Rupa VII

ma ovi su bili mirni dvije godine skoro
i sad su mirni
ovo je bilo onako mnogo fino...samo sto ja
vec znam njima nacin operisanja
sad im se opet prestat javljat u prolazu i cao
bukvalno ih covjek ne smije ni milimetra pustiti

Da, sa nekima je najbolje na distanci.
Ustvari to nije ni distanca, već potpuno ignorisanje te osobe, kao da nije prisutna.

Srećom nismo na istom spratu.

Fora je da, nakon razgovora ili razgovora, se javljaju onda cvrkuću. Meni mnogo smešno.
: ) Ili skroz distanca.
To su dosadni ljudi, nemaju preča posla....
ma skroz
ja sam vise puta pokusavala dovesti tu komunikaciju u normalu
i nema teorije
oni nemaju zivot neki, soliraju, u penziji su
prilicno su primitivni
tako da njih ovo hrani
ja i nisam neka hranilica
cao zdravo 😆

Oni migranti koji su ilegalno u Subotici se hrane po radnjama, organizovano, evo juče u lidlu, na primer nabavka... I tako par puta na dan

Prilozi

• IMG-8362b92c7614c0861fa56ea088f8a4ed-V.jpg
    IMG-8362b92c7614c0861fa56ea088f8a4ed-V.jpg
    244,6 KB · Pregleda: 70
Tačno, ali uglavnom budu i jedna kolica alkohola, energetskih pića i cigara. Meso kradu po kućama, ovce uglavnom, a reče mi brat da su u italiji u kampu plovili lokalne labudove sa jezera i pekli ih na roštilju.

Da li će i njih da popišu u predstojećem popisu stanovništva? Naravno da neće, a žive ( kupuju hranu, stanuju, putuju, koriste zdravstvene usluge...) u istoj državi.

Што се тиче података о лицима, чланом 6. Закона о попису становништва, домаћинства и станова 2022. године („Сл. Гласник РС“, бр. 9/2020 и 35/2021), прописано је да се у попису прикупљају следећи подаци о лицима: име, презиме, име једног од родитеља, пол, датум рођења, једнинствени матични број грађана, евиденцијски број странаца, адреса становања, држављанство, место рођења, место из којег се лице досеилило, датум и разлог досељења, период боравка у иностранству, назив државе и разлог досељења/повратка у Републику Србију, брачни статус, да ли лице живи у ванбрачној заједници, број живорођене деце и године њиховог рођења, национална припадност, матерњи језик, вероисповест, највише стечено образовање, похађање школе, место школовања, начин путовања у школу, писменост, економска активност, занимање, делатност, статус запосленог лица, место рада, начин путовања на посао и функционална способност лица за обнављање свакодневних активности.

Уколико неко лице не буде пописано примениће се став 2. истог члана те ће се пописати и одсутни чланови домаћинства и то са следећим подацима: разлог и дужина одсуства, место боравка и учесталост враћања у место сталног становања, док се о лицима која су привремено присутна у месту пописа прикупљају следећи разлози: разлог и дужина присуства, место сталног становања и учесталост враћања у место сталног становања.

Pa moraju jesti.
Kljucna rec je "ilegalno". U tudjoj zemlji, bez ikakvih dokumenata, a slobodno se setkaju...
Valjda zakon treba da je isti za sve.
Sve je i otislo u Honduras, kako su dvostruki arsini popularni, sve pod krinkom demokratije i sloboda...
Na stranu odakle im novac za ove nabavke...
Ja se secam rata i svega, redova za humanitarnu, x papira da istu dobijes, iako si prakticno u svojoj zemlji, i muka mi je kad se ovakvi opravdavaju.
Legalno, ok, odakle god ljudi dosli-dobro dosli, ali neki red mora da postoji-za sve...

Ne mislim da treba neko da bude sretan što su tu gdje jesu, ali da jedu moraju.
Niko ne kaže da oni treba da umru od gladi. Nego se ukazuje na nenormalnost situacije, sudeći po količini hleba njih je jako puno, tu su negde, u okolini.To je problem, a ne da i oni moraju da se hrane da bi preživeli.

Ljudi koji su na odsluženju zatvorske kazne zbog kršenja zakona isto jedu, ali ne idu sami u samouslugu da je kupuju. Ovi migranti su na slobodi, slobodno se kreću među stanovništvom. A čak im se ni ime ne zna, kamoli šta drugo.

Niko ne kaže da oni treba da umru od gladi. Nego se ukazuje na nenormalnost situacije, sudeći po količini hleba njih je jako puno, tu su negde, u okolini.To je problem, a ne da i oni moraju da se hrane da bi preživeli.

Ljudi koji su na odsluženju zatvorske kazne zbog kršenja zakona isto jedu, ali ne idu sami u samouslugu da je kupuju. Ovi migranti su na slobodi, slobodno se kreću među stanovništvom. A čak im se ni ime ne zna, kamoli šta drugo.
Nisu oni sami sebe pustili u zemlju. Bijes i ljutnja treba da se usmjeri na pravu adresu.
Nije ni meni prijatno kad ih sretnem tako grupisane, ali sam svjesna da nije do njih.
Neko ih pušta. Taj neko je "naš".
Vjerujem da on za to naplati da kupuje mnogo više od kolica punih hljeba i rakije.

Nisu oni sami sebe pustili u zemlju. Bijes i ljutnja treba da se usmjeri na pravu adresu.
Nije ni meni prijatno kad ih sretnem tako grupisane, ali sam svjesna da nije do njih.
Neko ih pušta. Taj neko je "naš".
Vjerujem da on za to naplati da kupuje mnogo više od kolica punih hljeba i rakije.
Ukazati na štetne pojave u društvu nije "bes i ljutnja", može isto tako biti i nezadovoljstvo, osećaj prevarenosti, ugroženosti, straha...a adresa, pa sigurno nije upućeno tim migrantima, nego ljudima na forumu.

A odmah ste skočili, pa ljudi moraju da jedu!
Nije niko ni rekao, neka umru od gladi!
Nego je samo pokazano, vidite koliko ih je među nama!

To je stvarnost, ovde se tako živi. Sa njima.
U prodavnicama, na ulici, na njivama, salašima, po dvorištima...
A tu su nelegalno, slobodno kršeći zakone koje mi moramo da poštujemo.

Ukazati na štetne pojave u društvu nije "bes i ljutnja", može isto tako biti i nezadovoljstvo, osećaj prevarenosti, ugroženosti, straha...a adresa, pa sigurno nije upućeno tim migrantima, nego ljudima na forumu.

A odmah ste skočili, pa ljudi moraju da jedu!
Nije niko ni rekao, neka umru od gladi!
Nego je samo pokazano, vidite koliko ih je među nama!

To je stvarnost, ovde se tako živi. Sa njima.
U prodavnicama, na ulici, na njivama, salašima, po dvorištima...
A tu su nelegalno, slobodno kršeći zakone koje mi moramo da poštujemo.
Gdje vidiš skakanje? Napad?

Gdje vidiš skakanje? Napad?
Screenshot_20220923.jpg

Prva reakcija je bila šta? "Pa moraju jesti. "

Nisi pitala, pa da li vam prave neke probleme, gde su smešteni, ili nešto slično. A to bi bilo logično, žena je na temi rupa postavila fotografiju, i rekla da više puta dnevno dolaze po toliku količinu hrane. Znači da ukazuje na veliki broj njih koji se sami hrane, oni nisu smešteni u izbegličkim kampovima, nego negde gde ne bi smeli da budu. U šumama, napuštenim objektima, na njivama, u praznim kućama...

Mi smo Srbi većina i živimo u Srbiji i nije da ne znamo. Znak uzvika. Te će neko da nas imformiše iz EU džamahijira...
Onaj što su ga mrtvog našli na
Terazijskom platou, Aj me demantuje nekom vešću da nije migrant. Hvala unapred i ako vas mrzi...pobili se međusobno na 5 metara od htl Moskva.
Demantuje slobodno.
Drago bi mi bilo da nisam u pravu.

Mi smo Srbi većina i živimo u Srbiji i nije da ne znamo. Znak uzvika. Te će neko da nas imformiše iz EU džamahijira...
Terazijskom platou, Aj me demantuje nekom vešću da nije migrant. Hvala unapred i ako vas mrzi...pobili se međusobno na 5 metara od htl Moskva.
Pa i Marge živi u toj istoj Srbiji, i to u pograničnoj zoni, bolje zna od tebe koliko ih ima tamo. Ili možda tvrdiš da ti to iz Beograda bolje vidiš od nje ?

Demantuje slobodno.
Drago bi mi bilo da nisam u pravu.
Jedina informacija ovde je bio post da fotografijom. Ostalo su sve bili komentari vezani za to.

Da li će i njih da popišu u predstojećem popisu stanovništva? Naravno da neće, a žive ( kupuju hranu, stanuju, putuju, koriste zdravstvene usluge...) u istoj državi.
Hoće ove što su ih upisali u škole, odn.njihove roditelje,...vrv...

Pronađen mrtav muškarac u parku kod Moskve. Ko je to?
8 godina tu čuće, vasceli dan i noć...što bi rekao moj komša "a gde kenjaju ovi ljudi?"

Шта је са онима из старачког дома у БГ, што су пресретали девојчице по улици и махали полним органима са тераса женама около? Када су се очеви, мужеви, браћа окупили а полиција њих бранила. Зна ли се исход?

Pogledajte prilog 1226402
Prva reakcija je bila šta? "Pa moraju jesti. "

Nisi pitala, pa da li vam prave neke probleme, gde su smešteni, ili nešto slično. A to bi bilo logično, žena je na temi rupa postavila fotografiju, i rekla da više puta dnevno dolaze po toliku količinu hrane. Znači da ukazuje na veliki broj njih koji se sami hrane, oni nisu smešteni u izbegličkim kampovima, nego negde gde ne bi smeli da budu. U šumama, napuštenim objektima, na njivama, u praznim kućama...
Kako ti se da da stalno tražiš svadju? Ispada da sam ja za to da se nasele još više. Samo kažem da svako ukazivanje na njih ne rješava ništa, treba ukazati na onog ko ih pušta da budu tu. Problem odatle treba da se rješava a ne od njihove kupovine. Moliti Boga da imaju za šta da kupe da jedu, jer šta kad im para nestane?

Kako ti se da da stalno tražiš svadju? Ispada da sam ja za to da se nasele još više. Samo kažem da svako ukazivanje na njih ne rješava ništa, treba ukazati na onog ko ih pušta da budu tu. Problem odatle treba da se rješava a ne od njihove kupovine. Moliti Boga da imaju za šta da kupe da jedu, jer šta kad im para nestane?
Prvo si rekla da moraju da jedu.
Ostalo si pisala kao reakciju na komentare.
Kako ti se da da stalno tražiš svadju
Ne tražim svađu, samo mi nije jasno kako se čudiš i braniš da nisi reagovala kako u stvari jesi. Držim se činjenica. A ti to nazivaš svađom.:roll:

Pisala je i o tome, kradu ljudima po kućama, uglavnom ovce. Sad si se kao ti setila da može da im bude i gore od ove kupovine u prodavnici. Šta ima da se žali na to..:roll:

ukazivanje na njih ne rješava ništa,
Mnogo pomaze onima koji ne znaju da su tu (treba na primer da odu u to mesto) zato sto se u drugim delovima nase zemlje o tome ne zna nista.
treba ukazati na onog ko ih pušta da budu tu.
Ukazi ne zovi druge vec uradi to ti ako vec zelis cemu zvanje drugih da urade ono sto ti mozes ako smatras da treba.
Problem odatle treba da se rješava
Resavaj ga ako zelis ko ti brani(niti ti ko brani niti te ko tera ako imas volju to je tvoja stvar).

Ako neces pusti da vidimo ovo kada vec znamo da se nigde nista u javnosti ne sme ni spomenuti o njima kao da ih nema ne postoje u nasoj zemlji.Mnogi misle da je to gotova prica da su otisli zato sto se ne spominju nigde .Ovde nije stvar u resavanju vec tome da se zna kako su tu zato sto se smatraju otislim.

Poslednja izmena:
Шта је са онима из старачког дома у БГ, што су пресретали девојчице по улици и махали полним органима са тераса женама около? Када су се очеви, мужеви, браћа окупили а полиција њих бранила. Зна ли се исход?
Мислим да је било нерешено :think:

Back