Rupa VII

Kod nas je teško uloviti bilo kojeg majstora, ali smo se svojski potrudili i dovukli jednog za klimu kod podstanara koji su nedavno iznajmili stan od nas.
U stanu ima klima, termo peć i uljani radijator. To je sve od opreme plus kuhinja.
Dakle njihov je nameštaj i znali su da ulaze u prazan stan.
Navodno klima ne duva toplo nego mlako.
Došao majstor i kaže da klima ima izlaz od 45 stepeni što je normalno.
Šta su očekivali... Da duva kao kalorifer? Ili da ugreju 50 m2 na 25 stepeni sa običnom klimom.

A kakva je situacija kada se radi mimo agencije i poslovnih objekata?
Жена код нас ради мимо агенције. Узима 650/ч. Долази једном недељно, договореним даном. Осталим има друге фирме. Мислим да је лакше радити пословне објекте од куће рецимо, мање је детаља. Наш простор је велик али скоро празан.

Жена код нас ради мимо агенције. Узима 650/ч. Долази једном недељно, договореним даном. Осталим има друге фирме. Мислим да је лакше радити пословне објекте од куће рецимо, мање је детаља. Наш простор је велик али скоро празан.
Ako se radi mimo agencije, onda mora da se racuna da sam platis doprinose. Da ovezbijedis dovoljno posla. Nije lako uopste.
Ali si sam i nemas razne kolege uvaljivace.
Mi smo na objektima uvijek imali vrijedne mrave i pored njih ispijace kafe koji sire abrove.

A kakva je situacija kada se radi mimo agencije i poslovnih objekata?

Tu možeš sebi drugačije da organizuješ vreme, ali nema odmora, nema radnog staža, osim ako ga sam sebi ne uplaćuješ. Nemaš ni socijalno.
Možeš da imaš i svaki dan posla, a može i da imaš samo jednom nedeljno.

Jeste veća plata, ali nije 100% sigurno.

Ako se radi mimo agencije, onda mora da se racuna da sam platis doprinose. Da ovezbijedis dovoljno posla. Nije lako uopste.
Mi smo na objektima uvijek imali vrijedne mrave i pored njih ispijace kafe koji sire abrove.
Нажалост увек има таквих. Док сам радила у једној издавачкој кући канцеларију сам делила са сином власника. Нисам могла очима да га гледам, плакало ми се док идем на посао. Он звера около а увек изјави ”урадили СМО”. Онда сам била у фазону- Хајде, мајке ти, иди до града на кафу, ја ћу обавити. (само да га не гледам)

I ne samo to, ako se razboliš nema ko da te menja, ovo ako radiš sam.
Mislim možda i uspeš da nađeš nekog ali je pitanje da li ćeš se moći vratiti, ovo je za poslovne prostore gde sam radiš.

Нажалост увек има таквих. Док сам радила у једној издавачкој кући канцеларију сам делила са сином власника. Нисам могла очима да га гледам, плакало ми се док идем на посао. Он звера около а увек изјави ”урадили СМО”. Онда сам била у фазону- Хајде, мајке ти, иди до града на кафу, ја ћу обавити. (само да га не гледам)
Ima bas vjestih ljudi u delegiranju posla.
Prije nekoliko dana dolazi koleginica koja je pred penzijom da me pita kako da se uradi nesto, ima djevojku na obuci. Ja sam dobra u tome, ali sam sada u drugom sektoru, ne bavim se vise time. I objasnim joj. Kaze ona, e, mozda bolje da te ukljucim u nas razgovor na teamsu, samo da cujes da li sam sve lepo prenela. Ok. Ukljuci me zena i kaze, ona ce ti to bolje objasniti, meni je sve jasno i uvali mi malu da joj ja objasnjavam a ona se iskljuci:lol:

Ima bas vjestih ljudi u delegiranju posla.
Prije nekoliko dana dolazi koleginica koja je pred penzijom da me pita kako da se uradi nesto, ima djevojku na obuci. Ja sam dobra u tome, ali sam sada u drugom sektoru, ne bavim se vise time. I objasnim joj. Kaze ona, e, mozda bolje da te ukljucim u nas razgovor na teamsu, samo da cujes da li sam sve lepo prenela. Ok. Ukljuci me zena i kaze, ona ce ti to bolje objasniti, meni je sve jasno i uvali mi malu da joj ja objasnjavam a ona se iskljuci:lol:
Никада нећу заборавити сцену.
Отишли ми на село да мало средимо кућу. Сестре, теча и ја чистимо, износимо вишак, бацамо, прашина нам у носу...
Тетка седи испод лозе, чита књигу и пије вино.
Зове бака да пита шта радимо, а тетка сва битна:”Ево, радимо.”
:rotf:
Ми се погледали и наставили, нема ту помоћи.

I ne samo to, ako se razboliš nema ko da te menja, ovo ako radiš sam.
Mislim možda i uspeš da nađeš nekog ali je pitanje da li ćeš se moći vratiti, ovo je za poslovne prostore gde sam radiš.
Ja sam trazila zenu da mi ocisti stan pred useljenje. Ja sam bila pokupila krupno sve, ali mi je trebalo sitnu prasinu da pokupi, da sve prepere. Znaci ono najgore. Bila sama sa malim, nisam mogla da ga vodim tada sa sobom.
I uopste nisam mogla da nadjem nekoga ko je slobodan. Nadjem preko muzevog kolege. Ispostavi se da zena masi ljudi iz firme odrzava stanove, da li jednom nedjeljno ili u dve nedjelje. Samo ide preporuka od kolege do kolege.

Ja sam trazila zenu da mi ocisti stan pred useljenje. Ja sam bila pokupila krupno sve, ali mi je trebalo sitnu prasinu da pokupi, da sve prepere. Znaci ono najgore. Bila sama sa malim, nisam mogla da ga vodim tada sa sobom.
I uopste nisam mogla da nadjem nekoga ko je slobodan. Nadjem preko muzevog kolege. Ispostavi se da zena masi ljudi iz firme odrzava stanove, da li jednom nedjeljno ili u dve nedjelje. Samo ide preporuka od kolege do kolege.
Углавном тако, оне које раде некој фирми додатно раде и по кућама запослених.

Никада нећу заборавити сцену.
Отишли ми на село да мало средимо кућу. Сестре, теча и ја чистимо, износимо вишак, бацамо, прашина нам у носу...
Тетка седи испод лозе, чита књигу и пије вино.
Зове бака да пита шта радимо, а тетка сва битна:”Ево, радимо.”
:rotf:
Ми се погледали и наставили, нема ту помоћи.
Ona kao Radosav iz Djekne, sokoli vas:lol:

Сад је бзвз поређење, али јааако добро зарађују оне које помажу болеснима, да промене пелену, катетер и то... Нажалост, окусих то искуство. 2000 је долазак, а долазе 2х дневно у исту кућу. Нека имају 5 таквих случајева то је 20.000 на дан. Мада ту треба имати и снагу, и помало знања, и емпатију, а и стомак. Није лако.

Back