Rupa VII

Ne mora da znači. Moja komšinica ima ženku nemačkog ovčara koja nije vezana, nego ide po dvorištu. Nema šanse da neko od prolaznika prođe, a da ona ne laje kao sumanuta. Kada prođe neko pseto, isto.
Deo koji nas razdvaja od komšinice je metalna ograda koja je ušrafljena u našu kuću.
Kada Rosa skoči na nju i zalaje, zadrma nam se kauč u dnevnom boravku.

Verovatno su svi komsijski kucici osim tog od "budale" vezani na lancu u dvoristu :(
Moj je u boxu 4x5 metara i svaki dan ide u šetnju na povocu . Pošto skače ko kengur i preskoči ogradu od 2 m ne može biti na dvorištu jer napada ljude po ulici.
Veterinarka je još pre 5 godina rekla da ima poprilično vučije krvi a to zna jer je radila godinama u zoo vrtu.
Ostali su pušteni po dvorištima, niko nije od njih na lancu.
I ne smeta meni što ga šeta i što psi laju, nego što to radi svaki dan u 7 ujutru pa i nedeljom.

Verovatno su svi komsijski kucici osim tog od "budale" vezani na lancu u dvoristu :(
Pa vrv je ili lanac ili boks ili setaju po dvoristu ali bez setnje

Msm dvorisni psi laju po dvoristima, ljudi ih mahom za to i uzimaju, mislim na bas dvorisne pse, al ako laju kad vlasniku ne odgovara onda je problem
Vazi
Ili nauci psa da na laje ili se ne buni sto laje u vreme kad si hteo da dremnes

Dete 8 godina nije postojalo ni za jednu instituciju, ni za komšije, rođake, poznanike...ni za kog.
Dabogda se sve zapalilo, da nestanemo sa lica Zemlje.
isto razmisljam
nigdje u sistemu se nije upalila lampica
da nije vakcinisano, islo na sistematske, u predskolsko, upis u skolu...nema babu, dedu, tetke...ujake...nikog na kugli zemaljskoj kome bi nedostajalo :((((

Eto, i ja sam sve isto pomislila.
Moja deca kada su bila mala, dobijali su pozive za vakcinaciju (nije bilo hoćeš - nećeš) i sistematske preglede. Nije bilo interneta, kompjutera, digitalizacije, e uprave i ičke materine, nego evidenciju vodila medicinska sestra u ambulanti koja je radila 3x nedeljno. Rukom pisala u svesku, i nikog nije preskočila.
Žalosno je što će ovo proći kao i sve prethodno, svako čudo za tri dana dosta, a trebalo bi da neko žestoko naebe, da zaglavi zatvor, pa da se dozovu pameti i rade svoj posao, a ne da idu na stranačke mitinge i primaju platu.
Po - pi - zde - la sam. Po - pizdela.

Moja deca kada su bila mala, dobijali su pozive za vakcinaciju (nije bilo hoćeš - nećeš) i sistematske preglede. Nije bilo interneta, kompjutera, digitalizacije, e uprave i ičke materine, nego evidenciju vodila medicinska sestra u ambulanti koja je radila 3x nedeljno. Rukom pisala u svesku, i nikog nije preskočila.
Žalosno je što će ovo proći kao i sve prethodno, svako čudo za tri dana dosta, a trebalo bi da neko žestoko naebe, da zaglavi zatvor, pa da se dozovu pameti i rade svoj posao, a ne da idu na stranačke mitinge i primaju platu.
ma meni to djeluje neka bas jeziva prica
ova zena sto je prijavila valjda nije majka djeteta, ali je zivjela s njima i izlazila iz stana?
sto nije prijavila odma???
i da jeste majka svejedno kaze clanak zadnji put izasla iz stana u januaru?
ok, ali prije je izlazila
sto nije otisla na policiju?

Nije to majka deteta. Majka deteta je u zatvoru, jer je ubila svoju majku.
Neki portali pišu da su roditelji odmah po rođenju bebe okarakterisani kao nepodobni, ali je beba ipak data ocu, jer je majka otišla na izdržavanje kazne.

Mi smo propustili termin za jednu revakcinu i niko nije zvao. Promijenili dom zdravlja u medjuvremenu, prebacili karton i nikom nista, ni taj dom zdravlja nije reagovao. Tek kada sam otisla po potvrdu za vrtic a nije bila njegov pedijatar tu, nego zamjena, zena odbila da da potvrdu nevakcinisanom djetetu.
Znaci, dijete mozes da provuces ispod radara bez problema.
Zanimljivo je da mozes da za lupetanje na protestu zavrsis u zatvoru, onaj novinar jos valjda lezi. Budes privodjen zbog piskaranja po mrezama ali je neophodan nalog u ovom slucaju i teske fizicke povrede kada je porodicno nasilje u pitanju, i pored prijava komsija.

Колико пута сретнете комшију који је пун комплимената а када теглите нешто тешко не сети се да помогне?
Колико пута смо прочитали да су неки људи трунули у стану а комшије реаговале тек када је мирис био неподношљив?
Колико пута се дешавало насиље и то није ничији проблем али се на комшиницу која мења партнере гуркају лактовима?
Колико пута се распреда о неком догађају не због суштине него ради трача :(

Колико пута сретнете комшију који је пун комплимената а када теглите нешто тешко не сети се да помогне?
Колико пута смо прочитали да су неки људи трунули у стану а комшије реаговале тек када је мирис био неподношљив?
Колико пута се дешавало насиље и то није ничији проблем али се на комшиницу која мења партнере гуркају лактовима?
Колико пута се распреда о неком догађају не због суштине него ради трача :(
uvijek se raspreda zbog traca
ali bas nikad nisam srela komsije da nesto tegle, a da nisam bar ponudila da pomognem
sto se mene tice u tome je poenta

Back