данас жив захваљујући Руским лекарима који ми долар један нису узели за операцију а ни мојој држави.
Операција у авиону ИЛ 76 Скалпел сигурно није јефтина.

Два Руска добровољца су тешко рањена да ја неби жив пао у руке непријатељу.
Незнам ни једног американца који би макар декларативно покушао да уради овако нешто.

Српска војска је напустила албанску обалу тек после ултиматума савезницима од стране Руског цара!!!
Италијани су на бродове примили аустроугарске заробљенике а наше цивиле и војнике нису.

Сваки дан добијамо нове услове од запада и никад томе краја, чиме су нас Руси условљавали... икада...
Док Српском територијом не подмире нове савезнике неће стати и ко зна колика је Србија по њиховој мери.

У NATO нећемо ући никада а у EU после тога.

Није Русија савршен савезник, мала деца и велика деца никако неиду заједно.
Бољег савезника немамо тј. Русија нам је и најбољи и најгори савезник... а да и једини.

Ej moli vas zaobiđite me sa junačkim pričama i heroima rata, molim vas.
U srbiji ako ti dva člana porodice nisu poginula za Srbiju ti si izdaica.
Zato trebamo da uđemo u EU i da učimo istoriju ispočetka, da se svest i menatalitet naroda promeni
Rusi nisu hteli da isporuče delove za opremu i remont sistema pre svega PVO pre i za vreme bombardovanja. To je činjenica. Ja sam služio na KUB-M i to su reči oficira, tj komadanta 3 raketane u kojoj sam služio 99-2000 god.

Rusi jesu tokom istorije mnogog puta ispali đubrad prema nama,pa i 99.Sasvim je izvesno da će se u bliskoj budućnosti voditi mnogo ratova.Ja mislim da bi nas rusi bolje zaštitili od NATO-a nego NATO od rusije.Da mi sad uđemo u NATO,rusi bi smatrali Beograd legitimnom metom za gađanje nuklearnom.Kada su nas 99 zaprašivali sa osiromšćenim uranijumom rusi nisu ništa preduzeli da to spreče.samo su blokirali aerodrom u prištini svojim avionima.Međutim lider opozicije u rusiji je preko tv izjavio kako ruskim raketema sa nuklearnim glavama treba 7 minuta da dođu do Rima.Nekoliko dana kasnije potpisan je mir između NATO-a i SRJ.

Sta su mogli 99 uspeli su da presvercujoju rakete i to je to sta su drugo mogli kad smo bili pod prismotrom NATO satelita,bugari nusu dali svoj vazdusni prostor takodje i rumuni,vec su preko Crne Gore uspeli nesto da prosvercuju,a ni to nisu mogli u nekom ogromnom broju jer su morali da prodju pored Turske,Bugarske, Grcka nije prvila problem.

Belorusija je bila spremna da prosvercuje S300,ali nasi nisu trazili u jednom pitanju novinara predsedniku Belorusije zasto nam nisu dostavili S300,on je odgovorio zato sto nam niko nije trazio, nasi su spustili glavu.
Niko nece da ti pomogne ako ne trazis.

U istoriji nam nisu pomagali jedino kad smo im mi okretali ledja i isli ka zapadu,tako je i bilo kad su napravili Bugarsko carstvo od nase teritorije,ali su posle kad smo se promenili vratili Bugarsku u svoje granice,u I svetskom ratu su oni dali ultimatu ako nas ne ukrcaju na brod da ce preci na drugu stranu,
WWII su pomogli u oslobadjanju Beograda i dostavljanju oruzija od 1941-1945 i ako smo bili pod okupaciom.
91-95 su imali svoje dobrovoljce u Bosni.
98-99 su imali svoje dobrovoljce na Kosovu.

Ти то предлажеш да се одрекнемо имена, презимена, вере, целокупне историје, родитеља, рођака зарад плазме од 70 инча, iPhone 4,5,6... 20 KS више у мотору, Intel-а Core 8 Duo или незнам ни ја какве материјалне користи....
Једног дана ће стићи рачун за сву ту благодет, у виду униформе и карте у једном смеру за ко зна коју забит у Азији или Африци, своје људе неће тамо слати....

Ти кошташ одређену суму новаца ја не....

iskreno isti ti rusi isporucili su srbiji 1915 god. puske nagant najnovijeg modela, a municiju bazdarenu za stari model... a pri tome nasoj vojsci to nisu rekli. vojnici drugog poziva jedva su cekali da zarobe nesto od neprijatelja da se rese ruskih pusaka jer vola nisu mogli da pogode, odnosno istu su uporedili sa komadom drveta.

22. jun 1941... kominterna je naredila da pocnu ustanci komunistickih partija po zemljama koje su namci okupirali... posle cetiri god... u toj borbi je nestalo sigurno 700000 srba...

isti su hteli da nas napadnu `48... svi znam razlog, jer nismo pevali po njihovoj pesmi...

mislim da je dosta... nikad mi njima nismo ostali duzni.

Ти то предлажеш да се одрекнемо имена, презимена, вере, целокупне историје, родитеља, рођака зарад плазме од 70 инча, iPhone 4,5,6... 20 KS више у мотору, Intel-а Core 8 Duo или незнам ни ја какве материјалне користи....
Једног дана ће стићи рачун за сву ту благодет, у виду униформе и карте у једном смеру за ко зна коју забит у Азији или Африци, своје људе неће тамо слати....

Ти кошташ одређену суму новаца ја не....

Pomalo naivno razmišljane o tako ozbiljnoj temi (ipak svačije mišljenje je vredno poštovanja). Devedesete godine su donele pomeranje geostrateških zona uticaja daleko na istok. Zona gde su se nekada spajali uticaji dva bloka pomerila se od SFRJ do Ukrajine i Gruzije. Da smo na mestu Belorusije ne bi postojala nikakva dilema Rusija i gotovo. Ovako moram odgovoriti kao i knez Danilo kada su ga kritikovali za odveć austrofilsku politiku "Bog je visoko a Ruski car daleko". Za nas pitanje ulaska u NATO i EU nije samo pitanje nešto višeg standarda već i pitanje opstanka dugoročno posmatrajući. Ratovi se danas vode za naftu a sutra će za vodu i životni prostor. Bez moćnog zaštitnika ponovo ćemo biti samo moneta za potkusurivanje.

fresh ti za mene nisi srbin

Eto to je što sam pisao.
Mentalitet naraod koji definitivno mora da se promeni. Ako nisi za Ruse ti nisi Srbin. Ako T 72 nije najbolji tenk ti si izadjica.Gluposti, gluposti....
Hoćete da vozite Audi, VW.... da idete na Ibizu, Barselona, nosite Švajcarseke satove, imate nov telef, nov kom .
Što ne kupujete Rusko, jeli, ajde da vas čujem veliki Srbi. Koje telf imate, koja kola vozite, gde ste letovali..... ajde. Što ne štedite u Rubljama, ne ulažete u Moskovsku banku, ima je u Beogradu i Srbiji.
Lupate gluposti

Pomalo naivno razmišljane o tako ozbiljnoj temi (ipak svačije mišljenje je vredno poštovanja). Devedesete godine su donele pomeranje geostrateških zona uticaja daleko na istok. Zona gde su se nekada spajali uticaji dva bloka pomerila se od SFRJ do Ukrajine i Gruzije. Da smo na mestu Belorusije ne bi postojala nikakva dilema Rusija i gotovo. Ovako moram odgovoriti kao i knez Danilo kada su ga kritikovali za odveć austrofilsku politiku "Bog je visoko a Ruski car daleko". Za nas pitanje ulaska u NATO i EU nije samo pitanje nešto višeg standarda već i pitanje opstanka dugoročno posmatrajući. Ratovi se danas vode za naftu a sutra će za vodu i životni prostor. Bez moćnog zaštitnika ponovo ćemo biti samo moneta za potkusurivanje.

Slažem se.
Zamisli ove bisere ovde, izbije rat mi jedina zemlja u Evropi koja je da na zovem u Ruskom savezu, svi da se popišaju po nama ima da se podavimo, ima da nas nema.
Gde cela Evropa tu i imi,kraj. Nema tople vode

Burazeru ako mi krenemo gde i evropa ko ce da nas stiti od Ruskih nuklaerki koje su najbolje na svetu i koje su barem 2generacije ispred Americkih.

Pa kompijuteri su svi Kineski,ja sam svoj kupio u Moskvi ali sam pregledao delove i na vecini delova pise Made in Sigapur.
Telefoni su vise od 90% KIniski ili aziski.

Imam 3 Samsung talefoni jedan je koreanski,a drugia dva Kineska.
Prvo od cega da stedim kad su plate kineske,a cene evropske,drguo jedna od najpovoljnih banka i jeste Moskovska odnosno Ruska po kamatama i sve mu drugome.
Rublja jaca,a euro pada u odnosu na Rublju.
2009 je bila oko 60rublji za evro ako se dobro secam,a sad je 39.1rubljia za evro.

Letovao sam u grckoj i u Sociu,jedina ralika sto je more toplje u grckoj.

Burazeru ako mi krenemo gde i evropa ko ce da nas stiti od Ruskih nuklaerki koje su najbolje na svetu i koje su barem 2generacije ispred Americkih.

Pa kompijuteri su svi Kineski,ja sam svoj kupio u Moskvi ali sam pregledao delove i na vecini delova pise Made in Sigapur.
Telefoni su vise od 90% KIniski ili aziski.

Imam 3 Samsung talefoni jedan je koreanski,a drugia dva Kineska.
Prvo od cega da stedim kad su plate kineske,a cene evropske,drguo jedna od najpovoljnih banka i jeste Moskovska odnosno Ruska po kamatama i sve mu drugome.
Rublja jaca,a euro pada u odnosu na Rublju.
2009 je bila oko 60rublji za evro ako se dobro secam,a sad je 39.1rubljia za evro.

Letovao sam u grckoj i u Sociu,jedina ralika sto je more toplje u grckoj.

Hahahahahahaha.........:hahaha:
Ja imam Noki-u i piše Finska imao sam i samsung i pisalo je Južna K.
Ruska, kola, Ruska garderoba, ...Ruski tv, ipod, pa to bi tek voleo da vidim.. Ruska piza i špageti....hahahahaa... Ruski parfemi...cipele, patike, ....Jeli jer ti devojka nosi Ruski donji veš...:hahaha:
Druga stvar ali molim te, obrati pažnju šta pišeš, poizvedeno u Kini.... pa šta? ili Tajland ili Singapur, pa tu se proizvodi, sklapa.. Ali je firma SAD, Finska, Francuska.....
Pa kod nas se proizvodi Fiat a ne Volga, to ne znači da smo mi valsnici Fiata, mešaš babe i žabe.

Back