Руси опоменули Вучића и подржали опозицију

БелиВук

Domaćin
Poruka
3.533
По први пут од његовог доласка на власт Руска федерација није у изборној кампањи пружила ни један знак подршке власти Александра Вучића и Српске напредне странкe. Oно што је још занимљивије јесте да су и финишу кампање Руси слали сигнале подршке другим партијама, па чак и најjачој опозициној десничарској коалицији.

Кампања је протекла без Путиновог писма Вучићу, доделе ордена неком из СНС, пута у Москву и сличних потеза у којим је предходних кампања Вучић одржавао привид „руског човека” за своје гласаче. Уместо тога, добили смо неколико благо критичких порука минстра спољних послова РФ Сергеја Лаврова и његове сараднице Марије Захарове на стање у Србији и политику СНС.
највећу подршку из Русије у овој кампањи добила је коалиција Националног окупљања коју чине Заветници и Двери састанком са Маријом Захаровом и сусретом са Сергејом Лавровим у Скопљу током самита ОЕБС-а. Лавров је учинио нешто што превазилази стандарде дипломатског деловања, сусрео се са представницима једне од водећих опозиционих листа у Србији знајући какву поруку то носи.

Тежину овог сусрета знали су и СНС и прозападни медији у Србији, па је чињеница да су се Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић Стаменковски сусрели са Лавровим у финишу изборне кампање скривена од већине грађана Србије. Аналитичар др Драган Петровић каже да сусрет у Сокопљу са Лавровим носи одређену политичку поруку.
„Сусрет у Скопљу 1. децембра између руске делегације са представницима Двери и Заветника, односно листе 4 Национално окупљање које су предводили Бошко Обрадовић и Милица Ђурђевић-Стамненковски са Захаровом и Лавровом, носи свакако одређену политичку поруку. Руска делегација и те како зна да се у Србији припремају парламентарни и локални децембарски избори, те да представници изборне листе 4 Национално окупљање у свом политичком програму и геополитичком одређењу нагињу стратешком ослонцу на Русију. О томе говори и боравак два подпредседника и у исто време народна посланика Српског покрета Двери Борка Пушкића и мр Ивана Костића у Москви ове године где су се такође сусрели са Лавровом и Захаровом.
https://srbin.info/politika/najbitn...i-rusi-opomenuli-vucica-i-podrzali-opoziciju/
Ово ће сигурно значити да неки гласачи који су хтели гласати за СНС сада неће.
 
haha-good-one
 

Back
Top