Rupa VII

Ja se iskreno nadam da ce, ne samo ovde, nego u celom svetu, da se skloni idiotski zakon sudjenje maloletnicima na drugi nacin nego odraslima, i ta granica od 14 god

Skoro sam gledala dokumentarac, 90 i neke, u usa, dva decaka od po 10 god otmu iz trznog centra decaka od oko 6 god, odvedu ga u neki pusti kraj predgradja, vezu i kamenuju do smrti. Nisu ga poznavali, nije nikakva osveta, jednostavno hteli su da probaju da vide kako je to muciti i ubiti... Da li su psihopate ili sociopate manje je bitno, ono sto jeste bitno je da su zavrsili u popravnon domu i izasli kao punoletni slobodni gradjanj, a onda u narednih par god naravno nastaviki sa nekim zlocinima i vracali se u zatvor....
Znaci, sta ce takav monstrum van zatvora, zabole me sto je maloletan, psihopata i sociopata ma koliko godina da ima ne moze da ima olaksavajucu okolnost da je maloletan, mars bre, neka trune dozivotno u rupi
Ista situacija u japanu, mislim da je 80ih, tri decaka od 13 god otmu devojcicu, muce je oko tri meseca u podrumu i ubiju na kraju, sudjeno im kao maloletnima, puste ih na slobodu kao punoletne, treba li da napomenem da su kasnije zavrsavali u zatvoru zbog raznih zlodela i ubistava
Sta ce bre takvi van zatvora
Menjajte zakone!

Poslednja izmena:
I brate mili taj zakon o posedovanju oruzja, ukidaj bre to
Pistolj koji stoji ceka da bude opaljen!
To je razlog zasto ja kao ljubitelj pistolja i njihove upotrebe (na papirne mete) ne bih nikad nabavila i posedovala, jer mali je korak od posedovanja do upotrebe... Hebeno je to

pa mislim na netu imas za atomsku bombu planove
nije to pitanje
nego kako djecak od 13-14 godina dodje u takvo stanje uma bez da roditelji skontaju da se nesto dogadja
mene to kao roditelja plasi
i vrsnjacko nasilje me plasi
i sredina koja glorifikuje i normalizuje nasilje me uzasava
a to mi kao drustvo radimo
nakon ovog bar dvije kuce trebaju izgubiti nac frekvencije jer su doslovno trovaci
navijace treba u misiju rupu strpati
a kojekakve estradne crne cerake, jale, bube, raste i ostala sranja treba da pojede mrak cenzure najotvorenije
ali da li ce se to desiti...naravno da nece
jer sloboda govora je kod nas sloboda da pricas gadarije bez ikakvih posljedica i trujes do mile volje
to je kod nas sloboda medija i govora
Znam da sve to mozes naci na netu...ali da dijete od 14 godina sve to izvede i planira sam,ne ide mi u glavu nikako.
Treba,a vjerovatno ce i ispitati,da li nije imao kakve instrukcije ili pomoc od strane nekog odraslog.Uzas,uzas,nista se vise ne moze reci.

Moj deda je imao svoje privatno oružije i naučio me je da ga koristim, znala sam gde ga je držao, išli smo i u streljanu zajedno. Ali me je isto tako naučio da ne smem da ga pogledam bez njega inaće bih kroz prozor izletela. Nije njemu otac rekao idi ubij drugove.

Ovde je priča malo kopleksinija. Osim ako nisi po profesiji profesionalni ubica i posao ti je da ubijaš ljude, veruj mi da se niko ne probudi sa idejom "idem da pobijem osmoro dece". Postoji izjava MUP-a da je ovo urađeno sa predumišljajem. Znaci postoje, ali ih treba prepoznati i znati kako reagovati. Veruj mi da škola tačno zna koji su joj problematični učenici, a koji su oni kojima treba zaštita. Ovakva eskalacija ponašanja meni samo govori da on drugo rešenje nije video - e sad, pitanje je zašto. Tu dolazimo do famoznog sistema - države, prosvete, čega hoćeš, biraj samo. Ti ne možeš pedagogu i psihologu u školi da se obratiš ako imaš problem i to iz više razloga - boli ih uvo da te saslušaju, a često ni ne znaju šta bi sa takvim podatkom, kao i to da se takva dece brzo etiketiraju. Ne postoji sistem borbe protiv vršnjačkog nasilja koji funkcioniše (ne mora u punom kapacitetu, ali da se zna da postupci imaju posledice), nema podrške labilnoj deci, nasilnici prolaze nekažnjeno i glorifikuju se (pogledaj šta se desilo sa onim učenicima što su izmakli stolicu nastavnici iz Trstenika). Sve to vuče jedno drugo.
Dalje, čuveno "šta mu rade roditelji". Vidi, nije svako za roditelja. Neko možda jeste, ali radi treću smenu petu nedelju za redom. Karikiram, ali shvataš šta hoću da kažem. Nametnut je takav način života da dok roditelj stigne do brige o svom detetu ono uzme pištolj i pobije pola škole.
Da,a danas je Pink (nisam do duse gledala,čula sam) emitovao prilog o nekim tudjim zlocinima u skolama,sa naravno više zrtava,da pokazati da eto ,moglo je i gore.

Psihopatu tesko, jer nema promene u ponasanju
Sociopatu jos i nekako mozes dok je jos u nastajanju...
Kako god da okrenes jako je tesko to ispratiti kad si roditelj i imas subjektivan ugao...

Ali sve to i nekako, ostaje pitanje sta ce on sa ocem u streljani
ma nije tako
mislim, kapiram ja sta ti pricas, al roditelj jednostavno zna kad nesto nije ok
osim ako i sam nije u problemu
samo sto je tesko sebi priznati da dijete ima tako ozbiljan problem, tesko je i za manje probleme
al negdje u sebi jednostavno znas

Kako god da okrenes jako je tesko to ispratiti kad si roditelj i imas subjektivan ugao...

Psihopatu mozda tesko prepoznaju oni koji nisu s njim svaki dan...ali mislim da oni koji jesu,u ovom slucaju roditelji,ipak mogu da vide.
Ne moze biti isto ponasanje psihopate i onog koji to nije.
Mislim,nisam strucnjak,ali pretpostavljam.

Pitanje je koliko su oni sa njim... Vidite da su karijeristi neki.... Ako je to dadilja vise cuvala nego roditelji, pisi propalo da ce nesto da primete

Mislim, hebeno je kako god okrenes... To je sad ono vecito pitanje, iz filma "tockovi" - ko je kriv? - ribice su krive!

Trosenje je vremena da raspravljamo jesu li roditelji nesto znali, osetili...
Ono sto mozemo kao drustvo je da se insistira na promenama zakona

pa ima zemlja s puno vise oruzja i manje ovakvih stvari
island npr
zasto, pa zato sto je oruzje pod kljucem

a sta je ovo i sta se izdogadjalo sve tek cemo saznati :(((
Деведесетих смо били пуни оружја и стреса и то се није дешавало.

Враћали су се с ратишта пијани, са посттрауматским стресним поремећајем, пуни муниције, бомби, чега год, и ништа.
И онда пре десетак година Иванча па пре пар година онај неки гастос из Аустрије, па сад ово несрећно дете.

Нешто је ту друго труло чему није узрок држање оружја.

Псохопата и социопата, то је синоним. :)
Главна одлика свих психопатија је одсуство емпатије.
Али ако су и родитељи психићи, нарциси, антисоцијални и сл., тешко ће видети да им дете није баш у винклу.
Јер је и њима одсуство емпатије нормала.

Деведесетих смо били пуни оружја и стреса и то се није дешавало.

Враћали су се с ратишта пијани, са посттрауматским стресним поремећајем, пуни муниције, бомби, чега год, и ништа.
И онда пре десетак година Иванча па пре пар година онај неки гастос из Аустрије, па сад ово несрећно дете.

Нешто је ту друго труло чему није узрок држање оружја.
ma naravno da je...nesto drugo
pa upali tv, pogledaj novine, pogledaj domace portale...doduse i globalno je ista zabokrecina vise manje : (((

ma naravno da je...nesto drugo
pa upali tv, pogledaj novine, pogledaj domace portale...doduse i globalno je ista zabokrecina vise manje : (((
Ја сам сагласна али... слободе, људска права, дечија права, уместо да га казниш, "помилуј га по глави форе", ку6ци-палци.

Пази колико се забраздило!
Прича ми данас пријатељица која ради са осуђеницима да је у затвору ималапрошле године клинца од 18-19 година који је добио шест месеци затвора јер је усекташком обреду жртвовао пса. Нацртао је пентаграм, везао је животињу, ритуално се иживљавао и на крају пио крв пса.
Акценат је стављен на мучење и убиство пса, о секти ни реч! А секта је суштина.
Узгред, можда је и овај несрећник био жртва неке секте.

Ја сам сагласна али... слободе, људска права, дечија права, уместо да га казниш, "помилуј га по глави форе", ку6ци-палци.

Прича ми данас пријатељица која ради са осуђеницима да је у затвору ималапрошле године клинца од 18-19 година који је добио шест месеци затвора јер је усекташком обреду жртвовао пса. Нацртао је пентаграм, везао је животињу, ритуално се иживљавао и на крају пио крв пса.
Акценат је стављен на мучење и у иство пса, о секти ни реч! А секта је суштина.
To mi je najverovatnije i da je neko dao instrukcije za sve.

Amin
Ja ne kapiram roditelja, znaci imas dvoje dece u kuci i ti drzis pistolj ocigledno dostupan toj deci... Sta nije u redu sa tim roditeljima
Sta nije u redu sa nama kao drustvom, ne samo srbi, ceo svet, sta ce ti oruzje na izvolte
Znaci to je to kriv caletov pistolj,a oni u americi gde su nabavljali oruzje ,ako poostre zakone smanjice se stopa kriminala,mislis nije mogao da nabavi nigde i da se ubistva desavaju samo registrovanim oruzjem

To mi je najverovatnije i da je neko dao instrukcije za sve.
Врло личи.
Али за прецизност с оружјем крива је стрељана.
И о томе смо писали скоро, кад се водила полемика постоји ли регистар црног појаса у каратеу, и тад рекох да су најопаснији они који се баве стрељаштвом и да мора постојати њихов регистар. Као да сам интуитивно предосетила ово данашње зло.

Акценат је стављен на мучење и убиство пса, о секти ни реч! А секта је суштина.
pa nije morao biti zrtva nikakve sekte
ali je mogao biti npr clan neke drustvene grupe poput incela ili slicno
to je sad sve prisutniji problem svuda

pa ima zemlja s puno vise oruzja i manje ovakvih stvari
island npr
zasto, pa zato sto je oruzje pod kljucem

a sta je ovo i sta se izdogadjalo sve tek cemo saznati :(((
Moj svekar je bio lovac. Do pre dve godine smo imali lovačku pušku u kući. Zakon je takav da smo morali da imamo drveni ili metalni ormar sa ključem u kom je ta puška stajala. I trebalo bi da je zakon isti za sve koji imaju dozvolu za posedovanje oružja.
A svako normalan ko ima oružje u kući, sklanjaće ga od dece.

Inace sam isao u ribnikar i kod tasmajdana je ziveo ortak ciji deda je imao oruzje,koje nismo videli ali nam je dao municiju i uzeo sam nesto mozda 10-15kom
Onda ujak vojno lice,ima 2 sina i jednom prilikom stariji iznese revolver nesto se valjda puvao njim
Pa su dolazili kod nas neki prijatelji panduri i opet na izvolte oruzje,mislim da sam jednom ili 2× pucao dali mi
Onda po klubovima dolazili ljuti momci pa tu krili oruzje xxx puta
Ja ne znam gde sve jos susret s oruzjem ,vojska,murija,ne mogu da se setim, moze od njih da se uzme, iz streljane da se ukrade,iz prodavnice oruzja,iz necije kuce lopovi iznesu i eto ga na ulici

Inace sam isao u ribnikar i kod tasmajdana je ziveo ortak ciji deda je imao oruzje,koje nismo videli ali nam je dao municiju i uzeo sam nesto mozda 10-15kom
Onda ujak vojno lice,ima 2 sina i jednom prilikom stariji iznese revolver nesto se valjda puvao njim
Pa su dolazili kod nas neki prijatelji panduri i opet na izvolte oruzje,mislim da sam jednom ili 2× pucao dali mi
Onda po klubovima dolazili ljuti momci pa tu krili oruzje xxx puta
Ja ne znam gde sve jos susret s oruzjem ,vojska,murija,ne mogu da se setim, moze od njih da se uzme, iz streljane da se ukrade,iz prodavnice oruzja,iz necije kuce lopovi iznesu i eto ga na ulici
kad si imao 12-13-14 isao si po klubovima?
djole ovaj ima 13 godina

Back