Rupa VII

Danas je petak. A petkom se radi šta???

Screenshot_20230908_184848_com.android.gallery3d_edit_349083090586837.jpg

Kad bahato vozim...sad treba da vidim za čega mi je stigla kazna iz Kanjiže. Poštar nije hteo da preda sinu pošiljku. Znači do sutra nervoza a onda da vidim šta može da se uradi. Nadam se da je samo brzina a ne i neko crveno svetlo.

Problem je u tome sto postoji puno slojeva ljudi kojima odgovara stanje u drustvu kakvo jeste.

Nemam snage za dalje ponavljanje. Moj stav o deci se zna. Dete je dete da ga volite i razumete. Dala sam podrsku inkluziji u odeljenju mog sina. Prema deci sam postena, koliko covek objektivno moze biti. Ne mislim da je moje dete specijalno niti ocekujem da drugi lice na njega pa da ih velicam.

O cemu ja govorim? Govorim o potencijalnoj opasnosti koju ne sporim. Do punoletstva dete mora biti tretirano kao dete. Sa svim roditeljskim ovlascenjima.

Gde vidim problem? Licno ga vidim u situaciji da se mnogo govori o transrodnosti kojoj je retko ko od nas svedocio dok precutno podrzavamo svakodnevne manipulacije, probleme i opasnosti koje pogadjaju najveci broj dece i direktno uticu na njihovu buducnost.

U kom smislu? Ja nemam interes, moj muz je ugovorac, cak ni zdravstveno ovde nemam te imam slobodu da ukazujem na probleme koje vidjam i koji decu izopstavaju i direktno im uticu na buducnost a te probleme ne zele da pokrenu oni koji se hvale svojom slobodom.

Recimo, ne poznajem nijedno transrodno dete. Moje dete ide u dve skole. Sestrina deca u jos dve, proverila sam i sa drugom sestrom. Nema transrodne dece u pomenutim skolama.
Sa druge strane, da li znate da se najpre upisuju deca bez prebivalista da bi se deca sa prebivalistem optuzivala kao logopedski problem ili bi im lepili etikete i vracali ih u vrtic ne bi se napravilo mesta za podobne sa drugog kraja grada?

Kazacete, vaznija je transrodnost. Kome? Toj majci ciji je sin ostavljen da ponavlja predskolsko je problem akutan i utice na celu njenu porodicu. Iz iste skole cetiri price u dve godine. I nikom nista.

Dok se transrodnosti pisu strane i strane, svi su hrabri i svi se busaju. Kada treba da se uradi bilo sta lokalno, kada treba da se podigne glas, kada se grubo krse prava dece na nase oci - svi cute.

Zato nemam visoko misljenje o ovakvim temama jer je udobnost zgodno pominjati dok je nama licno udobno.
Moje iskustvo je takvo i vidjam svakodnevno decu za koju u ovim godinama znam da nece dobiti nikakvu zastitu drustva.

Mozda bi trebalo najpre da gasimo svoj pozar a onda svetski.
Све написано је ок ако пренебрегнемо чињеницу да си променила тему разговора.

Од Марлона си тражила чињенице, ја сам ти дала чињеницу да твоје дете у здрвственом смислу више законски није твоје од навршених 15 година. То си тражила, а онда се пребацујеш на терен вртића, места, школа... вероватно кад си изгуглала закон и схватила да ниси у праву.

Теби није проблем што ће твоје дете с навршених 15 година моћи само да доноси одлуке о сопственом телу, здрављу, гениталијама, испијању којечега?

Као да ми остали не мислимо да побројани проблеми не постоје. :roll:
Само су они саставни део истог игроказа.

Koja je logika da me zovu iz supa pod pretnjom kazne da nisam preregistrovala trofejno oružje a ja ga nikad nisam ni imala ?
Videću sutra šta je.
Imala sam magnum 357 ali nije bio trofejni. I taj sam predala u sup 2015 godine.
Odkud im informacija da ja imam nešto što nemam ?

Koja je logika da me zovu iz supa pod pretnjom kazne da nisam preregistrovala trofejno oružje a ja ga nikad nisam ni imala ?
Videću sutra šta je.
Imala sam magnum 357 ali nije bio trofejni. I taj sam predala u sup 2015 godine.
Odkud im informacija da ja imam nešto što nemam ?
Zato sto im fali taj dokument da si predala
Ne brini nista
Potpisaces izjavu da ga vise ne posedujes i to je to
Ako ga posedujes a lazes onda ide kazna
Mene su zamlacivali za neku caletovu pusku koja kod mene ne postoji, samo sam potpisala papir na kome pise da izjavljujem pod krivicnom odgovornoscu da ja to cudo nemam
Ja ih zajebavala, ljudi ja da to imam culi biste do sad :malav:

Све написано је ок ако пренебрегнемо чињеницу да си променила тему разговора.

Од Марлона си тражила чињенице, ја сам ти дала чињеницу да твоје дете у здрвственом смислу више законски није твоје од навршених 15 година. То си тражила, а онда се пребацујеш на терен вртића, места, школа... вероватно кад си изгуглала закон и схватила да ниси у праву.

Теби није проблем што ће твоје дете с навршених 15 година моћи само да доноси одлуке о сопственом телу, здрављу, гениталијама, испијању којечега?

Као да ми остали не мислимо да побројани проблеми не постоје. :roll:
Само су они саставни део истог игроказа.

Cisto sumnjam da sam od Marlona ista trazila, da budem posve otvorena jer je moje misljenje poprilicno fiksno i ne, nisam guglala zakon. To zapravo ne radim. Ne postoji razlog za to jer racunam da ce svaki normalan roditelj sa svojim detetom do navrsenog puberteta imati odnos bez lazi povodom zdravstvenog kartona a koje dete mora da laze svoje roditelje povodom istog...zapravo je roditelj negde debelo zabrljao roditeljski posao i obavezu da nauci dete poverenju ja tebi istinu - ti meni istinu.

Koje dete to nije naucilo do druge godine gimnazije ce skrenuti sasvim lako sa puta. U to ne sumnjam.

Silom se ne biva roditelj gimnazijalca. Ni proverom.
Ako bi mene dete lagalo, solidno bih ramislila zasto to cini i cega se toliko plasi.

Cisto sumnjam da sam od Marlona ista trazila, da budem posve otvorena jer je moje misljenje poprilicno fiksno i ne, nisam guglala zakon. To zapravo ne radim. Ne postoji razlog za to jer racunam da ce svaki normalan roditelj sa svojim detetom do navrsenog puberteta imati odnos bez lazi povodom zdravstvenog kartona a koje dete mora da laze svoje roditelje povodom istog...zapravo je roditelj negde debelo zabrljao roditeljski posao i obavezu da nauci dete poverenju ja tebi istinu - ti meni istinu.

Koje dete to nije naucilo do druge godine gimnazije ce skrenuti sasvim lako sa puta. U to ne sumnjam.

Ako bi mene dete lagalo, solidno bih ramislila zasto to cini i cega se toliko plasi.
ma nije to tako jednostavno
niti znaci da ce dijete krenuti nekom stranputicom u zivotu
djeca prolaze razne faze u odrastanju
bunt je se na razne nacine ispoljava
a ovo sa tajnoscu podataka u zdravstvenom kartonu maloljetnika od roditelja ne pomaze nikome, realno

Koliko god misliš da znaš svoje dete, da ga poznaješ na svim nivoima, nikad u stvari ne znaš šta stvarno misli i o čemu i na koji način razmišlja.
Nema 100% poverenja i ne treba da ga bude.
Овде бих се сложила.
Моје дете је баш тог узраста, много причамо о свему, али сам свесна тога да има ствари које ми не говори.
Нисам ни ја, побогу...
Али се надам да смо поставиле солидне темеље да у невољи може да се обрати прво мени.
Да је спречим да улети у нешто не могу, нисам са њом 24/7, неке ствари ће морати да научи сама, надам се на безболнији начин после оволико година причања.

Овде бих се сложила.
Моје дете је баш тог узраста, много причамо о свему, али сам свесна тога да има ствари које ми не говори.
Нисам ни ја, побогу...
Али се надам да смо поставиле солидне темеље да у невољи може да се обрати прво мени.
Да је спречим да улети у нешто не могу, нисам са њом 24/7, неке ствари ће морати да научи сама, надам се на безболнији начин после оволико година причања.
Naravno, niti možeš da je sakriješ od problema, niti da je sprečiš da nekada zvekne glavom o zid.
Ako je sigurna da naći pomoć a ne kritiku ili grdnju, utehu kad je neophodna, doći će.
Mi smo roditelji, stvaramo ljudska bića, ne klonove.
Najteži deo je stajati sa strane, posmatrati, pustiti čak i da pogreši, ne reagovati a jesti se u sebi do besvesti.

https://forum.krstarica.com/threads/rupa-vii.914287/page-557#post-47637891

Овде си тражила (цитирајући Марлона) закон, земљу и написала да је лако причати, а тешко навести чињенице.
И онда си, кад сам ти навела земљу, позвала те да изгуглаш закон тј. навела ти чињенице, променила тему на ствари које нити су у конкретном разговору помињане, нити би их неко оспоравао да су биле помињане.

Ја тако не волим да разговарам с људима.
Посебно што је ова тема сама по себи екстремно озбиљна.
И родитељи малолетне деце би посебно требали бити заинтересоватни за њу.

https://forum.krstarica.com/threads/rupa-vii.914287/page-557#post-47637891

Овде си тражила (цитирајући Марлона) закон, земљу и написала да је лако причати, а тешко навести чињенице.
И онда си, кад сам ти навела земљу, позвала те да изгуглаш закон тј. навела ти чињенице, променила тему на ствари које нити су у конкретном разговору помињане, нити би их неко оспоравао да су биле помињане.

Ја тако не волим да разговарам с људима.
Посебно што је ова тема сама по себи екстремно озбиљна.
И родитељи малолетне деце би посебно требали бити заинтересоватни за њу.

To nije prvi put. Na ovom forumu su se izmisljale nasirko razne stvari iz dalekog sveta. I to traje. I svi znamo da traje.

Ja vise ne proveravam. I to je tacno. Necu da gubim svoje vreme i zivce a kada zaista postavis svi ucute.

Isto je bilo za sport. I sta se desilo? Desilo se da su informacije preskocili i da su ucutali. Da, i ja sam dobila trac da botujem. Da se postidis od tudje sramote. Misljenja su kategoricna i ovo da uzmem da proveravam, verovatno bih nasla zackoljicu ali ja ne mogu i necu to da radim na svakoj temi.

Nisam protiv toga da dete ima pravo na privatnost zdravstvenog kartona.
Najmanje zbog promene pola jer je to mala verovatnoca da se desi. Mnogo je veca verovatnoca da je mala trudna a da su joj roditelji konzervativni. Bilo za abortus. Bilo za radjanje.

Kakva je to majka tinejdzera koja ce da provali u lekarsku ordinaciju i trazi karton? Hajde malo da se uozbiljimo i da razmislimo van kutije.

Nije ta zena majka od juce vec je majka 16 godina tom klincu. Ako nakon 16 godina ona mora katancem da trazi po zdravstvenom kartonu informacije ja kao majka maloletnog deteta tvrdim da je to veliki problem za porodicu. Tu poverenja nema a problem je nastao davno.

Koji lekar nece dobrovoljno popricati sa majkom, ocem i pred detetom i kakvo je to dete koje cuti i laze sve do koje vec godine pa iznebuha otera roditelje iz zivota nakon godina pretvaranja? I sta bi ti osecala kao majka nakon takve lazi? Patila bi sto decak hoce da menja pol a ne daju ti karton ili bi patila sto nisi videla patnju svog deteta i sto nisi bila uz njega da ga slusas i da mu pomognes?

Ja vidim tajnost zdravstvenog kartona u slucaju da je dete trudno a da ima roditelje koji su u fazonu ako uradis kako ne kazem ili zato sto si trudna "ubicu te". Ili je dete zrtva nasilja.
Ili je narkoman.
Ili ima psihicke tegobe.

Vi svet gledate kroz naocare ekstrema. I trazite da vam se potvrdi ocekivanje a ono se naravno potvrdi jer je podesen vajb za to.

Koliko je samo dece zrtva nasilja u porodici...volela bih da vidim statistiku, pravu statistiku, dece koja su prijavila promenu pola i dece koja su prijavila da ih otac tuce ili problem sa narkoticima. I kolika je samo tamna brojka.
Malo sirine nam ipak treba ako hocemo da pricamo.

To nije prvi put. Na ovom forumu su se izmisljale nasirko razne stvari iz dalekog sveta. I to traje. I svi znamo da traje.

Ja vise ne proveravam. I to je tacno. Necu da gubim svoje vreme i zivce a kada zaista postavis svi ucute.

Isto je bilo za sport. I sta se desilo? Desilo se da su informacije preskocili i da su ucutali. Da, i ja sam dobila trac da botujem. Da se postidis od tudje sramote. Misljenja su kategoricna i ovo da uzmem da proveravam, verovatno bih nasla zackoljicu ali ja ne mogu i necu to da radim na svakoj temi.

Nisam protiv toga da dete ima pravo na privatnost zdravstvenog kartona.
Najmanje zbog promene pola jer je to mala verovatnoca da se desi. Mnogo je veca verovatnoca da je mala trudna a da su joj roditelji konzervativni. Bilo za abortus. Bilo za radjanje.

Kakva je to majka tinejdzera koja ce da provali u lekarsku ordinaciju i trazi karton? Hajde malo da se uozbiljimo i da razmislimo van kutije.

Nije ta zena majka od juce vec je majka 16 godina tom klincu. Ako nakon 16 godina ona mora katancem da trazi po zdravstvenom kartonu informacije ja kao majka maloletnog deteta tvrdim da je to veliki problem za porodicu. Tu poverenja nema a problem je nastao davno.

Koji lekar nece dobrovoljno popricati sa majkom, ocem i pred detetom i kakvo je to dete koje cuti i laze sve do koje vec godine pa iznebuha otera roditelje iz zivota nakon godina pretvaranja? I sta bi ti osecala kao majka nakon takve lazi? Patila bi sto decak hoce da menja pol a ne daju ti karton ili bi patila sto nisi videla patnju svog deteta i sto nisi bila uz njega da ga slusas i da mu pomognes?

Ja vidim tajnost zdravstvenog kartona u slucaju da je dete trudno a da ima roditelje koji su u fazonu ako uradis kako ne kazem ili zato sto si trudna "ubicu te". Ili je dete zrtva nasilja.
Ili je narkoman.
Ili ima psihicke tegobe.

Vi svet gledate kroz naocare ekstrema. I trazite da vam se potvrdi ocekivanje a ono se naravno potvrdi jer je podesen vajb za to.

Koliko je samo dece zrtva nasilja u porodici...volela bih da vidim statistiku, pravu statistiku, dece koja su prijavila promenu pola i dece koja su prijavila da ih otac tuce ili problem sa narkoticima. I kolika je samo tamna brojka.
Malo sirine nam ipak treba ako hocemo da pricamo.
Ни за спорт нико није лагао, за сад је трансџендерима дозвољено учешће на неетаблираним првенствима.
Колико се сећам те расправе, тип првенстава се није помињао већ је акценат био на самој идеји таквих, мешовитих спортских догађаја.
С обзиром да је у Немачкој усвојен закон (провери обавезно) да род може да се мења једном на годишњем нивоу, чешће за сад не може, видећемо да ли ће се правити пробој и на етаблирана такмичења кад лудило буде добило замах. Јер то ће бити право лудило, а не реални нископроцентни трансџендеризам.

Што се тиче дечијих здравственох картона, видех да су покушали да ти скрњну пажњу да није све ни ствар поверења између родитеља и детета већ деца пролазе разне фазе у одрастању, а пубертет, кад је у пику, и то баш у тих 15 година, уме дете да измени до непрепознатљивог.

Проценат девојчица које остану трудне са 15 година, а родитељи им бране абортус је занемарљив да би се закон преливао на целу популацију петнаестогодишњака, посебно што половина те исте популације ни не може да остане у другом стању.

Ствари не посматрам кроз катаклизму, већ превентивно Фрејо.

Potresla me smrt jednog komšije, 55godina.
Pre neki dan zastala da razgovaram sa njim.
Danas saznam, u mesari, da je umro u sredu.
Danas mu sahrana.
Bio je sam, komšije ga nisu vifele 2 dana, neko otišao da ga potraži i našao ga mrtvog.
A taj dan kad smo razgovarali, bio je muzičar, kaže, svi drugi su umrli, samo se ja još držim.
Eto ode i on.
Nadam se da se banda okupila i da sviraju svi zajedno.

Back