Rupa VII

Stvarno mi više dođe da dam otkaz i oteram sve u tri lepe.
Ne mogu ni ko čovek da se odmorim.
Više mi je svega zaista dosta.
Na kraju će ispasti da jedini slobodan dan imam tek sledećeg petka.
Nemoj da daješ otkaz ali traži nešto da predješ u drugu firmu. Do tad, kad si na odmoru i zovu te kaži da nisi u N. S.
Moraš naučiti reći ne. To je prva stvar koju treba znati da bi opstao u kolektivu a da ne bi radio i ono šta ne treba i kad ne treba.

Сад је бзвз поређење, али јааако добро зарађују оне које помажу болеснима, да промене пелену, катетер и то... Нажалост, окусих то искуство. 2000 је долазак, а долазе 2х дневно у исту кућу. Нека имају 5 таквих случајева то је 20.000 на дан. Мада ту треба имати и снагу, и помало знања, и емпатију, а и стомак. Није лако.
To je uzasan posao.
Kad je baka preminula, nije bilo opcije da dodje palijativna nega, mama se presila u drugi grad i bila sa njom. Uopste nije bila rada da joj tetka, njena kcerka, pomaze.
Isto deda, mamin tata. Njega je njegovao ujakov sin. Sve uz osmjeh i jedino njega pustao da mu pridje. Gdje starog crnogorca neko da kupa. Unuku nije branio.
A mojoj svekrvi su dolazile zene. I sve ih je rastjerala dok nije dosla poslednja koju je nekako prihvatila. To je mnogo tezak posao. Svaka cast tim zenama.

To je uzasan posao.
Kad je baka preminula, nije bilo opcije da dodje palijativna nega, mama se presila u drugi grad i bila sa njom. Uopste nije bila rada da joj tetka, njena kcerka, pomaze.
Isto deda, mamin tata. Njega je njegovao ujakov sin. Sve uz osmjeh i jedino njega pustao da mu pridje. Gdje starog crnogorca neko da kupa. Unuku nije branio.
A mojoj svekrvi su dolazile zene. I sve ih je rastjerala dok nije dosla poslednja koju je nekako prihvatila. To je mnogo tezak posao. Svaka cast tim zenama.
Јесте, јако је тешко, поготово са свесним људима који могу бити и непријатни у тој својој болести.
Нама су долазиле за маму. И ја сам била стално тамо, спавала тамо, али сам морала и на посао. Сину тада још није почео факултет па је он био све време са њом док сам ја на послу, хранио је на шприц и помагао овим женама. Некако ми је било скаредно да сам са 19 година мења баби пелену, хајде да је деда. Мада, када је мука, све мораш, ко те пита.

Јесте, јако је тешко, поготово са свесним људима који могу бити и непријатни у тој својој болести.
Нама су долазиле за маму. И ја сам била стално тамо, спавала тамо, али сам морала и на посао. Сину тада још није почео факултет па је он био све време са њом док сам ја на послу, хранио је на шприц и помагао овим женама. Некако ми је било скаредно да сам са 19 година мења баби пелену, хајде да је деда. Мада, када је мука, све мораш, ко те пита.
Kad je moj otac bio na kraju to mi je bio najveći problem. Kako ga okupati i presvući. Brat je bio slab i bolestan i nije mogao. Nikad neću dovoljno moći zahvaliti sinovima od tetke i od strica koji su došli da nam pomognu. Nije dugo trajalo ali i dan da je bilo ja ne bih mogla.

Kad je moj otac bio na kraju to mi je bio najveći problem. Kako ga okupati i presvući. Brat je bio slab i bolestan i nije mogao. Nikad neću dovoljno moći zahvaliti sinovima od tetke i od strica koji su došli da nam pomognu. Nije dugo trajalo ali i dan da je bilo ja ne bih mogla.
Немамо технику ни рутину. Они су се испраксали.
Ја сам добила ишијас, и мени је био напор. Не знаш онда да ли да се смејеш или да плачеш.

А тетка је баку сама. Када је бака имала тзв ковид или шта год то било и упалу оба плућна крила. Дехидрирала, изгубила снагу и никога није препознавала. Нисмо је дали у болницу, знали смо да се не би вратила. Једва би дочекали још један број. И месец дана је она њу тетошила као бебу. И лечила на наш начин :mrgreen: Бака јача него икада. Тетки свака част за то. Били смо сви ту, али је она највише повукла.

Углавном тако, оне које раде некој фирми додатно раде и по кућама запослених.

Izbegavam to.
Tu varijantu samo ako nisam u toj firmi.
A i bilo bi mi previše.

Сад је бзвз поређење, али јааако добро зарађују оне које помажу болеснима, да промене пелену, катетер и то... Нажалост, окусих то искуство. 2000 је долазак, а долазе 2х дневно у исту кућу. Нека имају 5 таквих случајева то је 20.000 на дан. Мада ту треба имати и снагу, и помало знања, и емпатију, а и стомак. Није лако.
To nije posao za svakog
Ne bih mogla, previše sam osetljiva.
Nemoj da daješ otkaz ali traži nešto da predješ u drugu firmu. Do tad, kad si na odmoru i zovu te kaži da nisi u N. S.
Moraš naučiti reći ne. To je prva stvar koju treba znati da bi opstao u kolektivu a da ne bi radio i ono šta ne treba i kad ne treba.

Ma, kod nas su druge situacije i nekad je zaista nemoguće reći ne.

Ima nas malo i sve smo već raspoređene po objektima i pojedine ulećemo jedne drugima kad god možemo.
Problem su nove radnice koje počnu i brzo napuste, tad mi ostale budemo istumbane....

Jednon koleginici je muž umro iznenada, ona se neće ni vraćati više.
Ova druga sinoć dobila temperaturu.

I ovakva situacija je i u drugim agencijama.

Biću dobro, samo me sustigao umor.
Hvala vam što ste me saslušale (pročitale).

Izbegavam to.
Tu varijantu samo ako nisam u toj firmi.
A i bilo bi mi previše.

To nije posao za svakog
Ne bih mogla, previše sam osetljiva.

Ma, kod nas su druge situacije i nekad je zaista nemoguće reći ne.

Ima nas malo i sve smo već raspoređene po objektima i pojedine ulećemo jedne drugima kad god možemo.
Problem su nove radnice koje počnu i brzo napuste, tad mi ostale budemo istumbane....

Jednon koleginici je muž umro iznenada, ona se neće ni vraćati više.
Ova druga sinoć dobila temperaturu.

I ovakva situacija je i u drugim agencijama.

Biću dobro, samo me sustigao umor.
Hvala vam što ste me saslušale (pročitale).
Nisi ti kriva što vas je malo! To nije tvoj problem.

Puca mi glava... 3 sata čekanja na onkologiji razboli i najzdravijeg.
Neka rutinska kontrola štićenice, osobe sa posebnim potrebama koja živi u našem domaćinstvu, ali baš stresno.
Još da pregrmim i mamografiju sa njom pa još jedno čekanje na onkologiji.
Oni svima zakažu u 10 pa onda ko je došao čeka dok ne stigne na red.
Sto puta sam pomislila na @Affro* da li i u Bg to tako funkcioniše ili se termini poštuju?

Nisi ti kriva što vas je malo! To nije tvoj problem.

To je tačno.
Šefica je preuzela neke druge objekte od nekih drugih koleginica.
I to jeste ono što najviše iritira.
Mogu ja da kažem ne, ali se onda setim svih onih situacija kad je šefica meni uskakala i nameštala mi objekte tako da mogu sve da uklopim.
I ne ja nisam izuzetak, tako se odnosi prema svima, ali joj ne uzvraćaju svi na isti način.

Neka rutinska kontrola štićenice, osobe sa posebnim potrebama koja živi u našem domaćinstvu, ali baš stresno.
Sto puta sam pomislila na @Affro* da li i u Bg to tako funkcioniše ili se termini poštuju?
To u Subotici ili Novom Sadu?
U NS na poliklinici skoro svima se zakazuje u 10h,bez obzira koji je specijalista u pitanju.
Za Kamenicu, srećom nzm.

Subotica... Znači i u Ns... To je meni tako bez trunke poštovanja prema bolesnim ljudima, pogotovo te vrste, i onda su nervozni jer im je "gužva" umesto da rasporede pacijente.
Ovo pišem za polikliniku, za onkološke, nemam iskustva.
Moguće da i zavisi kod kojeg specijaliste ideš.
U NS počinju preglede u 10h jer pre toga dr. idu u vizite gde su pacijenti na odeljenju.

Isto se tako zakazuje, zato žene dodju u 6-7h ujutro da budu medju prvima. Sve je to strasno i teško, a onda nekako naviknes i guras sta te je zapalo.

Meni je to bilo najteže.
Menjati tati pelene, kupati ga, presvlačiti...
Vremenom sam bila navikla
A jeste bilo teško u početku dok je bio kolko-tolko svestan.

Meni je to bilo najteže.
Menjati tati pelene, kupati ga, presvlačiti...
Vremenom sam bila navikla
A jeste bilo teško u početku dok je bio kolko-tolko svestan.
Док су свесни осећају стид. Иако нема потребе, осећају. И то је најболније.
Мени стално одзвања мамина реченица: "Стално си се нешто мучила и сада када може да ти буде лепо ја сам ти ово приредила."
И објасни ти сада њој да није терет, да је твоја, да је то нормално... када се она тако осећа.

Док су свесни осећају стид. Иако нема потребе, осећају. И то је најболније.
Мени стално одзвања мамина реченица: "Стално си се нешто мучила и сада када може да ти буде лепо ја сам ти ово приредила."
И објасни ти сада њој да није терет, да је твоја, да је то нормално... када се она тако осећа.
Tati bila rekla ti si meni menjao pelene
Njegov odgovor Ali ja nisam beba, tata sam ti...
Kasnije nije ni znao, mislio je da sam neka od svih onih žena što su dolazile, a to sve bila ja.
Nekad nije od mene ni hteo da jede, tad ga malena hranila par puta, imala je 3ipo godine. Nije hteo od nepoznate osobe da jede samo od ćerke.
Njoj bilo zanimljivo, a meni
Bilo je pomalo i smešno kako ga je ona onako nespretno pokušavala nahraniti i onako sa sve ide avion.....
Pred kraj jedva je i sa špricem gutao...
Prošlo je
Ćerka skoro i da ne pamti
Jedino što svima priča kako je deda vodio na sladoled i držao za ruku.....

Ja sam trazila zenu da mi ocisti stan pred useljenje. Ja sam bila pokupila krupno sve, ali mi je trebalo sitnu prasinu da pokupi, da sve prepere. Znaci ono najgore. Bila sama sa malim, nisam mogla da ga vodim tada sa sobom.
I uopste nisam mogla da nadjem nekoga ko je slobodan. Nadjem preko muzevog kolege. Ispostavi se da zena masi ljudi iz firme odrzava stanove, da li jednom nedjeljno ili u dve nedjelje. Samo ide preporuka od kolege do kolege.
tako je i kod nas
obe te zene su divne i rasporedi su im prepuni

Otišli jedni divljaci došli drugi :evil:
Niko ne zna šta je kultura stanovanja i nikog nije briga da li koga uznemirava. Svi polaže od toga da su platili stan i da mogu onda da rade sta hoce i kad hoće, e pa nece biti.
Ovaj pritom misli ako je pilot da je mnogo bitna faca pa da ćemo svi da mu puvamo u guzicu ako je on pilot. Bas sam pala u nesvest od oduševljenja, debil nekulturni.

Otišli jedni divljaci došli drugi :evil:
Niko ne zna šta je kultura stanovanja i nikog nije briga da li koga uznemirava. Svi polaže od toga da su platili stan i da mogu onda da rade sta hoce i kad hoće, e pa nece biti.
Ovaj pritom misli ako je pilot da je mnogo bitna faca pa da ćemo svi da mu puvamo u guzicu ako je on pilot. Bas sam pala u nesvest od oduševljenja, debil nekulturni.
da to nije ovaj sto je iz naseg ulaza odselio jer se posvadjao sa svima 😂

1667832646508.png

Back