Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Где сам ја написала да је савршено, лако...?
Где сам анулирала рад и труд у таквој ситуацији?
Али, када са 30 година можеш да наставиш тамо где би сам без икога и ичега стигао тек са 50, никако не може бити исто. Повлачи то друге обавезе, нико не спори, али темељ постоји.
Па не може бити лакше некоме ко крпи крај с крајем и још је у кредиту за гарсоњеру од онога ко има иста примања али наслеђен стан. Рецимо.
Ја никога нисам ни прозвала нити се икоме лично обратила. И ружно ми је то развлачење једне особе, без да смо у њеној кожи и да знамо стварно стање ствари. Нисмо мали, сви јако добро знамо колико тога се и прећути, и прогута... Али је лепше наставити где је неко стао, ако ништа друго време иде у прилог. А оно се не може надоместити.
Bogi,
Moj brat je krenuo od 0.
I evo sam sebi kupio stan. I otplatio.
I kupice ko zna sta sve jos.
Isto je godiste kao mm.
Mm radi od svoje dvadeset i neke, bogaoca je radio i zaradio i tudje rupe krpio... mogao je deci kupiti tri stana... mislis da ce mu neko reci hvala. Nece. Ali dobro...

Nije to moj problem.
Ja se trudim da budem posmatrac.
Nama svekar mnogo znaci u smislu da ga veoma postujemo i cenimo, on ima svoje kvalitete, i to kakve. Ne samo poslovno, divan je covek. Prema nama, nasoj deci... prema svima...
ali su me ti jucerasnji bezobrazni rodjaci pomerili... ne verujem dokle ide ljudski bezobrazluk... tako sam i dosla na temu... to nekoriscenje mozga i nerazmisljanje o drugima mene nervira... jako!
Nasi najrodjeniji nece da uzmu bocu, moj tata kad uzima vino za svoje drustvo, plati. Nece litru da uzme, naljuti se na mm-a. Mm mojima odnese ponekad a oni odmah deci daju pare. Ali odnese karton najvise. A ova gospoda koja ne zna kako se zovemo dodje i malo im ej... ona bi jos
Pa ja ne znam kako sam se suzdrzala. Samo zbog svekra. Inace bi ih oterala u tri lepe...
I tako... :aha:
Oni nisu jedinstveni slucaj...
Znas koliko je takvih pijavica... da ti se zivot smuci
A kuliram iz postovanja prema roditeljima mm-a...
Nepostovanje tudjeg rada je najveci problem...

Da ne pricam o rodjacima koji su prosle zime docekivali ng na zl u stanu, i jos trazili dzeparac! Oni ne traze pozajmicu, da me shvatitie, oni traze da im damo, stan i pare, da oni odmaraju dok mm, svekar i ja radimo. Sta smo mi?! Ludi.
Sve bih ja to oterala u tri lepe.
Mene nista ne smeju da pitaju.
Nego njih dvojicu jasu.
Cicak ja bas ne pratim tvoje postove o poslu,vise volim neke zabavne,ali ovo bi bilo kao kada bi moj muz sizeo zato sto je moj tata,koji je kupio kucu u cg davao nasim rodjacima i prijateljima da je koriste kad god nismo tamo

Nije to moj problem.
Ja se trudim da budem posmatrac.
Nama svekar mnogo znaci u smislu da ga veoma postujemo i cenimo, on ima svoje kvalitete, i to kakve. Ne samo poslovno, divan je covek. Prema nama, nasoj deci... prema svima...
ali su me ti jucerasnji bezobrazni rodjaci pomerili... ne verujem dokle ide ljudski bezobrazluk... tako sam i dosla na temu... to nekoriscenje mozga i nerazmisljanje o drugima mene nervira... jako!
Nasi najrodjeniji nece da uzmu bocu, moj tata kad uzima vino za svoje drustvo, plati. Nece litru da uzme, naljuti se na mm-a. Mm mojima odnese ponekad a oni odmah deci daju pare. Ali odnese karton najvise. A ova gospoda koja ne zna kako se zovemo dodje i malo im ej... ona bi jos
Pa ja ne znam kako sam se suzdrzala. Samo zbog svekra. Inace bi ih oterala u tri lepe...
I tako... :aha:
Oni nisu jedinstveni slucaj...
Znas koliko je takvih pijavica... da ti se zivot smuci
A kuliram iz postovanja prema roditeljima mm-a...
Nepostovanje tudjeg rada je najveci problem...

Da ne pricam o rodjacima koji su prosle zime docekivali ng na zl u stanu, i jos trazili dzeparac! Oni ne traze pozajmicu, da me shvatitie, oni traze da im damo, stan i pare, da oni odmaraju dok mm, svekar i ja radimo. Sta smo mi?! Ludi.
Sve bih ja to oterala u tri lepe.
Mene nista ne smeju da pitaju.
Nego njih dvojicu jasu.
kad udjes u jednu porodicu, odnosi ne pocinju sa tobom, nego postoje od ranije
neki raniji ustupci, pomoci, podske, odricanja u korist druge strane za koje mozda ni tvoj muz ne zna, a koje je od tih rodjaka ili njihovih roditelja imao tvoj svekar naprave situaciju gde ti mislis da je neko bezobrazan i otima, a tvoj svekar samo vraca kroz tih par flasa vina
nema razloga da se opterecujes takvim sitnicama i njihovim odnosom
tvoji placaju jer su sa tvoje strane usli u vasu porodicu, a ti koji uzimaju su rodjaci i poznanici tvog svekra i posao je njegov
sa druge strane cile, ruka koja je otvorena i koja daje moze i da primi
nemoj to nikad da zaboravis
medjuljudski odnosi su jako slozene stvari

MM je takođe privatnik, tačno 10 godina je trebalo od starta do dobre zarade.
Elem, ja zaposlena u državnoj službi, mlada i zelena, pravimo kupatilo.
On kod prijatelja u radnji,trpa slavine, pločice, one gedžete, ne gleda cene uopšte, ja :sad2::trlja:
Prijatelj nam veselo mahne na izlasku, još navrh svega stavi divnu stonu lampu i kaže da je to poklon za gospođu.
Tada sam naučila šta znači čarobna reč kompenzacija, temelj preduzetništva u Srbiji.

Možda su ti ljudi, što su došl po vino nečim to zaslužili ? Da nisu, ne verujem da bi im tvoj muž tek tako dao. Možda nisu zaslužili kod vas, možda kod svekra ?
Zasluzili su dupe moje. To su zasluzili.
Znate kako kazu da su dobar i lud braca.
E pa ovi moji su sijamski i to ne da prelaze granicu nego gaze li je gaze.
Jel mm dobar prijatelj izdao letos, vec sam pisala ovde... onaj nas zajednicki prijatelj... a znas sta mu je sve cinio...
e tako i ovi...

kad udjes u jednu porodicu, odnosi ne pocinju sa tobom, nego postoje od ranije
neki raniji ustupci, pomoci, podske, odricanja u korist druge strane za koje mozda ni tvoj muz ne zna, a koje je od tih rodjaka ili njihovih roditelja imao tvoj svekar naprave situaciju gde ti mislis da je neko bezobrazan i otima, a tvoj svekar samo vraca kroz tih par flasa vina
nema razloga da se opterecujes takvim sitnicama i njihovim odnosom
tvoji placaju jer su sa tvoje strane usli u vasu porodicu, a ti koji uzimaju su rodjaci i poznanici tvog svekra i posao je njegov
sa druge strane cile, ruka koja je otvorena i koja daje moze i da primi
nemoj to nikad da zaboravis
medjuljudski odnosi su jako slozene stvari
Podrzavam skroz to za otvorenu ruku i sama dajem... ali ne dozvoljavam da to ide u iskoriscavanje i na moju stetu... onda sam i ja luda

MM je takođe privatnik, tačno 10 godina je trebalo od starta do dobre zarade.
Elem, ja zaposlena u državnoj službi, mlada i zelena, pravimo kupatilo.
On kod prijatelja u radnji,trpa slavine, pločice, one gedžete, ne gleda cene uopšte, ja :sad2::trlja:
Prijatelj nam veselo mahne na izlasku, još navrh svega stavi divnu stonu lampu i kaže da je to poklon za gospođu.
Tada sam naučila šta znači čarobna reč kompenzacija, temelj preduzetništva u Srbiji.
To je nesto drugo.
Jedno je kompenzacija, jedno iskoriscavanje.

Bogi,
Moj brat je krenuo od 0.
I evo sam sebi kupio stan. I otplatio.
I kupice ko zna sta sve jos.
Isto je godiste kao mm.
Mm radi od svoje dvadeset i neke, bogaoca je radio i zaradio i tudje rupe krpio... mogao je deci kupiti tri stana... mislis da ce mu neko reci hvala. Nece. Ali dobro...
Uvek postoji neko ko se žrtvuje za porodicu i kao po pravilu mu se to ne priznaje, i mislim da si u pravu kad tvrdiš da tvom mm-u rodbina neće biti zahvalna, obično prevlada sebičnost.

Ne dajem ja, daje mm... :lol: sio mi ga djuro :lol:
ne cicak, daje tata tvog muza
njegova je firma, to je ono sto u sustini tebi smeta
on moze sa svojom imovinom da raspolaze kako hoce i da poklonima koje vadi iz svog dzepa obraduje koga god hoce
ti si samo zaposleno lice u toj firmi i ako na takav nacin postavis stvari, bice ti lakse da funkcionises
pre neki dan prica meni drug
ima sina koji je pre par godina uselio svoju devojku i zive zajedno u stanu koji je deo kuce koju je napravio moj drugar sa zenom
i drug i njegova zena su normalni ljudi, otvoreni, uvek raspolozeni da pomognu..nisu konfliktne osobe
nebitno je da li snaja sa njihovim prezimenom ili ne, zivi sa njihovim sinom i oni je postuju i vole kao njegov izbor
sin i njegova zena zive u stanu manje kvadrature od ostatka kuce u kome zive moj drugar, njegova zena i njegova majka
prvo je krenulo sa adaptacijama i promenama stana u kome zivi podmladak
hoce adaptaciju, ali da on finansira
ok, ajde kupicu plocice i ostali materijal, dosta toga radi sam, za ostalo ce da plati majstora
kad je zavrsena adaptacija po zelji omladine, krene snaja da gura pricu kako ne moze da radja decu u stanu u kome su (80m2), jer gde ce decu da gaji..da moraju da se zamene, stariji da predju u njihov stan, a ona i muz u ostatak kuce..ionako je baba nardjala godine, nece jos dugo, na sta je njegov sin rekao zeno - stani, polako, ne mogu babu zivu da sahranjujem
e tu mu je pukao film
pozvao ih je i rekao - mi mozemo da vam ponudimo za zivot stan u kome ste, a ciji smo vlasnici i dalje mi..ako vam je to malo, mogu i ja da poludim kao ti cerko, pa da sve sto sam u zivotu stekao prodam i odem sa zenom i majkom na put oko sveta, a vi svoj zivot planirajte i pravite kvadraturu koja vam treba kad vam je ovo malo
nikad vise nije spomenuta zamena stambenih jedinica
nekad ljude, makar ti bila i deca moras da stavis tamo gde im je mesto, ako ne umeju da se snadju sa slobodom koju su dobili sa tvoje strane

Za postenog coveka u nije moguca kupovina stana jer sam treba da plati sve bez duznickog ropstva koje te na kraju izbaci na ulicu,ostavi dugove/bez mnogo davanja para sa strane/bez mnogo nasledjenog novca.

Da je moguce kupiti stan/kucu od postenog rada skoro svako bi ih imao na svoje ime a nije tako da Cicak nije u pravu - ako jeste izostavlja bitne stvari u prici.

Ovako prolaze posteni ljudi koji poveruju da je "moguce doci do svog stana" (bio je lnk o ljudima koji izbaceni na ulicu zbog kredita u svajcarcima,banke.nisu radile kako treba .)

Poslednja izmena:
Ali to što Čiletov svekar daje odlazi nekim inim personama, Čičkava ne traži za sebe nešto nego kritikuje svekrovu širokogrudost koja je ponekad nerezonska i prerasta u rasipništvo.
cickov sekar moze da sa svojim novcem i imovinom da radi sve sto hoce i kako mu padne na pamet
to sto je on zaradio, uopste nije u obavezi da ostavlja svom potomstvu ako ne zeli

Bez obzira što čovek zavisi od nekoga ima pravo da se ne slaže sa potezima koji mogu uticati na opštu situaciju, npr. kad naš senjor prezidente deli državna sredstva šakom i kapom (Klintonovi, Srebrenica, zemljotres u Albaniji, Notr Dam i sl.) on ima mogućnosti za to i to je legitimno, ali ne znači i da je opravdano i korisno za sve nas.

Ali oni rade i doprinose prosperitetu tog imanja, te firme, mada se možda nominalno ne vodi na njih nego na starca.

EDIT: Ovo se odnosilo na Zakijev u međuvremenu iščezli post. :lol:

Poslednja izmena:
Svaka postena osoba treba da ima svoj novi stan,novu kucu,zivi kako je zasluzila/zasluzio od svog rada a ne da mu/joj se uzima stalno nesto od novca koji zaradi toliko da u penziji mora da radi kako bi se izdrzalo sve/firma koja je "otisla u stecaj" (zna se sta je to) ostane duzna veliki novac koji ne naplati nikada a penzionerima se uzima od penzija te daje po par hiljada kao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back