- Poruka
- 29.459
ima mnogo privatnih firmi u kojima se ne traze clanske karte
ja sam izmenjala firme i nigde mi nije trebala clanska karta. a nije posao prodavacice na benzinskoj pumpi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
naravno. i to, u privatnim firmama je sada mnogo bolja lova i ozbiljnija prica.ja sam izmenjala firme i nigde mi nije trebala clanska karta. a nije posao prodavacice na benzinskoj pumpi.
pa ne moze covek da navata radnike za takve poslove tipa kasir na benzinskoj pumpi.naravno. i to, u privatnim firmama je sada mnogo bolja lova i ozbiljnija prica.
a ne jos da neko trazi clansku kartu.Kod nas u mesari, najbližoj, nemaju mesare ....neće nijedan da radi za te nepare,.onda odem dalje po meso....štatjupa ne moze covek da navata radnike za takve poslove tipa kasir na benzinskoj pumpi.a ne jos da neko trazi clansku kartu.
moji su mogli..pa su ipak ostali . kao ti, zive u svom vaukumu i njima je super. sto bi isli u pm da ih tretiraju ko gradjane drugog reda kad ima lepse da im to rade njihovi
salim se, ali nece da odu. ovo je njihova zemlja.
Koto plaća kredit, i plaćaće ..do šezdeseteO čemu piše, zbrda zdola, žena je stekla svoju nekretninu, a da pritom nikakve veze sa Srbijom nije imala.....Koto...nisu se gibe jele u parkitju...U Njemačkoj bi stekla 20 god. kasnije..ili nikadu Americi bi već imala možda kućU na kredit vrv..
Ako uzmemo npr. Naučni rad...zanemarimo kupljene doktorate i ostalo, ozbiljno ćete početi da zarađujete na projektima za neku godinu tamo na univerzitetu, a za baš ozbiljne novce i deceniju. U Srbiji, ne morate da pripadate, nikakva čl.kaeta u džepu, i da sa univerzitetskom platom i projektima imate mnogo bolji standard nego preko.
Nisu svi bauštelci nit im deca imaju takve ambicije i uspehe...
)) za svoja 43m2
Naravno, s tom razlikom da bi te i nekretnina koštala 3x skuplje..min.Koto plaća kredit, i plaćaće ..do šezdesete)) za svoja 43m2
što mi je sasvim ok, mnogo bolje nego da sam bila podstanar sve ove godine.
Takođe, da sam ovoliko radila bilo gde u svetu, verovatno bih mnogo više stekla..
ali moj izbor-moj zivot

)
tad je bio trenutak-novi sad ili novi zeland..
) odlucili smo novi sad.
)
Ја Босанце баш волим, одувек.sta da kazem, volim srbiju.
moj prvi izbor bio je beograd-gde sam dosla na faks. sama iz generacije-svi su otisli negde drugo-banjaluka, zagreb, sarajevo..ja navalila beograd pa beograd
moji su bili bas jako protiv, daleko ovo ono..no, bilo je ili tu ili nista)
u novom sadu sam zavrsila opet sticajem nekih okolnosti, ali volim ga gotovo vise od beograda. ako je to mogucetad je bio trenutak-novi sad ili novi zeland..
) odlucili smo novi sad.
u medjuvremenu se desio rat i i sve sto vec znamo, i bosne nema..naprosto, nema. misim ima georafski..ali stvarno, ONE BOSNE, MOJE-nema
imala sam jedan period kad sam se zaista osecala kao apatrid..postoji u novom sadu jedna teska opora odbojnost prema bosancima, koju sam u tim najtezim godinama osecala kao kamen na grudima. mislila sam da se vise nikad nigde necu osecati kao da tu pripadam.
ali eto, pustila sam koren. jer, bez obzira na razlike, mi jesmo jedan narod. a i osvojila me ravnica, hebo je pas)
raspisah se..![]()

Не знам да ли се још чују. 
Можда због неког негативног искуства о ком не прича...

... tu zivim i tu mi je sve sto volim u zivotu...sta da kazem, volim srbiju.
moj prvi izbor bio je beograd-gde sam dosla na faks. sama iz generacije-svi su otisli negde drugo-banjaluka, zagreb, sarajevo..ja navalila beograd pa beograd
moji su bili bas jako protiv, daleko ovo ono..no, bilo je ili tu ili nista)
u novom sadu sam zavrsila opet sticajem nekih okolnosti, ali volim ga gotovo vise od beograda. ako je to mogucetad je bio trenutak-novi sad ili novi zeland..
) odlucili smo novi sad.
u medjuvremenu se desio rat i i sve sto vec znamo, i bosne nema..naprosto, nema. misim ima georafski..ali stvarno, ONE BOSNE, MOJE-nema
imala sam jedan period kad sam se zaista osecala kao apatrid..postoji u novom sadu jedna teska opora odbojnost prema bosancima, koju sam u tim najtezim godinama osecala kao kamen na grudima. mislila sam da se vise nikad nigde necu osecati kao da tu pripadam.
ali eto, pustila sam koren. jer, bez obzira na razlike, mi jesmo jedan narod. a i osvojila me ravnica, hebo je pas)
raspisah se..![]()
Tifa, ti li si?Grbavica u Sarajevu a sada Grbavica u Novom Sadu su mi isto, meni znace -... tu zivim i tu mi je sve sto volim u zivotu...
Tifa, ti li si?
@**Freya** muz ti je po pitanju porodjaja i gde dete da se rodi u mojoj glavi = idijot.Koto, mi se nismo razumele.
Kakve veze ima ko je odakle? Roda je spustila bebu negde i to je to.
Ja o apatridima govorim iz vizure postovanja sopstvenih gradjana.
Evo, primera radi. Moj dragi muz je insistirao da se zena porodi u Beogradu a ne u Emiratima.
Dodjem i odem u socijalno da pitam sta mi treba za zdravstveno koje bih svakako platila nesto, ne trazim nista samo drzavnu bolnicu.
Pogleda mene mladic i pita me u oci gde mi je muz. Rekoh iskreno, radi van zemlje. To je bio kraj novembra, ja se porodila februara. Kaze on meni nece da moze, ti nisi osiguranik. Dobro, platicu. E, platices, hoces ali prvo karencu na tri meseca pa ces onda da platis.
Gledam i ne mogu da verujem. Cutim iako se nesto secam da su trudnice osigurane po zakonu. I crna Ciganka pa i ja, crna da crnja ne mogu biti po misljenju zaposlenog.
Dade on meni privremeno papirce da imam tu karencu ali ako umirem bas na ulici mogu da me prime u bolnicu za urgenciju. Ako ne umirem da dodjem za tri meseca pa da platim osiguranje.
I sada se secam osecaja, gledam onu knjizicu. I tacno da ubijem muza buduci da sam u Emiratima imala placeno trudnicko i porodjaj po sopstvenoj kartici osiguranja, najboljeg u zemlji.
I posto nisam pogodna Srpkinja, bez veza i glasa, sa muzem van zemlje ja sam platila sve kao stranac. U sopstvenoj zemlji. Otrpela sam karencu ali tu karticu i dalje cuvam, od soka je nisam bacila.
Nije se obogatila drzava na meni a nisam ni ja mnogo osiromasila ali to Koto, mnogo govori.
Kazaces da je to jedan covek ali ne bas, taj covek je predstavnik drzave i moja karenca je bila drzavna. O takvim stvarima govorim kada kazem da su mnogi ljudi razocarani.

Toe period od korišćenja, tretiranja pesticidima do berbe... ; )Sta je karenca?