Jutros sam bila kod dr u "drzavnoj" bolnici.
To je nova bolnica i u njoj su smjestene sve specijalisticke ambulante.
Ali koji je ono haos,neljubaznost i nepostovanje pacijenata,ono je cudo jedno.Za sat vremena sam se nagledala svacega.
A cekala sam,iako sam,naravno imala zakazan termin.Ali nigdje nikoga.Dr jos nema,cetvero vec ceka ispred mene,sestre samo ulaze,izlaze,prolaze,bez ikakvog efekta.
Naredna vrata su bila,koliko sam shvatila,prijem za bolnicu.Ispred su cekale dvije trudnice.
Sestra koja je odatle izasla je bila toliko neljubazna,drska i nekulturna,pratnji jedne od njih je rekla,sta ste se tu naredale,ako bi ko izustio sta da upita,samo bi odmahnula rukom i ne gledajuci,iako joj je posao da daje informacije.
Neki ljudi prolaze u pidzamama i bade mantilima,pretpostavljam iz bolnice,one zene samo sto se na hodniku ne oblace.Opsti haos.
Da ne pricam sto je organizacija takva da su isti specijalisti podijeljeni u dvije udaljene zgrade,onda ljude setaju tamo,amo.
I pitam se zar taj prijem u bolnicu,nije mogao da bude negdje blize ulazu,a ne da ljudi hodaju kroz hodnike u pidzamama,gdje su ostali pacijenti.
Na kraju svega,odoh na salter da platim racun.
Salteri su inace ogromni.Izadje jedna zenica,vidjevsi da cekam.Ne mogu grijesiti dusu,bila je bas ljubazna,vadi neki kusur iz dzepova,kao na pijaci,ode negdje tamo da odstampa racun...pa zar se ne moze racun odstampati tu na salteru gdje se naplacuje?
Uglavnom je sve bilo haoticno,a posto obicno idem privatno dr gdje su uglavnom ljubazni i sve obavis brzo,odvikla sam se od ovog drskog ponasanja sestara,kao da su mali bogovi.
Tacno se vidi razlika.