Rupa VII

Njega ne zanima politika / "nije bitno kako se glasa vec ko broji"
nema gde da se izadje /da ima izasli bi / sta da rade oni jadni nesrecni bez ikoga u inostranstvu koji moraju da budu ovde / nemaju para da se ode nema nikog tamo dosta je price o belom roblju kad odes otmu ti pasos nema te.
Snadju se. Kad je muka moraš da grabiš i da se snadješ.

Zbog čega da odu, zbog školovanja da, al zbog seljačina/lopova iz Grocke i Mladenovca, Sopota i Surčina, a i tamo je pitanje da li su dobili, sigurno ne.
U Nišu, BG, NS, za KG se još ne zna, tu smo dobili...
Što,.mene nije mrzelo da, kao građanin, čekam da prijavim nepravilnosti.

mislis da su vani otisli samo oni koji su nekog imali?
varas se.
Ti su rodjeni preko / tako dobili drzavljanstvo / njima je lako njih ne racunam / nisu obicne osobe vec privilegovani koji uvek imaju gde da odu.

Znas da mnogi nemaju ni da odu u prodavnicu kupe hranu / ni da popiju pice / luksuz je za one koji imaju da se odmaraju u hotelima u nasoj zemlji / izlazak iz zemlje u drugu da se negde radi ozbiljno je mnogo para.

Sta ko ne moze da ode?

Poslednja izmena:
Zbog čega da odu, zbog školovanja da, al zbog seljačina/lopova iz Grocke i Mladenovca, Sopota i Surčina, a i tamo je pitanje da li su dobili, sigurno ne.
U Nišu, BG, NS, za KG se još ne zna, tu smo dobili...
Što,.mene nije mrzelo da, kao građanin, čekam da prijavim nepravilnosti.
zato sto je npr sve teze raditi odredjenim bransama
zato sto su nameti nerealni
zato sto su cijene nekretnina sve sumanutije i gomila ljudi ce zaraditi za ucesce nikada
zato sto je obrazovanje na samrti
zato sto kultura i umjetnost vise ne postoje
zato sto ovi i da sjasu bukvalno nema ko da uzjase, a da ne padne na glavu momentalno...i to je najgore od svega
ta spoznaja da nema dalje :(
mada, mozda mi je samo takav dan...mislim, ja zivim u it vakumu, slabo izazim pa mi je uglavnom skoro pa super :(

mislim da ce vani otici ko god moze
imao, nemao..jer ovom ludilu kod nas nema kraja
moji su mogli..pa su ipak ostali . kao ti, zive u svom vaukumu i njima je super. sto bi isli u pm da ih tretiraju ko gradjane drugog reda kad ima lepse da im to rade njihoviz:lol:
salim se, ali nece da odu. ovo je njihova zemlja.

Kako preziveti u ovoj zemlji kada te ni ne gledaju bez clanske karte / kada to treba cak za posao prodavacice na benzinskoj pumpi?
ima mnogo privatnih firmi u kojima se ne traze clanske karte

То је оно што дрвим, да зависи од малог човека. Не могу уцењивати, варати... ако им мали човек не дозволи. Проблем су мале, продане душе, проблем су саучесници ”великих”. Проблем су људи који због тренутног бенефита направе подлогу за даље малверзације. И нема оправдања за то. Ни глад, ни немаштина, ни претња губитком посла... До тога не може доћи ако смо сложни. А нисмо јер има издајица, а они иду линијом мањег отпора.
Problem je sto svako ko bi da menja ovo sve zavrsi bez igde ikoga bez pomoci moze samo da kune sebe sto je naseo na ovakvu pricu.

Zato sto se ovakvi sklone kada advokatu takvog treba dati pare / primiti ga da zivi sa njima kada mu drzava uzme sta je njegovo / niko ne sme da ga zaposli zato sto je obelezen kao nepozeljan.
Njegovi najblizi su isto obelezeni (majka otac sin cerka zena sa kim zivi vec) njima nema posla zato sto je on resio da poslusa ovakvu pricu.
Ovakvi ih ne prime da zivi kod njih sa njima zato sto je poslusao njihovu pricu vec samo nestanu zakljucaju vrata blokiraju svuda.

Nema opravdanja da se neko gurne u tu pricu posle mu ti koji su ga/ je sa porodicom gurnuli u pricu okrenu ledja.

Poslednja izmena:
moji su mogli..pa su ipak ostali . kao ti, zive u svom vaukumu i njima je super. sto bi isli u pm da ih tretiraju ko gradjane drugog reda kad ima lepse da im to rade njihoviz:lol:

pa da, al fora je sto ti se svijet srushi cim izadjes iz vakuma i baloncic postaje sve manji

Problem je sto svako ko bi da menja ovo sve zavrsi bez igde ikoga bez pomoci moze samo da kune sebe sto je naseo na ovakvu pricu.

Zato sto se ovakvi sklone kada takvom treba dati pare za advokata / primiti ga da zivi sa njima kada mu drzava uzme sta je njegovo / niko ne sme da ga zaposli zato sto je obelezen kao nepozeljan.
Njegovi najblizi su isto obelezeni (majka otac sin cerka zena sa kim zivi vec) njima nema posla zato sto je on resio da poslusa ovakvu pricu.
Ovakvi ih ne prime da zivi kod njih sa njima zato sto je poslusao njihovu pricu vec samo nestanu zakljucaju vrata blokiraju svuda.
Не, проблем је што је већини важнија тренутна удобност од сутрашњице. Да данас поједем, будем колико- толико миран а о осталом ћу мислити сутра, и тако од сутра до сутра прође живот у тренутној ситости. Тако као што пишеш страда један човек, или шака њих који би да се боре за све. Али ако већина иступи све је на њиховој страни, ови немају куд. Али неће да иступи, сви чекамо да се други изборе за нас. Још исмевамо оне који нешто покушају :(

Не, проблем је што је већини важнија тренутна удобност од сутрашњице. Да данас поједем, будем колико- толико миран а о осталом ћу мислити сутра, и тако од сутра до сутра прође живот у тренутној ситости. Тако као што пишеш страда један човек, или шака њих који би да се боре за све. Али ако већина иступи све је на њиховој страни, ови немају куд. Али неће да иступи, сви чекамо да се други изборе за нас. Још исмевамо оне који нешто покушају :(
ali tako ljudska vrsta funkcionira
cak su i revolucije momenat kad masa procijeni da je to sigurnije nego da prosto prespavaju 😆

pa da, al fora je sto ti se svijet srushi cim izadjes iz vakuma i baloncic postaje sve manji
u pravu si-meni je juce bio bash lep dan, dok ne pogledah vesti u 10 uvece.

meni je drago sto ti imash neki entuzijazam, ali mi smo svasta pokusavali, i proplivali..
ucestvovali u ratu, braneci rodnu grudu-prodali nas
demonstrirali danima, grudima na kordone..kad su " nasi" dosli, bili gori od onih prvih
dok se cestit svet bori-za sta god, svasta se srodi u mutnoj vodi..pa posle ti nemas deci da das leba, a novopeceni milioneri donose zakone i kroje kapu.
previse su nas puta zaebali
naravno, tom logikom mozemo svi leci i umreti, ali na kraju ti je isto..posten covek naebe sta god da radi.

pa to je
ili dok ne odes na roditeljski
ili dok ne pogledas oko sebe
jao roditeljskiz:cry:
misim da sam pisala o tome..
mism da je moj sin jedeno od dvoej dece u razredu koje nije uzimalo privatne casove. koje je pralo svoje sudove. koje se ponasalo pristojno.
uvek mi je bilo nekako strasno kad me komsije zaustave da ga hvale jer ume da kaze dobar dan.
e ***** te zivote pa zar je to neko postignuce...:(

Не, проблем је што је већини важнија тренутна удобност од сутрашњице.
Ne postoji sutra / "ugasili su svetlo" odavno...
Да данас поједем, будем колико- толико миран а о осталом ћу мислити сутра, и тако од сутра до сутра прође живот у тренутној ситости.
...ne postoji sutra u ovoj zemlji postoji danas...
Тако као што пишеш страда један човек, или шака њих који би да се боре за све.
...naivni koji smatraju da ce ih zastititi oni sto ih guraju u to da dignu glas...
Али ако већина иступи све је на њиховој страни, ови немају куд.
... videli smo na primeru onog u fabrici kako prodjes kada istupis / izvoli promeni to ako mozes izvedi cudo da svi budu za tog ko istupi...
Али неће да иступи, сви чекамо да се други изборе за нас.

...istupi da vidis kako ces da prodjes...
Још исмевамо оне који нешто покушају :(
...pokusaj da vidis sta znaci glad nemati posao nemati grejanje kad ti uzmu sve zato sto si se usudila / ne nego su ti naivni te je mnogima zao zbog toga sto su naseli na pricu . . .

jao roditeljskiz:cry:
misim da sam pisala o tome..
mism da je moj sin jedeno od dvoej dece u razredu koje nije uzimalo privatne casove. koje je pralo svoje sudove. koje se ponasalo pristojno.
uvek mi je bilo nekako strasno kad me komsije zaustave da ga hvale jer ume da kaze dobar dan.
e ***** te zivote pa zar je to neko postignuce...:(
Ти си се нормално поставила, васпитала га и оспособила за живот. Не да би га ико хвалио него због њега.
Тужно је што се третира као чудо оно што би требало да се подразумева.

Ти си се нормално поставила, васпитала га и оспособила за живот. Не да би га ико хвалио него због њега.
Тужно је што се третира као чудо оно што би требало да се подразумева.
tako je, trebalo bi da se podrazumeva. nazalost, nista se ne podrazumeva vise.

Има и даље родитеља који усмеравају децу, некад и стегну срце за њихово добро, држе правац. Има дивне деце и младих људи, заиста.
А има и оних који се шире у сопственој бахатости и после чешу по глави. И све би то било ОК да други због њих не испаштају.

meni je drago sto ti imash neki entuzijazam,
Isto / neka se organizuje sa jos onih koji ga imaju da uspe to o cemu pise / malopre sam jela ukljucen tv objasnjava covek da je jedna osoba kojoj su preci bili ustase dovela do zla voditelj skace kako to "nema veze" "ako je njegov deda ubio turcina ne znaci da je on ubica" / preselo mi je / duh komunizma.

ali mi smo svasta pokusavali, i proplivali..
ucestvovali u ratu, braneci rodnu grudu-prodali nas
demonstrirali danima, grudima na kordone..kad su " nasi" dosli, bili gori od onih prvih
dok se cestit svet bori-za sta god, svasta se srodi u mutnoj vodi..pa posle ti nemas deci da das leba, a novopeceni milioneri donose zakone i kroje kapu.
Srecom nista od toga /da su nas prodali jesu/ srpske kuce su ruinirane / grobnica tu vise nema / srbi su presli u hrvate postali gori od hrvata da bi bili prihvaceni / nemam nikog sa te strane nemam nista od toga sto znam sta je bilo.Zao mi je sto su naivno verovali hrvatima hrvatskoj zao mi je sto su sebe tako unistili zao mi je.
previse su nas puta zaebali
:tick:
naravno, tom logikom mozemo svi leci i umreti, ali na kraju ti je isto..posten covek naebe sta god da radi.
:tick:

Мислим да сам већ писала колико ме колегин син одушевио, тада је био 4.-5. разред... Деца су му иначе јако културна, питома, фина... И живе лагодно, није да деца осећају немаштину па да силом прилика имају осећај за новац, труд...
Он проверавао историју, шта деца гуглају и видео да је он тражио посао за децу. Од шетања паса до тако тих ситница.
Када га је питао зашто то планира и мали му рекао да жели да има свој џепарац (није добијао месечно суму, него када му шта треба) колега му рекао да ће добијати џепарац, не треба да ради, само да настави да помаже у кући.
-Али, тата, то није фер. Ја свеједно, и без пара треба то да радим, то су моје обавезе.
И како да не волиш такавог малог човека?:heart:

Naravno da ima firmi. Narocito po Bg, NS, zato i migriraju ljudi masovno pa cemo uskoro imati svega nekoliko opstina. Ostatak zivi ucijenjeno.
Nije normalno da ucitelj iz gradica u centralnoj Srbiji dobije naredjenje da se pakuje u bus za bg na miting, inace otkaz.

Naravno da ima firmi. Narocito po Bg, NS, zato i migriraju ljudi masovno pa cemo uskoro imati svega nekoliko opstina. Ostatak zivi ucijenjeno.
Nije normalno da ucitelj iz gradica u centralnoj Srbiji dobije naredjenje da se pakuje u bus za bg na miting, inace otkaz.
Tacno / za BG NS treba petsto evra za stan mesecno plus trista / velike pare koje nemas gde da zaradis kako da odvojis / kad nisi u gradu nemas.
Namerno je napravljeno tako da nema gde da se pobegne / istrulis u malom mestu gde ako ne radis to sto si napisala obeleze te / nemas posao "izvini ne smemo da te zaposlimo".

Back