Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislite da imati nekretnine je samo otici po kiriju?
Jeste, mi smo svi sa grane juce sisli pa pojma nemamo ni o cemu nego smo samo tebe cekali da nas ti naucis sta je muka kad imas nekretninu,
koju si pritom dobila/o rodjenjem ili udajom, nisi je sam/a stekla. Cudo jedno tezak li je zivot stanodavca u odnosu na stanara, jao, jao, muke pregoleme :rotf: Aj ne smaraj i ne mlati zivota ti.

upravo zato i kazem, ne mogu svi penzioneri da rade, i ne sto nece nego sto i pored najbolje volje ne mogu, a ni ne smeju cak i da mogu....

ja sma nesto racunala i po proracunu za golu egzistenciju mi treba 20 hiljada leti i 25 hiljada zimi, zbog grejanja na struju. znaci placeni racuni, hrana, najosnovnija higijena (ono sapun, sampon, prasak za ves, pasta za zube), duvan koji ja kupujem na ulici i placam mesecno za to 1800 dinara. znaci bez izlazaka, bez steka, bez garderobe.

i onda dodje neko i kaze da moze da se izvi od 30 hiljada sa porodicom, a sam nikada nije tako ziveo.

Jeste, mi smo svi sa grane juce sisli pa pojma nemamo ni o cemu nego smo samo tebe cekali da nas ti naucis sta je muka kad imas nekretninu,
koju si pritom dobila/o rodjenjem ili udajom, nisi je sam/a stekla. Cudo jedno tezak li je zivot stanodavca u odnosu na stanara, jao, jao, muke pregoleme :rotf: Aj ne smaraj i ne mlati zivota ti.

:ok:

Tebe treba udati i staviti ti platu na raspolaganje.

:rotf:

sto? pa racuni su mi mali ono infostan, struja, imam provajdera koji daje samo net bez kablovske i placam 10-11 evra mesecno. :lol: fon sam kupila letos xiaomi redmi note 7, na kes, jer je tako najisplativije...mnogo isplativije nego da se uzme od operatera na rate (to racunato na period od 2 godine rata za telefon + sam paket, a i ako ne racunaju kao telefon ukalkulisu ga u ratu za paket). paket kod telenora koji ja imam ili slican sad je pre neki mesec bio 1800 din, ja ga ugrabila za 1200 na nekoj akciji.

klopu inace kupujem na akcijama, jer je hrana najveca stavka vecine ljudi.

zivim u svom stanu, ne placam nikome kiriju.

:rotf:

sto? pa racuni su mi mali ono infostan, struja, imam provajdera koji daje samo net bez kablovske i placam 10-11 evra mesecno. :lol: fon sam kupila letos xiaomi redmi note 7, na kes, jer je tako najisplativije...mnogo isplativije nego da se uzme od operatera na rate (to racunato na period od 2 godine rata za telefon + sam paket, a i ako ne racunaju kao telefon ukalkulisu ga u ratu za paket). paket kod telenora koji ja imam ili slican sad je pre neki mesec bio 1800 din, ja ga ugrabila za 1200 na nekoj akciji.

klopu inace kupujem na akcijama, jer je hrana najveca stavka vecine ljudi.

zivim u svom stanu, ne placam nikome kiriju.
Zato što ti sa 20 000 umeš da živiš kao većina ostalih žena sa 50 000, a zajedno sa istom takvom po osobinama, samo muškom personom ne mogu ni da zamislim šta bi stvorila.

Nismo mi nikakva božanstva, nego nam nije jasno zašto bi nekoj ženi pala kruna sa glave ako mi pomogne da spremim kuću posle krečenja i u džep stavi 30 evrića.
Koliko si puta ti radila u tuđim kućama za taj novac?
Po meni je to najnezahvalniji posao. Bez problema bih bila čistačica u nekom preduzeću, ustanovi, ali ne bih radila po kućama.
Previše samovolje nadmenih koju treba tolerisati, a to ne bih mogla.

Nemam volje vise da odgovaram.moj stav je i dalje isti.sidji sa trona i zasuci rukave.a ne da sedis kod kuce kukajici kako je sramota ici negde za te pare
I ne razumem kakve veze ima sto ja imam i druge prihode? Recimo da nemam.pa jel bolje 30000 ili nista?
To je retoricko pitanje
Ne bih se nastavljala vise

Najnezahvalnije je raditi sa ljudima. I svaki posao ima svoje dobre i loše strane.
Onomad su ovde ubeđivali čičak da je sasvim ok da je potencijalni klijent zove u ponoć. Jer zaboga, ako se ne javi, taj će otići kod nekog drugog.
Više puta sam napisala, i opet ću: mi smo lakše odlučili kakav ćemo auto kupiti, nego neki kakva im torta treba.

Zato što ti sa 20 000 umeš da živiš kao većina ostalih žena sa 50 000, a zajedno sa istom takvom po osobinama, samo muškom personom ne mogu ni da zamislim šta bi stvorila.

ali to su najnuznije potrebe i placanja, bez obuce, odece, kafe sa drugaricom, putovanja, nekog slatkog malog stekica sto bi rekli bele pare za crne dane. ja sam sklona da stekujem, takva sam po prirodi, a niko me nije terao da radim tokom skole i studija, niti sam radila, pa da cenim novac zbog toga.

poenta je ako su moje potrebe 20 do 25 hiljada u zavisnosti od godisnjeg doba, sta ce bre neko sa detetom i 30 hiljada mesecno da radi?

ili ova moja drugarica sto je sebi kupila stan i ratom od 160 evra? jos je ona kupila sa centralnim grejanjem, pa joj je infostan 5000, a moj infostan 600 dinara.

Koliko si puta ti radila u tuđim kućama za taj novac?
Po meni je to najnezahvalniji posao. Bez problema bih bila čistačica u nekom preduzeću, ustanovi, ali ne bih radila po kućama.
Previše samovolje nadmenih koju treba tolerisati, a to ne bih mogla.
E vidiš, ja bih radije spremala nego držala časove lenjoj i razmaženoj bogataškoj deci, ali sam to radila na faksu i imala bogovski studentski džeparac. Ali i progutala ponos.

E vidiš, ja bih radije spremala nego držala časove lenjoj i razmaženoj bogataškoj deci, ali sam to radila na faksu i imala bogovski studentski džeparac. Ali i progutala ponos.

zato sto nisi nikada cistila pa nemas pojma kako to izgleda, ja gledam sobarice i znam do kog stepena treba da bude cisto, vecina nas kod kuce ne postigne taj stepen cistoce u sosptvenom stanu.

a nisi ni svesna koliko ljudi mogu da se zale za jednu tacku na ogledalu npr.

Može uvek više da se zaradi, samo da znaš da semenkari na najlonu u NS nikad ne dođu kući sa manje od 200 evra čisto. A ulaganja su...smešna. Ok, malo je neprijatno, jel, ali čovek koga znam da to radi vozi mnogo bolja kola od većine, ima skroz opremljenu kuću, obezbedio je decu, sve, od tih "semenki"
Imam još primer čoveka koji je bio direktor jedne škole, mašinski inžinjer, napravio je onu mašinu za šećernu vunu, išao sa njom po nekim manifestacijama, od toga sagradio kuću i sinu i ćerki, živi solidno, putuje po svetu...Ulaganje za to je oko 200 evra i dobra volja.
Rođaka je medicinska sestra. Ima nekoliko odlaska na teren dnevno, u Kruševcu živi. Na tim terenima kupa babe i dede i previja ih ako imaju neke rane. Po odlasku naplaćuje 500 -1000 dinara a ne ostane više od sat-dva.

Uh... Znaš kako ćemo, povežeš ti mene sa tim likom što prodaje semenke za 200 evra dnevno, ja ostavljam sve živo i gazdu ću sutra da šutnem u zadnjicu jer za dva meseca od rada sa semenkama ja otvaram svoju taksi firmu i plus tebi dajem trećinu zarade kao posredniku. :lol:
200 evra dnevno ne zarađuje ni direktor dobre firme.

Dobro, sad bez zezanja, ne sporim ja da može da se zaradi... na neki način. Ali kažem da je veoma teško naći pristojan posao a još teže pristojno plaćen posao. Da ne pominjem ljude koji opslužuju stare i te najteže bolesnike, previjaju im rane i menjaju pelene za 500 dinara dnevno, pa neka je i 5 minuta dnevno.

Ne pricaj kojesta.
Od necega se mora krenuti.
Koga je od vas cekalo radno mesto i visoka plata?
O cemu pricate?
I da, moze da se zivi sa tim primanjima, i to porodice a ne samo jedna osoba.

Pa od necega se mora krenuti.

Zasto bi bilo ispod casti.
Da si mi blize, da radis kod mene.

Joj... Porodica da živi sa 30.000... Pa to Vučiću kad bi rekla i on bi verovatno bio u fazonu "wow, wow, ajd ne preterujmo" :lol:

ja sma nesto racunala i po proracunu za golu egzistenciju mi treba 20 hiljada leti i 25 hiljada zimi, zbog grejanja na struju. znaci placeni racuni, hrana, najosnovnija higijena (ono sapun, sampon, prasak za ves, pasta za zube), duvan koji ja kupujem na ulici i placam mesecno za to 1800 dinara. znaci bez izlazaka, bez steka, bez garderobe.

i onda dodje neko i kaze da moze da se izvi od 30 hiljada sa porodicom, a sam nikada nije tako ziveo.
Da moze kad se mora, ja tako zivim, po nekad neku paru skupim pa kao neki dan odem da mi snajderka sasije haljine, takve dve kostaju oko 10.000,00 +/- 2.000,00 a mene obe kostaju oko 6.000,00 i to mi je do ko zna kad, ali sam srecna i zadovoljna, i samo neka tako ostane. Ne pusim pa priustim sebi tu i tamo kaficu sa drugaricama ili sama nema veze kako sam kad raspolozena i one naravno. Kupim klinkama kad naletim na akcijama po nesto od odece ili obuce pa cuvam da im odnesem ili posaljem, njihova radost je meni hrana za dusu. Imamo skoro isti infostan, moj je trenutno 700,00 nekom negde otice voda, inace nam je bio oko 500,00 ili je poslupelo nesto. Koristim dozvoljeni minus i ne dugujem nikom ni dinara, to mi daje dodatni mir i potpuno rasterecenje.

Ne pričamo o hotelu nego o čišćenju kod mene ili Smokve ili neke druge gospođe u najboljim godinama kojoj treba pomoći u relativno čistom i održavanom prostoru. Niti ih teram bičem, imam sve moguće aparate i hemije i Vilede, kuća je bez vaza i figurica i kerefeka, samo ima puno kompova i žica, i ne razumem šta je problem, još i kafu kuvam?

Uh... Znaš kako ćemo, povežeš ti mene sa tim likom što prodaje semenke za 200 evra dnevno, ja ostavljam sve živo i gazdu ću sutra da šutnem u zadnjicu jer za dva meseca od rada sa semenkama ja otvaram svoju taksi firmu i plus tebi dajem trećinu zarade kao posredniku. :lol:
200 evra dnevno ne zarađuje ni direktor dobre firme.

Dobro, sad bez zezanja, ne sporim ja da može da se zaradi... na neki način. Ali kažem da je veoma teško naći pristojan posao a još teže pristojno plaćen posao. Da ne pominjem ljude koji opslužuju stare i te najteže bolesnike, previjaju im rane i menjaju pelene za 500 dinara dnevno, pa neka je i 5 minuta dnevno.
Te semenke su cudo, svojevremeno kad sam ja nekad bila sam svoj gazda u smislu radnog odnosa, i imala svoju zdravu hranu, danima kad su bile utakmice prodavala samo po 4 dzaka semenki sto suncokreta sto bundeve. Plus jos kad sam imala svez pecen kikiriki ili integralne stapice koji su tad tek izasli na trzise i prodavali se kao ludi, nisam mogla uvece da prebrojim pare. To je tada bio posao, i imala sam srece pa sam imala 3 kladionice u samom neposrednom komsiluku. Pritom je to bilo vreme posle bombardovanja, znaci nije bilo vreme blagostanja, ali se islo logikom ajde kad ne mogu da kupim to i to, mogu 200,300g semenki. SAd je drugacije ili je jos veca beda nego sto je bila tad, da cini mi se da je sad mnogo veca nemastina nego sto je ikad bila iako izgleda da nije, a jeste.

Da moze kad se mora, ja tako zivim, po nekad neku paru skupim pa kao neki dan odem da mi snajderka sasije haljine, takve dve kostaju oko 10.000,00 +/- 2.000,00 a mene obe kostaju oko 6.000,00 i to mi je do ko zna kad, ali sam srecna i zadovoljna, i samo neka tako ostane. Ne pusim pa priustim sebi tu i tamo kaficu sa drugaricama ili sama nema veze kako sam kad raspolozena i one naravno. Kupim klinkama kad naletim na akcijama po nesto od odece ili obuce pa cuvam da im odnesem ili posaljem, njihova radost je meni hrana za dusu. Imamo skoro isti infostan, moj je trenutno 700,00 nekom negde otice voda, inace nam je bio oko 500,00 ili je poslupelo nesto. Koristim dozvoljeni minus i ne dugujem nikom ni dinara, to mi daje dodatni mir i potpuno rasterecenje.

pa da, ali opet treba ti dozvoljeni minus zbog drugih potreba.

ali ja tako nesto muljam tipa sa obucom...pisala sam jos prosle godine da sma kupila u dajhmanu na akciji 1+ 1 za 50 posto niza cena bajkerke koje su vec bile na akciji 2200 dinara i patike za 600, patike prodam za 1200, sto znaci da su mene bajkerke kostale samo 1600 dinara. :mrgreen: evo zive su i zdrave i ne pustaju vodu. :lol:

ili recimo ja sam muljala sa garderobom i ja imam dosta polovne odece, koja je kao nova, a koju sam sebi probrala, a cena za pojedine komade mi je bila 10-20 dinara. to je ona prica o najlonu SH.

ja sad vise nemam vremena za tako nesto, mada meni obuca i odeca zaista ne treba.

imam ja tako nekih akcija. :lol:

Ne pričamo o hotelu nego o čišćenju kod mene ili Smokve ili neke druge gospođe u najboljim godinama kojoj treba pomoći u relativno čistom i održavanom prostoru. Niti ih teram bičem, imam sve moguće aparate i hemije i Vilede, kuća je bez vaza i figurica i kerefeka, samo ima puno kompova i žica, i ne razumem šta je problem, još i kafu kuvam?

jos je gore cistiti za privatno lice, nego za hotel ili jos bolje drzavnu ustanovu. sta ti mislis da ti neko privatno ne bi sedeo nad glavom?

Nije samo to, nego je uvek nekom drugom lakše. Ja imam radnicu Romkinju, koja je imućnija i ima bolje sređenu kuću od mnogih u selu koji nisu Romi, i koji nisu krenuli od nule kao ona. Ali ta ne propušta dan. Svaki dan radi, ali svaki. Iz nadnice napravila dve kuće, tri kupatila, kupila auto, iškolovala dvoje dece...
Njen prijatelj, tast njenog sina, kada se ona navede kao primer uspešne žene, samo odmahne rukom, i kaže:"Pusti priju, lako je njoj." Pri tom sedi ispred prodavnice, i pije pivo. Jer za njega posla nema.
To je to.
Kad me nazovu i pitaju Ima li posla? Ima. Berba.
A neeee, ne bi oni to, oni bi u restoran.
Ma kako da ne, mm moze da radi a ti ces da mi biras sa osnovnom i dva zuba u glavi. Takvi nikad nigde raditi nece, rodjeni da kukaju i misle kako drugi imaju.
Super je to što pišeš, za tebe. Ali nije primenljivo na one koje nemaju nekretnine i drugih većih prihoda. Ne razumem kako ne vidiš da nije isto ovo o čemu pričaš sa situacijom kad zavisiš od tih 1000 din.
Smoki radi par sati dnevno. TO je drugi posao koji moze da ti donese lepa primanja. 20 dana po par sati 20+ hiljada... eto ti za kiriju i troskove a od plate da zivis...
I još...kupovina...Uvek postoji način da se kupi jeftijie.
Ako ukucate model mašine za sušenje veša koju sam ja ovih dana kupila, izaći će vam cena od 33000-38000. E pa, uz mnogo pretrage, zvanja telefonom, može se naći i za 30500, ali to nigde ne piše. Potrebno je registrovati se na nekom sajtu, pa sačekati odobrenje, pa dobiti od njih kod za popust, pa naručiti preko interneta...ali, eto, može se. 2500 u džepu
Uvek.
Ja sam odusevljena od kako ste mi ti i smoki i kvinsi dale one profile na ig za jeftina putovanja... za smesne pare mozes sveta videti...

jos je gore cistiti za privatno lice, nego za hotel ili jos bolje drzavnu ustanovu. sta ti mislis da ti neko privatno ne bi sedeo nad glavom?

Ne znam brate, generalnom direktoru sede nad glavom upravni odbori i gazde, pa živi.
Ako nećeš nikog nad glavom, budi sam svoj gazda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back