a cinjenica je i da je u gradovima, jos ako nemas nikog na selu bilo najteze... a u Vojvodini je i za vreme II svetskog rata isla prica "samo kvasca nismo imali", tako da su nam razlicita secanja....Ja se secam da sam objasnjavala pokojnoj baki mog muza kako je u gradu tesko, nista joj nije bilo jasno dok nisam rekla da u beton ne mozes nista da zasadis, onda je shvatila...itekako smo bili gladni i itekako je bilo ljudi koji su umirali od gladi
..upravo tako...
...moja sreca je bila sto su mi roditelji nekako pred inflaciu otisli da zive na selu, pa je bilo da se jede...i mesa i povrca, a ujaci su mi slali brasno na dzakove, pa dat naucih ono sto sam mislila da nikad
necu, da razvlacim pitu preko stola, da mesim hleb i pravim keks na "vodenici" za meso...medenjake sam pravila i za komsijsku decu jer smo od firme dobijali kantice med sa kojim realno nisam znala
sta cu...pa onda nosila taj med u selo tek da nekako i ja uzvratim za slaninu i kobaje od rodbine....da nije toga, tacno je bil bi gladni jer iako smo imali dvoriste u to vreme nije tu bilo zemlje za neku bastu...
...secam se one kobajagi cokolade, i mojih sokova kad krenem kuci s posla, a prodavnici ni za ono malo para sto primim nemam sta da kupim...a deca mala...daleko bilo, ne ponovilo se...