Rupa VII

Могла сам тамо да поставим фотке органа након операција, ако се то уопште може назвати органом.
Органи раде нешто, ово нема, ни сексуалну, ни функционалну улогу.
Чак и не личи.
Нисам поставила јер би се некоме смучило, а можда треба сви да виде, да знају за шта се одлучују, и родитељи, и млади, и деца.
Па знаш шта, ако могу да читају и гледају нецензурисан хомо однос или групњак кроз дечије књиге што не би и то? Мислим, ми смо толерантно :roll: друштво, јел.

mogu sa jezom da zamislim na sta ce liciti deca koja ko mala budu zadojena trans ideologijom...vidimo efekte u usa gde razocarenja pocinju posle nekoliko godina kada je kasno jer su na sebi hemijom i skalpelima uradili nepopravljivu stetu pa se zato i ubijaju...a drugi koji odu u posebnu krajnost osnivaju sekte koje se opskrbljuju oruzjem kao najgore anarho grupe i prizivaju rat protiv svih koji nisu kao oni.

Sve se slazem.
I vidim po sebi da se polako okrecem, jer sam uvek prva bila za razlicitost, za slobodu, za prihvatanje, prva nisam davala da se trans osobe nazivaju frikovima, ali ovo sto rade je cisto mafijasenje i kontrola javnog mnjenja.
Sta bi sa Amerikom i petim amandmanom?!? Dozvoljavaju parade nacista i velicanje Hitlera, to je sve ok i sloboda govora, ali o operacijama dece i blokatorima puberteta ne smes ni da pisnes.

Kako upotreba blokatora i guranje novih hormona moze da bude bez ozbiljih, dugorocnih posledica na zdravlje? Kako??
Тако и ја. До неке можда 28.-30. године бих стала на страну свих њих, јадних и угрожених. Шта ћеш, глупа и наивна била. А онда сам прогледала.

ma jok
npr karijea d chappella je nikad zivlja

https://www.hollywoodreporter.com/n...pecial-critics-cancel-culture-1235028197/amp/

hari poter postaje tv serija
citaj vise love za autoricu

u sportu ce postupno uvesti red opet
kao i u skole

zapravo, u procesu je otkazivanje kansel kuture
nego vijesti sporo stizu na periferiju interneta 😆

tako ce i roisin sve ovo lijepo pregurati i promijeniti izdavaca

I ja mislim.

Zapravo, sticem utisak da se poostrava a ne da se liberalizuje.

U mnogim sferama.

Sinoc su pale teske reci na roditeljskom sastanku ZA i PROTIV mobilnih telefona i smartica u skoli i u toku nastave.
Pre par godina mahom su svi bili ZA.
Sada, fifti - fifti.
Sa nastavnickim kadrom na strani PROTIV.

Javljaju se ljudi sve slobodnije i sve bolje informisani.
Provejava ona - pustite decu da budu deca.

Uveden je dodatni cas fizickog vaspitanja.

Uvedena je prica "ne dajte deci novac, spakujte im uzinu".

To su krupni koraci napred. Mozda stidljivi ali znacajni.

Sve vise se uocava stetnost tih nekontrolisanih informacija koje deca upijaju, sto svesno a sto podsvesno.
Jedna ptica ne cini ali menja jato za mrvu, ako svaki roditelj pokusa da zastiti svoje dete, kriticna masa ce praviti neki balans.

Cenu ce platiti oni koji su bili u periodu bez regulacije. Svakako da treba zakonom regulisati nista od promene pola pre punoletstva a i nakon toga uz procenu psihijatra.

Ja bih procenu psihijatra uvela za svako seckanje tela badava. Ne samo u slucaju promene pola jer je mozda u pitanju neki drugi zdravstveni ili mentalni problem, mozda dete ima autizam, mora da se utvrdi pozadina te zelje u detetu.

Ja bih procenu psihijatra uvela za svako seckanje tela badava. Ne samo u slucaju promene pola jer je mozda u pitanju neki drugi zdravstveni ili mentalni problem, mozda dete ima autizam, mora da se utvrdi pozadina te zelje u detetu.
na koju foru to mislis :lol: po ovim zakonima roditelj nema pravo da zna zasto dete od 15 il 16 ide samo kod lekara ako ne zeli da ti kaze. zakoni su svesno napravljeni da naprave raskol u porodicima, a sa njima dolazi sve redom jos gore. analizirajte samo zakone koji su prethodili ovome sta imamo danas. sutra ce pedofilija biti legalizovana jer vec u usa govore da i beba od nekoliko meseci ima pravo na slobodnu seksualno izjasnjavanje. :lol:

da ladno bacis atomsku i da te zabole za kolateral normalnih koje ces da pobijes. sreca sto nemam neku vlast da raspolazem atomskim oruzjem. ne bi sekunde razmisljao.

Ali kojom brzinom napreduje to ludilo,to je da se zaista prepadnes i upitas da li su ludaci vecina ili ako nisu,kako onda mogu da terorisu vecinu?
Нису већина али контролишу новац, моћни су.
Зато и постављају владе свуда по свету, а ти корисни идиоти одрађују све за њих.
Западне народе су анестезирали материјализмом тј. добрим стандардом тако да ја неке наде не полажем у њих.

Па знаш шта, ако могу да читају и гледају нецензурисан хомо однос или групњак кроз дечије књиге што не би и то? Мислим, ми смо толерантно :roll: друштво, јел.
Много је гадно, веруј ми.

Сада сам се сетила Мајкла Џексона и његових хирурга. Хајде што је он имао комплекс и сулуду идеју, али они- за новце све. Страшно.

na koju foru to mislis :lol: po ovim zakonima roditelj nema pravo da zna zasto dete od 15 il 16 ide samo kod lekara ako ne zeli da ti kaze. zakoni su svesno napravljeni da naprave raskol u porodicima, a sa njima dolazi sve redom jos gore. analizirajte samo zakone koji su prethodili ovome sta imamo danas. sutra ce pedofilija biti legalizovana jer vec u usa govore da i beba od nekoliko meseci ima pravo na slobodnu seksualno izjasnjavanje. :lol:

da ladno bacis atomsku i da te zabole za kolateral normalnih koje ces da pobijes. sreca sto nemam neku vlast da raspolazem atomskim oruzjem. ne bi sekunde razmisljao.

Jasno je da je vrlo zeznuto ne razmisljati i baciti atomsku bombu.

I da je vrlo vazno navesti koji zakon i u kojoj drzavi.

Pricati je lako. Navesti cinjenice dosta teze.

Ja sam navela cinjenice da se stvari pomeraju ka zabranama.

Da li ce neki zakon biti mozda donet sutra je na tebi danas da budes pazljiv i dobronameran te da posaljes poruku da neces isti prihvatiti. Oni hoce zaradu.
Ako im ne das zaradu, okrenuce curak. Na drugu zaradu.

Osnovna pravila pedagogije su ipak model i doslednost. Potonje je ocigledno ljudima teze nego da govore. I sve sto rade je to da govore. Licni primer vidim vrlo malo i retko.

Da li ce neki zakon biti mozda donet sutra je na tebi danas da budes pazljiv i dobronameran te da posaljes poruku da neces isti prihvatiti. Oni hoce zaradu.

Osnovna pravila pedagogije su ipak model i doslednost. Potonje je ocigledno ljudima teze nego da govore. I sve sto rade je to da govore. Licni primer vidim vrlo malo i retko.
ja samo apelujem na ljudski razum.

podji od sredine sezdesetih kad su ona dva jevreja u un rekli da homoseksualnost nije bolest i otvorili pandorinu kutiju najgoreg zla. za 70 godina gradacije svakakih "novih zakonskih normativa" dosli smo da deca imaju sva prava a skoro nikakve obaveze, nivo obrazovanja je sveden na internet, trandze pozivaju na rat protiv svih i vaspitavaju predskolsku decu na svojim nakaznim performansima, granica sexualne zrelosti se stalno snizava i na pedofiliju se gleda sa simpatijom, uvedena je kategorizacija pola sa preko 100 podvarijanti jer boze moj bili smo glupi da ne znamo da postoje muskarci i zene vec da ima jos tu svasta nesto, ime majka i otac se brisu, deca sama odlucuju da li ce da promene pol i stimulisana su od drzave da to urade...i dolazimo do toga da i bebe imaju seksualne zelje za koje nismo jel znali a sto nosioci ovih progresivnih promena jel kao dugo znaju.

ako ti ovo sve sto se radi na duge staze, jer samo se tako nesto menja bilo nabolje ili nagore, nije posledica sveopste zavere na najvisem vrhu da se unisti porodica kao osnovna celija drustva bas kao i srednji sloj u celom svetu, da se poniste sva humanisticka nacela i nazori koji su se uspostavljali milenijumima po kome smo bili i zvali se razvijenim ljudskim bicima, da se ponisti ne samo hriscanstvo vec sve poznate religije na ustrp te "nove ideologije" citaj satanizma, onda je atomska koju bi bez pardona na dugme bacio na drzavu a i drzave odakle ovo zlo nesmetano dolazi i prima se sto preko pretnji a sto mitom, kroz vladajuce strukture svih drzava,onda draga moja frejo nema nikakvog krivicnog predumisljaja u mom rezonu jer ja sam ono sto je bio brejvik u najpozitivnijem smislu.

a brejvik koliki god manijak bio, uradio je pravu stvar sto se danas vidi ma koliko to bilo morbidno, a sto su mnogi jos tad videli jer je te klince koji su propagirali upravo ovo sto sam napisao bukvalno samleo, jer za bolje i nisu bili kad drzava nije htela tome da stane na put. bas me zanima sa ove distance kako bi neki sa filozofije gde sam o tome pisao i govorio jos onda o njegovom cinu da ima i konotacije normalnog u tom zlocinu, danas regovali posle svega sta dozivljavamo na dnevnom nivou.

u britaniji... jedna od zemlji za atomsku :) kradej po prodavnicama vise nisu zlocin... policija kaze da vise nece da izlazi po prijavi, kazu branite prodavnice :lol:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-12485573/Shoplifting-police-crime-security-cost-living.html

pa posle kazu ciga lud...sve se radi na tome da zavlada totalna anrahija na svakom delu planete. u svedskoj migrant uspo se ko majmun uz merdevine i sa nozem kasapio u kuci i odredjivao sta ko sme da radi i sa kim zena svedjanina sme da se ebe, a sa kim ne. imao 12 krivicnih prijava do tog momenta u svedskoj i razmisljaju jos uvek dal da ga deportuju :lol:

ma putin je zakon za sve te idiote...ako on ne spasi planetu niko drugi ne moze.

fora je u tome sto se ljudi primaju na klikbejt naslove
a kad kliknes jednom onda si bombardovan slicnim sadrzajima i odjednom ti izgleda kao da svi samo o tome pricaju....na kraju i pricaju
ako svi klikcu slicno 😆
Pa ne znam da li je bas to u pitanju.
Ja sam bas cekala Roisin novi album i onda naidjem na ovo ludilo.
Zelim da verujem da ce se sa tim prestatiti, ali realno je jesu blokirali.
Hoce li ona bas zbod toga prosperirati, licno bih volela i ima logike u onome sto si napisala, ali da je potez nenormalan, jbg jeste.

Cak i neki mali organizatori koncerta u Rumuniji su odustali od nje, jer i oni zive od velikih i ne mogu sebi finasijski da dopuste blokadu.

Чињеница је да по закону дете с навршњних 15 година има право на своју приватност гледе здравља.
Лекар ако обавести родитеља детета од навршених 15 година да му се дете нпр. дрогира, ризикује пријаву, прво опомену, а затим и губитак лиценце.
У земљи Србији. Нажалост случајева је већ било. За сад се завршавало опоменом.

Ово што си ти навела је лепо и даје искрицу наде али није на нивоу државе тј. није озакоњено. Самим тим не представља значајан помак јер не постоји могућност правне регулативе на нивоу школа. То знаш боље од мене.
Школа ће донети одлуку о облачењу, о мобилним телефонима али санкционисање преступника ће мало теже да иде јер држава не стоји иза школских одлука.

Чињеница је да по закону дете с навршњних 15 година има право на своју приватност гледе здравља.
Лекар ако обавести родитеља детета од навршених 15 година да му се дете нпр. дрогира, ризикује пријаву, прво опомену, а затим и губитак лиценце.

Ово што си ти навела је лепо и даје искрицу наде али није на нивоу државе тј. није озакоњено. Самим тим не представља значајан помак јер не постоји могућност правне регулативе на нивоу школа. То знаш боље од мене.
Школа ће донети одлуку о облачењу, о мобилним телефонима али санкционисање преступника ће мало теже да иде јер држава не стоји иза школских одлука.
moje se srecom nije drogiralo ali kad sam saznao da je isla u palmoticevu kao adolescent, jer je imala zesce probleme sa grupom divljaka u skoli zbog kojih se duboko povlacila od svih pa i od roditelja, a u kuci nije htela nam da prica nista o tome. kada sam sasvim slucajno saznao da je isla tamo posto je majka videla nalaz dok joj je spremala sobu a mala nista nije htele da kaze i klasicno bilo lupanje vratima i ono nemate prava da znate.... otisao tamo kao svaki roditelj da popricam sa lekarkom sa kojom je obavila razgovor cisto da vidim sa cim treba da budem suocen. na prijavnici nista nije pomoglo..nisam hteo nesto da muvam preko veze da idem vec klasicno, licna karta, ali jok nista ne pomaze, ni sto sam roditelj, ni razlog zbog koga sam hteo da obavim razgovor, ni sken nalaza lekara koji sam slikao, znaci apsolutno nista. kada sam poceo da ih napusavam kao sto umem kad mi se neko popne na q sa serendanjem, jer znam da se u ovoj zemlji sve moze uz pomoc mita, ta dileja je pocela da mi histericno preti policijom cak je i pozvala i u mom prisustvu pocela da laze da joj pretim nasiljem :lol: a ona meni pretila zatvorom jer kaze, deca danas imaju sva prava... na to sam je pitao, da njeno dete tako ode i ona sazna jer bi je bolela pichka zbog cega ide i da bi digla ruke, ona me ispsovala jer i sama zna da bi ko svaki lekar il med. sestra muljala jer su svi povezani ko creva. e tad sam prvi put video koliko je sve otislo u pichku lepu materinu ne samo kod nas vec svuda....

sad to transponuj na kanadu napr ili usa de dete sa 14 ili 15 ili 12 negde sam procitao, moze posle razgovora sa nekim bolesnicima po skolama, a zaposljavaju gejeve da deci daju strucne savete :lol: i koji ih nagovaraju na promenu pola, da samo ode na vivisekciju ili gensku terapiju a da roditelji koji su ga gajili i pazili od kilo mesa, mogu samo da se obese od besa, tuge, bola ili ludila zbog sistema koji je napravljen ne po meri deteta vec po meri bolesnika. a to su nacisti radili, setimo se.

a ovo rade satanisti iz razloga koje sam u postu iznad objasnio, a sto svaka budala danas to vidi ko na dlanu osim ako nije licemerno liberalno gowno.

kada drzava stiti ne samo odrasle prestupnike vec maloletne i krivicu prebacuje na zrtve, znaci decu koja trpe teror, ta drzava i ti zakoni neamju blage veze i svaki roditelj ima pravo da uzme pravdu u svoje ruke i zavrsi stvar kako se uvek radilo kad sistem zakaze. znaci ne da lese od batina malog delikventa, nego da razbiju od batina njegove roditelje a oni neka ga nauce kako se ponasa. da su to uradili onim bolesnicima od lekara sto su odgajili malog kostu bolesnika bez premca, zlocina nikad ne bi bilo i 13 il koliko porodica bi imalo satisfakciju da dozive da im deca danas budu ziva i zdrava. a koliko ih zabole sto im je sin pobio drugove, videlo se sto im je glavna i jedina briga oko gomile love sto im je blokirana.

najgore zlo su osim politicara lekari i cela mafija oko njih. ko kaze da nije tacno, taj laze. mogu da pricam o iskustvu pre mesec dan iz urgentnog de su zaposlili klince koji pojma nemaju sa poslom i zivotom, pola njih iz bosne sa zlatnim kajlama oko vrat, zlatnim prstenjem, svi osisani ko krimosi, znaci totalne dileje koji nisu u stanju ni da skinu coveku gips a da taj ne urla od bolova i to ne samo jedan, dok se na kraju ne pojavi neko nadrkan ko nesto zna i to uradi kako treba sve psujuci sistem, vucica i koga zaposljavaju.

Juče išli u stan što je kupio sin pre nego što dođu čistači da izbace sve iz njega.
Tužno je šta ostane... Deda je bio slikar, ostao atelje u zatakljenoj velikoj terasi, poluzavršene slike , nekoliko autoportreta i gomilu materijala , započetih ramova, platna...niko tu nije ulazio par godina od kako je umro.
A od babe (osim zuba u čaši na stolu)...neke fotografije kad je bila mlada, gomilu lekova i sredstava za podmlađivanje.
Odvojili smo šta nam treba, da se ne baci. I to je jedna obična kutija i jedan usisivač. To je otprilike šta nekom drugom, ko nas ne poznaje ,znači čitav naš život. U ovom slučaju, dva života. Tužno.

Ана је сажела највеће проблеме и била врло проста али бих била и ја, не можеш бирати речи када причаш о таквим стварима. Успела је да ме и насмеје у овом претужном излагању. А то је суштина- када постоје људи који су у стању да за новац или своје монструозне пориве скину бебе мами са дојке, спремни су на све и како отмица беба није теорија завера није ништа око злоупотребе деце.

Screenshot_20230822-182747_X.jpg

Problem je u tome sto postoji puno slojeva ljudi kojima odgovara stanje u drustvu kakvo jeste.

Nemam snage za dalje ponavljanje. Moj stav o deci se zna. Dete je dete da ga volite i razumete. Dala sam podrsku inkluziji u odeljenju mog sina. Prema deci sam postena, koliko covek objektivno moze biti. Ne mislim da je moje dete specijalno niti ocekujem da drugi lice na njega pa da ih velicam.

O cemu ja govorim? Govorim o potencijalnoj opasnosti koju ne sporim. Do punoletstva dete mora biti tretirano kao dete. Sa svim roditeljskim ovlascenjima.

Gde vidim problem? Licno ga vidim u situaciji da se mnogo govori o transrodnosti kojoj je retko ko od nas svedocio dok precutno podrzavamo svakodnevne manipulacije, probleme i opasnosti koje pogadjaju najveci broj dece i direktno uticu na njihovu buducnost.

U kom smislu? Ja nemam interes, moj muz je ugovorac, cak ni zdravstveno ovde nemam te imam slobodu da ukazujem na probleme koje vidjam i koji decu izopstavaju i direktno im uticu na buducnost a te probleme ne zele da pokrenu oni koji se hvale svojom slobodom.

Recimo, ne poznajem nijedno transrodno dete. Moje dete ide u dve skole. Sestrina deca u jos dve, proverila sam i sa drugom sestrom. Nema transrodne dece u pomenutim skolama.
Sa druge strane, da li znate da se najpre upisuju deca bez prebivalista da bi se deca sa prebivalistem optuzivala kao logopedski problem ili bi im lepili etikete i vracali ih u vrtic ne bi se napravilo mesta za podobne sa drugog kraja grada?

Kazacete, vaznija je transrodnost. Kome? Toj majci ciji je sin ostavljen da ponavlja predskolsko je problem akutan i utice na celu njenu porodicu. Iz iste skole cetiri price u dve godine. I nikom nista.

Dok se transrodnosti pisu strane i strane, svi su hrabri i svi se busaju. Kada treba da se uradi bilo sta lokalno, kada treba da se podigne glas, kada se grubo krse prava dece na nase oci - svi cute.

Zato nemam visoko misljenje o ovakvim temama jer je udobnost zgodno pominjati dok je nama licno udobno.
Moje iskustvo je takvo i vidjam svakodnevno decu za koju u ovim godinama znam da nece dobiti nikakvu zastitu drustva.

Mozda bi trebalo najpre da gasimo svoj pozar a onda svetski.

Back