Rupa V

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A inace i moje dete naviklo da ne uci a da je odlican,pa sad u gimnaziji svi gruvaju,a on kao,pa bolje da se prebaci u kuvare zbog proseka zbog faksa.
E neces ga majci,sedi i uci

A inace i moje dete naviklo da ne uci a da je odlican,pa sad u gimnaziji svi gruvaju,a on kao,pa bolje da se prebaci u kuvare zbog proseka zbog faksa.

Moje dete ima nekolicinu dobrih drugova i drugarica iz gimnazije u koju ide, ali ona se više druži sa nekim malim kevićima iz dizajnerske škole u Bg. i drugih privatnih škola.
I kako oni dolaze kod nas, a i moje dete ide u Bg. umislila je da zbog takvog društva treba da menja školu.

Ovo je generalni problem naseg skolstva, ne samo pojedinacnih djaka. Ako si iole vredan u osnovnoj, pri tom ne pravis probleme, svi te maze i paze i dosta dece se na to provuce tih 8 godina. Onda dodju u srednju gde prfesore ne zanima ni ko su ni sta su i bude cirkus. Ne znam za NS, ali u za BG kuvare treba jaci prosek, jedna od najboljih strucnih skola u gradu. Neka vodi racuna da to sto nije gimnazija, ne znaci da ce da se provuce. I apsolutno si u pravu sto iz ovog razloga neces da mu menjas skolu, kao sto si u pravu i za onaj drugi razlog kada je definitivno treba pormeniti.

Kažnjavala sam, ali matematika se ne može naučiti ni pod pretnjom batinama.

U nasem slucaju je sve to gola lenjost
ne moze se uciti sat dva pred test
a matematika/fizika/hemija zahtevaju vezbanje da bi se stekla rutina
i da zadaci ne bi bili bauk,i totalna nepoznanica

jbg.u gimnaziji nije lako biti dobar
mora da se zapne
al trazila je-dobila je.
Nema nazad.

Smorilo me ovo ledno vreme najstrašnije. Dosadno mi je, a ne merem nigde mrdnut.
Sinoć smo doduše otišli u pozorište.

Ali ja hoću da stalno da je toplo i da skinem sa sebe ove slojeve odeće, i da stalno negde idem :besna:

Problem kod mog deteta je sto je klikeras i dobro pamti i dovoljno je bilo slusati na casu.a brate i umeo je da se podvuce pod kozu.e sad treba zapeti sto kaze regina briga njih ko si,u gimnaziji daj znanje
Inace nisam uopste protiv privatnih skola.moj stariji sin je isao i nije mi zao ni dinara.on je jadnicko ucio u osnovnoj ko za fakultet i uvek je bio nesto izmedju,bez samopouzdanja,nesiguran...ja sam procenila i ispalo je dobro da ce u razredu sa malo djaka,gde platis pa se profesori ophode sa vise postovanja i strpljenja procvetati.tako je i bilo.osnazio se,stekao svest sta moze i evo ga na drzavnom faksu cetvrta godina

U nasem slucaju je sve to gola lenjost
ne moze se uciti sat dva pred test
a matematika/fizika/hemija zahtevaju vezbanje da bi se stekla rutina
i da zadaci ne bi bili bauk,i totalna nepoznanica

jbg.u gimnaziji nije lako biti dobar
mora da se zapne
al trazila je-dobila je.
Nema nazad.

Imaju ove dve starije smisao za logičko razmišljanje, uglavnom su u osnovnoj školi dobijale petice i četvorke, ali tada su i vežbale i imale su veću kontrolu nad tim da li rade domaći zadaci.
U gimnaziji profesori nemaju vremena da ih prepitaju kako su radile domaći. Takav je program rada, samo se prelazi gradivo i nema nećkanja, ako radiš dabijaš dobru ocenu, ako ne vežbaš, niko te ne tera kao u osnovnoj. Sve u svemu, polazi se od toga da su odrasle osobe.

Ako nije talentovana, ne muci je. Prezivece se i sa dvojkom. Druga je stvar ako nece da vezba.

Najmlađe dete je duduk za matematiku.
Tu se trudimo u okviru mogućnosti.
Geometriju nekako shvati, a aritmetika je bauk.
Razmišlja u slikama, ne zna za apstrakciju brojeva i njihove relacije su joj španska sela.

Samo u geometriji sam imala utisak da se hvatam u koštac sa nečim opipljivim.

Yebo brojeve, a posebno one koji prate slova, na primer ovo:

(2x + 3y) • (4x2 - 6xy + 9y2)

Za to nije trebao mozak,samo da ti neko objasni i ti vezbas.ali ono u geometriji...e to su muke
A tek logicni zadaci.tad sam znala da cu se farbati u plavusu jednog dana...

Pa sta se smejete,aj vi resite ovo.ako voz za cacak kasni 29 min,a voz za surdulicu vozi masinovodja cija je tetka nerotkinja,posto su tresnje u pazovi ako prodavacica ima 55 godina
A?

Pa sta se smejete,aj vi resite ovo.ako voz za cacak kasni 29 min,a voz za surdulicu vozi masinovodja cija je tetka nerotkinja,posto su tresnje u pazovi ako prodavacica ima 55 godina
A?

....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxaxxaaxxaxxaxaxax....znaci nisi normalna, jel hoces da se udavim, jel to hoces :rotf: gde nadje tetku nerotkinju :rotf:

Пет и по хиљада је коштало оперативно вађење умњака (ћерки) на државној клиници.

Није понела јер није знала да се плаћа толико па су јој задржали књижицу док не дође на контролу.

Дошла кући а ја одмах отрчала са парама да вратим дуг и да повратим ту јбну књижицу.

oni integrali i polinomi ima ih nekoliko tipova i imaju sablone,, isto diferencijalne jednacine drugog reda su lake, zahebane su prvog reda...al me mrzi da trazim sveske u kojima su mi ti sabloni..to je bilo za fax...to sam isla privatno na casove kod coveka koji mi je bukvalno dao sablone i tako sma ja spremila matematiku za dva ipo meseca. :mrgreen: al ja ni sad ne znam matematiku, bitno bilo smao da sma polozila..al to je to, nauci se da se prepozna tip polinoma ili integrala i onda ko pesmica ide. :D

- - - - - - - - - -

meni bez knjizice su izvadili zub za 1000 dinara :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back