Lúnasa
Buduća legenda
- Poruka
- 42.278
Strašno šta je počelo da se dešava i kod nas...pucnjave u školama.Ali nije ni čudo obzirom šta se sve promoviše kao normalno.
Ko pucnjavu promoviše kao normalnu, zaboga?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Strašno šta je počelo da se dešava i kod nas...pucnjave u školama.Ali nije ni čudo obzirom šta se sve promoviše kao normalno.
Kako ko? Svi...mediji,tv,igrice,filmovi,tik tok,zadruge...sve je samo o nasilju.Ko pucnjavu promoviše kao normalnu, zaboga?
Nazalost.Uvijek sam se pitala,a i sad se pitam...ko to sve promovise?Sve si u pravu, uopšte nisam promislila na taj način, posle sam shvatila.
Živim u izolovanom mehuru, tv ne gledam, novine ne čitam a dete mi je malo i još uvek mi kreiramo svet za njega.
Zato mi je delovalo na prvi momenat rogobatno to da se ovo promoviše, prejako mi je zvučala ta reč, ali sve si u pravu, zbilja.
Ja sam prije par dana gledala neke klipove iz te zadruge gdje lik djevojku nogama udara. Nikom nista. Ja ne znam koliko moraš biti bolestan da to gledaš i da djeca to gledaju. 10 minuta nisam izdrzala,ali kome je to omiljeni program ne može me ničim iznenaditi.Nazalost.Uvijek sam se pitala,a i sad se pitam...ko to sve promovise?
Da li vijest nije vijest,ako je lijepa i ako nije crna hronika?
Da li film nije dobar ako unjemu nema kriminala,droge,ubistava?
Da li se mora u narodu ubiti sav optimizam?
Da li je normalno da se djeci kupuju patike od dvjesta eura,ma koliko imali novca?
Da li je normalno da je nekom zanimljivo gledati "Zadrugu","Parove"?
Da li je normalno odgajati egoiste i sebicnjake bez trunke empatije prema drugima?
A opet ako nisi sebican i gramziv,onda ce te drugi pregaziti...
I mnoga druga pitanja...
U ovom slucaju ga je otac naucio da rukuje oruzjem i obezbedio pristup oruzju. Nema nikakve veze sa Pinkom i novinamaKako ko? Svi...mediji,tv,igrice,filmovi,tik tok,zadruge...sve je samo o nasilju.
Ne mogu procitati novine,ni upaliti tv da me otuda ne doceka nasilje.
Da li primjecujes da su na naslovnim stranama samo crne hronike?Ako nema desavanja kod nas,prenose se nesrece iz drugih krajeva svijeta.
Da li je u poslednje vrijeme snimljeno desetine serija i filmova koje govore samo o kriminalu,ubistvima,hororima...?
Da li su idoli kojekakvi jale braca,baka prasad i ostali ?
Cemu se uce djeca i sta se propagira?
Nasilje,nemoral,egoizam,bahatost,sebicnost...Kupuju se diplome,ne cijeni se znanje,promovisu se prostitutke i kriminalci...
Ukratko,sve sto je do prije koju deceniju bilo nenormalno,sad je normalno.
Podrzava se nasilje,a mnogima je to normalno.To se vidi i po komentarima na portalima...Niko ne sankcionise ni takve izjave,ni takvo ponasanje.Ja sam prije par dana gledala neke klipove iz te zadruge gdje lik djevojku nogama udara. Nikom nista. Ja ne znam koliko moraš biti bolestan da to gledaš i da djeca to gledaju. 10 minuta nisam izdrzala,ali kome je to omiljeni program ne može me ničim iznenaditi.
Dosta nas je imalo ONO I DSZ u školi pa nismo ubijali okolo.U ovom slucaju ga je otac naucio da rukuje oruzjem i obezbedio pristup oruzju. Nema nikakve veze sa Pinkom i novinama
Ne znam sta je ono i dszDosta nas je imalo ONO I DSZ u školi pa nismo ubijali okolo.
Opstenarodna odbrana i drustvena samozastita.Ne znam sta je ono i dsz
Ja mrzim oruzje i veliki sam protivnik. Normalna prosecna osoba ne drzi pistolje u kuci akp nije kriminalacOpstenarodna odbrana i drustvena samozastita.
I mi smo je imali.U sklopu toga je bilo gadjanje i rasklapanje puske.
Mislim da niko nije volio taj predmet.
Da ako ne živi u zemlji u kojoj je ratovano do skoro, a 80% muške populacije bilo na ratištu i pritom se zvecka oružjem svako malo.Ja mrzim oruzje i veliki sam protivnik. Normalna prosecna osoba ne drzi pistolje u kuci akp nije kriminalac
Kad se zadnji put ratovalo u Beogradu?Da ako ne živi u zemlji u kojoj je ratovano do skoro, a 80% muške populacije bilo na ratištu i pritom se zvecka oružjem svako malo.
U ovom slucaju ga je otac naucio da rukuje oruzjem i obezbedio pristup oruzju. Nema nikakve veze sa Pinkom i novinama
U Beogradu se nije ratovalo od 1999., a i mnogo Beograđana bilo na ratištima 90-ih.Kad se zadnji put ratovalo u Beogradu?
I dalje mi nije normalno da neko drzi oruzje u kuci i nikada nece biti. Ne postoji validan razlog.U Beogradu se nije ratovalo od 1999., a i mnogo Beograđana bilo na ratištima 90-ih.
Među mojim kolegama stotine.
I to kao mladi lekari.
Ako misliš da Beograd živi izolovano od dešavanja onda se grdno varaš.
a vidi, moj zmu je iz porodice vojnih licaU Beogradu se nije ratovalo od 1999., a i mnogo Beograđana bilo na ratištima 90-ih.
Među mojim kolegama stotine.
I to kao mladi lekari.
Ako misliš da Beograd živi izolovano od dešavanja onda se grdno varaš.
Konkretno, po Beogradu je palo stotine bombi 1999. god., a muškarci su masovno bili raspoređeni po položajima.
Ako je mali psihopata tesko da tu roditelji mogu ista da primete, njihova vestina prikrivanja svojih patologija je fantasticnaDijete od 14 godina zna kako izgleda i kako napraviti Molotovljev koktel?
Nije se samo docepao ocevog oruzja,vec napravio i drugo.
To je vec sire znanje o oruzju.
I mjesec dana praviti plan da ubijes drugove,a pri tom ici u skolu svaki dan sa istim?
Nevjerovatno da roditelji nisu primijetili promjene u ponasanju...Psiha ovog djecaka nikako nije mogla biti normalna.
pa mislim na netu imas za atomsku bombu planoveDijete od 14 godina zna kako izgleda i kako napraviti Molotovljev koktel?
Nije se samo docepao ocevog oruzja,vec napravio i drugo.
To je vec sire znanje o oruzju.
I mjesec dana praviti plan da ubijes drugove,a pri tom ici u skolu svaki dan sa istim?
Nevjerovatno da roditelji nisu primijetili promjene u ponasanju...Psiha ovog djecaka nikako nije mogla biti normalna.
Па ето, они немају али 70% људи у Србији има.a vidi, moj zmu je iz porodice vojnih lica
bulvalno niko od njih
osim jednog strica koji je lovac nema oruzja u kuci
svi su u penziji, svi su vojni ljekari bili i nemaju nikakvu potrebu da drze oruzje
ma mogu primjetitiAko je mali psihopata tesko da tu roditelji mogu ista da primete, njihova vestina prikrivanja svojih patologija je fantasticna
Ono za sta jesu roditelji krivi je sto je iso u streljanu sa ocem da uci da puca
pa ima zemlja s puno vise oruzja i manje ovakvih stvariПа ето, они немају али 70% људи у Србији има.
Можда и више.
А ово је први такав случај у историји Србије.
Да не кажемо да није било ни од стране одраслих ексцеса тог типа.
Тачније два случаја у последњих 'н' година. Тога није било ни током ратова.
Значи, није у томе проблем, рекло би се.